Čaute! Abych dál neplevelila fórum o letenkách na Bali, zakládám tady tohle. Kamarádi chtějí cestovat a mít hezký fotky na  IG, ale když mají dát i pár stovek za letenky, nebo plánovat dál jak dva měsíce dopředu, je to problém a nikdo se mnou nikam nechce. K věci. Hledám někoho, kdo se ke mě přidá na mou první cestu do Asie. V cestopisech narážím na Bali, Srí Lanku, Laos, a to se mi vcelku líbí, ale nemám jedno konkrétní místo, kam bych chtěla a nic jiného nepřipadá v úvahu. Chci jet lowcost s příručákem. Žádný kraviny s sebou a poplatky za odbavený kufr. A protože je to celoroční předsevzetí, je mi jedno kdy, ale protože mám přísně hlídanou docházku do školy, tak nejlepší samozřejmě o prázdninách. Ano, bohužel vím, jak fungují ceny v hlavní sezóně, co se s lowcost moc nepotkávají. Něco o mně. Taky chci mít hezký fotky na instagram, takže klidně pojedu s jedním náhradním trikem (kecám), ale můj foťák jede prostě taky. Klidně budu vstávat na východ Slunce pro hezký fotky. Je mi 19, v květnu ale už budu CETka! Jsem v prváku na vysoký. Funguju především v krajích: Královehradecký, Pardubický a Zlínský. Moje přezdívka Antiplasťák je sice všeříkající, ale vím, co se děje v Asii. Plasty všude, a přesto (proto?) tam chci jet. Přijdu si nekonfliktní do chvíle, než dostanu hlad. To jde do tuhýho. Jsem zadaná, tudíž nehledám vztah, bokovku, nebo příležitostné povyražení, to fakt ne.  (Ve skupinách na fb se to občas zvrhne v trochu jinou seznamku. Tak jen pro ujasnění, že opravdu hledám člověka (lidi) s VÁŠNÍ pro CESTOVÁNÍ.)Myslím, že je to v tuhle chvíli vše. Pokud jsi dočetl/a až sem, zanech prosím komentář, kam jsi/bys odjel na svou veeeelkou první cestu do Asie.Díky!Edit, díky za připomínky niemandos. :) Pokud by to mělo být během školy, můžu maximálně na dva kalendářní týdny + třeba víkend. V létě nám zkouškové končí v půlce června, takže to bych klidně letěla na měsíc... sice červenec není nic moc, ale škola je vymodlená a vyhodit se nenechám. A k mému příteli. Hledám parťáka na cestování, toho na život už doma mám. Věříme si a respektujeme se, já s jeho bandou kamarádů a kamarádek nemám problém, stejně jako on chápe a respektuje můj tvrdohlavý nápad s cestou do Asie.  V tuhle chvíli má ale jiné priority, do Asie chce taky, ale ne letos (narozdíl ode mě.) A nejsem jeho majetek, jsme si rovnocenní, takže jsem se nemusela ptát, jestli mě pustí. Stejně tak, jako parťák nemusí být chlap, ale i holka.  .

Pojeď se mnou do (JV) Asie. (Stále hledám :D )

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

Čaute! 

Abych dál neplevelila fórum o letenkách na Bali, zakládám tady tohle. Kamarádi chtějí cestovat a mít hezký fotky na  IG, ale když mají dát i pár stovek za letenky, nebo plánovat dál jak dva měsíce dopředu, je to problém a nikdo se mnou nikam nechce. 

K věci. Hledám někoho, kdo se ke mě přidá na mou první cestu do Asie. V cestopisech narážím na Bali, Srí Lanku, Laos, a to se mi vcelku líbí, ale nemám jedno konkrétní místo, kam bych chtěla a nic jiného nepřipadá v úvahu. 

Chci jet lowcost s příručákem. Žádný kraviny s sebou a poplatky za odbavený kufr. A protože je to celoroční předsevzetí, je mi jedno kdy, ale protože mám přísně hlídanou docházku do školy, tak nejlepší samozřejmě o prázdninách. Ano, bohužel vím, jak fungují ceny v hlavní sezóně, co se s lowcost moc nepotkávají. 

