Ahoj všichni, v létě se chystáme s přítelkyní do Rumunska, zhruba na 7-9 dní. Budu rád za jakékoliv užitečné zkušenosti a připomínky!Za mě ideálně letadlem z ČR do Bukurešti, tam si půjčit na týden auto a projet Transylvánii. Zkušenosti letecká / autobusová doprava z ČR do Rumunska? V hlavním městě to vidím asi jenom na Palác parlamentu, nevím, jestli má smysl se zde víc zdržovat, láká nás navíc spíš příroda a historické památky, jako jsou hrady apod. Táákže, potom pravděpodobně směr hrad Bran, kde se dá poblíž najít ubytování na většinu pobytu, přičemž by neměl být problém odsud půjčeným autem objet to hlavní a stíhat se vracet..? Samozřejmě dvě tři noci pod stanem by byly v rámci nějakého konkrétního tripu ideální. Je to tak, nebo je to zbytečné, se pořád vracet na jedno místo? Přece jen by tím odpadla spousta řešení a dodatečného hledání a nejistoty. Zkušenosti, postřehy? :) Dále bych se chtěl zeptat na cokoliv ohledně cestování po Rumunsku, jak to tu vychází finančně, případně jaký budget si připravit na podobný trip, dál jestli se vůbec vyplatí to auto půjčovat, protože jsem slyšel, že železnice v Rumunsku funguje dobře, ale zase ta nesvoboda a další každodenní řešení a hledání mě vůbec neláká. Konkrétní nápady na výlety a místa, která stojí za to vidět, přivítám též. Děkuji. .

Rumunsko - rady začátečníkovi :)

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

12 reakcí

Ahoj všichni, 

v létě se chystáme s přítelkyní do Rumunska, zhruba na 7-9 dní. Budu rád za jakékoliv užitečné zkušenosti a připomínky!

Za mě ideálně letadlem z ČR do Bukurešti, tam si půjčit na týden auto a projet Transylvánii. Zkušenosti letecká / autobusová doprava z ČR do Rumunska? 

V hlavním městě to vidím asi jenom na Palác parlamentu, nevím, jestli má smysl se zde víc zdržovat, láká nás navíc spíš příroda a historické památky, jako jsou hrady apod. 

Táákže, potom pravděpodobně směr hrad Bran, kde se dá poblíž najít ubytování na většinu pobytu, přičemž by neměl být problém odsud půjčeným autem objet to hlavní a stíhat se vracet..? Samozřejmě dvě tři noci pod stanem by byly v rámci nějakého konkrétního tripu ideální. Je to tak, nebo je to zbytečné, se pořád vracet na jedno místo? Přece jen by tím odpadla spousta řešení a dodatečného hledání a nejistoty. Zkušenosti, postřehy? :) 

Dále bych se chtěl zeptat na cokoliv ohledně cestování po Rumunsku, jak to tu vychází finančně, případně jaký budget si připravit na podobný trip, dál jestli se vůbec vyplatí to auto půjčovat, protože jsem slyšel, že železnice v Rumunsku funguje dobře, ale zase ta nesvoboda a další každodenní řešení a hledání mě vůbec neláká. 

Konkrétní nápady na výlety a místa, která stojí za to vidět, přivítám též. 


Děkuji.

0

Bukurest je fakt nic moc :) Radsej by som zobral z Viedne Wizz do Kluzu a tam pozical auto ako backtracking z Bukuresti.

Ale keby nebola ina moznost, tak z miest cestou do Transylvanie z Bukuresti je pekny Brasov a napr. Sighisoara. Aj Kluz je fajn.

Ak nejaku poriadnu prirodu, tak Maramures.

0 Citovat

V Rumunsku sme boli minuly rok v lete. Isli sme busom za 1 euro Budapest - Cluj Napoca potom sme si dali tento okruh: Cluj Napoca - Salina Turda - Sighișoara - Brašov - Rašnov - Transfagarasan Highway - Hunedoara - Alba Iulia - Cluj Napoca a spat sme isli Wizzairom do Bratislavy este ked lietal :) ... Boli sme na 3 noci pozicali sme si auto a spali v penzionoch vzdy na inom mieste. Rumunsko je inac super, povedal by som ze to bolo pre nas najvacsie cestovatelske prekvapenie, necakal som ze tam je toho tolko co vidiet a tie miesta boli fakt pekne. Cenovo je tam lacnejsie ako na slovensku takze bez problemov. Zlu skusenost mame jedine so soferovanim... Mam k tomu napisany aj cestopis ak by si si chcel precitat mozem poslat... Bukurest nas nezaujala takze sme tam ani nesli, k tej teda neporadim ci stoji za to...

