VIP salónky díky kreditkám
Daniel _1 napsal(a):lounge v Larnace je po rekonstrukci nově otevřen od začátku prázdnin pod názvem Skala. bohužel zatím nemá pořád smlouvu s LoungeKey, pouze Dragon pass...
tak treba to spravi do rijna, i kdyz Berlin jim v LK trval par let🤦♀️, to jsem tam osobne psala zadost😁, tak otevreli pro LK aspon Moevenpick cafe👌.
Mám dotaz. Možná budu za blbce, i když jsem letěl z VIE už tak 30x tak si nejsem jistý. Ve čtvrtek letím s Air Baltic z T3, gate asi C34, podle toho, co jsem se díval. Dnes jsem dlouho ležel v tom, jestli se dostaneme do Vienna lounge, která je na T1, ale přitom ve stejném patře jako odletová brána a piše se, že je určena pro C a D. Jsem z toho jelen. Ty terminály jsem ve Vídni nikdy nepochopil. Diky za případný postřeh. :-) Budu lépe spát, když mi to někdo vysvětlí 😀. Můžu vzít rodinu samozřejmě do SKY lounge, ale tam už to znají a nový salonek je přece jen o dost vzdušnější a méně zaplněný.
Taky jsem z těch terminálů na VIE zmaten. Pamatuji si jak jsem 2022 řešil s TAPem. Mezi T1 a T3 je shuttle vchod na T3 někde v Dutyfree ale víc nevím.
Tak s tim schuttlem už jsem párkrát jel. Ale vždy opačným směrem do SKY lounge. Naposledy před 2 lety, když Vienna otvírala a neměla ještě smlouvu s PP. Fakt jsem z toho zmaten 😀
@niemandos_1
5.7. jsem letěl s Air Baltic z T3, Gate C34 a do Vienna lounge jsme se dostali normálně. Taky jsem si myslel, že se tam nedostaneme, ale brány C jsou kousek od Vienna lounge.
@Lukas Frank:
Byli jsme v Sapphire v lednu a lidi tam sice jsou, ale volného místa tam bylo i tak dost.
Petr St napsal(a):@niemandos_1
5.7. jsem letěl s Air Baltic z T3, Gate C34 a do Vienna lounge jsme se dostali normálně. Taky jsem si myslel, že se tam nedostaneme, ale brány C jsou kousek od Vienna lounge.
Díky za potvrzení. Je to v té Vidni fakt chaotické :-). Právě, že jsem se dilval na mapu a i v popisku lounge stojí, že je určena pro gate C a D.
Ono je to tím, že C jsou v T1, T3 chápu max. jako místo, kde se můžu odbavit, ale na security tam neprojdu. Nevím, proč to dělají takhle složitě a matoucně.
niemandos_1 napsal(a):Mám dotaz. Možná budu za blbce, i když jsem letěl z VIE už tak 30x tak si nejsem jistý. Ve čtvrtek letím s Air Baltic z T3, gate asi C34, podle toho, co jsem se díval. Dnes jsem dlouho ležel v tom, jestli se dostaneme do Vienna lounge, která je na T1, ale přitom ve stejném patře jako odletová brána a piše se, že je určena pro C a D. Jsem z toho jelen. Ty terminály jsem ve Vídni nikdy nepochopil. Diky za případný postřeh. :-) Budu lépe spát, když mi to někdo vysvětlí 😀. Můžu vzít rodinu samozřejmě do SKY lounge, ale tam už to znají a nový salonek je přece jen o dost vzdušnější a méně zaplněný.
To je úplně v pohodě, dělám to často. Půjdete na security T1, kde je třeba pípnout boarding pass, ale to vám nepůjde, protože máte odlet z T3, takže ukážete palubenku securiťákovi a ten vás pustí, když řeknete, že jdete do Vienna Lounge. Pak, kousek od lounge jede bus na T3.
Sue Ellen Ewing napsal(a):A jak jsi dopadl s tou Saudií?
Zrušil jsem to. Už jsem si tam naplánoval jiné akce. Korejci jsou jistě fajn, ale já ty dlouhé lety nad 10 hod bez přestupu už nedávám.
V tomto případě T3 = kde je check-in, Cxx - odkud se letí (B, C, D = T1, F, G = T3). Taky jsem se nechal jednou nachytat, je potřeba na displejích číst i názvy sloupců. 🙂
No já ještě nemám check-in, takže vycházím jen z toho, odkud létá aerolinka do Rigy. A tam mi to píše T3, gate 34. Proto jsem tak zmaten 😂😂. Řešim to už teď, abych ráno neztrácel čas.
Ale to píše 1. kde je check-in, 2 kde je brána. Nevím, proč nemůžou mít obojí v jednom terminálu.
niemandos_1 napsal(a):
Sue Ellen Ewing napsal(a):A jak jsi dopadl s tou Saudií?
Zrušil jsem to. Už jsem si tam naplánoval jiné akce. Korejci jsou jistě fajn, ale já ty dlouhé lety nad 10 hod bez přestupu už nedávám.
Niemandosi, ty jsi démon!
Já jen doufám, že z té lounge ve Vídni trefím ke gate.
a fakt z T3 neprojde na ten T1 na airside?
kdyz jsem jeste pred covidem letel Ethiopianem, tak meli checkin na T3, ale odletali z T1, a fungovalo to presne tak, jak by clovek cekal.
checkin a security peobehlo normalne na T3 a az na airside clovek prosel(peojel?) na T1.
v te situaci, ve ktere niemandos je, bych normalne na checkin (i security) peosel na T3 a az na airside hledal sipky na C gates.
Jo, lidi, kteří se odbavují online, to svádí k přečtení "odlet z terminálu 3, brány C34". 🙂
[/citace]
Niemandosi, ty jsi démon!
Já jen doufám, že z té lounge ve Vídni trefím ke gate.
[/citace]
No je to tam zrádné 😀
Jak už jsem psal, letos jsem to taky blbě pochopil. A ne, s BP na T1 mě brány opravdu na T3 pustit nechtěly. T3 je jen informace o umístění check-inu. Jinak shuttlem mezi terminály se svézt můžeš, když zrovna jezdí (píšou po 10 minutách, ale zapomněli napsat odkdy dokdy - brzo ráno nejede). Když ale pak chceš pěšky zpátky z T3 do T1, narazíš na té mini security za pásy. Od té doby, co jsme tam potkali dědka, který vypadal, že má ještě v kapse průkazku z Hitlerjugend a který trval na tom, že projdou jen ti s connecting flight, což nebyl náš případ (asi přitvrdili), chodíme prostě ven a pak vysvětlíme před security, že jsme museli ven, ať nás pustí ručně.
Možná to někomu pomůže.
Na slunovrat koncem června 2024 jsem letěl VIE-RIX-HEL s Air Baltic.
I když bylo na displeji uvedeno T3, turniket BP nebral. Zřízenec mě poslal na T1, turniket BP bral a po bezpečnostní kontrole už následovaly příjemné chvilky ve VIENNA LOUNGI.
(Vím to nastopro, neboť ve Sky Loungi už jsem nebyl snad 2 roky). 😉