Čaute! Abych dál neplevelila fórum o letenkách na Bali, zakládám tady tohle. Kamarádi chtějí cestovat a mít hezký fotky na  IG, ale když mají dát i pár stovek za letenky, nebo plánovat dál jak dva měsíce dopředu, je to problém a nikdo se mnou nikam nechce. K věci. Hledám někoho, kdo se ke mě přidá na mou první cestu do Asie. V cestopisech narážím na Bali, Srí Lanku, Laos, a to se mi vcelku líbí, ale nemám jedno konkrétní místo, kam bych chtěla a nic jiného nepřipadá v úvahu. Chci jet lowcost s příručákem. Žádný kraviny s sebou a poplatky za odbavený kufr. A protože je to celoroční předsevzetí, je mi jedno kdy, ale protože mám přísně hlídanou docházku do školy, tak nejlepší samozřejmě o prázdninách. Ano, bohužel vím, jak fungují ceny v hlavní sezóně, co se s lowcost moc nepotkávají. Něco o mně. Taky chci mít hezký fotky na instagram, takže klidně pojedu s jedním náhradním trikem (kecám), ale můj foťák jede prostě taky. Klidně budu vstávat na východ Slunce pro hezký fotky. Je mi 19, v květnu ale už budu CETka! Jsem v prváku na vysoký. Funguju především v krajích: Královehradecký, Pardubický a Zlínský. Moje přezdívka Antiplasťák je sice všeříkající, ale vím, co se děje v Asii. Plasty všude, a přesto (proto?) tam chci jet. Přijdu si nekonfliktní do chvíle, než dostanu hlad. To jde do tuhýho. Jsem zadaná, tudíž nehledám vztah, bokovku, nebo příležitostné povyražení, to fakt ne.  (Ve skupinách na fb se to občas zvrhne v trochu jinou seznamku. Tak jen pro ujasnění, že opravdu hledám člověka (lidi) s VÁŠNÍ pro CESTOVÁNÍ.)Myslím, že je to v tuhle chvíli vše. Pokud jsi dočetl/a až sem, zanech prosím komentář, kam jsi/bys odjel na svou veeeelkou první cestu do Asie.Díky!Edit, díky za připomínky niemandos. :) Pokud by to mělo být během školy, můžu maximálně na dva kalendářní týdny + třeba víkend. V létě nám zkouškové končí v půlce června, takže to bych klidně letěla na měsíc... sice červenec není nic moc, ale škola je vymodlená a vyhodit se nenechám. A k mému příteli. Hledám parťáka na cestování, toho na život už doma mám. Věříme si a respektujeme se, já s jeho bandou kamarádů a kamarádek nemám problém, stejně jako on chápe a respektuje můj tvrdohlavý nápad s cestou do Asie.  V tuhle chvíli má ale jiné priority, do Asie chce taky, ale ne letos (narozdíl ode mě.) A nejsem jeho majetek, jsme si rovnocenní, takže jsem se nemusela ptát, jestli mě pustí. Stejně tak, jako parťák nemusí být chlap, ale i holka.  .

Pojeď se mnou do (JV) Asie. (Stále hledám :D )

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

No co, vždyť je to jen postel. :D :) Lepší než spát na zemi a nechat se pokousat nějakým hadem. 

Muže zralého věku nezavrhuji, ale i tak bych byla nejradši, kdyby se našel "kámoš," ideálně podobně "starý" jako já. :) 

0 Citovat

Anet napsal(a):

A pokud nenajdu tady, budu hledat dál. Možná napíšu i do cestovatelský skupiny na fb. 

Na cestovatelskou seznamku na fb pozor :D tam bych to rovnou spíš specifikoval, že upřednostňuješ slečny, protože jinak se tam na tebe chlapi slétnou jako supi. :D Protože otázka, zda kluk stejně starý jako ty chtěl jen jako kámoš.

0 Citovat

Anet napsal(a):

Michale děkuju, je fakt, že jsem si aspoň uvědomila, že nehledám někoho, kdo za mě tohle bude dělat. Bych si pak ty cesty ani neužila. Přeju spoustu cest, na kterých nebudeš muset nikomu dělat "chůvu."

No Michala spíš děsí, že by musel za děvče i něco platit. Proto je tak napružený :-))  Viz jeho komentář o placení v mhd v BKK. :-))
0 Citovat

Michael napsal(a):

Na cestovatelskou seznamku na fb pozor :D tam bych to rovnou spíš specifikoval, že upřednostňuješ slečny, protože jinak se tam na tebe chlapi slétnou jako supi. :D Protože otázka, zda kluk stejně starý jako ty chtěl jen jako kámoš.

