Čaute! Abych dál neplevelila fórum o letenkách na Bali, zakládám tady tohle. Kamarádi chtějí cestovat a mít hezký fotky na  IG, ale když mají dát i pár stovek za letenky, nebo plánovat dál jak dva měsíce dopředu, je to problém a nikdo se mnou nikam nechce. K věci. Hledám někoho, kdo se ke mě přidá na mou první cestu do Asie. V cestopisech narážím na Bali, Srí Lanku, Laos, a to se mi vcelku líbí, ale nemám jedno konkrétní místo, kam bych chtěla a nic jiného nepřipadá v úvahu. Chci jet lowcost s příručákem. Žádný kraviny s sebou a poplatky za odbavený kufr. A protože je to celoroční předsevzetí, je mi jedno kdy, ale protože mám přísně hlídanou docházku do školy, tak nejlepší samozřejmě o prázdninách. Ano, bohužel vím, jak fungují ceny v hlavní sezóně, co se s lowcost moc nepotkávají. Něco o mně. Taky chci mít hezký fotky na instagram, takže klidně pojedu s jedním náhradním trikem (kecám), ale můj foťák jede prostě taky. Klidně budu vstávat na východ Slunce pro hezký fotky. Je mi 19, v květnu ale už budu CETka! Jsem v prváku na vysoký. Funguju především v krajích: Královehradecký, Pardubický a Zlínský. Moje přezdívka Antiplasťák je sice všeříkající, ale vím, co se děje v Asii. Plasty všude, a přesto (proto?) tam chci jet. Přijdu si nekonfliktní do chvíle, než dostanu hlad. To jde do tuhýho. Jsem zadaná, tudíž nehledám vztah, bokovku, nebo příležitostné povyražení, to fakt ne.  (Ve skupinách na fb se to občas zvrhne v trochu jinou seznamku. Tak jen pro ujasnění, že opravdu hledám člověka (lidi) s VÁŠNÍ pro CESTOVÁNÍ.)Myslím, že je to v tuhle chvíli vše. Pokud jsi dočetl/a až sem, zanech prosím komentář, kam jsi/bys odjel na svou veeeelkou první cestu do Asie.Díky!Edit, díky za připomínky niemandos. :) Pokud by to mělo být během školy, můžu maximálně na dva kalendářní týdny + třeba víkend. V létě nám zkouškové končí v půlce června, takže to bych klidně letěla na měsíc... sice červenec není nic moc, ale škola je vymodlená a vyhodit se nenechám. A k mému příteli. Hledám parťáka na cestování, toho na život už doma mám. Věříme si a respektujeme se, já s jeho bandou kamarádů a kamarádek nemám problém, stejně jako on chápe a respektuje můj tvrdohlavý nápad s cestou do Asie.  V tuhle chvíli má ale jiné priority, do Asie chce taky, ale ne letos (narozdíl ode mě.) A nejsem jeho majetek, jsme si rovnocenní, takže jsem se nemusela ptát, jestli mě pustí. Stejně tak, jako parťák nemusí být chlap, ale i holka.  .

Pojeď se mnou do (JV) Asie. (Stále hledám :D )

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

Možná ještě jedna rada pro Anet, pokud ráda organizuješ, vyjednáváš, domlouváš, dej pozor, ať sebou nevezmeš někoho, kdo na tobě bude totálně závislej, mít ho furt za zadkem... Mě se to stalo jednou, kvůli snížení nákladů (auto, ubytko) v Kostarice jsem s sebou vzal chlapíka, kterýho jsem znal jen zběžně. Nacestováno měl víc než já, myslel jsem že to bude přínos, ale ukázalo se, že se vždycky k někomu přidal, cizí řeč nula, milióny otázek, takže kompletní babysitting, k tomu chrápal a je to komunista :-). A tak teď do Malajsie letím sám, ono je to taky fajn. V každém případě hodně štěstí.

