VIP salónky díky kreditkám
Nevím, jestli se to tu už řešilo nebo ne - v PRG v Fast Track salonku už netřeba nosit fyzickou kartu, stačí pípnout pomocí Apple Pay, mají nové terminály.
PULPAN napsal(a):nemusíš udělat nic, vezmi ji s sebou, ukaž při vstupu do salonku a je to. Nebo si stáhni Lounge Key, kartu tam zadej a pak uvidiš, kolik máš vstupů a kolik jsi už použil. Ke vstupu pak nepotřebuješ plast ale QR kód z LK aplikace. Funguje to jednduše
Díky moc!
Můžu silně nedoporučit salonek Marhaba v GVA. V 10.00 30.9. 2025 došlo nejen jídlo ale i kafe a džusy. Alkohol zůstal, ne každý pije už od rána. Další jídlo měla být až polévka ve 12.00. Vedlejší Horizon je prý ještě horší.
V Horizonu jsem mel pozitivni zkusenost pouze s vinem, ryzim emmentalem a lahodnou svycarskou cokoladou, nic dalsiho.
Diky za info, ze v Marhabe to byla jeste vetsi tragedie.
Plaza Premium Lounge International departures, Terminal 3, Toronto
Zlákán skvělými recenzemi a fotkami, upřednostnil jsem tento salonek oproti KLM lounge hned naproti. To jsem však udělal velkou chybu. Hned u vchodu nepříjemná obsluha selektuje lidi na business cestující, statutáře a zbytek (samoplátce, PriorityPass, LoungeKey...). Následně vyžadují LoungeKey aplikaci, takže lidé se ji tam tam ve frontě pokoušejí rozchodit. Komu se nedaří, tak je to vlastně jedno a obsluha jen otráveně projede kartu terminálem a pustí ho.
Nechápu ten důvod, asi aby odradili co největší množství lidí ještě před vstupem, což mi došlo záhy po vypuštění.
Drtivá většina fotek v Google Maps, včetně těch přímo v LoungeKey aplikaci jsou totiž ze salonku, který je vyhrazen jen pro business letenky a statutáře. Respektive ten prostor je rozdělený plotem na dvě půlky se sdíleným barem, kdy statutáři jsou vlevo a business cestující vpravo a navzájem jsou ty prostory neprostupný.
Pro "socky" kartičkáře však mají úplně stavebně oddělený prostor naproti výtahům, kde nejsou žádná okna a celý prostor tvoří dlouhá nudle, kde na jedné straně je otevřená kuchyně a na druhé posezení jako ve školní jídelně nebo v nějakém fastfoodu (rozviklané stoly a židle a koženkové lavice). Samozřejmě natřískaný v prasknutí, takže plno lidí tam muselo tlačit jídlo na stojáka nebo sedět na zemi na kufrech.
Chlast jen za pultem v kuchyni, včetně piva v plechovkách, takže kvůli čemukoliv se musela zavolat podivná osoba, která tam uklízí stoly a umývá nádobí, aby vám s demonstrativním zhnusením přišla to pivo nalít do sklenice (aspoň že ty gumový rukavice si při tom sundala). Tvrdej chlast nalévá cca 10 ml. Následně se opět vydá umývat v dřezu nádobí. Spolehlivý postup jak omezit spotřebu pití v salonku 😀 K jídlu curry s rýží, kde dobrá polovina zrnek nebyla ani uvařená, takže úplně tvrdá 😀
Spoustu lidí se tam po vstupu v podstatě otočila na patě a hádala se s recepční o vrácení vstupu, ale samozřejmě byli posláni do patřičných mezí.
Po čase se recepční vyměnili za o poznání příjemnější slečnu, které se nás asi zželelo, když viděla jak dítě sedí na zaflusaném koberci a poslala nás do toho vedlejšího salonku pro statutáře, kde už to najednou bylo super. Na výběr asi 5 jídel, chlast také za pultem, ale tentokrát už to byl regulérní bar s milou a rychlou obsluhou. Pohodlná křesla s výhledem na letadla.