 

Dík za tip, budu na to myslet, a napíšu to capslockem hned do úvodu příspěvku. :D 
I kdyby nechtěl jen jako kámoš, tak je to jeho problém. :D 

0 Citovat

Kdyby to nebylo furt a občas by zaplatilo i děvče... :D :)

Kolik stojí mdh v BKK? :D 
0 Citovat

niemandos napsal(a):

No Michala spíš děsí, že by musel za děvče i něco platit. Proto je tak napružený :-))  Viz jeho komentář o placení v mhd v BKK. :-))

To byl spíš jako ilustrační příklad jeden za všechny, jak se tam na vás místní budou dívat a k vám chovat. Nevysvětlíš jim to. Jedině jsem nezkoušel "she is my sister". To by mohlo fungovat.

Při takovémto vztahu, jak popisuje Anet, placení za slečnu kazí karmu tobě, jí a hlavně je nefér k jejímu partnerovi. Nedávno jsem byl napomenut, že málo žárlím, ale na takovou cestu a ještě s placením, bych už žárlil :-D

@Anet: stojí cca 10-15 Kč za jednoho.
0 Citovat

Čo ja viem, 2x som bol so zadnými dievčatami v cudzine na dlhšiu dobu a dvakrát sa rozišli. To len tak môj príspevok k téme:)) 

0 Citovat

Anet napsal(a):

S někým, kdo by mi mohl dělat tátu by mi spánek v manželské posteli asi bylo zvláštně...

Tak to jsem v piči...  :-D :-D
0 Citovat

muf2muf napsal(a):

Tak to jsem v piči...  :-D :-D

Neboj, ještě existuje Oidipův komplex ;)

EDIT: Oidipův komplex to jistí ;)
0 Citovat

niemandos napsal(a):

No já jsem zvyklý na mého urostlého kamaráda, takže v tom by nebyl problém :-))


cul sa zacinam bat, pre istotu si nabalim aj indulonu :)
0 Citovat

Anet napsal(a):

Kdyby to nebylo furt a občas by zaplatilo i děvče... :D :)

Kolik stojí mdh v BKK? :D 

Mhd v BKK stojí pár kurun.  Ale poprvé musím souhlasit s Michalem. Na FB skupinu si dej pozor. Tam kvalitu nenajdeš. A jestli hledáš zkušené cestovatele, tak ti asi nebudou mít 20 let :-)) Jinak já nemám problém, když za mě zaplatí pivo slečna.

Ale trošku nechápu, jak poznáš, že někdo bude nebo nebude chtít s tebou cestovat jen jako kámoš. Myslíš, že když se s ním před cestou jednou potkáš, že to na něm poznáš. To je jen pro zamyšlení.
0 Citovat

Už jste si to tu celkem vyříkali, tak jen doplním pár věcí.

"Co z toho ten cestovatel bude mít?" No třeba sdílení zážitků, rozložení práce s vyhledáváním kam jet a organizováním na cestě, popovídání si s milou (pokud není hladová) mladou slečnou. Jsou i nevýhody, ale když se parťák nezadaří, vždy se můžou rozejít a cestovat sami. Třeba by pak našla Aneta cestou i někoho jiného nebo skupinku, ke komu se přidat.

Ty postele jsou většinou manželské, ale při troše snahy by se dal někdy najít pokoj s oddělenými postelemi nebo jsem někdy i spal sám na 3-lůžkovém pokoji s manželskou a další postelí za stejnou cenu jako běžný. Někdy i páry spí v hostelích v dormitory (kvůli atmosféře, setkávání s jinými cestovateli a někdy to vyjde i levněji než pokoj v levném hotelu), takže by sice Anet neušetřila, ale výhody výše by byly. Placení je často praktičtější za oba nebo všechny najednou a pak to rozpočítat v tabulce v excelu a vyrovnat se dodatečně.

0 Citovat

@Libor_S: Možná si tu někdo o mně myslí, že jsem "kolenovrt", ale k tabulce v Excelu a detailnímu zápisu všech výdajů jsem to nikdy, opravdu ale opravdu nikdy nedotáhl :-D

0 Citovat

Nepotřebuju zkušeného cestovatele, chci nadšence, co bude stejně nadšený jako já. :) Taky nemám problém platit za kamarády, ale nesmí to být furt a oni mi pak třeba kupují jídlo, aby předešli problémům. :D


Na jednom fóru jsem našla slečnu, co sháněla někoho na Bali/Srí Lanku. Druhý den jsme se sešly a od té doby to řešíme, ale protože se pravděpodobně nesejdeme v únorových termínech (navíc stále čeká na levný letenky a nenechá si vymluvit, že to bude jen dražší) proto už zakládám své vlastní vlákno. :) 


0 Citovat

Libore, DĚKUJU! 