Něco o mně. Taky chci mít hezký fotky na instagram, takže klidně pojedu s jedním náhradním trikem (kecám), ale můj foťák jede prostě taky. Klidně budu vstávat na východ Slunce pro hezký fotky. Je mi 19, v květnu ale už budu CETka! Jsem v prváku na vysoký. Funguju především v krajích: Královehradecký, Pardubický a Zlínský. Moje přezdívka Antiplasťák je sice všeříkající, ale vím, co se děje v Asii. Plasty všude, a přesto (proto?) tam chci jet. Přijdu si nekonfliktní do chvíle, než dostanu hlad. To jde do tuhýho. 

Jsem zadaná, tudíž nehledám vztah, bokovku, nebo příležitostné povyražení, to fakt ne.  (Ve skupinách na fb se to občas zvrhne v trochu jinou seznamku. Tak jen pro ujasnění, že opravdu hledám člověka (lidi) s VÁŠNÍ pro CESTOVÁNÍ.)

Myslím, že je to v tuhle chvíli vše. Pokud jsi dočetl/a až sem, zanech prosím komentář, kam jsi/bys odjel na svou veeeelkou první cestu do Asie.

Díky!

Edit, díky za připomínky niemandos. :) Pokud by to mělo být během školy, můžu maximálně na dva kalendářní týdny + třeba víkend. V létě nám zkouškové končí v půlce června, takže to bych klidně letěla na měsíc... sice červenec není nic moc, ale škola je vymodlená a vyhodit se nenechám. 

A k mému příteli. Hledám parťáka na cestování, toho na život už doma mám. Věříme si a respektujeme se, já s jeho bandou kamarádů a kamarádek nemám problém, stejně jako on chápe a respektuje můj tvrdohlavý nápad s cestou do Asie.  V tuhle chvíli má ale jiné priority, do Asie chce taky, ale ne letos (narozdíl ode mě.) A nejsem jeho majetek, jsme si rovnocenní, takže jsem se nemusela ptát, jestli mě pustí. Stejně tak, jako parťák nemusí být chlap, ale i holka. 


0

No ja bych se k dvacitce klidne přidal :) ,ale jednak by se to nesměla domaknout moje manželka a jednak tvoje představa o cestovani do Asie v létě mě teda neláká a zřejmě nebude lákat spoustu dalších cestovatelů. Myslim, ze je tu ale par neznámých. Jednak nepises, na jak dlouho chces letet, , coz je poměrně zásadní.Pak mi nejde do hlavy, jak te muže tvůj přítel pustit ve 20 letech samotnou s cizím člověkem na druhy konec světa a rad bych taky věděl, na kterou vysokou školu chodíš, pac výraz přísně hlídaná docházka v dnešní době na vysoké mi nejak nesedí. Myslim, ze by se dalo letet v tvém případě i na začátku zimního zkouskoveho včetně vanoc a silvestra s návratem po novem roce. To by mi dávalo větší smysl než léto. Jinak ja jsem ze Zlínského kraje, tak se mužem klidne potkat a muzu ti poradit :). 

A hlavne jsem zvyklý na takové lidi jako ty. Můj parťák byl taky nekonfliktní jen do doby, než měl žízeň nebo hlad, takže jsem zvyklý sebou nosit jídlo i pití, abych predesel nejhoršímu :-))))

0 Citovat

k 20-tke by sa vaceri pridali, len ci by jej stacili :)


ja budem v azii od polky februara do asi konca maja, juna alebo jula, zalezi kolko mi vydrzia prachy. tak sa mozes pridat.


predbezne to mam filipiny (jedine iste od 13feb do 10mar resp 10aprila, zalezi podla viz, tie zacnem riesit buduci tyzden), singapur, sumatra, kl, moluky (mozno s niemandos ), kl, taiwan a potom asi zas volaco z indonezie alebo smer sri lanka alebo nevim co :)

0 Citovat

Jestli chceš, klidně se přidej. Mici je tady trochu na holky a mohla by být legrace.

