Ahoj všem, poradí někdo, co vidět a nevynechat v Liverpool během krátkého výletu čt-ne?Díky .

Liverpool - co vidět a navštívit

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

17 reakcí

Ahoj všem, poradí někdo, co vidět a nevynechat v Liverpool během krátkého výletu čt-ne?

Díky

0

Pokud nejsi fotbalový fanoušek, tak se podle mě dá Liverpool prolétnout i s Beatles museem v pohodě za jediný den. Nádherný je nedaleký Chester - podle mě stojí za denní nebo aspoň půldenní výlet vlakem.

0 Citovat

4 dny je na Liverpool až moc, takže určitě se zajeď podívat i do Manchesteru, online můžeš koupit jízdenky na vlak i za 1 libru jeden směr, je to cca 45 minut. V Manchesteru je zajímavé technické muzeum, v samotném centru pak nablýskané fotbalové muzeum, kde je dobrovolné vstupné a zajímavá moderní expozice. Pak i fotbalové stadiony City i United, pokud tě to zajímá, dá se tam jít na prohlídku, stejně tak i na stadiony Evertonu a Liverpool FC v Liverpoolu. V samotném Liverpoolu je nádherná katedra, pokud si dobře vzpomínám tak snad i největší v Anglii. V centru na pobřeží pak taky zajímavé městské muzeum, kde je i malá expozice o Beatles a fotbalu, vedle pak je i námořní muzeum se zajímavou expozicí o Titanicu. Všechny státní muzea jsou tam přístupné zdarma. V centru pak samozřejmě i slavná ulička Matthew street s bary a hudebními kluby včetně repliky The Cavern, kde začínali Beatles.

Jinak ještě doporučuji zajet vlakem do městečka Chester, stojí to pár liber a najdeš tam krásné historické centrum, plné roubených anglických domů a staré katedrály. Ve spoustě těchto domů najdeš typické britské puby s hořícím krbem a koženými křesly. Ceny jsou na anglické poměry velice mírné, velké pivo v pohodě kolem 2 liber a jídlo za 6-8 liber není problém. Doporučit mohu například The Falcon.

0 Citovat

Na Liverpool 4 dny ? Proboha, to nemyslis vazne :D Jinak teda na vez katedraly a TV vez ( pokud se nebojis vysek ) je vstupne 5.50£. Na Liverpool opravdu staci jeden den a to jsem se tam dost nudil ke konci dne. Manchester je na pul dne, pokud te moc nelakaji fotbalove stanky a "univerzitni mestecko". Ono je vseobecne MAN nudny. Pokud mas rad trochu zabavy, tak si vem z Liverpoolu bus National Express do Blackpoolu (asi hodinka ) a zde jsou tri zabavni mola, zajimava vez s prosklenou podlahou, sea word, hodne zabavnich podniku a pokud budes mit stesti na pocasi jako je dnes, tak je moznost se projet cabriolet tramvaji :D a dohlednout na nedaleko Irsko ci velke utesy. Pokud mas ale rad katedraly, tak si muzes vzit bus do Leedsu (pozvu na kafe, kdyz dojedes :D ) a z tadyma York nebo Scarborough s hradem ci Filey ( nejlepsi utesy v Anglii ). Pisu z mobilu, muzu se pak vice rozepsat, jestli je zajem.

Ps: auto bude? :D

0 Citovat

Knihovna, Knihovna a este krat KNIHOVNA! Je obrovska.

Chester lze obratit s denni jizdenku Merseyside (pozor, neni to dayrider!).

Vsechny kteri rikaji na Liverpool staci 1 den uplne ne souhlasim.

Letim za 2 tyzdne a to na 3 dni. Bude to uz kolem 10. vyletu smerem Liverpool.

@matej15, ktery dopravce prodaji ty jizdenky od 1£?

Nyni megabus odmenutl vsechny platebni karty, stejne pak jsem uz nekolikrat platbu za megabusove jizdenky uskutocnil...

0 Citovat

@panda, tak sorry nebyla to 1 libra ale 3 libry a dopravce Northern.

0 Citovat

Kazdopadne diky za info :)

0 Citovat

Smutná, šedivá města, která díky průmyslové minulosti moc krásy nepobrala a fotbal to nezachrání. Být tam na čtyři dny jel bych se podívat spíš do Lake Districtu nebo dolů do Walesu na hrady.

0 Citovat

Díky všem za odpovědi, ono to není plně 4 dny, přílet je ve zítra ve 13:50 než najdeme ubytko apod, tak vyrazíme někam až večer, pak tedy pátek a sobota v v neděli už zase odlet v 15:15.Líbí se mi jednodeňák do Chester, to doporučuje snad úplně každý.

