Ahoj, dnes ráno jsme si s přítelkyní (náš věk 26 a 27) zakoupili letenku z Prahy (odlet 8. prosince) do Bangkoku, odlet z Bandar Lampungu (24. prosinec). Celý den jsme dávali dohromady itinerář, který ještě není hotov, ale bude vypadat zhruba takto: Přílet do Bangkoku (přestup v Dubaji), odlet do města Krabi, odtamtud trajektem na Ko Phi Phi, pobyt 7 nocí (již zarezervováno), poté zpět Krabi, Bangkok. Z Bangkoku do Jakarty, pak Bali, Jakarta, Bandar Lampung a Praha (přestup v Jakartě a Dubaji). Celkem 11 přestupů. Rádi bychom, kdyby se k nám přidal někdo zkušený (může být i nezkušený), nebo alespoň nám zhodnotil náš plán. Pocestujeme takto poprvé, takže každá rada přijde vhod. Díky, Tomáš .

Prosinec - Thajsko

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

10 reakcí

Ahoj,

dnes ráno jsme si s přítelkyní (náš věk 26 a 27) zakoupili letenku z Prahy (odlet 8. prosince) do Bangkoku, odlet z Bandar Lampungu (24. prosinec). Celý den jsme dávali dohromady itinerář, který ještě není hotov, ale bude vypadat zhruba takto:

Přílet do Bangkoku (přestup v Dubaji), odlet do města Krabi, odtamtud trajektem na Ko Phi Phi, pobyt 7 nocí (již zarezervováno), poté zpět Krabi, Bangkok. Z Bangkoku do Jakarty, pak Bali, Jakarta, Bandar Lampung a Praha (přestup v Jakartě a Dubaji).

Celkem 11 přestupů. Rádi bychom, kdyby se k nám přidal někdo zkušený (může být i nezkušený), nebo alespoň nám zhodnotil náš plán. Pocestujeme takto poprvé, takže každá rada přijde vhod.

Díky, Tomáš

0

Jinak letenky odhadem celkem 17 - 18 000. Ubytování v Ko Phi Phi za 4500 pro dva lidi za 7 nocí. Bali asi řešit budeme na místě.

0 Citovat

Ahoj, jen taková malá poznámka - týden na Phi Phi se mi jeví jako celkem hodně. Je to turistický ostrov (je hezký, to ano), malý a plný lidí a předražené ceny všeho... Určitě je fajn se tam podívat a užít si to, ale abyste si to v hlavní turistické sezóně vůbec užili a nezkazily vám to právě ty davy lidí... kolem je plno dalších ostrovů, které byste mohli navštívit (tzn. třeba 3 dny Phi Phi a 3 dny někde jinde)... My byli loni 3 dny na Phi Phi a pak 3 dny na téměř opuštěném Koh Jum (1,5h přímou lodí z Phi Phi) a byla to nádhera. Takhle s odstupem času asi lépe hodnotím Koh Jum, protože prázdné dlouhé pláže a přátelští domácí v chatičkách (300 Kč za chatku za noc) u pláže určitě převažují nad trochu hezčími plážemi (ano, na Phi Phi jsou víc fotogenické a méně kamenů) na předraženém Phi Phi...

Případně zvažte ještě možnost udělat z toho okružní cestu, pokud ještě nemáte letenky... z Krabi do Phi Phi, a dál než zpět do Krabi, ale pokračovat dále na Phuket (asi 5 lodí denně, 2h plavby) a pak let Phuket-Bangkok...

Ale je to jen názor, určitě si to užijete, ať zvolíte cokoliv!

0 Citovat

Tak tak, přidávám se k předchozí myšlence, 7 dní na PhiPhi je zbytečné - jezdí se sem na celodenní výlety, ale dle mě 2 noci jsou optimální. Nevýhodou je právě drahota a přeplněný ostrov.
A přesně jak píše borshop, vemte to jako Phuket-PhiPhi-Krabi.. Ideálně pak můžete Krabi-Satun-Langkawi-Kuala Lumpur a odtud pokračovat dle itineráře na Bali. Tedy:

Bangkok - Phuket - PhiPhi - Krabi - Satun - Langkawi - KL - Bali - Jakarta - Bandar.

Jinak po celé cestě byste neměli mít problém s ubytkem až na místě.

0 Citovat

Díky moc za tipy, cestu doplánujeme podle vašich nápadů.

Ještě se chci zeptat k letům:
V Jakartě mají spolucestovníci 2,5 hodiny na přestup (koupili to až teď, kdy jsou levnější už jen letenky s odletem den po nás), bude to v pohodě stačit?

Kolik si tak nechat mezi příletem a odletem? Jde mi o letiště v Bangkoku, Phuketu, Jakartě. Abychom stihli najít terminál a odbavit se, abych nedal lety moc blízko k sobě.

Ještě jednou díky, speciálně Dejvovi za vůbec ponouknutí ke koupení letenky provozováním webu.

