Ahoj cestovatelé,letím na rychlo do Thajska (2. den po zakoupení letenky) a potřeboval bych poradit co vidět. Přílet mám do BKK, ale ten už jsem viděl. Chtěl bych 4 dni odpočinku a 10 dní může být aktivních (treky, motorka, atd.).Z toho co jsem stihl projít zvažuji tyto lokality:1) Chiang Mai - tam by šel týden strávit ježděním na motorce. Slyšel jsem však že v březnu se tam vypalují lesy a bude tam všude kouř. Taky předpověď říká horko 37 °C :-(2) Ko Lanta - doporučuje se v TravelBibli3) Mu Koh Chang (vedle Kambodži)- doporučoval autor Thajskyraj.comUrčitě chci pár dní na motorku. Rád sbírám různé zážitky.díky předem .

Thajsko - rady na 14 dní

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj cestovatelé,

letím na rychlo do Thajska (2. den po zakoupení letenky) a potřeboval bych poradit co vidět. Přílet mám do BKK, ale ten už jsem viděl. Chtěl bych 4 dni odpočinku a 10 dní může být aktivních (treky, motorka, atd.).

Z toho co jsem stihl projít zvažuji tyto lokality:

1) Chiang Mai - tam by šel týden strávit ježděním na motorce. Slyšel jsem však že v březnu se tam vypalují lesy a bude tam všude kouř. Taky předpověď říká horko 37 °C :-(

2) Ko Lanta - doporučuje se v TravelBibli

3) Mu Koh Chang (vedle Kambodži)- doporučoval autor Thajskyraj.com


Určitě chci pár dní na motorku. Rád sbírám různé zážitky.

díky předem

0

jó, tak když to píšou v Travelbibli...

0 Citovat

V Chiang Mai jsem byl minuly tyden a super. Byli jsme jen 3,5 dne, ale na tyden se zabavit nebude problem. S tim vypalovanim je to bohuzel pravda a uz se to deje. Jak z Doi Suthep, tak z Doi Inthanon jsme smerem do dalky nevideli prakticky nic - krom oparu/smogu. Jo a dost teplo tam momentalne je :-)


Na Koh Changu jsem ted a uprimne ze by to byla nejaka slava rict nemuzu. Spis si pripadam jak nekde v Rusku - vsude napisy v Azbuce, Thajci mluvici rusky - des. Plaze taky prumerne.  Muzu hodnotit jen horni polovinu zapadniho pobrezi po Kai Bae. Na skutr jsem se neodvazil, takze treba jiznejsi cast bude lepsi ne az tak turisticka. Me osobne zas az tak ten ostrov nezaujal a treba Koh Lanta se me libila mnohem vic, ale 100 lidi 100 chuti. Zitra mizime na Koh Kood.

0 Citovat

Takže ten Chiang Mai nemá moc cenu, když je tam smog? Je i přmo v Chiang Mai?

Dají se v okolí Koh Lanta podnikat výlety na motorce (třeba někam na sever)? Co bys ještě případně v okolí doporučil?

díky

0 Citovat

Z Koh Changu jsem se vrátila před týdnem a mám stejné pocity jako toncek. Ostrov jsme projeli celý na motorce  (je tam jen jedna silnice kolem pobřeží, některé úseky jen pro dobré řidiče s pevnými nervy), ale jsou tam všude mraky turistů. Klidné místo aby pohledal.

Lepší se mi zdál Koh Phangan, ale tam jsem byla před sedmi lety a dnes už  možná vypadá jinak.

Dobrá je Ajuthaja, dá se tam dojet vlakem z BKK. Pokud sbíráš zážitky, doporučuji projet si ji na kole. 
0 Citovat

Díky. V Ajuthaja jsem na kole byl :-)


0 Citovat

Ve městě ten smog nebyl až tak patrný. Opravdu jen na těch kopcích, kdy člověk čeká, že něco uvidí a moc toho vidět není.

