Ahojte. Túto zimu sme opäť sviatky strávili v Ázii. Niekedy v lete som kúpil Air Chinu za 420€. Trasovanie Viedeň - Manila (13 hodín prestup v Pekingu) a domov Hong Kong - Ženeva. Následne som podokupoval ostatné prelety. Air Swift Manila - EL Nido za 40€ aj s batožinou, EL Nido - Caticlan za 80€ a najdrahší bol prelet do Hong Kongu z Kalibo cez Cebupacific za 120€.Článok som rozdelil na 3 časti.1. Časť - Pekinghttps://cestujzamenej.sk/2019/02...ii-peking/2. Časť - Filipínyhttps://cestujzamenej.sk/2019/02...-filipiny/3. Časť - Hong Kong a MacaoTúto ešte nemám úplne dopísanú. Asi bude vonku budúcu sobotu.Mám tam dosť veľa fotiek. Tak upozorňujem dopredu. :-) .

Vianoce a Silvester v Ázii - Peking, Palawan, Boracay, Hong Kong, Macao

Založil ve fóru Cestopisy

6 reakcí

Ahojte. Túto zimu sme opäť sviatky strávili v Ázii. Niekedy v lete som kúpil Air Chinu za 420€. Trasovanie Viedeň - Manila (13 hodín prestup v Pekingu) a domov Hong Kong - Ženeva.

Následne som podokupoval ostatné prelety. Air Swift Manila - EL Nido za 40€ aj s batožinou, EL Nido - Caticlan za 80€ a najdrahší bol prelet do Hong Kongu z Kalibo cez Cebupacific za 120€.
Článok som rozdelil na 3 časti.

1. Časť - Peking

https://cestujzamenej.sk/2019/02...ii-peking/


2. Časť - Filipíny

https://cestujzamenej.sk/2019/02...-filipiny/



3. Časť - Hong Kong a Macao

Túto ešte nemám úplne dopísanú. Asi bude vonku budúcu sobotu.

Mám tam dosť veľa fotiek. Tak upozorňujem dopredu. :-)

0

Som si to až teraz na obednej pauze prečítal, tej Filipíny super, tie scenérie nesklamú a investícia do drona sa ako vidím z fotiek vyplatila

0 Citovat

Veru. Úplne iné fotky z toho padajú. A už teraz viem, že sme tam neboli naposledy :)

0 Citovat

Pěkné a taky dobrá odpověď na některé příspěvky z jiné diskuze, že výlety u El Nido jsou v sezóně masovka a nejhorší zkušenost v životě.

0 Citovat

Nakoniec sa mi podaril ten Hong Kong spracovať skôr. Strávili sme tam Silvester. Okrem toho sme si odbehli i do vedľajšieho mesta hazardu - Macao.  My sme sa však vydali viac za kultúrou. 


Článok nájdete tu: 


https://cestujzamenej.sk/2019/02...hong-kong/


Je tam trošku viac fotiek. Ideálne na obednú pauzu alebo ku kávičke. 


0 Citovat

Hezky zpracované včetně Macaa, o kterém jsem dosud ani žádný cestopis nečetl. Victory Peak vám opravdu moc nevyšel. To byste tam byli dřív pěšky (možná i rovnou z hotelu, jak jsem šel já), zvlášť když rádi chodíte a neradi čekáte. Odspoda je to jen něco přes 2 km a 350 výškových metrů pěknou cestou (v horní půlce v lese a bez aut). Šel jsem tudy i dolů za tmy. Navíc se dá v dolní části využít i tato zajímavost:

https://en.wikipedia.org/wiki/Ce..._escalator

Nahoře je lepší si projít okružní cestu zhruba po vrstevnici v lese s mnoha vyhlídkami než jít na vrchol nebo placenou vyhlídku. A nejlepší je tam být v závěru za tmy s vyhlídkou na proměnlivě nasvětlené mrakodrapy. Lidí je tam minimum.

Překvapilo mě, že jste šli na noční trh a nezmínili jídlo. Našel jsem si, že i na Temple Street ho mají, i když na čínský night market je to netypicky asi spíše tržnice nebo bazar.

A ještě k tomu Pekingu. Google a některé jiné weby sice v Číně bez VPN nefungují, ale funguje tam Bing ( i když nedávno ho na 1 den zablokovali) a západní aplikace jako třeba maps.me nebo google translate fungují off-line (nahrát se musí mimo Čínu, ale obsah jde nahrát i v Číně bez VPN), takže není nutné se vracet ke starým způsobům cestování.


0 Citovat

Ahoj :) Dakujem pekne za pochvalu. Ten Victoria Peak nam moc nevysiel.  Tiez sme  si hovorili, ze pesi by to bolo rychlejsie.

A co sa tyka vyhliadok, tak sme ich tam hore par aj neplatenych navstivili. Ci uz vpravo ako aj vlavo od platenej vyhliadky. Len presne v tom case bolo zamracene a fotky neboli moc dobre.  Hlavne uplne na na vrchole. Tam by to bolo super, len ten opar a mraky to kazili. Prave na tej platenej sa vycasilo a vykuklo na chvilu slnko :) 


A co sa tyka jedla, tak jasne skusali sme kadeco. Ja mam streetfood  rad.  Len my akosi jedlo nefotime. Vzdy ho rychlo zozerieme, a potom sa smejeme, ze sme ho mohli aj odfotit :D

A k tej Cine, tam si musim priznat, ze som to podcenil. Ale  bavilo ma to aj offline. Bola to sranda :-D a z vyhladavacov mi isiel napriklad aj slovensky zoznam. ;-)

0
6 reakcí