0 Citovat

Anet napsal(a):

Lepší nadšení, než otrava dávat přes tisícovku za letenku. :)

To jsem nějak nepochopil a to mám teprve třetí pivko.

Každopádně travel bible je, a nezlob se na mě za použitý výraz, snůška sraček. Tam zkušenosti nanajdeš. Jenom nějaká vodítka. Jen skutečné zážitky tě naučí co a jak.

0 Citovat

Anet napsal(a):

Mám rozečtenou travel bibli


to je uplna somarina (nikdy som ju nelistoval a ani netuzim), radsej si najdi neaky uplne super blog o destinaciii kam pojdes, tam sa toho dozvies omnoho viac.

mne takto jeden pomohol pri mojej prvej ceste po azii (zacal som v cine a v jv azii ostal 6 mesiacov, bez skusenosti, ang na urovni prvych 3 lekcii)

0 Citovat

Anet napsal(a):

Nadšení nestačí, ale je to základ. Já se klidně spálím a poučím, pokud to nebude stát moc, ale než najdu toho ideálního člověka, můžu být v důchodu. Takže tak. Lepší nadšení, než otrava dávat přes tisícovku za letenku. :)

Anet, vše celkem chápu a fandím ti, ale ten ideální člověk na budoucí cesty by měl být přece tvůj přítel, když jsi psala, že on chce do Asie taky, jen ne letos. Najít si k ideálnímu partnerovi pro život ještě ideálního parťáka na cesty by bylo trochu divné, zvlášť pokud by to byl muž. Znal jsem jeden cestovatelský pár středního věku, který to takto měl (každý svého partnera pro život), ale po nějakých 20 letech se asi v 60 letech dali dohromady i jako normální partneři.
0 Citovat

@ Baca12 No tak v Cině by ti znalost angličtiny tak jako tak byla na nic :))


@blahavl No s komunistou co chrápe bych cestovat taky nechtěl. Na druhou stranu min. rok jsem prvně letěl sám do Asie. Žádný velký plán, potřeboval jsem si jen odpočinout. Bangkok, Trang a Ko Mook. A víš co!! Nebylo to ono. Jednak bylo po sezone a na ostrově prakticky nebyli turisti, takže ani večer jsem neměl s kým skecnout, to samé v Trangu. Pár párů a pár důchodců z Anglie. Prostě nejsem na to typ. Libor a asi i Baca a další cestují sami, ale já mám rád, když si večer může s někým dát pivo a pokecat česky. každý to má holt jinak. Ale po tvé zkušenosti s komunistou bude asi všechno lepší :))))
0 Citovat

Libor_S napsal(a):

60 letech dali dohromady i jako normální partneři.

Tak Libore neblni Anet hlavu. 50 procent manželství se rozpadá. Na tom nic nezměníš. Asi je ideální najít si partnera co bezezbytku sdílí tvoje zájmy, ale to se moc často nestává. Anet má 19 let, tak  ji nestraš rozpadem manželství :))))
0 Citovat

Já bych třeba jel s někým tak nějak nezávazně - stejné nebo podobné lety, +/- podobný itinerář aby se občas ušetřilo za přepravu, občas nějaký výlet společně, večer si u pivka vyměnit zážitky a zkušenosti, spřízněného člověka ve stejném časovém pásmu, který bude tušit kde jsem a pídit se po mě, když se večer neozvu...

0 Citovat

niemandos napsal(a):

To jsem nějak nepochopil a to mám teprve třetí pivko.

Každopádně travel bible je, a nezlob se na mě za použitý výraz, snůška sraček. Tam zkušenosti nanajdeš. Jenom nějaká vodítka. Jen skutečné zážitky tě naučí co a jak.


Lepší nadšený člověk, který jede, než člověk, který je otrávený z toho, že by měl dát za letenku víc jak litra. 

Na skutečné zážitky čekám a těším se, až mě naučí co a jak. :) Ale i vodítka jsou fajn, pro začátek. 