0 Citovat

Za mě Koh Lanta před Koh Chang. Byli jsme na obou, Andamanské moře je hezčí. Ještě hezčí to je jižněji od Lanty.

0 Citovat

Vidim to tak, ze preletim z BKK do Krabi a od tam se presunu na Ko Lanta a pak uvidim. Jeste bych pridal nejake dalsi ostrovy a mototrip. Chiang Mai si necham na konec vyletu nebo jej uplne vynecham (duvod: horko a nizka viditelnost v okoli kvuli vypalovani lesu).

Co rikate na myslenku pujceni skutru v Krabi a jen na Ko Lanta na skutru?

Narazili jste na nejaky dobry clanek o okruzich na moto u Adandskeho more?

Dopurucite pripadne nejaky vyzivny jednodenni trip s cestovkou?

Co rikate na ostrovy Ko Jum, Ko Turatao, Ko Phayam a Ko Tao (chvali to v nejakym clanku na iDnes)?


dekuji


0 Citovat

Koh Tao - o něm mi v lednu celou dobu vyprávěla kamarádka, jak je to na něm nebezpečné, že se tam ztrácí ztrácí turisté. Něco na tom bude. https://www.google.cz/amp/s/www....708561.amp

0 Citovat

Z Krabi pluje loď na Koh Lantu a pokračuje přes Koh Ngai, Koh Muk, Koh Bulon až na Koh Lipe. My byli taky na Koh Ngai. Je to malinkatý ostrůvek a je odtud blízko na letiště Trang.

0 Citovat

[citace="fox_cz"]


Co rikate na ostrovy Ko Jum, Ko Turatao, Ko Phayam a Ko Tao (chvali to v nejakym clanku na iDnes)?


dekuji


Jo tak když to už bylo i na iDnes, tak to musí být super :)

0 Citovat

Ko Tao a Ko Lanta jsou kazdy na jine strane zalivu, takze doporucuju vybrat na kterou stranu chcete jet. Ko Tao jsem zvazoval taky, ale prave kvuli tem podivne mizejicim turistum jsme nakonec dali prednost jinym ostrovum. Sice v tom objemu lidi co tam jezdi to zas nebude tak silene cislo a pokud je clovek obezretny, tak by se mu nemelo nic stat, ale uz z principu, proc je tam podporovat.


Jednodenni pekny trip z Krabi je Tiger Cave Temple + emerald pool + hot springs. Da se s mistni cestovkou nebo na skutru.


Na Lante je na jihu narodni park s majakem. Urcite stoji za navstevu. Kousek pred nim je Bamboo bay - moc pekna plaz ;-)

0 Citovat

Ahoj, zrovna jsme se vrátili z Thajska. Doporučuji Krabi - relativně pěkné a čisté město s pěkným trhem a nízkými cenami. Pěkný výšlap na Tiger Cave Temple, kde potkáte i opice. Na Lantě jsme měli půjčenou motorku. Západní pobřeží je pěkné - určitě stojí za to trek k vodopádu (viděli jsme v přírodě hady). Národní park na jihu s majákem však nedoporučuji. Vysoké vstupné a nic k vidění (opice potkáte i jinde na ostrově...). Na východním pobřeží nebylo nic k vidění. Sever jsme bohužel nestihli.. Na všech plážích jsou medůzky, sice se to dá vydržet, ale při koupání je to nepříjemné. Za nás Ko Lanta již nikdy víc. To samé platí o Ko Phi Phi, kde jsme strávili naštěstí jen jednu noc.. Vybrala bych nyní určitě jiný ostrov na dovolenou v Thajsku.  