 Odlet  30/1 na 3 týdny. https://mapy.cz/s/37UF3

0 Citovat

@baca12 Jojo. Zasadil jsi mi brouka do hlavy.Uz jsem dnes koukal, jak se do oblasti přiblížit. Píšeš,  ze budeš před návštěvou Moluk v KL. To je ideální, tam by jsme se mohli potkat.A Anet muže s námi :)). Jsou tam ty svátky 19,22 dubna plus 1. a 8 května, takže ideální :))) Nasel jsem pěknou letenku s Qatarcema s Budapešti přes Penang za 12 tis, což je fajn. Ale kdyby bylo něco za 8, tak by to bylo lepší :)) Jo a Anet nenapsala, jestli pije. Ja bych abstinenta snášel velmi špatně )))

0 Citovat

Důležité by bylo také říct na jak dlouho bys chtěla do té Asie jet. Jinak spíš mě zajímá, proč přítel neletí s tebou a že tě vůbec chce pustit. Respektive pokud by šlo o holku, tak asi jo. Pokud o kluka a chtěla bys jet třeba na měsíc a více, tak by asi nebyl nadšený.

Jinak léto v Asii mě také tolik neláká. Je pravda, že tam bývá třeba méně turistů, ale ta velká vlhkost není nic pro mě. Kdybys ale přehodnotila své plány a rozhodla se jet třeba na podzim (říjen/listopad), tak budu shánět někoho na návštěvu Asie, nejspíš bych chtěl nejvíce vidět Srí Lanku. a teoreticky i Bali. Časem jsem omezený zhruba na 2 týdny. Takže pokud bys chtěla jet na podzim, tak se klidně ozvi do zpráv. 

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Jestli chceš, klidně se přidej. Mici je tady trochu na holky a mohla by být legrace.


To je jeste zkouskove Padrino a musim Anet upozornit, ze trpis poruchou osobnosti :)))) Rano Padrino, v poledne Anežka a večer kdo ví ;-)))

0 Citovat

ked nepije, my ju naucime :)


z kl by som chcel ist makasar a potom uz liborova trasa ale ako vravim mudrejsi budem buduci tyzden

0 Citovat

Jasné. Ono to ani jinak jak pres Makasar z KL ani nejde, pokud si dobre vzpomínám. Předběžne jsem se díval jak to letet. Nechci nic sliboval, ale je pravda, ze s partakem, možná i partackou mě to láká. Sak pak se ozvi, jak jsi dopadl s tím vizem.

0 Citovat

Tyhle postmoderní vztahy nechápu. Mám přítele, ale letím bez něj a zároveň hledám "chůvu" - někoho, kdo většinu věcí naplánuje a bude se o mě starat. Co z toho ten cestovatel bude mít? Navíc všude v JV takovou dvojici berou automaticky za pár. Tohle, když tak ve větší (prověřené) skupině, s kterou je sranda. Jinak raději sám a volný jako pták ;)

Co se týče období, tak přes letní prázdniny ve většině jihovýchodní a jižní Asie není příjemné počasí. Dají se najít výjimky (jedna z nich by mělo být Bali), ale je potřeba si nastudovat průměrné teploty a období monzunu pro každou lokalitu zvlášť. I tak to nemusí vyjít (viz. nedávná tropická bouře, co zasáhla jih Thajska).
0 Citovat

Jaká dvojice? Jestli se přidá budeme tři, když se nepřidá, tak si tam seženeme nějakou jinou rajdu...

0 Citovat

Tak Michale jednak to nemusí byt vůbec pravda, ze ma přítele a napsala to jen proto, aby se nehlásili jen nezhaveni chlapci. Nebo proste přítel nemá chuť či peníze cestovat a ona ano. A co z toho ma ten druhy spolucestující ?  No treba to, ze nemusí za pokoj platit sam, ze se mohou podělit o náklady za transporty a večer si společně dat par piv a pokecat. Ale jistě je spousta dalších věci, které mě zrovna nezapadají. Ne každý cestuje rad sam ;-)

0 Citovat

Souhlas s tím, co píše Michael. Asi bude lepší v zájmu zachování vztahu najít holku nebo skupinku. K těm destinacím. Laos v létě určitě ne, ale jinak schvaluju, projel jsem ho nedávno za měsíc celý a moc se mi tam líbilo. Bali je z hlediska počasí v létě ideální, ale je tam v hlavní sezóně moc turistů, takže bude důležité vybírat méně turistická místa. Srí Lanka je z hlediska počasí v létě taky dobrá (kromě hor, ale i tam to jde obvykle aspoň dopoledne, raději v srpnu než v červenci) a hlavně tam není hlavní sezóna. Od Vánoc do března bych na SL nejel, i když je hlediska počasí lepší.

