Ahoj, přemýšlím nad návštěvou Athén od 17. do 20. listopadu, ale nejsem si jistá počasím. Byl někdo v listopadu v Athénách nebo by jste mi doporučili radši jiný měsíc? Děkuji :-). .

Athény - listopad

Založila ve fóru Cestopisy

17 reakcí

Ahoj, přemýšlím nad návštěvou Athén od 17. do 20. listopadu, ale nejsem si jistá počasím. Byl někdo v listopadu v Athénách nebo by jste mi doporučili radši jiný měsíc? Děkuji :-).

0

Právě naopak bych doporučil letět na podzim, je to ideální doba, počasí je fajn kolem 20 stupňů a nejsou taková vedra jako v létě.

0 Citovat

Bojím se, že v listopadu už bude hodně deštivo.

0 Citovat

doporučujem koniec oktobra/ řijen/ … je tam štátny sviatok - vstup do múzeí aj na Acropolis  zdarma ...boli sme tak pred rokom a aj počasie suprové..

0 Citovat

Doporučuju trochu vlastní aktivity a vyhledat si počasí v Aténách v listopadu aspoň, pak se nebudeš muset bát toho, že bude hodně deštivo, což není v Aténách nikdy. Průměrně je 5 deštivých dní v listopadu.

0 Citovat

pocasie zvycajne neriesim, ale teda boli sme v novembri v Atenach a teda z troch dni jeden sa nedalo ani vyjst z hotela, riadny lejak :)

takze tradicna odpoved v style alternativnych medii - sice tam asi nebude prsat, ale moze

0 Citovat

Loni byly zrovna kolem státního svátku povodně https://www.novinky.cz/zahranicn...obeti.html a lijáky střídavě pokračovaly ještě pár dní na to, když jsem tam byl

0 Citovat

V červnu 2013 byly povodně v Praze, zrovna když jsem tam byl, asi takovou výpovědní hodnotu má tenhle Tvůj příspěvek.

V Athénách je daleko větší šance, že bude v listopadu hezky než třeba u nás a není potřeba tam očekávat žádný období dešťů jako v Asii.

0 Citovat

asi tak, to uz musi byt riadna smola, aby prsalo niekolko dni za sebou. to iste sa ti moze stat ze ides povedzme na Balaton v polovici leta a tyzden ti prsi a je 15 stupnov, ako sa stalo mojej sestre napr.

0 Citovat

November až marec býva na juhu Európy upršaný. V Aténach je čo robiť aj keď prší. V múzeách, galériách a  reštauráciách neprší.

Info o počasí v Aténach pre tých, čo nevedia vyhľadávať na internete napr. tu: https://www.holiday-weather.com/.../averages/



0 Citovat

Díky za Vaše odpovědi. Samozřejmě, že si umím najít počasí na internetu, ale zajímalo mne, zda tam někdo z Vás byl a bylo to vydařené. Přece jen se poté líp rozhoduje ;-).

0 Citovat

No a aký máš teraz názor z našich osobných skúseností? :))

0 Citovat

Asi upřednostním termín v září popřípadě v říjnu, ale to budu muset odsunout až na příští rok, protože letos už mám na toto období plán. Vzhledem k tomu, že letenky nejsou za nějakou "super cenu", ale za takový standard, tak to byla zatím jen myšlenka :-). 

0 Citovat

A co zkusit jaro? To i letenky bývají za hubičku...

0 Citovat

to Radka: já bych se taky přikládala k jaru, v září bude ještě pěkné vedro a pokud tam jedete za památkama, tak nic příjemého. Já tam byla letos na velikonoce (konec března), teploty velice příjemné, přes 20 stupňů, dokonce jsme i na pláži pobyli. Cena zpáteční letenky byla 1500 kč, zakoupeny v listopadu.

0 Citovat

To je také jedna z variant - právě nad těmi Velikonocemi jsme přemýšlela, ale uvidím podle letenek. Většinou se rozhoduji podle toho jaké jsou zrovna letenky, takže netrvám přímo na Athénách, ale na Velikonoce určitě něco vymyslím :-). Moc díky


0 Citovat

offtopic: musel som si pozriet wikipediu a fakt su po cesky "Atheny" :) uz som chcel nieco napisat ci nezhanate letenky do Kópnhágnu :)

0 Citovat

Tak nakonec jsou letenky levnější  než jsem čekala a asi je vezmu i na ten listopad :). Je to ale Ryanair a moc dobře jsem neporozumnela tem jejich změnám se zavadly. Když poletime v listopadu tak si musím zaplatit priority boarding abych mohla mít příruční kufr? A když si nepriplatim, tak můžu mít jen kabelku nebo můžu mít i příruční kufr, který mi zdarma umístí do zavazadlového prostoru? Dííky

0
17 reakcí