0 Citovat

Mám z toho takový pocit, že nejdůležitější je u tebe cena? Že by zrovna Krabi bylo něco extra, to si opravdu nemyslím. Obzvláště v nejvyšší sezoně. Já bych nejel ani na jeden z  tebou zminovaných ostrovů, ale většina lidí píše, že Ko Lanta je fajn. Já tam byl před 20 lety,. takže už nemůžu posuzovat. Píšeš, jak tam bylo pěkně, ale zřejmě ho nedoporučuješ jen proto, že tam byly medůzy. Ony tam ale asi nejsou celý rok. Zřejmě jsi měla smůlu  :)

Opice jsou v JV Asii téměř všude. Takže vidět opici opravdu není vrcholný zážitek návštěvy Asie :))


0 Citovat

Když letím na tři týdny do Asie, tak cena nejdůležitější opravdu není, to mohu zůstat doma, nemyslíš? ;-) 

Z mého pohledu je Krabi pěkné a především čisté, oproti ostrovům i levné (a to, že něco cenově srovnávám vážně neznamená, že je pro mě nejdůležitější cena...). O Lantě jsem psala právě z toho důvodu, že jsem tento ostrov vybrala jelikož si ho každý chválil. No, na chválu tam z mého pohledu opravdu nic moc není. Co se týče Národního parku na jihu, když si přečteš recenze, všude se píše hlavně o opicích (a většina turistů tam jezdí právě kvůli nim), proto jsem se zmínila, že opice člověk může vidět aniž by zaplatil z mého pohledu naprosto přepálené vstupné do NP.  Z úvodu mého komentáře je naprosto jasné, v jakém období jsem na Ko Lantě byli, takže ať si každý odvodí pravděpodobnost výskytu medůz v čase, ve kterém tam má jet. A jestli neumíš pořádně číst - psala jsem více důvodů proč Ko Lanta nikdy více. Znovu si to přečti :)
0 Citovat

Ony i ty ostrovy jsou levný, jako celý Thajsko, dražší je to tam logicky proto, že se tam musí všechno dovážet.

Krabi je obyčejný thajský město, rozhodně není nijak pěkné, jediný co je tam fakt super je Night market, jinak tam není nic. Vše zajímavý je kolem - Railay Beach, Tiger Cave Temple, Emerald Pool, Hot Springs atd...

Pokud se bavíme o Mu Ko Lanta NP, tak se tam rozhodně nechodí kvůli opicím, ty opice jsou tam, jako všude, spíš na obtíž a kradou nepozorným věci. Chodí se tam kvůli trailu, pláži a jeskyním, možná by chtělo nevytvářet si jen nějaký zkratky z recenzí na TA nebo kde.

V neposlední řadě 200 THB není žádná katastrofa, jasně, člověk si tam rychle zvykne na thajský ceny, ale zrovna vstupy do NP jsou vysoký všude a je to 130 Kč!

0 Citovat

trváš na Thajsku? Z Bangkoku můžeš přeletět polevnu kamkoliv v JV Asii (nejenom). Ale dobrá, držme se Thajska


varianta 1. budeš se snažit toho vidět co nejvíce, projet co nejvíce míst, aby sis zaplnil co nejvíce míst na své cestovatelské mapě. Jistě jsou zde lidi, co zvládnou za 14 dnů projet celou JV asii a ještě si na pár dnů dát oraz na plážích v Indonesii. Tzn - budeš se honit jak šulin, spoustu času strávíš v transferech, které jsou sice velmi levné, ale nezáživné, úmorné, časově náročné. Uvidíš toho spoustu a vlastně zažiješ leda tak velké houby. S touto variantou ti bohužel neporadím, snažím se profilovat jako lenoch a požitkář.