0 Citovat

My jsme byli v září na cca 12 dní, měli jsme přílet do Kluže i odlet a měli jsme auto půjčené tady - https://www.klasswagen.com/. Naprosto v pohodě, řešili jsme s nimi i nějaký problém a fungovali dokonce na whatsAppu i na telefonu. Cenově taky hodně v pohodě i s full pojištěním přímo od nich.

Příroda - Piatra Craiului, Lake Balea

Bran nebrat, budeš akorát zklamaný... :)

0 Citovat

mraziq napsal(a):

My jsme byli v září na cca 12 dní, měli jsme přílet do Kluže i odlet a měli jsme auto půjčené tady - https://www.klasswagen.com/. Naprosto v pohodě, řešili jsme s nimi i nějaký problém a fungovali dokonce na whatsAppu i na telefonu. Cenově taky hodně v pohodě i s full pojištěním přímo od nich.

Příroda - Piatra Craiului, Lake Balea

Bran nebrat, budeš akorát zklamaný... :)


Na klasswagen jsem koukal, přes rentalcars.com tam ale mají, že přijímají pouze kreditky, nikoliv debetní karty, což pokud je pravda, tak je pro nás pasé. 

0 Citovat

My jeli v létě okruh Kluž - oblast Parcul natural Apuseni - Sibiu - Transfagarasan mountain road - zřícenina Poenari - Bran (castle) – Brašov - Sighisoara - Turda (solná jeskyně) - Kluž. Auto půjčené přes místní Klasswagen. Osobně bych určitě půjčil auto a udělal okruh. Ceny jako u nás. Krásný a bez turistů byl park Apuseni (treky, jeskyně). Transfagarasan mountain road - must see, ale hodně turistů. Zřícenina Poenari - 1450 schodů, doporučuju Bran (castle) - hodně turistů, o víkendu se vyhnout pokud nejste fanatici do hradů. Alternativa Rasnov (fortress) , Sinaia (Peles castle). Brašov - fajn město, super vyhlídka nad městem Sighisoara a Kluž - pěkná historická města, první na 2h a Kluž na odpoledne Turda - solná jeskyně - stojí za to Kdyžtak se ptej ...

0 Citovat

Nech sa ti paci nieco na citanie a pre inspiraciu. Dva roky dozadu sme dali Transylvaniu autom a tento rok letecky weekend v Bukuresti

https://www.ckknirsch.sk/cesty/rumunsko/

 
0 Citovat

Cauko. Ja som sice v Rumunsku nebola, ale chystali sme sa tam na mesiac a spravila som si takuto mapku s miestami, ktore ma zaujimaju. Bohuzial tam nemam konkretne treky, ktore som chcela podniknut, ani vela info k danym miestam, ale mozno k niecomu posluzi: https://drive.google.com/open?id...QyHY68&;usp=sharing

0 Citovat

ak aj Transfagarasan tak si overte ci je cesta otvorena/ptejazdna, zvycajne otvaraju koncom Juna a aj v lete tam moze nasnezit ;)

0 Citovat

Nebo tady další cestopis. Byl jsem tam loni v době, kdy ještě létala linka Bratislava - Kluž. Dost se tam toho dá zvládnout i bez auta za 4 dny. Ceny podle mě o dost nižší než u nás. Jinak u Branu souhlasím, že lidí fakt lautr moc. Přirovnal bych to k francouzským zámkům. Děs běs.

https://michal-na-cestach.blogsp...ast-1.html

0 Citovat

@Andrea, ked rada trekujes, nevynechaj ten Maramures. Najma ked vidim ze v mapke mas naznaceny ten vesely cintorin. To uz je na skok aj do Solotvina na Ukrajine, tiez to stoji za navstevu - taky poldnovy vylet zo Sighetu Marmatei.

0 Citovat

Díky moc, jste zlatý! :) zatím to všechno filtruju a s přítelkyní se tím potom společně probereme, ale i tak jste mi už teď dost pomohli! Takže klidně pokračujte, čím víc různých informací, tím líp, děkuju.

0 Citovat

Loni jsem projížděl Transylvánií na kole. Z Kluže do Brašova a kolem něho.

Možná najdeš inspiraci ve fotkách, jsou popsané:


http://marin7.rajce.idnes.cz/201...kole/ ;


0
12 reakcí