VIP salónky díky kreditkám
máte někdo zkušenost s Katowicemi?
údajně shenghen salonek přestal uplně akceptovat Lounge key i PP (zůstal snad jen Dragon pass) a tentýž salonek pro neshenghnen důsledně kontroluje boarding pasy a nepouští jiné cestující.
Máte někdo zkušenost? Pro moraváky docela zklamání :/
Já nemám, ale AI tvrdí
Od 1. ledna 2026 platí na letišti v Katovicích zásadní změna: karty LoungeKey a Priority Pass již nejsou akceptovány v Business Lounge ani na Fast Tracku v Terminálu B (Schengen zóna) . [1, 2] Pokud letíte v rámci schengenského prostoru (což je většina letů do Evropy) z Terminálu B , program LoungeKey vám ke vstupu bohužel nepomůže. Do tamního salonku mají aktuálně volný vstup pouze vybraní cestující (např. byznys třída Star Alliance nebo držitelé statusů HON a Gold). Pro ostatní je vstup možný pouze za jednorázový poplatek. [1, 2, 3] Kde LoungeKey v Katovicích stále funguje?- Terminál A (Non-Schengen): Pokud letíte mimo schengenský prostor (např. Velká Británie, Egypt, Turecko), v tomto salonku na přízemí u brány 1 Mastercard Airport Experiences (LoungeKey) nadále funguje .
- Otevírací doba tohoto salonku je denně od 4:00 do 22:00 . [1, 2]
Slovensko - Aké karty aktuálne používate k bezplatnému vstupu do salónikov vo VIE? Po tom co Mastercard porušil väčšinu benefitov v slovenských bankách je to dosť obtiažne bez zlatých kreditiek a podobne. Dakujem
goro napsal(a):Osobní zkušenost a ano, je to tak. Psal jsem to tu 18.4. :-(máte někdo zkušenost s Katowicemi?
údajně shenghen salonek přestal uplně akceptovat Lounge key i PP (zůstal snad jen Dragon pass) a tentýž salonek pro neshenghnen důsledně kontroluje boarding pasy a nepouští jiné cestující.
Máte někdo zkušenost? Pro moraváky docela zklamání :/
mikefull napsal(a):Carlsberg Aviator Lounge na CPH, malo mist, slabsi vyber obcerstveni, v 5:30 rano narvano a fronty na vse. Bohuzel jiny salonek nebyl pred 6 otevreny.
Taky jsem vyzkoušel a slabota k pití jen pivo a nealko a jen lehší jídla saláty apod nic velkeho :(
Fio mi nejak zacalo nahrazovat samo od sebe firmeni karty temi MC World business debit, i kdyz ty stvaajici mely jeste 2 roky platit. Zatim prisly 2 k jdnomu s.r.o., ale pravnickcyh odob tam mame asi 8 a skro kazda ma eur a czk ucet. Jestli tto dobre chapu, tak na kazdou by mel byt 1 priority pass vstup, nebo jestli je to myslene jako 1x na kazdy subjekt, i kdyz ma 2 ucty a ke kazdemu kartu? Kazdopadne fajn bonus. S tim co mam od RB a Erste to nemam sanci vycerpat :)
taky čekám kdy dorazí, mám ji platnou do 2028 a něo jsem četl, že je budou nahrazovat. Škoda, že ty karty nejdou měnit v LK, teda te´d se mi na mobilu ani nepodařilo založit nový účet, třikrát mě to vyhodilo.
Tak zkusím pc.
píšou
- 1x ročně zdarma pro držitele karty. Takže by to měla být každá karta, ty vstupy se snad počítají podle čísla karty...
No to je příjemná zpráva, já už na ta vína ani nekoukám, protože se stejně nedala pít a držím se koktejlu GT...
Heroica VIP Lounge, Cartagena domestic
Nabídka nápojů v malých lavičkách, sortiment malý. Alkoholické nápoje jen 2 na vyžádání a pak za peníze. Nabídka občerstvení bídná - empanady jsem ani nedojedl - nejhorší, co jsem kdy měl.
Na dovyčerpání volných vstupů dobré, jinak hrozné.