varianta 2: 14 dnů trip, tzn, 13 hotelových nocí a jeden late check out. Letíš s minimálně jedním přestupem v economy, čili vystoupíš v dopoledních hodinách v Bangkoku rozjebaný jak cikánská hračka. Doporučuji nakoupit vnitrostátní let z BKK letiště a jít směr domestic departures na navazující let. Za předpokladu 1.podaří se ti odbavit bagáž do cílové destinace 2.máš jen pár hodin na transfer. Jinak do fronty na imigrační. Pobytových míst maximálně 4, lépe 3. Jak někdo zmínil výše, rozumné je vybrat si jednu stranu Thajska. Za mě island hopping a Andamanské moře - polevnu doletíš na Phuket, odkud se přesuneš na Lantu, kde si dáš lenošení, fakultativní výlet na neskutečně přeplněnou Maya Beach na Phi Phi, na motorce se taky vyřádíš, ostrov je stále RELATIVNĚ klidný, byť už je to peklo ve srovnání s mou první návštěvou před cca 10ti lety. No a pak speedboatem směrem na Lipe, po cestě Bulon a Koh Ngai  - oboje  stále  klidné, Lipe krásné (ale motorku rozhodně na Lipe nepotřebuješ), můžeš případně pokračovat na Langkawi speedboatem. Návrat do BKK z Hat Yai či jak se to píše.


Varianta 3: píšeš treky...., toho si na ostrovech opravdu mnoho neužiješ, takže leť do toho Chiang Mai, tam si dáš treky, line ziplining až do úmoru těla, mrkneš do zlatého trojuhelníku, na laoské sraně nakoupíš tygří masti a hady v chlastu, denní výlet do Chiang Rai nás až tak nenadchnul.
0 Citovat

Číst umím myslím velmi dobře.  Mám rád, když někdo na kritiku jednostranného pohledu v rámci svých subjektivních dojmů hned útočí. Naspal jsem, že to bereš z hlediska financí, protože to tak vyznělo. Několikrát jsi zminovala finanční stránku. Já osobně jezdím tam, kde moc lidí nejezdí, to jen pro úplnost. Takže doporučení a obzvláště čechů kteří navštívili Thajsko mě většinou vůbec nezajímí. Až na výjimky. Pro zdroj informací používám zahraniční cestovatelské servery a cestopisy lidí, kteří toho procestovali trošku víc než nejprofláknutější destinace v Thajsku, jako je Krabi, Phi Phi, nebo Lantu  a kteří si pochvalují, že viděli opice. Kdybys měla za sebou víc zkušenbostí, tak nemůžeš psát takové hovadiny. Opice jak píše Eremi, jsou spíš na zlost,  obzvláště když ti běhají celou noc po plechové střeše, kradou ti věci, co jsi si zapomněl v noci na terase chatky, nebo tě napadají kvůli svačině, kterou třeba neseš. O tom, že tě mohou poškrábat, nebo pokousat a problémy s tím související nemluvě. Vedle psů je to nejhorší problém se zvířaty v JV Asii.

Je úsměvné, že píšeš, že když někam jedeš na tři týdny, že cena není nejdůležitější. To je opravdu vtip roku. Thajsko je jedno znejprofláknutější destinace vůbec. A víš proč. Protože je tam jednak pěkně a jednak relativně levně oproti srovnatelným destinacím. Proto tam létá taky tolik čechů, co před pár lety dovolenkovali v Chorvatsku. Letenka je většinou největší výdaj a délka pobytu pak nehraje takovou roli. Protože je tam jednoduše levno. Samozřejmě ale v těch profláknutých destinacích je dráž. Myslím, že rozumný člověk chápe, že není jedno, jestli za 21 dnů dáš za ubytko denně třeba 300-400 Kč za chatku, nebo v lepším resortu na Phi Phi třeba 3-4 tis Kč. O ceně jídel nemluvě. Krabi je levné, protože tam opravdu nic není. Hezký noční trh je ve spoustě jiných měst, jen se o tom neví, protože tam turisti jaksi nejezdí. Kdo přiletí nebo přijede do Krabi, tak hned většinou spěchá na pláže. Krabi je jen transitní město, protože je tam přístav a letiště. Většina lidí tam zůstane den max. dva.