0 Citovat

Anet, holka zlatá, najít si super spolucestovatele na pár týdnů je mnohem těžší, než najít si chlapa na celý život. Když už někdo z party dotáhl nějakou babu, většinou byla ufrfňaná, kecala do chlastání, chtěla fotit kokotiny místo spánku a tak. Jel jsem s kámošem co znám od školy (čili tak 20let+) a stálo to za vyližprdel - dělal jsem babysittera, sponzora  a poslouchl kecy o tom, jací jsou všichni šulini a odrbávači. Jeli jsme s partou kluků na Kubu, jeden běhal, stále naháněl po parcích internet aby zavolal těhotné přítelkyni s depresemi a chodil spát v devět, druhý nikam nechtěl chodit  achtěl jen spát a třetí pil i na mé gusto fest. A i můj léty osvědčený spolucestující (toho znám bratru již téměř 30 let) mě taky už občas sere - vylije se hned v salonku, žehlím za něj průsery (role se obrací na zpáteční cestě), pořád potahuje sopel, vykládá o své životní lásce, se kterou je rozejítý asi tak 10 let, hulí jak fabrika, chrápe a v noci furt chodí do ledničky, protože se bojí vystřízlivět. Samozřejmě vše s drobnou nadsázkou, jsem šťasten že tohoto svobodného, inteligentního, znalého a zábavného alkoholika mám k dispozici na poznávací tripy. Opravdu je skoro lepší jet na vlastní pěst, nebo překecej nějakou kámošku o které víš, že není totální pinda, co si bude vést deníček výdajů a konstantně messengerovat a instagramovat. Asi jsem starý mrzout, ale co už. 

0 Citovat

@niemandos. Já si od lidí rád odpočinu,  v práci jich mám dost, sám jsem byl v Gruzii, Izraeli, Pobaltí a vždycky když jsem chtěl, někdo se na pokec našel. Jasně, někdy jsou ty večery dlouhý, to řeším tak, že šmejdím po okolí a hledám,co bych kde sežral :-). No a protože už jsem byl v Thajsku s přítelkyní, tak vím, že Asie je na tohle ideální...

0 Citovat

Mj. pokud chci fotit, tak se prostě do příručáku sbalit neumím - zrcadlovka, alespoň jedno pevné sklo (teď zkouším palačinku), tablet který potřebuji kvůli práce, někam potom potřebuji dát "evropské teplé hadry" a prostě se nezabalím. Raději tedy beru odbavený kufr a jako příručák jen fototabatůžek (do kterého vleze i ten tablet  a hadry na další den pro případ ztráty kufru). 

0 Citovat

Daniel napsal(a):

 A i můj léty osvědčený spolucestující (toho znám bratru již téměř 30 let) mě taky už občas sere - vylije se hned v salonku, žehlím za něj průsery (role se obrací na zpáteční cestě), pořád potahuje sopel, vykládá o své životní lásce, se kterou je rozejítý asi tak 10 let, hulí jak fabrika, chrápe a v noci furt chodí do ledničky, protože se bojí vystřízlivět. Samozřejmě vše s drobnou nadsázkou, jsem šťasten že tohoto svobodného, inteligentního, znalého a zábavného alkoholika mám k dispozici na poznávací tripy. Opravdu je skoro lepší jet na vlastní pěst, nebo překecej nějakou kámošku o které víš, že není totální pinda, co si bude vést deníček výdajů a konstantně messengerovat a instagramovat. Asi jsem starý mrzout, ale co už. 