Prosím, nějaké zkušenosti se salonky v PMI v rámci LK? Zkoušela jsem hledat v tomto vlákně, ale nenašla jsem. Předem děkuji.
Na PMI vyzkouseno VIP mediterraneo, az na umisteni kde bezite hodne daleko je to slusnej salonek, dobry vyber jidla, studene i teple i velky vyber piti, dost mista u stolku i na gaucich. Chybely mi trochu zasuvku, byly jen na par mistech a vetsinou dal od stolku, ale rekl bych solidnich 8/10 bych tomu dal. Kolem poledne bylo poloprazdno a nebyl problem se vstupem i pro 2 navstevniky.
Souhlas s mikefull se vším. Mediterraneo doporučuju. Velký prostor, nadprůměrný výběr všeho. Byli jsme v červenci navečer a také poloprázdno.
V PMI člověk musí jít daleko všude, tam je to dobrý pochodový cvičení. Ale vůbec si salónky nevybavuju a to jsem tam byl mockrát. No dík za info, budu to hledat je na příletu na začátku října, to by tam mohl být klid.
Mají tam točenýho Miguela? I když tohle v Evropě by byl asi zázrak..
Točený ne, ale zase min. 6 druhů lahvového, včetně Complot IPA. Za mě standardní (v dobrém slova smyslu) španělská lounge.
Na letišti Stansted nyní žádný salonek pro nás, je zavřený.
Navíc není pro lety s Ryan ani Easyjet?!
Mıchal napsal(a):Heroica VIP Lounge, Cartagena domestic
Nabídka nápojů v malých lavičkách, sortiment malý. Alkoholické nápoje jen 2 na vyžádání a pak za peníze. Nabídka občerstvení bídná - empanady jsem ani nedojedl - nejhorší, co jsem kdy měl.
Kdo to říkal? Já to říkala!
Na Stansted píšou na mastercard lounge že pouze voucher 18 liber v hospodách
The Camden Bar & Kitchen – Možnost využití nároku na slevu/voucher v hodnotě £18 z vašeho účtu za jídlo a pití. Bottega Prosecco Bar – Další partnerské restaurační místo Essence by Escape Lounges – Klasický salonek (exkluzivně pro lety od brán 1–19, otevřeno denně 04:45–20:15)
bugr napsal(a):Škoda, že ty karty nejdou měnit v LK, teda te´d se mi na mobilu ani nepodařilo založit nový účet, třikrát mě to vyhodilo.
Fio ma priority pas, nikoliv LK. Ale mela by to byt asi obdobna sluzba, mozna ne 100% prektyv pokryti
Mıchal napsal(a):Heroica VIP Lounge, Cartagena domestic
Souhlas, za placený vstup to nestojí.
superweb . napsal(a):Fio ma priority pas, nikoliv LK. Ale mela by to byt asi obdobna sluzba, mozna ne 100% prektyv pokryti
https://www.prioritypass.com/en-GB
tak oni píšou jen, že mají vstup do salónku tak netuším jakým způsobem.. A měl bych ho mít až s novou kartou jestli si dobře pamatuju. Já si hlavně musím někam napsat, na kterou kartu mám co vybraný.
I když já vlastně mám Mastercard celou dobu tak bych asi měl mít ten vstup na tu starou, ty změny se týkaly asi jen držitelů Visa karty.
https://www.fio.cz/bankovni-sluz...ness-world
Musis rozkliknout ten link tam
Jak si zajistit vstup do letištního salónku?
- Registrujte platební kartu
Zaregistrujte svou kartu na www.prioritypass.com/fiobanka nebo v aplikaci Priority Pass (pro Android / iOS). - Potvrzení registrace
Na e-mail obdržíte potvrzení o úspěšné registraci a podrobné informace k využívání služby. - Vstup do salónku
Při vstupu se prokažte palubním lístkem a digitální kartou v aplikaci (případně registrovanou fyzickou platební kartou).
Jo dík, já si nevšiml, že to jde rozkliknout, taková malá šipečka, pro nás starý to maj dělat velký!
Blbý je, že cestuju s kámošem co odmítá pro benefity cokoliv udělat takže musím použít ještě i jinou kartu. Taky mohli dát dva :)