Dobrý deň,potrebovala by som poradiť ohľadne bookingu,nakoľko som v tom nováčik.Chcela by som si rezervovať cez booking hotel do Dubaja začiatkom mája,ale ide o to,že asi pred 2 týždňami boli cca lepšie ceny ako sú teraz. Niekde som čítala,že ceny na bookingu sa strašne pohybujú hore a dole,že treba počkať úplne až do začiatku pobytu a vtedy to rezervovať. Mám už však kúpené letenky na presný termín a tie ceny za 2 týždne išli iba hore,dole nie,nakoľko to pozerám každý deň. Ideme tam aj s dieťaťom a nerada by som to nechala na poslednú chvíľu. Viete mi poradiť kedy je najlepší čas zabookovať ubytovanie? Ci je to lepšie v predstihu alebo tesne pred odletom? Veľmi pekne za pomoc. .

Booking - vývoj cen ubytování

Založil(a) ve fóru Tipy na ubytování

Dobrý deň,potrebovala by som poradiť ohľadne bookingu,nakoľko som v tom nováčik.Chcela by som si rezervovať cez booking hotel do Dubaja začiatkom mája,ale ide o to,že asi pred 2 týždňami boli cca lepšie ceny ako sú teraz. Niekde som čítala,že ceny na bookingu sa strašne pohybujú hore a dole,že treba počkať úplne až do začiatku pobytu a vtedy to rezervovať. Mám už však kúpené letenky na presný termín a tie ceny za 2 týždne išli iba hore,dole nie,nakoľko to pozerám každý deň. Ideme tam aj s dieťaťom a nerada by som to nechala na poslednú chvíľu. Viete mi poradiť kedy je najlepší čas zabookovať ubytovanie? Ci je to lepšie v predstihu alebo tesne pred odletom? Veľmi pekne za pomoc.

0

Booking ceny neovlivňuje, to dělají hotely. Booking však úspěšně mate nepřítele nejrůznějšími překážkami v podobě schovávání řazení od nejlevnějších. Nebude tady problém? Seřaďte si ceny od nejlevnějších a je hotovo, květen by neměl být top season, takže ceny nemají důvod k růstu.

0 Citovat

Ďakujem pekne za radu, idem sa na to pozrieť,len ten istý hotel je v júni po ramadáne a ta istá izba o 1000 EUR nižšie,no možno kvôli tomu,že je tam v júni veľmi teplo.,pred dvoma týždňami bola ta istá izba na ten náš. májový termín za 2300 € na 8 dni a dnes je ta cena 3390€,podľa mna je to riadne zvýšenie, takisto aj iné hotely,ktoré mám vybraté, za 2 týždne iba zvýšili,ani jeden neznížil. Preto sa neviem rozhodnúť či mám to teraz kupit aj keď za takú cenu alebo sa môže v apríli stať, že budú ceny na máj výhodnejšie, ako last minute☺️

0 Citovat

Skusil by som nejaky porovnavac napr. https://www.hotelscombined.sk/ ... ceny sa na roznych portaloch mozu vyrazne lisit, ale mimo bookingu nemam skusenosti. Si tu asi nova, ale hemzi sa to tu zlavami na booking, a 10% uspora pri takej sume akej planujes minut tiez potesi :)

0 Citovat

Ďakujem za radu,idem si to popozerať a aj tie zlavy☺️

0 Citovat

Já mám s bookingem takovou zkušenost, že většinou - pokud je to možné - tak si hned po letenkách zabookuji něco s možností zrušení zdarma a bez placení zálohy - nic mne to tedy v tuto chvíli nestojí. Karta je tam vlastně jen jako garance, a já jsem v klidu, že mám něco jako "jistého".

Omrknu i web přímo hotelu, docela často se dá objednat na přímo a též je jedna z možností úhrada na místě a karta je jen záruka. A hledán i na jiných portálech.

Asi 2-3 roky zpět jsme ve 4 letěli do Barcelony a náš hotel najednou nabízel týden před odletem levnější ceny, asi o 20% - tak jsem využila, původní rezervaci jsem beztrestně zrušila (dala se stornovat do 2 dnů před příjezdem) a dala novou. Jen se musí pečlivě hlídat podmínky a termíny.

