Moc zdravím. Hledám parťáka, parťačku do Nepálu a to konkrétně do Káthmándú a pak na trek do Základního tábora Everestu. Nejsem cestovka a nechci s cestovkou z ČR. Je mi jedno jakého jste věku a kde bydlíte. Důležitá je pro mě dobrá nálada, nadšení pro daná místa a chuť vyrazit. Mám několika leté zkušenosti s cestováním mimo Evropu a lidmi z internetu. Co bychom navštívili: Káthmándú (několik památek přímo v Káthándú + nákup surovin + potřebných věcí na trek), Lukla (let letadlem do Lukli), Namche Bazar, Tengboche (+nejvýz.budh.klášter), Dingboche, Chhukung Ri, Lobuche, Kongma La, Gorak Shep, Kala Patthar, Dzongla, Gokyo, Gokyo jezera, Renjo La, Marlung. Prosím pište na e-mail: L.K.B.K@seznam.cz Přeji Krásný den. .

Nepál r. 2019

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

8 reakcí

Moc zdravím. Hledám parťáka, parťačku do Nepálu a to konkrétně do Káthmándú a pak na trek do Základního tábora Everestu. Nejsem cestovka a nechci s cestovkou z ČR. Je mi jedno jakého jste věku a kde bydlíte. Důležitá je pro mě dobrá nálada, nadšení pro daná místa a chuť vyrazit. Mám několika leté zkušenosti s cestováním mimo Evropu a lidmi z internetu. Co bychom navštívili: Káthmándú (několik památek přímo v Káthándú + nákup surovin + potřebných věcí na trek), Lukla (let letadlem do Lukli), Namche Bazar, Tengboche (+nejvýz.budh.klášter), Dingboche, Chhukung Ri, Lobuche, Kongma La, Gorak Shep, Kala Patthar, Dzongla, Gokyo, Gokyo jezera, Renjo La, Marlung. Prosím pište na e-mail: L.K.B.K@seznam.cz Přeji Krásný den.

0

Ahoj,neplanuje nahodou nekdo trek z Kathmandu do Langtang ,do zakladni tabora tento brezen?Jedeme dva a radi bychom se k nekomu pridali,nebo nekdo k nam.Dalo by sepak slozit na presun jeepem.

0 Citovat

Ahoj, do Langtangu dojedete z Káthmándú i autobusem (do Syabru Besi, dál už to nejde ani jeepem, jen pěšky). Kupte si lístek raději den předem (dopoledne, později odpoledne už tam nikdo není nebo možná stačí ten den brzo ráno) u Macha Pokhari Bus Station v malé budce na chodníku (označeno v maps.me). Je fakt, že silnice je místy dost špatná a úzká, takže ve více lidech by bylo lepší nějaké SUV. I když je to jen 125 km, cesta trvá asi 9 h. (o moc rychleji by nejel ani jeep, samé zatáčky) včetně tak hodiny na oběd a asi 45 minut u vstupu do parku, kde vojáci kontrolují zavazadla cizincům (hledají drony) a platí se vstupné (TIMS od loňska není třeba, ale málokdo o tom ví). Trek je moc pěkný, místní lidi příjemní a moc turistů tam loni koncem dubna nebylo (fotka hory Langtang Lirung).

V Langtangu se do žádného základního tábora nechodí. To jen některé CK používají z marketingových důvodů v názvu treku base camp, ale v programu žádný nemají (ani nemohou mít). Kdybyste chtěli jít opravdu téměř z Káthmandú, můžete dojet busem kousek do města Sundarijal, odkud dojdete po západní části treku (okruhu) Helambu a přes Gosaikunda Lakes asi za týden na Langtang trek poblíž jeho začátku (lepší ale jít cestou zpět kvůli aklimatizaci). Když je dostatek času, Gosaikunda Lakes a tento trek cestou zpět doporučuju (oproti variantě návratu od jezer zpět k silnici stačí den až dva navíc). Je pestrý, často s výhledy a navíc se vyhnete silnici ze Syabru Besi (časem ale postaví Čínani novou přímější k hraničnímu přechodu severně od Syabru Besi). Turisty jsem téměř nepotkával.


dsc03589.jpg

0 Citovat

mohlo by se nekomu hodit https://sujoyrdas.blogspot.com/2...osure.html

0 Citovat

Odpověď lagunatině:

Ahoj, jedeme na trek do Langtangu 29.3. Jaký máte datum? Dana


0 Citovat

tie kontroly sú nejaké podrobné, treba vyhádzať cely batoh, alebo len námatkovo nazru čo je vo vnútri? dik

Libor_S napsal(a):

 včetně tak hodiny na oběd a asi 45 minut u vstupu do parku, kde vojáci kontrolují zavazadla cizincům (hledají drony) 

0 Citovat

Vyhazet batoh urcite ne. Kazdy se svymi zazadly musel prijit, ale asi jen neco se vyndalo nebo jen nakoukli dovnitr a prohmatali zvenku.

0 Citovat


Ahoj, mohl by mi někdo poradit, jak je to tedy se vstupy do oblasti Langtang? Libor tu psal, že není potřeba TIMS, je tomu opravdu tak? Případně, kde se co vyřizuje? Na Annapurnu jsme vyřídili TIMS a ACAP v Kathmandu, jak je to tady?  Mockrát děkuju


0 Citovat

K tomu, jaký je oficiální požadavek ohledně TIMS či její lokální obdoby, se nebyli schopni dobrat ani na celosvětové diskuzi v angličtině na tripadvisoru. Toto je asi nejaktuálnější vlákno:

https://www.tripadvisor.co.za/Sh...entra.html

V dubnu 2018 byla situace taková, jak jsem popsal výše. Vypadá to, že i loni na podzim byla stejná, ale nenašel jsem teď v rychlosti 100% potvrzení, že se něco nezměnilo. Většina lidí TIMS má (pro jistotu nebo protože neví, že není nutný). Na checkpointech kontrolují kromě vstupu i TIMS u těch, co ho mají, nebo pas u těch, co TIMS nemají.  V Káthmándú nemusíš zařizovat nic. Na checkpointu u Dhunche zaplatíš vstup do parku a pokud by byl opět povinný i jiný poplatek, půjde vyřídit buď v Dhunche nebo Syabru Besi. Pro jistotu googluj před cestou tripadvisor nebo jiné weby, jestli se něco nezměnilo.

0
8 reakcí