No nic. Já jsem na to reagoval proto, že aniž bys viděla celou Lantu píšeš, že ji nedoporučuješ. To že si to někdo spojí s termínem kdy jsi tam byla ty, jak píšeš, je taky naivní a stejně irelevantní. Tisíc lidí ti tady určitě napíše, že tam byli v únoru a medůzy tam nebyly. A že jsi musela dát těch 130 Kč za vstup do parku je smutné. Z dvého pohledu to byly vyhozené peníze. Pro jiného faj zážitek.

Tobě se ale prostě líbilo Krabi protože je čisté a levné. To je fajn. Každý máme samozřejmě svoji představu o ideální dovolené. Na tom není nic špatného :)

Dám ti ale radu. Když jsi psala, že příště zvolíš jiné ostrovy. Vynechej všechny tu Samuie, Phangany, Phukety a pod, abys nebyla taky zklamaná. Jestli hledáš čistotu a pěkné moře musíš se soustředit na méně známé ostrůvky na jihu Thajska, které turismus ještě úplně nezničil., jako je to v případě Phi Phi.

Měj se  fajn

0 Citovat

Ještě doplním variantu 4. Přeletět na týden do Chinag Mai a pak na týden 1-2 ostrovy na jih. Pochodíš i zalenošíš

0 Citovat

Ja nevim, ale me prijde ze i Phi Phi muze byt fajn. Clovek, ale nesmi zustat ve stredu ostrova okolo Ton Sai Pier. To se mi zvedal kufr uz jen kdyz jsem vystupoval/nastupoval na trajekt. Tohle je fakt cisty masochismus i ta totalne precpana plaz je hnus. Ale staci trosku popojet a hned je to o necem jinem. Byl jsem na long beach a super. Krásná pláž s normalnim poctem lidi, moznost snorchlovani. V okoli par restauraci s normalnimi cenami. Pres kopec byla dalsi pekna plaz (ted si nevzpomenu na jmeno), kde nebyl prakticky nikdo. 


No a pokud chce nekdo na Maya Bay, tak jedine rano s nejakym private boatem - dalo se domluvit za rozumne ceny. Cili driv nez se tam nahrne milion lidi na tech pravidelnych vyletech. Ja si to radeji odpustil.


Krome toho je tam dost rezortu po obvodu ostrova, kde se da dostat pouze lodi a to by mohla byt pekna mista na relax.


0 Citovat

Jasně. I na Phi Phi může být pěkně, ale nesmíš být v těch nejturističtějších destinacích ostrova a nejlépe mimo sezonu. Proč si ale kazit dojem už jen tím přijezdem či odjezdem, když stejně ty nejpěknější místa ostrova jsou tak přeplněná, takže aspon pro mě už pěkná rozhodně nejsou. V Thajsku je přece tolik jiných pěkných ostrovů. Spousta lidí ale jede na Phi Phi, protože je to přece Phi Phi a to se přece musí vidět :) Viděli film, a myslí si, že je to tam tak nádherné. Pak jsou v šoku a znechucení.

0 Citovat

Já jsem teda nebyl ani v šoku, ani znechucený, film jsem neviděl a Phi Phi se mi líbilo. I v sezóně.

0 Citovat

jako asi nemá smysl si poměřovat pindíky, ale jsou na ostrově i nádherné resorty s nádhernými privátními plážemi, kam si vás přivezou hotelovým speedboatem z jiné destinace. Ale o tom "cestujlevne.com" není. Maya Bay brzy ráno privátním transferem je jediná možná varianta, musíte přijet dřív, než dorazí množství Číňanů z Phuketu, pak už je to na kulku. Phi Phi lowcostově je dobré pro partu kamarádů, co si chtějí dobře pochlastat, potkat spoustu lidí a případně si zašu..., ale jinak lowcost cestovateli nemohu s klidným srdcem doporučit.

0 Citovat

se to nějak stáčí na Phi Phi, původně chtěl nešťastník poradit s itinerářem na 14 dnů v Thajsku.

0