0 Citovat

baca12 napsal(a):


cul sa zacinam bat, pre istotu si nabalim aj indulonu :)

Máš smysl pro humor. To mám rád :)). No my jsme si vzdy dali pěkných pár pivek, když to bylo manželské lože, a pak to šlo. No bylo to většinů každý den tož pak nepij :-))). Nemusíš se bát a indulonu nevoz. Raději litérek nějaké pěkné slovenské borovičky, nebo co tam chlpete. No ale vzhledem k tomu, že budeš už na cestách, tak to bude spíš na mě. Já vždycky vezu 1,5L slivovice, i když je povolený jen litr. :-)))
0 Citovat

tonic napsal(a):

Čo ja viem, 2x som bol so zadnými dievčatami v cudzine na dlhšiu dobu a dvakrát sa rozišli. To len tak môj príspevok k téme:)) 


to si bol isto este mlady a oni tiez, prve lasky dlho nevydrzia :)

0 Citovat

Přidám se taky k reakci, protože mi to přijde celkově zajímavý téma. Souhlasím niemandosem v minulém příspěvku, taky upřednostňuji cestování s někým - ať už jeden člověk, nebo skupina, ale zásadně lidi které znám. Taky si myslím, že cestování s cizím člověkem nese spoustu rizik (a já osobně bych do toho asi nešel), každopádně v tomto máš Anet i tak trochu můj obdiv (a myslím to v dobrém slova smyslu).


Když si vezmu, že bych měl svoji přítelkyni pustit s někým úplně cizím, tak to by prostě neprošlo (ona by sice nic takovýho nepodnikla, ale hypoteticky..). Sice není můj majetek, ale prostě ne :) Kdyby to bylo opačně, že já bych měl někam jet, tak si myslím že kdyby to měla být holka, tak i přes všechnu důvěru by to asi nebylo úplně cajk... minimálně bych to před tím i potom dlouho poslouchal a, kdo ví no. S klukem asi bez problémů (což je divné, protože to že kluk cestuje s klukem neznamená, že si v cílové destinaci nenajde nějaké povyražení ;o ale jistě, to může i doma a nemusí nikam jezdit).

To že píšeš že nehledáš bokovku ani povyražení, to říká každá, a ve dvaceti si to možná i myslí, ale všichni víme jak to chodí ;)

A závěrem bych se chtěl trochu zastat Michala, možná se trochu rozvášnil a nemyslel to apriori zle, ale tady ta "dovolenková chůva" je tradiční předobraz cestování s ženou. Z té Michalove frustrace trochu cítím že s tím má víc než bohaté zkušenosti (kdyžtak mě Michale vyveď z omylu). Nicméně já to mám doma taky, takže tomu co Michal psal úplně do puntíku rozumím. Sice mě to trochu sere, ale už jsem si zvykl a je potřeba to brát z té lepší stránky, aspoň vím, že všechno bude ťip ťop. Nechci křivdit, s borcama se to taky  občas stává, že jeden se jen veze, ale ženy v tomhle prostě mají prim.

0 Citovat

Michal napsal(a):

@Libor_S: Možná si tu někdo o mně myslí, že jsem "kolenovrt", ale k tabulce v Excelu a detailnímu zápisu všech výdajů jsem to nikdy, opravdu ale opravdu nikdy nedotáhl :-D

Když jede třeba 5 lidí jedním autem nebo i 7 lidí dvěma auty a mají společné ubytování, platí se často kartou, jako jsem to měl při cestách v Norsku, ani nic jiného nezbývá. Ale i ve dvou po Asii by nešlo platit neustále odděleně. To by bylo o dost otravnější, než zapisovat a pak tabulka. I hodně štědrý cestovatel by těžko platil mladé spolucestující velké položky a jistě by to ani ona nechtěla, protože by to vypadalo, že se od ní třeba očekává nějaká protislužba.
0 Citovat

Anet napsal(a):

navíc stále čeká na levný letenky a nenechá si vymluvit, že to bude jen dražší) proto už zakládám své vlastní vlákno. :) 

Tak jestli čeká na levné letenky na únor, tak je opravdu jen nadšená a ne zkušená. No dva nadšenci v Asii, to zní dobře, ale jestli nemáš ty žádné zkušenosti, tak je lepší poprvé cestovat s někým, kdo ty zkušensoti má. Jen nadšení totiž často nestačí :-)
0 Citovat

