VIP salónky díky kreditkám
Přišla mi zpráva od FIO banky ohledně Mastercard World Business..
rozšířené cestovní benefity – vstup do letištních salonků a službu Fast Track pro rychlejší průchod bezpečnostní kontrolou na vybraných letištích.
A na jejich stránkách je upřesnění. Salónek a fast track
- 1x ročně zdarma pro držitele karty.
- Doprovod a další vstupy jsou zpoplatněny částkou 32 EUR (35 USD).
píšou vstupy do salónků ale to mi moc množným číslem nesmrdí :) Zas na druhou stranu ta karta je zdarma a neváže se na žádné podmínky, já s ní ani neplatím takže vstup úplně za nic.
divan napsal(a):Asi jsem objevil Ameriku :-D... s ČSOB kartou Visa Infinite jsou ve VIE 2 vstupy zdarma (což jsem věděl) a také další 2 vstupy zdarma v BTS. Což jsem nevěděl. Nevím jestli to v BTS platí odjakživa, nebo od 1. 1. 2026 po zrušení volných vstupů na MCWE, nebo je to úplná novinka.
Viz https://www.csobpremium.cz/docum...lonkum.pdf
Dle cervnove zkusenosti na Visa Infinite muze v jeden moment vstoupit i dvojice osob do Perlovky v BTS.
Ovsem dle srpnove zkusenosti na Visa Infinite muze vstoupit jen jedna osoba do Vienna Lounge ve VIE (priste jedna osoba znovu). Toto tvrdil tamni recepcni.
Mate stejnou zkusenost nebo?
Asunción VIP Black na lounge key, nic extra ale lepší než drátem do oka. Pivo, víno, likéry, empanadas. Nepotřebuješ víc. Jinak super sympatické malé letiště, takové větší Pardubice 🤣. Check in, security, vše bez čekání.
Před pár dny mi přišel z ČSOB mail, že jako poděkování za to, že jsem věrným klientem, mi dávají navíc 8 vstupů na mou ČSOB Premium Elite kartu, platné do konce roku 2026. No, potěšili mě, to zas jo, ale samozřejmě nemám do konce roku absolutně šanci to využít, mám do konce roku naplánovaný jen 1 let na Mallorku s tím, že odlet z PRG je velmi brzy ráno, kdy jsou salonky zavřené, takže snad použiji aspoň při cestě zpět na letišti PMI. Takže je to takový dar nedar. Škoda, že se nevyužité vstupy nedají převádět do dalšího roku, to už bych vše využila krásně a beze zbytku, nebo že to nemohu převést na jinou osobu. Takže hezké gesto od ČSOB, ale mám smůlu, že to nevyužiju.
Díky za upozornění!
Až teď jsem zjistil, že mi 27.7.2026 přišel tento email. Nových 8 LK vstupů se bude hodit.
Vám, kterým došlo u ČSOB 8 nových LK vstupů, tak kartu používáte i k placení? Já totiž téměř vůbec kartu nepoužívám a nic mi nedošlo a ani v LK apce další vstupy nevidím.
Ridder: Já k placení používám výhradně právě tuto Premium Elite kreditku. V aplikaci LK těch nových 8 vstupů vidím.
Zajímavé, používám kreditku na úplně veškeré placení v Kč a nic mi nepřišlo. Navíc ještě lounge key appka ukazuje nesmysl, že mi zbývá 0 vstupů a zároveň i 0 využito i když jsem letos využil 3 a 1 mi ještě má zbývat. Btw ty vstupy můžeš v Praze propálit v Bottega Prosecco baru po příletu zpět, mají tam i jídlo sebou takže si klidně můžeš nabrat i na domů.
Jen bych doplnil, ze obsluha v Prosecco muze tvrdit, ze po priletu nejde, ale staci jim vysvetlit, at zkusi naskenovat BP, a vzhledem k cenam tech 8 vstupu pujde odnest domu za jednu navstevu bez problemu...