Kam jsem odjel předloni na svou 1. velkou cestu do Asie ani nebudu vypisovat, protože to byla skoro celá JV a východní Asie a loni jsem procestoval část jižní Asie a mnoho z těch míst, která jsem nestačil při 1. cestě. Neuděláš chybu návštěvou i dalších zemí jako třeba Malajsie, Thajsko nebo Vietnam, které jsou také vhodné pro začátečníky, ale na léto z nich spíše Malajsie (Thajsko může taky vyjít). Hodně štěstí na cestách.

0 Citovat

padrino11 napsal(a):

Jaká dvojice? Jestli se přidá budeme tři, když se nepřidá, tak si tam seženeme nějakou jinou rajdu...

Tak Padrino to se omlouvám. Ja to špatně pochopil. Ale upřímně bude lepsi, když si do trojky najdete nějakou místní devu, nemyslíš? :)) Bude to daleko exotictejsi a i dobrodruznejsi, jestli si nepřivezete nějakou chorobu. No a při výběru si nikdy nebudeš zcela jistý, pokud nenasadit hmatovou zkoušku, jestli si víc užijes ty nebo Mici ;-)))) 

0 Citovat

@niemandos: Nesmíš mě brát až tak doslova ;-) V každém případě takové sluníčkové představy (tím nemyslím migranty) moc nechápu a nepodporuji. Loni jsem v Bangkoku náhodou potkal kamarádku z Prahy a všude, slovy všude nás brali za pár. Báby výběrčí v autobusech MHD jaksi nechápali, že každý chceme platit zvlášť apod. Zcela přirozeně jsme sdíleli část cesty a kamarádka v cestování už dost zběhlá, tak jsme se doplňovali. V JV Asii spolucestování s někým neznámým už z domova má snad jediný synergický efekt pro sdílení taxi, které tam už není moc lidové. Opět ale ve 3 nebo 4 by bylo ekonomičtější.

0 Citovat

Nehledám chůvu, to fakt ne. Jsem svéprávná. Doplnila jsem úvodní příspěvěk.
Ale ve dvou i více se to lépe táhne (i z placení ubytka a tak) a myslím, že jsem nikde nenapsala, že to MUSÍ být chlap. Když se najde baba, přítel bude samozřejmě v klidu víc, než když to bude chlap. 

0 Citovat

Jinak si jaksi nepamatuji, jestli jsem někde v JV Asii viděl dvojlůžkový pokoj s jinou než manželskou postelí, pokud by Anet chtěla šetřit za ubytování a nebýt v hostelu. Jednolůžkové tam prakticky nejsou a když, tak vypadají podobně jako kamrlík pod schody v Harry Potterovi...

0 Citovat

Jsem malá, vejdu se všude. :D A navíc odchovanka skautů, já se chlapů nebojím. S někým, kdo by mi mohl dělat tátu by mi spánek v manželské posteli asi bylo zvláštně, ale opravdu nepředpokládám, že by k takové situaci došlo. :) 


0 Citovat

Anet napsal(a):

Nehledám chůvu, to fakt ne. Jsem svéprávná.

Samozřejmě jsem nemyslel klasickou chůvu, ale v přeneseném smyslu - někdo, kdo naplánuje cestu, bude zodpovídat x dotazů, na cestě mluvit, smlouvat, hledat rozumné restaurace, kam večer jít, kde bydlet, kde směnit peníze, vypořádávat se se změnami nálad protistrany. A opět ubytování tam bývá většinou v dvojlůžkových pokojích s letištěm.

Takže je na zamyšlení, co nabídneš spolucestovateli/ce na oplátku. Píšeš o zálibě ve fotografování i pravděpodobně velkém foťáku. To je dobrý začátek, ale neznám moc cestovatelů, které by někdo nadchnul focením pro "instáč".