Ty jsi tu  Dane chyběl. Vůbec si nestěžuj. Můj kamoš a spolucestují z posledních tří cest po Malajsii a Thajksu, Indii a Sumatře se velmi podobá tvému dlouholetému kamarádovi. Kromě toho hulení teda. Věčně něco hledá. v Dubaji na letišti se slil v jediné hospodě co tam mají tak, že nemohl najít letenku a jeho krok byl víc než nejistý, že jsem měl, po zkušenostech kamošů, co je nechali v Dubaji chodit po čáře, strach, že tam zustane a do Dillí poletím sám. Když jsem se ho zeptal ve vnitrostávním letu do Bangdogry, kde má letenku, tak jen nechápavě kroputil hlavou. Byla naštěstí na zemi. Taky jsem si tehdá myslel , že je lepší letět na vlastní pěst. I na té Sumatře, kde každou noc ve 2 ráno, poté co jsme spali právě 3 hodiny a já otec od dvouletého dítěte, který se chce vyspat, volal své přitelkyni. Myslel jsem, že nic horšího není. Ale bylo. Oženil se a já nemám s kým cestovat :-((((.

A uklidním tě. Nejsi mrzout, ale jen světa znalý chlap :-)

0 Citovat

blahavl napsal(a):

 No a protože už jsem byl v Thajsku s přítelkyní, tak vím, že Asie je na tohle ideální...

Asie je na to ideální, pokud jsi tam v sezoně. Samozřejmě v Bangkoku na Khao San, nebo v dalších profláklých destinacích bude turistů mraky pořád, ale taková místa je nějak nevyhledávám.
0 Citovat

niemandos napsal(a):

Tak Libore neblni Anet hlavu. 50 procent manželství se rozpadá. Na tom nic nezměníš. Asi je ideální najít si partnera co bezezbytku sdílí tvoje zájmy, ale to se moc často nestává. Anet má 19 let, tak  ji nestraš rozpadem manželství :))))

Nestraším rozpadem manželství. Poslední věta byla jen poznámka pro zajímavost a ti to nakonec vydrželi na dnešní poměry i dost dlouho. Pokud by partner nechtěl cestovat (nebo chtěl trávit dovolenou jinak např. horolezectvím a ona třeba na plážích a focením zvířat či chrámů) a našla si kamarádku nebo partu na společné cestování, bylo by to v pořádku. Kdyby ale opakovaně jezdila s jedním klukem, nedělalo by to dobrotu ve vztahu, i kdyby byli svatí (a když si budou spolu rozumět při cestování, snadno se to převáží do zamilování a osobního vztahu, minimálně u jednoho z nich). Asi není moc mužů, kteří by si to u své partnerky dovedli představit.
0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Kdyby ale opakovaně jezdila s jedním klukem, nedělalo by to dobrotu ve vztahu, i kdyby byli svatí (a když si budou spolu rozumět při cestování, snadno se to převáží do zamilování a osobního vztahu, minimálně u jednoho z nich). Asi není moc mužů, kteří by si to u své partnerky dovedli představit.

Tak to je snad jasné. Ale Anet má 19 let, takže i když nechci být falešným  prorokem, tak ještě nějakého toho partnera vystřídá než se vdá, pokud vůbec při dnešním stylu. Tudíž tebou dobře míněná rada je spíš pro čerstvě vdanou ženu než 19 slečnu.
0 Citovat

pod s nama, budes mama :)

0 Citovat

baca12 napsal(a):

pod s nama, budes mama :)

:-))
0 Citovat

Teda Anet, Ty mas tolerantniho pritele! 

Kdybych s tim prisla ja, tak dostanu petadvacet na holou a v loznici takovou sadu, ze by me podobna blbost uz nikdy nenapadla :))))). 


Zvaz to a neukvapuj se. Jak Ti radil Libor - pockala bych na pritele. Spolecne zazitky maji vyssi cenu, hledat spolucestovatele naslepo, to je takova lepsi ruska ruleta. 