Nevím jestli to takhle dělají jen v době nějaké špičky (byli jsme v 18:30), nebo je to trvalý celodenní stav (první recepční se tvářila, že to takhle je běžný trvalý stav), takže pro ty kdo nemáte vstup do salonku v rámci statusu u aerolinky nebo business class, tak určitě návštěvu nedoporučuji. Protější KLM lounge sice má horší recenze, ale aspoň tam neselektují podlidi do odděleného prostoru.
holt - spatna karma za to vyvadeni s ryanairem a ohradkami v praze. na kazdyho se vari voda.
Haha to určitě, píšu to jako upozornění pro ostatní, ať se nepodělají a jdou rovnou do KLM lounge. Já stejně nakonec skončil v té normální části.
Stejně tak jako s tím Ryanairem, vše uznal jako chybu handlingu a dostal jsem od něj naprosto všechny náklady zpět do poslední koruny, ale chápu že pro tebe je lepší si nechat srát na hlavu a brát to jako špatnou karmu.
Dotaz na KLM v Torontu. Pouštějí tam běžně na LK a PP, nebo v nějaké hodiny 2 šance ? Za pár týdnů bych využil…
matej15 napsal(a):Haha to určitě, píšu to jako upozornění pro ostatní, ať se nepodělají a jdou rovnou do KLM lounge. Já stejně nakonec skončil v té normální části.
Stejně tak jako s tím Ryanairem, vše uznal jako chybu handlingu a dostal jsem od něj naprosto všechny náklady zpět do poslední koruny, ale chápu že pro tebe je lepší si nechat srát na hlavu a brát to jako špatnou karmu.
A jak to, že to nevíme, my fanoušci, co jsme Ti fandili? ;)
matej15 napsal(a):
to neni o srani si na hlavu, ale o tom, ze nejsem vych*any jedinec, ktery sice sam neco pose*e ale promptne vyuzije toho, ze dneska spousta spolecnosti, nez aby se vyhnula negativni publicite, jdou nad ramec svych t&c a radeji plati, nez aby podstoupili verejny shitstorm.
omlouvam se za ot, uz to sem tahat nebudu.
tak jsem před cestou na Skiathos navštívil Erste lounge, dobrý párečky po ránu, paní v recepci velmi příjemná. Jen nešla jedna mašina na kafe tak jsem odmítl stát frontu. A u některých jedinců je vidět, že zlatou kartu dostane každý kdo má do prdele díru. Ale většina lidí normálních.
Jinak slušná nabídka vína ale v půl šestý ráno mi přišlo žinantní chlastat jen protože je to zdarma :)
Nebudu nikoho jmenovat, ale mezi jedinci, kteří se, slušně řečeno, vymykají svým chováním, patří i někteří miliardáři, takže bych návštěvníky salonků zbytečně nekádroval. 😆
bugr napsal(a):Jinak slušná nabídka vína ale v půl šestý ráno mi přišlo žinantní chlastat jen protože je to zdarma :)
Akorát se ta jejich nabídka už roky neobměnila (aspoň co se týká bílého) a ten Pinot mi už leze krkem.
matej15 napsal(a):Spoustu lidí se tam po vstupu v podstatě otočila na patě a hádala se s recepční o vrácení vstupu, ale samozřejmě byli posláni do patřičných mezí.