V dobrém slova smyslu děkuji. :) 

Já nevím, už spolu pár let jsme a nikdy jsme nic takového nemuseli řešit. Samozřejmě, že bych nejradši jela s ním, ale teď to prostě nejde a já nechci čekat. 
To říká každá a někdo to myslí vážně, někdo ne. Já to vážně myslím, ale samozřejmě, že si můžete myslet co chcete. Myslete, obhajovat a ani přemlouvat tu nikoho nebudu. :) :D

Frustraci chápu, já mám zas frustraci z toho, že bych to nechala na někom jiném a nemohla k tomu nic říct. Nejde prostě všechny házet do jednoho pytle. Je spouta šéfkuchařů a spousta žen, co neumí vařit. Já zas ráda plánuju, i když to většinou dělají chlapi. :) 


0 Citovat

niemandos napsal(a):

Tak jestli čeká na levné letenky na únor, tak je opravdu jen nadšená a ne zkušená. No dva nadšenci v Asii, to zní dobře, ale jestli nemáš ty žádné zkušenosti, tak je lepší poprvé cestovat s někým, kdo ty zkušensoti má. Jen nadšení totiž často nestačí :-)

Mám rozečtenou travel bibli, tak můžu machrovat, že vím, jak to funguje. Navíc má svůj vysněný itinerář, který bych musela podniknout s ní a do toho se mi samozřejmě taky nechce. Chci svobodu slova a toleranci. 
Nadšení nestačí, ale je to základ. Já se klidně spálím a poučím, pokud to nebude stát moc, ale než najdu toho ideálního člověka, můžu být v důchodu. Takže tak. Lepší nadšení, než otrava dávat přes tisícovku za letenku. :)

0 Citovat

LuckyB napsal(a):

A závěrem bych se chtěl trochu zastat Michala, možná se trochu rozvášnil a nemyslel to apriori zle, ale tady ta "dovolenková chůva" je tradiční předobraz cestování s ženou. Z té Michalove frustrace trochu cítím že s tím má víc než bohaté zkušenosti (kdyžtak mě Michale vyveď z omylu). Nicméně já to mám doma taky, takže tomu co Michal psal úplně do puntíku rozumím. Sice mě to trochu sere, ale už jsem si zvykl a je potřeba to brát z té lepší stránky, aspoň vím, že všechno bude ťip ťop. Nechci křivdit, s borcama se to taky  občas stává, že jeden se jen veze, ale ženy v tomhle prostě mají prim.

Nějaké zkušeností s tím mám. Když jedu s partnerkou, tak nějak počítám, že budu plánovat a starat se. Když jedu někam s kamarádem, tak ho nechci provázet na každém druhém kroku. Zažil jsem super spolu-výlety i naprosté katastrofy. Do organizace s někým, kdo v Asii nikdy nebyl a ještě se takto vymezuje, bych se nepouštěl. Minimálně už kvůli tomu, že jsem zasekl v 60./70. letech u motta "sex, drugs, rock'n'roll" a současnou frigidní Disney módu "do svatby ne" moc neuznávám (berte to jako dost velkou nadsázku). Prostě mi to nemá co dát. Zážitky vesele sdílím přes Skype, s lidmi v hostelu, na ulicích a můžu někoho potkat. Ve dvou, obzvlášť jakoby páru to jde mnohem hůř. Být v manželské posteli s holkou, co se mnou nic nechce mít, by mi taky nebylo zrovna příjemné.

0 Citovat

@LuckyB Víš co Lucky. S kamošem jsem to měl uplně stejné. Všechno a tím myslím všechno jsem zařídil a naplánoval sám. A nevadí mi to, protože jsem si to naplánoval vždy tak, jak jsem chtěl já a nemusel jsem dlouze s nikým diskutovat.

@Libor S Na tom, že se rozpočítavají náklady není nic nenormáního. Když jsem byl poprvé ve Venezuele a bylo nás 6, tak jsem si já vedl deník, kdo co kdy platil. Nevím, co je Michalovi na tom divné. Spíš to bude v tom, že on je zvyklý vždy platit za sebe a to samé čeká od druhých. Každopádně lístky na transporty, ubytko atd se při většíá skupině platí dohromady.
0 Citovat

baca12 napsal(a):

to si bol isto este mlady a oni tiez, prve lasky dlho nevydrzia :)

No ale to tu baco nepiš :-)))))). Já si myslím, že to bude spíš v Tonicovém charismatu :-)))
0