J to takový pohodový výlet bez dětí, v pátek mám narozeniny, takže chceme zajít na pivo, nasát místní atmosféru páteční hospody, ( v Dublinu to byla prostě bomba, celá hospoda zpívala, hrála živá kapela snad vše, co znám od country po pop, atmésféra prostě úžasná, tak doufám, že i v Lvp to zažijeme), omrknout muzea a pamětihodnosti i vzhledem k předpovědi počasí a udělat si pohodu.Děláme to takhle každý rok, někaké město, kde jsme ještě nebyli. Vloji jsem takhle byli od čt-ne v Dublinu a byla to paráda, myslím, že i v Liverpoolu bude fajn.Je to fakt na chvilku.Roiman4- díky za nabídku na kafe do Leeds, mrknu, až tam budeme na spoje.O autu jsem přemýšlel, ale raději si dám pivo a sednu na vlak :)Scarborough zní zajímavě, ta písnička mne provází celým mým žovotem.

0 Citovat

Koukám na google Scarborough je docela z ruky, MHD 3,5 hodiny, to je celodeňák, ale celodeňáky můžeme mít jen 2...a nevím, jestli není na jeden den trasa Lvp-Leeds-Scarborough a zpět celkem náročná záležitost.

Chester je blíže a nebo ten Leeds.

No zítra sedneme někam na pivo s wifi, popijeme a vymyslíme program na pátek a sobotu, ve čt Lvpa v neděli před odletem také.Ještě jednou díky za rady a náměty, po neděli písnu, co vše se nám povedlo.

0 Citovat

Jop, není zač :D Jo, tak to Liv - LBA - Scar jet busem je jen půl dne ale :D To raději buď LIV - LBA nebo něco u Liv a blízkého okolí :D

PS: jestli Vám vyjde počasí ( což se modli, protože tady sněží a vše kolabuje ( v Anglii se jezdí na letní pneu ( zimní nejsou povinné ani doporučené )), školy zavřené atd.. ) tak si zajděte na TV věž nebo na věž katedrály, vstupné je 5.50 liber /věž

0 Citovat

Romain4--díky...jak tak koukam na mapu, tak v pátek dáme vlakem Chester a pak mne napadla nějaká přírofa, něco ne daleko, u moře, rádi spojíme město a ruch s výletem někam do přírody.O počasí vím, před dvěma týdny skejsnul kamarád někde v Anglii na letišti kvůli 2 cm sněhu na ranway a půjčeným autem dojel na letiště, kde se mělo létat ale nelétalo,Takže byl v PRG o den déle.Teď ho čeká martýrijum s pojišťovnou.

Koukám, má 3 dny lejt, ještě že nám v apartmánu půjčí deštníky, i když pokud bude i foukat :(( Muzeum a katerdály a hospody to jistí

0 Citovat

jo, to bylo na jihu :D Hlavně Luton, Stansted a Birm :D 4cm sněhu a rušilo se vše, co mohlo :D :D No, my jsme střed země a v noci přijde další várka sněhu a mráz, takže se těším na zítřejší ráno, jak vstanu a řeknu si, že dnes to půjde :D :D

Tak můžete popřípadně i Manchester navštívit ( Nat. Exp. bus jezdí ) nebo zkusit Blackpool

0 Citovat

Tak ti držím palce, ať není zítra kalamita, tedy držím palce i nám.Tady byla kalamita od pondělí v noci, mraky nehod, sněhu, uzavírek apod.No je leden, není se čemu divit:)

Myslím že stihneme Chester a další den prolítneme akorát tak Liverpool a v neděli zase odlet.je to jen víkend.

0 Citovat

we are here..without bog delay just 30 minutes...a leje a leje ale ne pořád.:)

Jdeme prozkoumat okolí.

0 Citovat

:D :D a to bude lít ještě :D se neboj, gl :) a užijte si to :D

0 Citovat

A leje spíš sněží:) Ale až dnes, čtvrtek-sobota bylo v pphodě, tutam přeháňka, v pátek bylo přímo krásně, dnes je ale sibérie a to zase tak nevadí.

0 Citovat

Tak to ti vyšlo :D O pár set desítek mil dále sněžilo/pršelo v Pátek furt :D Včera to ušlo, ale podle auta to taky žádná sláva nebyla. A dneska jsem nevylezl z postele ještě :O Jak se líbilo ?

0
17 reakcí