Ahoj, chystám se začátkem května na týden do Gruzie. Konkrétně přiletím na letiště Kutaisi. Nějaké info jsem samozřejmě načetl, ale ještě si radši nechám trochu poradit. Zajímá mě spíš příroda než města. Pohyboval bych se chtěl převážně po svých maximálně se přiblížit jejich dopravou.  Takže bych vás chtěl poprosit o nějaké  tipy, rady a hlavně treky a co si tam určitě nenechat ujít.Budu rád za každé info. Na oplátku tam budu pozdravovat a pošlu pár fotek :)Děkuji Zdeněk . .

Gruzie na týden s batohem - rady

Založil ve fóru Co vidět a navštívit

3 reakce

Ahoj, 

chystám se začátkem května na týden do Gruzie. Konkrétně přiletím na letiště Kutaisi. Nějaké info jsem samozřejmě načetl, ale ještě si radši nechám trochu poradit. Zajímá mě spíš příroda než města. Pohyboval bych se chtěl převážně po svých maximálně se přiblížit jejich dopravou.  Takže bych vás chtěl poprosit o nějaké  tipy, rady a hlavně treky a co si tam určitě nenechat ujít.


Budu rád za každé info. Na oplátku tam budu pozdravovat a pošlu pár fotek :)


Děkuji Zdeněk .

0

Ak si ešte v Gruzínsku nikdy nebol a chceš stráviť týždeň trekovaním v horách, tak by som určite šiel z Kutaisi do Mestie (po prílete na letisku budú mikrobusy, ktoré ťa odtiaľ vezmú priamo smer Mestia) a strávil tvoj čas v tom okolí. Dobrý trek (na viac dní, ale v Mestii sa dá požičať stan určite) by mal byť Mestia-Ushguli. Ak nechceš viacdňový trek, tak stráv pár dní v Mestii, potom sa presuň do Ushguli (jeepom asi) a stráv pár dní tam. 

Priprav sa, že tam bude zima ešte ;) 

0 Citovat

presne, z Mestie do Zugdidi a odtial do Mestie (ak chces trosku lacnejsie). Tam sa uz da dobre pomotat.

Z Mestie sa daju robit dobre treky po okoli a do Ushguli to v lete stalo 4x4 vanom 30 lari.

toto je asi najlepsi zdroj info: http://www.caucasus-trekking.com/

0 Citovat

super. Moc vám děkuji za info. Určitě se na to podívám a jinak rukavice už jsem si zabalil :D Díky

0
3 reakce