Ahoj, období letošních červencových státních svátků jsem využil pro seznámení s Gruzií tak, abych nepotřeboval ani den dovolené. Letenku jsem si seskládal měsíc a půl předem na ose Katowice - Kutaisi - Berlín a se všemi přípoji jsem se dostal z Prahy na cca 100 €. V Kutaisi jsem vzal dvě jednodenní tour od Budget-Georgia.com. Trošku bezstarostná organizace, přesto můžu doporučit. Především tu druhou Canyons & Caves. Za 35 GEL nenajdete asi nic lepšího. Navštívil jsem tam Kutaisi a kláštery v okolí (vč. Gelati) a druhý den Martveli canyon, Okatse canyon, Prometheus Cave a Sataplia Nature Reserve. Při cestě zpátky jsem si prohlédl Spandau a Postupim. Při cestě tam letmo Katowice.Původně jsem měl letět na Mallorku jako půlka zdejšího fóra a skoro celá spolucestovatelská skupina z FB, ale plány se mění. To je život. Za změnu jsem nakonec rád. Gruzie byla určitě zajímavější i levnější.>> blog: https://michal-na-cestach.blogsp...0-let.htmlNáklady:Vlak Praha - Katowice ..... 501 KčVstupné na těžební věž ..... 5 PLNShuttle na katovické letiště ..... 27 PLNLetenka Katowice - Kutaisi ..... 304 PLN (s WDC)Maršrutka z letiště do centra ..... 5 GEL3 noci v hotelu v centru Kutaisi ..... 135 GELKutaisi City Tour ..... 35 GEL za 4 hodiny + 13 GEL za vstup s průvodcem do KutaisiState Historical MuseumCanyon & Caves Tour ..... 35 GEL+ Martvili Canynon ..... 15 GEL+ Okatse Canyon .... 15 GEL+ Prometheus Cave ... vstupné 20 GEL + loďka 15 GEL+ Sataplia Nature Reserve ... 0Maršrutka na letiště ... 5 GELLetenka Kutaisi - Berlín SXF ..... 47,99 GEL (s WDC)Celodenní jízdenka na MHD v Berlíně zóny ABC ..... 7,7 €Vstup do Zitadelly ve Spandau ..... 4,5 €Flixbus Berlín - Praha ..... 299 Kč * pro neznalé - 1 GEL (aka lari) je cca 9,5 KčKdyž ceny na místě porovnám s takovým Thajskem, vychází aspoň o třetinu levněji. .

Přes státní svátky v Gruzii (cestopis)

Založil ve fóru Cestopisy

3 reakce

Ahoj, období letošních červencových státních svátků jsem využil pro seznámení s Gruzií tak, abych nepotřeboval ani den dovolené. Letenku jsem si seskládal měsíc a půl předem na ose Katowice - Kutaisi - Berlín a se všemi přípoji jsem se dostal z Prahy na cca 100 €. V Kutaisi jsem vzal dvě jednodenní tour od Budget-Georgia.com. Trošku bezstarostná organizace, přesto můžu doporučit. Především tu druhou Canyons & Caves. Za 35 GEL nenajdete asi nic lepšího. Navštívil jsem tam Kutaisi a kláštery v okolí (vč. Gelati) a druhý den Martveli canyon, Okatse canyon, Prometheus Cave a Sataplia Nature Reserve. Při cestě zpátky jsem si prohlédl Spandau a Postupim. Při cestě tam letmo Katowice.

Původně jsem měl letět na Mallorku jako půlka zdejšího fóra a skoro celá spolucestovatelská skupina z FB, ale plány se mění. To je život. Za změnu jsem nakonec rád. Gruzie byla určitě zajímavější i levnější.

>> blog: https://michal-na-cestach.blogsp...0-let.html


Náklady:
Vlak Praha - Katowice ..... 501 Kč
Vstupné na těžební věž ..... 5 PLN
Shuttle na katovické letiště ..... 27 PLN
Letenka Katowice - Kutaisi ..... 304 PLN (s WDC)
Maršrutka z letiště do centra ..... 5 GEL
3 noci v hotelu v centru Kutaisi ..... 135 GEL
Kutaisi City Tour ..... 35 GEL za 4 hodiny + 13 GEL za vstup s průvodcem do Kutaisi
State Historical Museum
Canyon & Caves Tour ..... 35 GEL
+ Martvili Canynon ..... 15 GEL
+ Okatse Canyon .... 15 GEL
+ Prometheus Cave ... vstupné 20 GEL + loďka 15 GEL
+ Sataplia Nature Reserve ... 0
Maršrutka na letiště ... 5 GEL
Letenka Kutaisi - Berlín SXF ..... 47,99 GEL (s WDC)
Celodenní jízdenka na MHD v Berlíně zóny ABC ..... 7,7 €
Vstup do Zitadelly ve Spandau ..... 4,5 €
Flixbus Berlín - Praha ..... 299 Kč
* pro neznalé - 1 GEL (aka lari) je cca 9,5 Kč

Když ceny na místě porovnám s takovým Thajskem, vychází aspoň o třetinu levněji.


2018-07-06-10-59-41e.jpg

0

S tym tlacenim leteniek si ma pobavil, tu murphyho zakony platia 100% :) ale asi nemuseli ... stacilo prihodit paru lari na recepcii a mohol si mat klud.

0 Citovat

Jenže na recepci nikdo nebyl a už vůbec by nepochopil, co chci :D

0 Citovat

Peniazom rozumeju vsetci :) V Skadare sa typek za PC tvaril ,ze nerozumie co chcem, potom ked som vytiahol penazenku, sme uz nasli spolocnu rec, ale nakoniec povedal ,ze to vytlaci for free. Ja som zase nechcel byt vyzierka a povedal mu ,ze si to zaplatim, nech povie kolko ... on zase nech mu dam kolko chcem, tak som vytiahol plnu hrst minci a vyber si. Vytiahol si 20 leke (14 centov), prihodil som mu este dalsich 20. Obaja sme boli spokojni (sudiac podla jeho usmevu od ucha k uchu) ...  ja ,ze som nemusel davat wizzu 9€ za miestenku a on, ze toto boli asi jeho najrychlejsie zarobene 40 leke v zivote.


Rovnako majitelka hostelu v Tirane, aj ked nevedela nejak dobre anglicky, este som len jej povedal co chcem a do polhodiny prisla aj s letenkou :D


V maroku nam za 100 dirhamov tiez s radostou vytlacil. A do Astany sa chystam rovnako bez "miestenky" lebo zatial sa mi dalo vytlacit stale bez nejakeho velkeho zhanania.
0
3 reakce