Jinak jsme tedy zatím 4, dělit se budeme v Bandaru, kdy kolegové den počkají na let.

0 Citovat

Není zač, určitě to bude super. Tiše závidím smiley

Jakartu neznám, Phuket je malinké letiště, tam asi není moc co řešit, ale s Bangkokem trochu pozor. Pokud letíte přes Suvarnabhumi (BKK), jako že asi ano, tak tam může trvat přesun mezi gates i desítky minut (pamatuju si že jsem byl shánět vodu před odletem za poslední Bahty a jen přejít skrz celý terminál mi zabralo 15 minut rychlé chůze + 15 minut zpět smiley ). Tam bych nechal trochu větší rezervu...

A až budete plánovat, tak pozor na let Bangkok - Phuket, nebo Bangkok - Krabi, často (AirAsia, Nok Air...) se létá z lokálního bangkokského letiště Don Mueang (DMK), které je od Suvarnabhumi (BKK) asi hodinu jízdy!

0 Citovat

Trochu z toho dotazu vyplývá, že by chtěl všude letecky smiley

Praha - Bangkok (BKK) - letecky (letenky už máte)
Bangkok (DMK) - Phuket - letecky (zde bude přejezd mezi letišti jak píše bor., doporučuji ale strávit noc / dvě v Bangkoku a neutíkat hned pryč smiley )
Phuket - PhiPhi - Krabi - tak tady je to lodí, pluje se cca 2 hodiny a cena je kolem 300 Kč pokud si dobře pamatuji. V phuketu je v centru kancelář - nedaleko místních trhů (blíž nepamatuji) - kde mají ty jízdenky bezkonkurenčně nejlevnější, a to i o polovinu oproti hotelu.

Krabi - Satun - Langkawi - pokud pofrčíte v tomto směru, tak zde je kombinace minibusu+lodi. My kupovali jízdenku přes hotel asi za 500 Kč (?).. Hlava děravá si už nic nepamatuje, ale někde mám na webu cestopis - zkusím najít. Počítejte s celodenním přesunem.
Langkawi - Kuala Lumpur - letecky s airasia.com (400 Kč)
KL - Jakarta - letecky s airasia.com (950 Kč)
Jakarta - Bandar L. jsem doplnil do příspěvku.

Tedy informaci čas na přestup vidím pouze pro Jakartu při zpáteční cestě domů, a to 2,5h budou dostačující.

0 Citovat

Cau,

Phi Phi na 7 dnu je skoda casu, i kdyz je to krasny ostrov. Jako optimalni jsou tam asi tak dva dny - prvni si projit ostrov a zajit nahoru na vyhlidku, druhej den si privstat a jet pred osmou na Phi Phi Don, kde je Maya beach, nez se tam navaly davy turistu. My jsme si na Phi Phi udelali jednodenni vylet z Koh Lanty a strihli jsme vse jen tak tak smiley A

Rozhodne lepsi bude, kdyz zbyle dny z tech 7 stravite na jinem ostrove - my jsme byli na Lante a nemuzu proti ni rici nic spatneho smiley tam se rozhodne vyplati vzit skutr a jet na jih ostrova, zaplatit mensi poplatek do narodniho parku, kde je krasna plaz se starym majakem a zadny lidi (a to jsme tam byli v sezone). Z Lanty je to i kousek (cca 2 - 4 hodiny, dle typu dopravy) na letiste Krabi.

0 Citovat

Ahoj,

tak náš odjezd se blíží, nastudovali jsme si zhruba kam zamířit a vše budeme řešit operativně. Jen jednu věc bych možná řešil už teď a to letenku do Indonésie, jelikož odlet z Bandaru máme 24.12. Myslíte, že si ji máme zakoupit již nyní, nebo je možno si ji koupit třeba až den předem?

0 Citovat

Z Thajska do Indonesie odkud a kde? Kazdopadne zrejme ale do Jakarty, protoze do Bandar se letecky z letist jako napr. BTH, BKS (na Sumatre) asi jinak nez pres Jakartu nedostanete - takze letenky dve a kupoval bych to osobne predem - pokud chcete mit jistotu a neutracet zbytecne navic pri platbe na miste.
Edit: Tak jeste dodatecne ctu, ze letite z BKK do CGK a potom jeste na Bali. Takze z Bali jedine pres Jakartu, kde bude prestup do Bandar Lampung. Plati to same, co jsem napsal vyse - kup to radeji predem, bude to minimalne levnejsi.

0 Citovat

No Bali nakonec asi nebude. Dá se letět z Kuala Lumpur přes Lion Air přímo do Bandaru. Ale nejspíš poletíme do Jakarty z Phuketu nebo Hat Yai a pak busem do Bandaru. Díky za radu, tak snad přesvědčím ostatní, abychom koupili "už" teď letenku. smiley

Jinak teda už teď je cena okolo 4000 Kč. smiley smiley

0
10 reakcí