Když jsme u tohoto tématu, vrácení absolutně není problém. Přišel jsem do plného salónku na SKG, kde nebylo jídlo ani pivo. Otočil jsem se ve dveřích, teta na terminálu udělala "void", dostal jsem potvrzení a šel o dveře vedle, kde bylo alespoň místo k sezení a pivo…
Před pár dny jsem se zde ptala na salonek ve FRA, dostala jsem odpověď, že Luxx Lounge není nic moc a je lepší se mu vyhnout. Takže minulý týden jsem ho vyzkoušela, protože se nám nechtělo z časových důvodů hledat jiný salonek. Bylo to dopoledne , kolem 11 hod a nebylo to špatné. K jídlu míchaná vajíčka, párečky, slanina, lívance, studené nářezy šunka, sýry, různé salámy, jogurty ovoce, brambůrky atd... Prostě klasika. Ovšem musím teď carovat před salonkem v Las Vegas na T3, salonek je umístěn naproti gate E2. Byla jsem v něm již 3x, loni, předloni a předpředloni a vždy OK, hned se šlo dovnitř, výborné malé hamburgery, nějaká čína a další teplá jídla. Takže jsem teď v neděli šla najisto. Přistoupili jsme k pultu a bylo nám řečeno, že si musíme vstup rezervovat přes QR kód, který byl na ceduli před salonkem. Té cedule si nevšimnul skoro nikdo, protože lidé také šli rovnou a hned zase vypadli a hledali ceduli. Měli jsme odlet v 17.00, nástup do letadla v 16.20. Vstup do salonku jsme si přes QR kód pípli v 15.00, sedli jsme si přímo naproti vstupu a sledovali, jak to chodí, mysleli jsme si, že když někdo vyjde, tak hned budou moci další dovnitř. Ovšem ne, skoro nikdo nevyšel a nám přišlo oznámení na mobil, že můžem dovnitř v 15.45!!! Očekávali jsme narvaný salonek, ale bylo tam spousta volných míst. Ale občerstvení naprostá bída! Nějaké housky s pomazánkou, těstovinový salát, nakrájený meloun, sušenky a v míse nachos. To bylo vše. Takže se velice zhoršili a navíc ten debilní QR kód. Strávili jsme tam 15 minut, protože cesta na D, odkud jsme měli odlet není úplně nejkratší. Fakt škoda vyplácaného vstupu LoungeKey. Takže ten zde špatně hodnocený frankfurtský salonek Luxx Lounge byl proti tomu vegaskému jako nejluxusnější Hilton.
mxp napsal(a):Akorát se ta jejich nabídka už roky neobměnila (aspoň co se týká bílého) a ten Pinot mi už leze krkem.
pro mě, který jsem tam byl poprvé, je to supr :) Navíc já jsem velmi skromný člověk. A beru to tak, že mě to nic nestojí tak nebudu držkovat...
Ahoj, nemáte někdo z poslední doby zkušenost z Pearl Lounge v Abu Dhabi AUH na LK/PP? Úmyslně dodávám LK/PP, jelikož bus a statutáři mají prý oddělenou část, která není tak plná. Četl jsem o frontách, plném salonku atd., je mi jasné, že záleží na čase návštěvy, my tam budeme ráno cca mezi 6-8. Nově na AUH přidali možnost na LK jít do TGI Fridays, tak holt případně zajdeme tam, díky za případné reference.
Byl jsem tam teď 2x v srpnu na Dragon pass. Fronty tam nebyli, ale salónek byl relativně plný. Chvilku mi trvalo než jsem našel místo. Pokaždý jsem tam byl, ale od 21 do půlnoci, takže ráno to může být zase jiný.
My tam byli loni na večeři, lidí dost, ale je to velký salonek, několik jakoby mistnosti s rozsahlym foaje, zadne fronty nebo nedostatek jidla nebyl. Jidlo výborné, za poplatek se tam mýchaji koktejly. Na LK.
Čerstvou úplně ne, z jara -2x. Bylo tam docela plno a museli jsme hledat volné místo, ale vždycky jsme našli. Jídlo super.
bugr napsal(a):[citace="mxp"]
Akorát se ta jejich nabídka už roky neobměnila (aspoň co se týká bílého) a ten Pinot mi už leze krkem.
pro mě, který jsem tam byl poprvé, je to supr :) Navíc já jsem velmi skromný člověk. A beru to tak, že mě to nic nestojí tak nebudu držkovat...
[/citace]
On se poslední dobou ten salonek také dost zlepšil, včetně nasazení robota na sbírání nádobí, ale některé drobnosti to ještě kazí.