Ahojte,opravdu bych se moc chtěla letos vydat na cestu na Kubu, ale bohužel mám zaměstnání, kde si nemůžu dovolit delší dovolenou mimo oficiální letní období a tak přemýšlím o cestě v červenci. Máte někdo vlastní zkušenosti s Kubou v tomto měsíci? Prší hodně? Asi počítám, že horko bude opravdu velké, zvlášť, když chci cestovat a ne jen ležet na jednom místě na pláži. Uvítám jakékoliv rady a tipy.Předem moc děkuji .

Kuba v červenci

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

2 reakce

Ahojte,

opravdu bych se moc chtěla letos vydat na cestu na Kubu, ale bohužel mám zaměstnání, kde si nemůžu dovolit delší dovolenou mimo oficiální letní období a tak přemýšlím o cestě v červenci. Máte někdo vlastní zkušenosti s Kubou v tomto měsíci? Prší hodně? Asi počítám, že horko bude opravdu velké, zvlášť, když chci cestovat a ne jen ležet na jednom místě na pláži. Uvítám jakékoliv rady a tipy.

Předem moc děkuji

0

Byli jsme na konci června. Počasí akorát, na jihu převážně zataženo, na severu převážně jasno. Za celou dobu několik dešťů - spíš večer a v noci. Jen dvakrát rychlý klasický tropický déšť přes den. Za dvě hoďky zase slunečno. Cestovali jsme celou dobu. Okruh Havana - Vinales a okoli - Playa Largo - Cienfuegos - Trinidad - pres střed Kuby nahoru na Cayo Coco - Varadero - Havana. Za mě nejlepší volba, nedovedu si ani představit, kolik tam může být lidí (např. ve Varaderu) v sezóně. Btw. i možná proto, ač nevyhledáváme a nemáme v oblibě turistická místa, tak se nám ve Varaderu docela líbílo. Ve městě nikdo, na pláži, která se táhne kolem celého Varadera (před tím, než začínají velké hotelové komplexy) liduprázdno.....

Doporučuji pročíst další témata zde týkající se Kuby.

0 Citovat

V červenci jsem byl (a počátkem srpna). Počasí bez problémů, jedna lehká přeháňka u Cienfuegos, jinak skoro celý pobyt modrá obloha nebo sem tam mrak. Rozhodně to ale bylo snesitelné a to i ve městech (třeba ve srovnání s Egyptem). Překvapila mě extremně teplá voda, na Playa Ancon u Trinidadu mi potápěčské hodinky ukazovaly teplotu vody 31°C.

A co červenec z mého pohledu povyšuje nad jiné měsíce je to, že 26.7. se slaví výročí útoku na kasárny Moncada a to je snad nejdůležitější kubánský státní svátek. Všude je propagandistická výzdoba a pořádají se obrovské manifestace. Podařilo se mi to zažít v Che Guevarově mauzoleu v Santa Claře, kde bylo asi 40 000 lidí s mávátky, zazněly agitační projevy, hudební vystoupení a Raul Castro tam osobně předával vyznamenání nejlepším dělníkům a rolníkum. Zároveň je přelom července a srpna období, kdy na Kubě probíhají karnevaly (Sandiago a Havana), chodí průvody masek a hudebníků, pivo a rum tečou proudem a tisíce Kubánců divoce řádí a tančí na ulicích. Určitě doporučuju.

0
2 reakce