Ahoj, budu psát článek na téma kreditky a lounge vstupy. Máte/využíváte někdo? Tipy, rady, podněty k tématu by se hodily  .

VIP salónky díky kreditkám

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Standardní marketingové krasožvásty.

1 Citovat

aspoň tam maj pořádný pivo, ne jako v Praze...ale jestli je tam ten chleba jediný jídlo, tak teda nic moc. Objednal bych si jich deset, snědl náplně, a chleba vyházel.

1 Citovat

no nám bylo divný když jsme dorazili do OSR kolik je tam Čedok aut a fronta na čekinu tak 50 lidí, takže to bylo pro kámoše plus to prodali pár lidem. 

Vidím nahoře jak připravují žranici tak si říkám to je supr překvápko :) Ale do gejtu nějaké jídlo dali, my tam šli až těsně na odlet. To musí poreferovat někdo jiný co tam vše bylo.

Upřímně jsem si to užil, krásný vyhlídkáč. Snad dnes dodělám video.

20251105-104910-zranice.jpg

2 Citovat

Clubrooms Heathrow

Hned píšu, že není na LK gratis. Doplatek je 15£ a stojí to za to! Je tu klid, usadí vás ke stolu. Jídlo A la carte (jsou to malá jídla, nebo toasty, ale celkem chutná). Míchané nápoje na baru, případně ke stolu z nápojového lístku. Bohužel zde nejsou sprchy, jinak vše super a na úrovni. Neskutečný relax.

img-8258.jpg
img-8246.jpg
img-8245.jpg
img-8251.jpg
img-8248.jpg
img-8249.jpg
img-8244.jpg
img-8243.jpg
img-8242.jpg
img-8241.jpg
img-8253.jpg
img-8256.jpg

3 Citovat

Jako zajímavý, ale to že tam nikdo není, to není náhoda. Jdeš na LK, musíš doplácet a pokud chceš šampaňské, musíš zase doplácet. To už se nabízí otázka, zda má u takto koncipovaného salonku vůbec smysl ten vstup na LK.

Mimochodem v PRG zavedli na obou teminálech v lounge placené rezervace - 150 Kč/os. 

0 Citovat

Mohl jsem si vybrat, ale když jsem viděl frontu do vedlejšího salonku a ukňourané děti, tak volba byla jasná. Chodím do salonku z důvodu odpočinku a že nechci sedět na gate a mam rád svůj klid. Moet za poplatek nepotřebuji, v ceně mi namíchají téměř cokoliv :)
Cena je 48£, s LK 15£. Ať si každý zváží zda sem, nebo vedle do No.1 gratis. Pro mě  byla volba jasná :)

2 Citovat

Ta rezervace v PRG už je snad dýl, ne?

1 Citovat

Minulý týden PRG- Mastercard lounge, večer kolem 19 hod, výběr teplých jídel, uzeniny, sýry, koláčky, ovoce, vše OK. Včera DXB- T3, Marhaba lounge na C, velmi široký výběr teplých jídel, 3 druhy sladkých zákusků, výběr alko i nealko nápojů, výhled na letištní plochu, příjemné posezení. 

1 Citovat

PRG MC Lounge mě v pátek večer příjemně překvapila, nebyla zdaleka tak vyjezená jako bývá Fast Track Lounge ve stejný čas. Jen nabídka alkoholu se mi zdála hodně chudá (naštěstí mi to nevadí).

Je TIA Scanderbeg Lounge vždy vegetariánská nebo se mi to jen zdá? 😊

0 Citovat

Nějaké zkušenosti v poslední době na letišti SAW ? Lepší salonek ze třech? A je to na MC nebo Visa nebo jedno?

diky. 

0 Citovat

V SAW jsem byl v Bospohorus a Marmara. Oba dost ucházející. Je to doslova boj o jídlo, kdy ho obsluha přinese a během 2 minut zmizí. Asi ani nejde říct, že jeden by byl lepší než druhý. 

Za mě ale doporučuju si dát šlofíka při přestupu v Kepler Klubu. V rámci Revolutu (a asi to bude i na LK) jsou 3 hodiny zdarma. Bohužel je tam ale často několik hodin čekačka, takže je to o náhodě.

SAW se radši vyhýbám. Je to za mě nejhorší letiště široko daleko.

0 Citovat

Saw a jeho salonky to je hrozně.. ono celkově to letiste je asi nejhorší co znám.. bohuzel jsem na něm díky Pegasusu často.. ale ty nočních cekacky na pokračování letu tam přímo nesnáším :(

2 Citovat

Jednou jsem už měl “štěstí” tam mít přestup 3 hodiny. S přestupem 6 hodin jsem se vydal i do města na kebab a krátkou procházku. Teď na mě čeká přestup 4 hodiny a ani do města nepůjdu ani nepoletím rovnou, je to o ničem, radši bych se někam schoval. 

0 Citovat

Ahoj.

Pár zkušeností z minulého týdne.

Dublin: na T1 zavřen do 25.12., na T2 Liffey bez šance na LK (plno).

MC T1 Praha: o víkendu poloprázdný, robot sváží nádobí, nabídka k snídani stále stejná. Už by někoho mohla napadnout ta anglická slanina, když tam jsou párky a fazole.

Fast track: nic nového, stále za mě top salonek (je tam většinou klid), obsazenost naposledy 3 lidi

1 Citovat

A hash browns, opečená rajčata a žampiony bys nechtěl?

0 Citovat

Chtěl ;)

4 Citovat

MC na T1 mne prijde, ze se vylepsili po te rekonstrukci. Jediny teda, ta obsluha celkem neprijemna, kdyz si rikate o nalepku fast track, pro deti, to ani nahodou🤦‍♀️😀.

0 Citovat

obsluhu dodává letiště Praha, a tomu přesně odpovídá její kvalita

0 Citovat

Nevím pokud to sem někdo už daval nebo ne..

Od 1. února 2026 se změní kritéria pro bezplatné vedení služby Erste Premier

Co se změní?

• Kombinované kritérium
    Navýšení  měsíčního příjmu  ze 70 tisíc na  80 tisíc Kč . K tomu je nutné splnit  bilanční podmínku , ve výši  500 tisíc Kč , namísto předchozích 250 tisíc Kč.

• Depozitní kritérium  (úspory a investice)
    Navýšení z 2,5 milionu na  3 miliony Kč .

• Bilanční kritérium  (úspory, investice a úvěrové produkty)
    Navýšení ze 4 milionů na  5 milionů Kč .

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

Chtěl ;)

Tak to já také, přece nebudu kvůli tradiční britské snídani pořád létat na ostrovy.

0 Citovat

No já paradoxně letěl do Londýna a druhý let do Dublinu, ale člověk se musí trochu naladit. Přece nebudu jíst něco jako jogurt ;)

1 Citovat

Od příštího roku bude v rámi Erste premier pouze 6 vstupů na LK a každý další zdraží na 36,30 EUR

0 Citovat

To je nějaká nová oficiální informace? Jaký máte zdroj? Díky.

0 Citovat

jo, je to oficialni.

0 Citovat

Za mě se Erste už úplně bez investování nyní nevyplatí. Je nutné na úctě mít 250k a úrok je tam fakt nízký. Tak že v porovnání s tím, že by peníze byly na jiném úctě, se stále prodělává cca 300 Kč měsíčně. 

V současné době je za mě nejlepší Reiffeisebank exkluzivní účet, nicméně je otázka, jak Reiffka zareaguje na zpřísnění podmínek Erste.

0