Zdravím, rád bych se podělil o cestopis z našeho letošního červnového výletu do Kanady, konkrétně do Britské Kolumbie a Alberty. Když jsme před rokem viděli zpáteční letenky z Paříže do Vancouveru za 3 litry, tak asi není o čem, že? V plánu byly hlavně hory jako vždy. Počasí bych hodnotil standardně, chvíli hnusně, chvíli hezky, dva dny nám v půlce června i nasněžilo, takže co víc si přát. Výlety byly naplánovány předem, ale postupně jsme je aktualizovali za pochodu podle počasí. Naším vrcholem byl Mount Sparrowhawk (3.123 m.n.m.) v srdci kanadských Rocky Mountains, který jsme úspěšně zdolali, i když to moje pohorky pak už nerozchodily (ale už předtím to s nimi nebylo nejlepší, aspoň budu mít  něco na zahradu).  Z každého výletu jsme sepsali krátké povídání s náloží fotek a praktickými tipy. Zároveň jsme napsali i naši praktickou zkušenost z celého téměř měsíčního výletu včetně toho, kolik nás to stálo, co si vzít sebou, co se nám líbilo a co bychom příště třeba udělali jinak.  Cestopis najdete na http://horama.cz/horama-pesky/kanada/ Přeji hezké počtení a pokoukání. Pro případné dotazy nás najdete taky na Facebooku - https://www.facebook.com/horamacz/ Jinak chodíme i po českých horách, takže pokud hledáte inspiraci, neváhejte kouknout na náš web. Závěrem přihodím nějaké fotky na nalákání. .

Cestopis z Kanady - Britská Kolumbie a Alberta - červen 2018

Založil(a) ve fóru Cestopisy

6 reakcí

Zdravím,

rád bych se podělil o cestopis z našeho letošního červnového výletu do Kanady, konkrétně do Britské Kolumbie a Alberty. Když jsme před rokem viděli zpáteční letenky z Paříže do Vancouveru za 3 litry, tak asi není o čem, že? V plánu byly hlavně hory jako vždy. Počasí bych hodnotil standardně, chvíli hnusně, chvíli hezky, dva dny nám v půlce června i nasněžilo, takže co víc si přát. Výlety byly naplánovány předem, ale postupně jsme je aktualizovali za pochodu podle počasí. Naším vrcholem byl Mount Sparrowhawk (3.123 m.n.m.) v srdci kanadských Rocky Mountains, který jsme úspěšně zdolali, i když to moje pohorky pak už nerozchodily (ale už předtím to s nimi nebylo nejlepší, aspoň budu mít  něco na zahradu). 

Z každého výletu jsme sepsali krátké povídání s náloží fotek a praktickými tipy. Zároveň jsme napsali i naši praktickou zkušenost z celého téměř měsíčního výletu včetně toho, kolik nás to stálo, co si vzít sebou, co se nám líbilo a co bychom příště třeba udělali jinak. 

Cestopis najdete na http://horama.cz/horama-pesky/kanada/

Přeji hezké počtení a pokoukání. Pro případné dotazy nás najdete taky na Facebooku - https://www.facebook.com/horamacz/ Jinak chodíme i po českých horách, takže pokud hledáte inspiraci, neváhejte kouknout na náš web. Závěrem přihodím nějaké fotky na nalákání.


grizzly-peak-kananaskis-kanada-horama-cz-5.jpg
spray-lakes-kananaskis-kanada-horama-cz-1.jpg
cesta-k-helen-lake-v-kanade-horama-cz-4.jpg

0

Že bych se na to nevyprdla mrznout v Kanadě. Nemáš tam nějaký cestopis z Krymské riviéry?

0 Citovat

Super! Bude se - doufám - hodit, díky!

0 Citovat

Díky chomejsovi za inspiraci pro mojí vlastní cestu a snad nebude vadit, když sem přilepím pár poznámek ode mě.


Kanada byla prostě nádherná. 2 týdny, hrubá trasa Vancouver - Pemberton - Blue River - Jasper - Banff - Canmore - Drumheller - Calgary, najeto 4000km s Chevrolet Spark.


Během těch 2 týdnů se událo:

 - nespočet výletů, během kterých jsem mj. zjistil, k čemu jsou dobrý trekový hole a mačky (ani jedno jsem neměl)

 - 1 celodenní projížďka v kanoi na jezeře Maligne

 - jízda nejdražší lanovkou co jsem kdy jel (Jasper SkyTram)

 - jedna sněhová kalamita, která udělala z cesty po "vyhlídkové silnici" Bow Valley Parkway zážitek ve stylu "ať mi to tady proboha nechcípne"

 - jedna chcíplá baterie v mobilu, díky který jsem se ocitnul bez navigace a mj. hledání ubytka večer v Calgary probíhalo stylem Marco Polo bloudí světem

 - zvláštní pocit v městečku Banff, kdy po setmění potkáváte na ulici nejenom lidi, ale i jeleny

 - zvláštní pocit na túrách skrz hustější porost, kdy za každým stromem vidíte medvěda

 - zklamání z některých zavřených cest (Yoho Valley Road, Mistaya Canyon, Edith Cavell Rd)

 - pocit, že v takhle drahý zemi jsem snad ještě nebyl

 - pocit, že každej druhej Kanaďan je původem Asiat

Fotky tady https://www.zonerama.com/Lemming...um/4695317


0 Citovat

Moc pěkné. Ale překvapuje mě, že na začátku října už je tam regulérní zima, nebo ne? To aby tam člověk jel spíš začátkem září.

0 Citovat

Regulérní zima ještě ne, ale spíš dost nevyzpytatelný počasí. Sněhová kalamita (v úterý 2.10.) dost zkomplikovala dopravu a nejspíš urychlila sezónní zavření Yoho Valley Rd, nicméně 2 dny potom už nebylo po silnicích po sněhu ani památky a normálně svítilo slunce. Akorát ve vyšších polohách sníh zůstával, třeba kvůli tomu jsem nedošel až na plánovaný Read's Tower, ale zůstal kousek pod ním, o Grizzly Peak se ani nepokusil apod. Příště bych jel určitě tak o měsíc dřív, s tím souhlas.

0 Citovat

My byli v Calgary a okolí druhou půlku srpna a bylo to jen tak tak. Teploty celou dobu OK, ale předposlední den už bylo jen 15°C a poslední den (27.8.) bylo v Calagy dokonce jen 6°C. V kraťasech jsem byl za exota  :-D

Jinak gratuluju uživateli "chomejs" ke krásnému počasí. My tam byli zrovna v době, kdy půlka Britské Kolumbie zápasila s lesními požáry (cca 550 ohnisek!) a jelikož vanul vítr od západu, byly Skatlané hory a půlka Alberty v kouřové mlze. Modré nebe jsme viděli jen poslední čtyři dny. Budu tam muset zajet ještě jednou  :-D
0
6 reakcí