Zdravim :) Chystame se na dovolenou - dodatecne svatebni cestu - na Tahiti + ostrov Moorea. Jsme potapeci, ale mame radi poznavani mistni kultury, jidla. prirody.. byl nekdo? Doporucite co stoji za to a co naopak ne ;)  .

Tahiti + Moorea

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

9 reakcí

Zdravim :) Chystame se na dovolenou - dodatecne svatebni cestu - na Tahiti + ostrov Moorea. Jsme potapeci, ale mame radi poznavani mistni kultury, jidla. prirody.. byl nekdo? Doporucite co stoji za to a co naopak ne ;)

0

Ja mohu trochu Tahiti. Co by te zajimalo?

0 Citovat

No jak jsem psala. Co na Tahiti fakt stoji za to nevynechat a co naopak klidne vynechat... nestoji to za ten cas, penize ;)

0 Citovat

Tak za me tohle TOP 5

1. Trznice... najdes tam vsechno od ryb, ovoce az po textil a suvenyry.

2. Marina... da se odtamtud dojit k nedalekemu parku

3. Kostel... mistni si tam kolem obeda chodi zdrimnout

4. Radnice... udelat fotku a jit dal

5. Trek... urcite jde udelat nejak trek... ten jsem ale neabsolvoval

Vsechno je v centru a da se to projit za jedno odpoledne. Zbytek me tak nejak nezaujal... zkus googlit, treba najdes neco zajimaveho.

Jo a jedna rada... autobusy na Tahiti v podstate nemaji oznacene zastavky... ta na letisti tak nejak oznacena byla... ale jinak nemas sanci.-) Jednotlive linky nemaji cisla, ale barvy tzn. treba fialova jede smerem na letiste, zelena nekam na druhou stranu a tak.-))) Kdyz chces aby ti autobus zastavil, tak mavas, to same kdyz chces vystoupit, tak vystoupis primo tam kde potrebujes. Autobusy jezdi s otevrenymy dvermy ve predu i vzadu. Najit centralni bus zastavku ve meste kam prijizdi a odjizdi vsechny busy je fakt umeni. Mozna bych na ni dojel primo z letiste, usetri to cas s pozdejsim hledanim. Jo a autobusy jezdi ja nevim po cca 30 minutach... plati se u ridice.

Co nemam v top 5, ale absolvoval bych je nejaka show s tanci... ikdyz toto uz je trochu drazsi sranda.-)

Nejsem si jist, ale wifi na letisti tusim jen za poplatek a nebo na 10 minut a potom uz za penize... ale nejsem si jist... je to sice jen 4 mesice, ale uz si to nepamatuju.-)

0 Citovat

OK, super, diky :) Pekne tipy. Obzvlast ten autobus asi bude sranda. Ale chceme si pujcit skutr, tak to bude skutecne jen na letiste a z letiste :) Googlime, jen v realu to pak muze byt jinak. Potapeci asi nejste, ze?

0 Citovat

Potapel jsem se jen na Velkym barierovym utesu... vubec me to nezaujalo... takze ne, nejsem.-)

0 Citovat

Překvapilo mě, že se tam dá půjčit skútr (to mimo JV Asii není běžné), tak jsem si 1 firmu vygoogloval. Skútr ale stojí 29 EUR denně a auto (např. Renault Twingo) stojí 35 EUR. Slyšel jsem o lidech, kteří na Tahiti kvůli vysokým cenám ubytování v autě přespávali. Na svatební cestě se to nehodí, ale kdyby došly peníze...

0 Citovat

Využijem toto vlákno... necestoval niekto náhodou po Moorea verejnou dopravou? Na tomto ostrove sme naplánovali požičiavať auto, ale neviem sa dopátrať ako presne tam autobusy fungujú a kedy chodia, tak náhodou ak by niekto vedel poradiť :)

0 Citovat

Ano cestoval. A je to přesně tak, jak říkáš. Žádný jízdní řád neexistuje. Autobus jezdí kolem ostrova, většinou se dá spolehnout na to, že navazuje na trajekt. Ale to je tak vše. Zastávky existují, ale nejsou na nich žádné informace. 

1 Citovat

Ano. Autobusy odjíždí vždy po příjezdu trajektu. Jeden po směru a jeden protisměru hodinových ručiček kolem ostrova. Opačným směrem se to musí nějak odhadnout. Neplatí to v neděli (to nejezdi ani na Tahiti). Jinak může se stát, že občas nejede. Doporučuji si přivézt auto trajektem z Tahiti. Půjčit si auto na Moorea se nevyplatí. Každopádně nejlepší je stopování. Vlastně ani nemusíte stopovat, vždy někdo zastaví, když vás uvidí jít pěšky.

1
9 reakcí