Když jsem hledala ubytko na poslední dovolenou v Dominikánské - tak jsem uspěla tady - https://www.airstop.cz/ nebo http://www.nacesty.cz/ - sehnala jsem hotel (jen ubytování) o 45 % levněji, než nabízel booking nebo přímo hotel ...zkusila bych se podívat v termínech i třeba sem.

0 Citovat

Jak píše bra.h, zarezervovat okamžitě cokoliv s možností zrušení zdarma a pak sledovat, jestli se neobjeví něco levnějšího. Dá se očekávat, že ceny s blížícím se termínem porostou. To, že těsně před termínem se objeví něco hodně levného, se občas stává, ale není to pravidlo a nelze na to spoléhat.

0 Citovat

Už aj 2300€ na 8 nocí mi príde celkom extrémna cena ale 3390€ je už úplne mimo. To je aj s all-inclusive, alebo si vyžadujete takú vysokú úroveň luxusu?

Veď predsa nie je problém zohnať hotel kľudne aj v Dubai Marine na 8 nocí pre 3 osoby za cca 800 euro aj s raňajkami - napr. Grand King Suite pre 3 osoby v Wyndham Dubai Marina za 890,- (a ešte možnosť uplatniť napr. 10% cashback u Wizzair alebo použiť niektorý z cashbackov na Bookingu).

Ak by som mal 400€ na noc na izbu, tak by som kašlal celý Dubaj a vzal by som za tú cenu napríklad Marina Bay Sands v Singapure :))

0 Citovat

Využít odkaz na slevu 40$ z ubytování některý odkaz na fóru "sleva na booking" a rezevovat ubytování s možností zrušení zdarma. Potom hlídat a když se objeví levnější zarezervovat nový po přihlášení na bookingu jako změnu a starý zrušit. A tak pořád. Klidně i několikrát. Mě pak přišla nejlacinější nabídka na nejprodávanější hotel, protože jen já ho koupil několikrát a ušetřil jsem polovinu počáteční ceny a ještě zpět 40$. Četl jsem tu i nápad rozdělit ubytování na 2x a na obě použít slevu. Tak to už je ale jiný level.

0 Citovat

Ja práveže ani neviem či je to dobrá cena na Dubaj alebo nie,ako som písala som, na bookingu idem 1x objednávať, doteraz sme využívali iba služby cestovných kancelárií. Ide o hotely ako Waldorf Astoria, Fairmont the Palm, Le Royal Meridien Beach a podobne,chcela by som, aby hotel mal súkromnú pláž a izba prístup do salónika,tak možno preto tá vyššia cena. Fakt neviem, ale tiež sa mi zdá zvýšenie v hoteli Le Royal Meridien za 2 týždne za suitu z 2300 na 3300€ dosť, preto som z toho zmätená.

0 Citovat

2300 euro? Za tyhle prachy tady lidi procestují během měsíce ve dvou celou JV Asii a ještě přivezou domu hromadu suvenýrů ;-) To nemá s heslem cestuj levně nic společného :D

Nebude lepší se poptat na hotel u CK? Oni mohou mít nasmlouvané úplně jiné ceny ;-)

0 Citovat

A hlavne je to máj, čo už je pomaly off season..

0 Citovat

Bohužel každý má své požadavky na ubytování a služby. A čim větší nároky, tím většinou vyšší cena. Ne vždy narazíte na "luxus za 1€." Pokud jste už v Dubaji byla, odečetl bych od minulé ceny cestovky nové letenky a náklady a od výsledné ceny bych hledal levnější. Úspora Vás bude těšit, ale vždy se může objevit levnější a lepší. Tak už to je. Je potřeba z nabídky vyfiltrovat požadavky a těch se držet. Pročíst si služby, polohu a podmínky hotelů v detailu, ale i recenze hostů. Vybrat několik vyhovujících a ty si hlídat. Nutno počítat i s dopravou z letiště k hotelu atd.

