Ahoj, za měsíc budeme v severním Vietnamu. Chystáme se do Ha Giang, tam půjčit motorku a udělat si okruh na sever. Je tu někdo, kdo to už jel, popřípadě, jaké počasí máme očekávat? Nějaké tipy? A ještě by mě zajímalo, jestli stojí za to Ha Long Bay, nebo jestli neznáte hezčí, ne tolik profláknutá místa. Přeci jen si turistů užijeme až dost týden předtím v Krabi (Phi Phi a Lanta). Díky za jakékoliv postřehy , tipy a rady :) .

Severní Vietnam

Založila ve fóru Co vidět a navštívit

4 reakce

Ahoj, za měsíc budeme v severním Vietnamu. Chystáme se do Ha Giang, tam půjčit motorku a udělat si okruh na sever. Je tu někdo, kdo to už jel, popřípadě, jaké počasí máme očekávat? Nějaké tipy? A ještě by mě zajímalo, jestli stojí za to Ha Long Bay, nebo jestli neznáte hezčí, ne tolik profláknutá místa. Přeci jen si turistů užijeme až dost týden předtím v Krabi (Phi Phi a Lanta). Díky za jakékoliv postřehy , tipy a rady :)

0

hlavne neocakavajte nejake vysoke teploty, tam bude tak okolo 20-25 stupnov. Najma v noci teplota moze lahko klesnut k 10 stupnom a kedze nie je ustredne kurenie vo Vietname, tak moze byt velmi sviezo. Teda co aspon viem z okolia Hanoja a Ha Longu.

Ja som tam bol len par dni, ale celkom sa mi pacil Ninh Binh, aj ked to uz tiez je par rokov dozadu. Uz vtedy to bolo celkom turisticke, ale dalo sa tam pomotat. Osobne mne sa velmi pacil vyhlad z Mua Caves/Hang Mua

0 Citovat

Teploty budou na horách nižší:

https://en.wikipedia.org/wiki/Sa_Pa#Climate

Hodně kvalitních informací o Vietnamu je tady:

http://www.vietnamista.cz/

0 Citovat

Když se nesejde počasí, tak to na motorce neni žádná sláva, ale dovybavit se dá na trhu za pár korun:)

Jinak za mě Ha Long typická past na lidi, kde tě chce každej akorát odrbat, takže za sebe k tomu mám vyloženě negativní postoj, protože tohle prostě nemám rád....ale zmiňovaná cesta Ha Giant - Dong Van je na motorce jedna z nejhezčích, jaká podle mě v severnim Vietnamu vůbec je. Za mě celkově stojí za to, strávit v Dong Vanu třeba 3 dny a projet okolí....tedy pokud u vás platí, že cesta je cíl - konkrétní body za kterejma se honit tam moc nejsou.

0 Citovat

Asi dost záleží taky kolik dní máte vyhrazeno, jak rychle chcete cestovat..., dost info je tady: https://severni-vietnam.cz/ha-giang/. Ano, Ha Long je top turistické místo a občas i past, nicméně můžeš se vydat třeba na ostrov Quan Lan nebo i Co To (ze soustroví Van Don), mrkni sem je tam vše popsané a dole mapa: https://severni-vietnam.cz/halong-bay/. Zajímavé místo je také Ninh Binh, není to daleko od Hanoje a spousta zajímavostí i v okolí, dobré na motorku či kolo: https://severni-vietnam.cz/ninh-binh/. Špatná také není provincie Hoa Binh + Mai Chau, vše je o čase, kolik tam chcete strávit.

0
4 reakce