0 Citovat

Já někde psala něco o tom, že hledám někoho, kdo: "naplánuje cestu, bude zodpovídat x dotazů, na cestě mluvit, smlouvat, hledat rozumné restaurace, kam večer jít, kde bydlet, kde směnit peníze, vypořádávat se se změnami nálad protistrany?" Nic takového nevidím. 
Anglicky umím, další jazyky se učím, nejedu do zahraničí poprvé a google taky umím zapnout. Nejsem batole. 
Ani nemusím nikoho lákat na fotky, nebo foťák. To je můj osobní zájem. Nepotřebuju někoho, kdo se mnou bude 24/7, pokud najdeme něco, o co ten druhý nestojí, tak se prostě rozdělíme a svět se nezboří. 

0 Citovat

boze michal nechaj to uz tak, ak sa k nej/ona niekomu skutocne bude chcet pridat tak si to asi vydiskutuju este pred cestou co, kto, ako, zaco, preco ....

0 Citovat

Děkuju, taky si myslím, že rytí už bylo dost. :)
Nebudu tady vypisovat všechno, naopak většinou jsem já ta, která hledá, připravuje, vyřizuje a mluví. Baví mě to a není to žádný problém. Ale pokud máš, Michale, zkušenost s tím, že holkám musíš dělat chůvu a všechno za ně zařizovat a řešit, tak bohužel, nejsme všechny takové. 

0 Citovat

Anet napsal(a):

Já někde psala něco o tom, že hledám někoho, kdo: "naplánuje cestu, bude zodpovídat x dotazů, na cestě mluvit, smlouvat, hledat rozumné restaurace, kam večer jít, kde bydlet, kde směnit peníze, vypořádávat se se změnami nálad protistrany?" Nic takového nevidím. 
Anglicky umím, další jazyky se učím, nejedu do zahraničí poprvé a google taky umím zapnout. Nejsem batole. 
Ani nemusím nikoho lákat na fotky, nebo foťák. To je můj osobní zájem. Nepotřebuju někoho, kdo se mnou bude 24/7, pokud najdeme něco, o co ten druhý nestojí, tak se prostě rozdělíme a svět se nezboří. 

Anet, stahuji se a nebudu kazit idylku a píchat do vosího hnízda. Každý ať si udělá názor svůj. Přeju hodně štěstí.

Celkově s lidmi - vzpomínám si na legendární výlet s kamarádem do Budapešti, kde ani nevěděl, kde má hotel, který si na poslední chvíli mermocí rezervoval jen svůj a pak všude hledal Mc Donald's.
0 Citovat

A pokud nenajdu tady, budu hledat dál. Možná napíšu i do cestovatelský skupiny na fb. A ani manželský postele mě neodradí. :D 

Stejně jako už jsem pár lidí našla, ale nesešli jsme se v některých věcech,  tak jednou určitě najdu někoho, s kým to prostě všechno klapne. :) 
Michale děkuju, je fakt, že jsem si aspoň uvědomila, že nehledám někoho, kdo za mě tohle bude dělat. Bych si pak ty cesty ani neužila. Přeju spoustu cest, na kterých nebudeš muset nikomu dělat "chůvu."

0 Citovat

@Michal. Já tě neberu vážne neboj.  Zrovna sedím na pivku a nemám co dělat :). Ale cestování ve větší skupině přináší daleko víc problémů, pokud se všichni dobře neznají. Do toho bych já teda rozhodně nešel. Jinak samozřejmě cestování s cizím člověkem nese spoustu rizik a já se mu pokud to jde vyhýbám. Někdy to ale nejde. A Anet Michal má pravdu v tom, že v drtivé většině je to v Asii manželská postel, pokud chceš Lowcost. No já jsem zvyklý na mého urostlého kamaráda, takže v tom by nebyl problém :-)). Ale spíš v tom, že dle tvého věku bych ti asi mohl dělat toho tátu, pokud se rodiče do toho pustili brzo :-)) Kazdopádně bych na tvém místě muže zralého věku nezavrhoval. Mají spoutu předností, o kterých se dvacátníkům může jen zdát :-))

0