VIP salónky díky kreditkám
ano potvrzuji, fungujou obe karty na vyuzivani salonku, jeste vyuzivam casto jejich smenarnu.
dík, ty věci jsme prostudoval, účet u reifky mám dlouho, spořící naplněn.. Ale při pročtení fóra zpětně dva roky dozadu jsem našel případy, že třeba lidi nepustili na kartu komerčky. Takže se ptám jak to v současnosti prakticky funguje.
Jinak nejvíc jsem čerpal tady, nemám s tím vstupem na karty vůbec žádnou zkušenost. Vždy prolezu bezp.kontrolu a do letadla :)
https://www.cestujzababku.cz/let...ky-zdarma/
myslim, že Tereza ti poradí líp, hlavně, když poklikáš její odkazy ;-)
Tady o tý kartě lidi ještě neslyšeli, určitě to nebude fungovat...
Jestli chceš nějaké zkušenosti, přečti si třeba forum Finexpert. Jinak kartu od Raifky mám, Lounge key funguje a vstupy v Praze taky.
@Jox A tu Komerčku vidíš kde? Nebo na koho reaguješ? Bugr se ptá na Raifku a na to jsme mu odpověděli, i ten článek z jeho odkazu byl o ní.
Zde: "Ale při pročtení fóra zpětně dva roky dozadu jsem našel případy, že třeba lidi nepustili na kartu komerčky.".
Já se tomhle hlavně směju. Veškeré tyhle píčoviny se vstupy s kartou tak za rok dva zmizí. Tyhle lidi salonky neuživí a za současnou podobu nikdo normální platit vstup nebude.
Hlavní příjem letištních salónků jde od aerolinek a bank, sekundárně od přímých vstupů a partnerství. A funguje to v této podobě all over the world min 20 let.
Nějak pochybuju, že aerolinky a banky v posledních 20 letech sponzorovali davy lidí, co tam jdou vychlastat za dvě hodiny celý bar, hovádek, co tam bez sluchátek poslouchají TikTok, a ječících batolat 🤣 Děkuji, nechci, užiju si jich dost v letadle.
Několik vstupů do salónku ročně se bance snadno zaplatí z klientových plateb kartou, banka získává část z tzv. interchange fee (poplatek od obchodníka). Opravdu nemám strach, že by se bance tato strategie nevyplácela.
To není žádný sponzoring, ale byznys - vždy je to něco za něco.
když máš prémiovou platební kartu a máš určený příjem, tak banka vydělává na tvých penězích, když nemáš stanovený příjem, banka si účtuje poplatky a opět vydělává.
A není to jen vstup do salonků, ale třeba i pojištění. Kdyby žádné výhody nebyly, nebyly by ani prémiové karty.
Když si kupuješ nebo firma ti kupuje byznys letenku nebo první třídu, tak vstup do salonku stojí aerolinku jen zlomek zisku, co z tebe mají.
Vtipná novinka v Praze
Letiště Praha nyní nabízí jednoduchý způsob, jak si místo v salonku předem rezervovat.
Kapacita rezervací je omezená, a tak nemusí být dostupný každý termín a čas. Pokud máte vybraný let, doporučujeme rezervaci provést co nejdříve. Jakmile Letiště Praha vaši rezervaci potvrdí, máte zajištěný vstup i v případě, že je kapacita salonku naplněna.
Cena rezervace (účtována Letištěm Praha):
150 Kč za dospělou osobu
50 Kč za dítě do 12 let
Vtipnější novinka z Burgasu: "salonek" se z vlastní místnosti (zřejmě po reorganizaci související se Schengenem) přesunul do volné plochy terminálu. Prostě našli místo v koutě, ohradili ho paravánem, přidali pár stolků, židlí a ledniček s mrzkým obsahem (ne, že by to dřív bylo lepší) a prohlásili to za lounge.
Byl jsem trochu vyděšen zdejšími občasnými info o ranním zaplnění salonků v Praze, takže jsem byl na T2 11/8 v pondělí radši 4:55 :-) Byli jsme druzí v pořadí, skoro nikde nikdo, pohoda, teda jasně, bylo to pondělí, ale čekal jsem že do třeba lidí lítající do práce a na meetingy by to tam mohli trochu zaplnit. Nejsem teda na tohle odborník, ale když srovnám salonky PRG, dva různé na ZRH a IAD (v IAD specialní salonek pro Star Allianci), tak každý má prostě něco pro a proti a v každém si člověk najde něco jiného, nakonec naštěstí není ten standard stejný, aspoň to člověka nutí si dát něco jiného a nového. Za mě prostě dostačující na běžné jídlo a pití před letem v každém z nich.
matt_1 napsal(a):Vtipná novinka v Praze
Letiště Praha nyní nabízí jednoduchý způsob, jak si místo v salonku předem rezervovat.
Kapacita rezervací je omezená, a tak nemusí být dostupný každý termín a čas. Pokud máte vybraný let, doporučujeme rezervaci provést co nejdříve. Jakmile Letiště Praha vaši rezervaci potvrdí, máte zajištěný vstup i v případě, že je kapacita salonku naplněna.Cena rezervace (účtována Letištěm Praha):
150 Kč za dospělou osobu
50 Kč za dítě do 12 let
Takže takový řízený overbooking s tím, že je sice plno, ale když si připlatíte, tak se tam dostanete. A to se vyplatí.
J0x napsal(a):Vtipnější novinka z Burgasu: "salonek" se z vlastní místnosti (zřejmě po reorganizaci související se Schengenem) přesunul do volné plochy terminálu. Prostě našli místo v koutě, ohradili ho paravánem, přidali pár stolků, židlí a ledniček s mrzkým obsahem (ne, že by to dřív bylo lepší) a prohlásili to za lounge.
Však to je přesně jak ta "business lounge" v PRG mezi T1 a T2. Divokej východ. Chybí tomu už jen správně řízná dezhurnaya...
Asi se v Burgasu inspirovali Zadarem. Tam mají i tu děžurnou, příjemnou jak osina v prdeli, co bedlivě střeží vstup i polici s chlastem. Salonek velikosti tak 15m2.
No a vy byste od v podstatě oblastního letiště v Sarafovu čekali víc?
(jo, vím, že tam lítají chudí koupáci z půl RVHP, ale to je právě to)
Ano, čekal bych, že to bude mít aspoň vlastní místnost jako dřív a ne flek za paravánem. 😊
Mandre napsal(a):Erstaky pousti vzdycky.
No, ta informace dorazila z Erste, takže je otázkou, jak to bude dál.
Pokud přestanou klienty Erste Premier pouštět přednostně, tak si asi zadělají na pár nehezkých konverzací s prémiovými bankéři :) Můj názor :)