0 Citovat

Nehľadám luxus za 1 €,len som sa chcela informovať ako sa pohybujú ceny na bookingu,lebo sa v tom nevyznám a nevedela som kam sa mám obrátiť. V Dubaji som ešte nebola, ideme tam 1x☺️ ale veľmi pekne Vám ďakujem za Vaše rady a postrehy ☺️

0 Citovat

silviastebila napsal(a):

Ja práveže ani neviem či je to dobrá cena na Dubaj alebo nie,ako som písala som, na bookingu idem 1x objednávať, doteraz sme využívali iba služby cestovných kancelárií. Ide o hotely ako Waldorf Astoria, Fairmont the Palm, Le Royal Meridien Beach a podobne,chcela by som, aby hotel mal súkromnú pláž a izba prístup do salónika,tak možno preto tá vyššia cena. Fakt neviem, ale tiež sa mi zdá zvýšenie v hoteli Le Royal Meridien za 2 týždne za suitu z 2300 na 3300€ dosť, preto som z toho zmätená.

Neblázni, třeba Royal Meridian Beach koupíš v květnu s polopenzí na 846,-EUR/os. a Fairmont the Palm za 641,-.To není extraliga:-)

0 Citovat

Keby ste bol taký dobrý, poslal by ste mi link, kde ste to našiel, lebo mne momentálne na booking ukazuje za Royal suitu pre 2 dospelých a 1x 5ročne dieťa 3346 € s bezplatným stornom na 8 dní.

0 Citovat

hlavne sem dajte presne datumy vasho vyletu :)

0 Citovat

tonic napsal(a):

A hlavne je to máj, čo už je pomaly off season..

byli jsme v Dubaji 8-18. května, tedy v+- první půlce května ještě se to dalo, ale jako teplo bylo pořádně a 9 dnů úplně bez mráčku.

0 Citovat

Presne dátumy sú od 11.mája do 19.mája, ja viem, že je to sčasti aj obdobie ramanádanu, preto som si myslela, že možno tá cena bude v pohode:) keby ste mi pomohli, bola by som vám vďačná, lebo evidentne takéto hľadanie ubytovania nie je moja šálka kávy, a čím dlhšie hľadám, tak mám pocit, že nájdem iba drahšie a drahšie ceny. Jedinými požiadavkami je iba tá súkromná pláž a prístup do salónika, čo je výsadou väčšinou suit v hoteli, niekedy aj izieb, nakoľko tam je celodenné občerstvenie aj drinky :)

0 Citovat

Podle mne je pro 2 na týden 1000€ už velmi kvalitní. A hledal bych směrem dolů podle požadavků. Já vždy počítám 1000 Kč (40€) na os/den ve všech zemích. A podle toho hledám. Samozřejmě se dá ubytovat i levněji o 50%, někde zase dráž

Např: https://www.booking.com/hotel/ae...aid=355333

A nebo za 1000€ na pláži. Záleží co kdo požaduje.

0 Citovat

bra.h napsal(a):

byli jsme v Dubaji 8-18. května, tedy v+- první půlce května ještě se to dalo, ale jako teplo a 9 dnů úplně bez mráčku.

ved to teplo, v dubaji leto prave off-season - hotel co som pozeral na november, stoji v maji polovicu

goo.gl/nd2f4R

(to tak pre zaujimavost, ja radsej preferujem ubytko v meste, kde to zije a na plaz sa uz odveziem :D)

0 Citovat

Myslím si, že se dá sehnat za polovic hotel, který se bude limitně blížit tomuto... Toto je Fairmont Palm.

@ bra.h - právě proto začíná offseason:-) Začne červen a je hned 40-45 C. A co v rozpálené Dubaji?


screen-shot-01-21-18-at-03.jpg

0 Citovat

bra.h napsal(a):

byli jsme v Dubaji 8-18. května, tedy v+- první půlce května ještě se to dalo, ale jako teplo bylo pořádně a 9 dnů úplně bez mráčku.

:-) já to napsala blond, měla jsem dopsat, že příště bych jela dřív, že to teplo bylo fakt pořádné ...

0 Citovat

Ďakujem vám veľmi pekne za pomoc :) idem ďalej hľadať a pevne verím, že nájdem dobrý a zároveň aj výhodný hotel, pekný deň :)

0 Citovat

A co třeba tohle? Soukromá pláž tam je a na Vaše data vychází pokoj typu Club (tedy s lounge) na 1434 eur.

http://bit.ly/2n2Vm6X

0