0 Citovat

@Sarah Společné zážitky možná mají vyšší cenu. Na druhou stranu nějaké cestovatelské zážitky jsou lepší než žádné zážitky. A z mé vlastní zkušenosti cestování bez partnera můžu tvrdit, že to není žádná tragédie. Myslím že právě naopak. Samozřejmě cesta s klukem stejně starým na tak dlouho není zrovna ideální způsob :)

0 Citovat

niemandos napsal(a):

@Sarah Společné zážitky možná mají vyšší cenu. Na druhou stranu nějaké cestovatelské zážitky jsou lepší než žádné zážitky. A z mé vlastní zkušenosti cestování bez partnera můžu tvrdit, že to není žádná tragédie. Myslím že právě naopak. Samozřejmě cesta s klukem stejně starým na tak dlouho není zrovna ideální způsob :)

Ono si dovolím tvrdit, že s jakkoliv starým ;-P

Podobný názor mám na všechny ty posty ve spolucestovatelských skupinách, kde nějaká slečna hledá pouhého kamaráda na cestování. Může to fungovat jen pokud ten kluk/chlap nemá žádnou sebeúctu, země je extrémně drahá nebo ve velmi úzké množině speciálních případů, kdy se nějak vzájemně obohacují.
0 Citovat

niemandos napsal(a):

A z mé vlastní zkušenosti cestování bez partnera můžu tvrdit, že to není žádná tragédie. Myslím že právě naopak. 


Urcite souhlasim, ceka me to na podzim a oba se tesime, ze si od sebe odpocineme, ale s tim chlapem... to je takovy nezraly a trosku naivni nazor. Taky bych si to asi v 19 myslela, ale tusim, ze pravda je nekde jine :) 

0 Citovat

Sarah napsal(a):

Teda Anet, Ty mas tolerantniho pritele! 

 Zvaz to a neukvapuj se. Jak Ti radil Libor - pockala bych na pritele. Spolecne zazitky maji vyssi cenu, hledat spolucestovatele naslepo, to je takova lepsi ruska ruleta. 

Já bych Anet nerozmlouval, ať vyrazí, když má takové nadšení a přítel možná zase vyráží s partou na jiné akce. S holkou by to nebyl problém nebo klidně může i sama a pak se k někomu přidat. Předloni jsem potkal na Sumatře pravda už 27-letou Belgičanku, která ale taky vyrazila sama na svou první cestu do Asie (a první samostatnou) asi na měsíc, nechtěla čekat a nechala doma přítele, který nechtěl nebo nemohl.

S tím hledáním naslepo bych možná poradil jet aspoň nejdřív na společný víkend třeba na hory, možná i s přítelem. Když jede více lidí na 1 nebo 2 týdny, většinou není problém sejít se i poprvé na letišti, jak jsem to zažil s tím výše uvedeným Norskem. Ve dvojici na měsíc naslepo už vyžaduje opravdu větší štěstí.

0 Citovat

Přišel jsem před chvílí z fabriky, otevřel si skvělé Valpolicella od Bertani a těším se na sledování tohoto vlákna. Tak do toho a nekazte to😂


img-20190109-205706-567x1008.jpg

0 Citovat

cestovat 1 nebo 2 nebo víc lidí.

Anet,všechny variace mají své pro a proti.Každému vyhovuje něco jiného.Pokud pojedeš sama tak budeš mít životní školu ,jde jenom o to jak vysoké zaplatíš školné. ale můžeš si dělat co chceš a jak chceš,nemusíš brát ohledy na nic a na nikoho.

Čím víc lidí jede tím víc se musí dělat kompromisy a často se lidé více či méně pohádají atd.Někdo je vůdčí tip a organizuje,někdo to nesnáší a někdo se rád veze-nemusí se o nic starat, jenom se podílí na nákladech/pro někoho je hotel za 500 je přepych, pro někoho díra to které by nevlez, atd každý má jiné představy o tom kolik je ochoten utratit za jídlo,pití atd/

V více lidech se snižují náklady,ale ztrácí se svoboda rozhodování.



0 Citovat

ked chce, nech ide, vyprdnite sa uz na to, je to jej vec

0