Revolut v Evropě vybuduje síť vlastních letištních salonků. První otevře v roce 2027
Matej15: Zrovna dnes jsem měla plánovanou schůzku s osobní bankéřkou v ČSOB. Ptala se mě, jestli jsem měla radost z těch přidaných 8 vstupů na LK. Prý banka neoslovila všechny, část byla vybrána nějak automatem a větší část oslovených klientů prý vybírali a navrhovali bankéři. Tak jsem měla štěstí, že mám s tou svou dobré vztahy. Mimo jiné mi také doporučila to Bottega Prosseco, jak zde již někdo zmínil, o tom jsem totiž vůbec nevěděla. Tak se v noci pokusím tam nafasovat nějakou svačinku do letadla.
firefly+ napsal(a):Před pár dny mi přišel z ČSOB mail, že jako poděkování za to, že jsem věrným klientem, mi dávají navíc 8 vstupů na mou ČSOB Premium Elite kartu, platné do konce roku 2026. No, potěšili mě, to zas jo, ale samozřejmě nemám do konce roku absolutně šanci to využít, mám do konce roku naplánovaný jen 1 let na Mallorku s tím, že odlet z PRG je velmi brzy ráno, kdy jsou salonky zavřené, takže snad použiji aspoň při cestě zpět na letišti PMI. Takže je to takový dar nedar. Škoda, že se nevyužité vstupy nedají převádět do dalšího roku, to už bych vše využila krásně a beze zbytku, nebo že to nemohu převést na jinou osobu. Takže hezké gesto od ČSOB, ale mám smůlu, že to nevyužiju.
Nedám ruku do ohně, že to tak má ČSOB. Ale Erste to má napárované na klienta Premier, ne na kartu. Pokud to tak je i u ČSOB, tak by to šlo vyřešit vydáním dodatkové karty pro někoho blízkého, klidně s nulovým limitem o kom víš, že poletí.
Osobním bankéřům u ČSOB pravděpodobně odzvonilo. Právě se rozesílá dotazník ze kterého je jasně vidět, že je chtějí rozpustit.
Netuším, jestli někdo vyslyšel diskuzi na tomto fóru, každopádně v Erste salonku na T2 je ohledně hořčice a kečupu aktuálně vše v pořádku:)
Dobrý den. Včera zde byla diskuze ohledně přidaných 8 vstupů do salonků pro některé klienty ČSOB. Byla zde zmíněna restaurace Bottega Prosecco Bar na T2, kde by mělo být otevřeno non-stop. Když se dívám na stránky prg.aero, tak tam je u této restaurace uvedena provozní doba 7-21 denně. V aplikaci LK vidím, že non-stop, tak teď nevím, jak je to opravdu? Jde mi o to, že budu v září odlétat cca ve 4 ráno, tak jsem myslela, že bych si tam na LK nafasovala nějakou svačinu do letadla. Předem děkuji, pokud někdo odpoví.
Myslím si, že nonstop není, ale není problém uplatnit LK po příletu zpět, vyzkoušeno několikrát. To samé v Pilsner Pubech, včetně toho, co je na landside nad Billou. Obsluze nic neříkat (občas mají kecy, že to nejde) a normálně ukázat příletový BP a není problém s načtením.
Pak jedině koupit nejlevnější one way letenku s Ryanairem nebo Wizzem, udělat BP a jít to tam roztočit do toho Pilsner Pubu na landside s celou rodinou nebo přáteli za těch 8 vstupů. Myslím, že stačí BP jenom toho, kdo uplatňuje ty LK. Za těch 4400 Kč tam budeš mít super večeři pro všechny.
Tak mi to nedalo a volala jsem přímo na info linku na letiště PRG. Potvrdili mi, že v tu dobu, co já potřebuji (cca 4 ráno), není možné uplatnit vstupy z LK vůbec nikde, i ta Bottega Prosecco má otevřeno 7-21 hod.
Ahoj, máte někdo zkušenost s použitím vstupu do pražského salónku s kartou Fio MasterCard Business.
Nemám s tím zkušenost, takže vlastně ani nevím, jestli je jich (salonků) víc a platí to jen do některého.
Budu volat do banky, ale zajímají mě i osobní reference.
Vlk.7 napsal(a):Netuším, jestli někdo vyslyšel diskuzi na tomto fóru, každopádně v Erste salonku na T2 je ohledně hořčice a kečupu aktuálně vše v pořádku:)
Asi pred mesicem mi volala bankerka z Erste, vola takhle tak jednou za rok jestli je vse ok. Vzpomnel jsem si a s lehkou nadsazkou jsem zminil tu horcici, kdyz se chlubila ze maji novy salonek na Ruzyni. Tak treba to predala dale :)
máte někdo návod pro blbý jak tu najdu recenzi Frankfurtu? Nechce se mi to půl dne prolistovávat.
bugr: Ve FRA jsem několikrát navštívila pouze Luxxx Lounge. Je to tak napůl, nenadchne, neurazí, ale výběr jídla celkem OK, ovoce, sladké pečivo, ráno párky, vejce, slanina, v poledne nějaká polévka, různé masové směsi s rýží. Vždy tam bylo místo, nemusela jsem čekat. Jen je to teda docela pochoďák k němu dojít a pak zase zpět na tvůj gate.