Caute. S kamaratkou se chystame na konci dubna do Ruska. V planu je transsibirska magistrala (se zastavkama v zajimavych mestech) a asi tydenni pobyt u Bajkalu. Nema nekdo podobne plany, nebo nechce se nekdo pridat? Kdyby neco, ozvete se ;)  .

Transsibirska magistrala & Bajkal

Založil ve fóru Hledám spolucestujícího

neodporucam, vybavil som cez nich viza a potom som musel ist na dovolenku na donbas

0 Citovat

Už aby Rusové zavedli ta e-visa pro celou RF, aby si tihle šmejdi přestali dělat zadarmo reklamu. 

0 Citovat

neboj, pomozu ti evisa vybavit s poplatkom :)

0 Citovat

Ahojte. Tiež sa v lete chystám na transsibírsku a hľadám spoločnosť. Mám 28, hovorím dobre po rusky a mám v pláne prejsť vlakom z Vladivostoku až do Moskvy a odtiaľ vlakom až domov. Plánujem to na 3-3.5 týždňa v letných mesiacoch (ideálne jún, ale presný termín si vieme dohodnúť). Pôjdem aj sám, ale rád by som našiel dobrého spoločníka/čku. Kto by mal záujem, napíšte mi sem alebo na osobný email a dohodneme sa :) tomas.kabina@gmail.com

0 Citovat

Ak vieš dobre po rusky, choď sám. Pri cestovaní sú dvaja uzavretá skupina. Sólo cestovateľ je oveľa viac otvorený svetu. Si mladý, rusi sa Ti budú sami prihovárať. Obyvatelia Ruska (nielen Rusi) pri dlhých cestách sú veľmi zhovorčiví a družní. V rozhovoroch  s nimi sa dozvieš veľa zaujímavého a asi zažiješ aj veľa nezabudnuteľných zážitkov. Na mojej ceste Transsibom boli najzaujímavejšie práve rozhovory vo vlaku.

0 Citovat

Cali, nasli sme ubytko na mieste, ale mali sme aj stan, asi 3 noci v stane, ked nebolo ubytko ( teda domy v okoli). Ja som nevedela, kam pojdeme, rozhodli sme sa z miesta. Boli sme na ostrove Olchon, Bolsoe goloustnoe, Listvjanka, Sludjanka, a potom az do Ulan ude (na ceste sme tiez prespali raz v Tolchon -ci take cosi a raz pri Teplye ozera), na koniec este Irkutsk. Ja som potom este isla sama do Abakanu a Ergaki na tyzdnovy trek so skupinou rusov a potom som este cestovala v Buriatii, letela som domov z Krasnojarsku.

Tento rok chcem ist zase, ale az v septembri a severne od Kaukazu.

0