Zdravim vospolok. Pred tyzdnom som sa vratil z niekolkodnoveho vyletu do Porta a najma okolia. V Portugalsku som bol prvy krat a urcite nie posledny, tato krajina ma svojim svojskym "nestredomorskym" charakterom dostala a cenovo velmi prijemne prekvapila. Ale odletu z Katovic sa asi vyhnem, kym nebude dialnica cez Kysuce :Dhttps://tonicove.sk/potulky-port...ska/ Naklady:Letenky okolo 90 euro osobaUbytko Porto - 120 euro 3 nociUbytko Geres - 50 euro 2 nociPolsky motel - 23 euroAuto - 25 euro na tri dniBenzin - 1,61 liter, cca 60 euroObed/vecera - okolo 8 euro osobaKava - 60-70 centov+ cesta do Katovic okolo 60 euro a parking na KTW za 17 euro .

Potulky Portom a severom Portugalska

Založil ve fóru Cestopisy

14 reakcí

Zdravim vospolok. Pred tyzdnom som sa vratil z niekolkodnoveho vyletu do Porta a najma okolia. V Portugalsku som bol prvy krat a urcite nie posledny, tato krajina ma svojim svojskym "nestredomorskym" charakterom dostala a cenovo velmi prijemne prekvapila. Ale odletu z Katovic sa asi vyhnem, kym nebude dialnica cez Kysuce :D

https://tonicove.sk/potulky-port...ska/ 


Naklady:

Letenky okolo 90 euro osoba
Ubytko Porto - 120 euro 3 noci
Ubytko Geres - 50 euro 2 noci
Polsky motel - 23 euro
Auto - 25 euro na tri dni
Benzin - 1,61 liter, cca 60 euro
Obed/vecera - okolo 8 euro osoba
Kava - 60-70 centov
+ cesta do Katovic okolo 60 euro a parking na KTW za 17 euro

0

Fajn poznatky z  casti Portugalska , ktera  se az tolik nenavstevuje ( krome Porta samozrejme ) , nejak jsem jen nepochopil, proc  si  komplikovat  cestu do Porta  letem pres Warsawu 

0 Citovat

Wizzair menil časy odletov  hore-dole. Najprv som chcel to kombo Lisabon-Porto, čo som mal aj zakúpené, potom to pomenili, 120% refund a rozhodol som sa letieť iba do Porta. Vďaka refundu bol let z WAW zadarmo a pripoj LOT bol zrumbovany na asi 18 euro. Tak som si ešte vymyslel aj výlet do Varšavy, je to fajn destinácia nielen na dlhší layover. 

0 Citovat

Jsem rád, že Quinta dos Corvos se líbila. Ještě mám doma pár 100ml lahviček :) no a dycky most je prostě klasika.

Až mě zamrazilo, když jsem viděl ty fotky. Už se těším na oběd jak si to dočtu :)

My se vrátili před 6 týdny ale cestopis ještě nemám hotový, těžko jak se to v robotě všechno sype...

0 Citovat

Tie malé kaviarničky v Porte sú uplne top. Každé ráno káva  a ten ich zapekaný koláčik a o naladenie na celý deň bolo postarané :)

Inak to sa mi na Portugalsku celkovo veľmi páčilo jak skoro všetci domáci sa ráno zastavili v týchto kaviarnach, dali si kávu a koláč a chvíľu bez stresu posedeli..

0 Citovat

no velka pohodicka... mne je vzdy doplacu ked sa vratim z tychto krajin a napr. chcem vyriesit nejake ranajky. bud to je len bageta za behu, parizsky salat ak sa nieco take objavi na stojaka, alebo nejaka predrazena hipstercina. Tuto to bolo super ze nikde nebol problem a neblbli s kavou za 1,50 a pod. 

0 Citovat

Presne jak píšeš, u nás len zbytočný zhon. Práve tá pohoda ma na  Portugalsku očarila a samozrejme som bol prekvapený aj tými cenami, ktoré sú veľmi priatelské. Za mňa je Portugalsko najpríjemnejšia krajina Európy :) 

0 Citovat

ako teraz budem asi pre niekoho fabulovat, ale mne to pripominalo Sri Lanku - ziadne obrovske hory, velke vzdialenosti ... pekna zelena krajina, vela vody, dobre cesty a riadne vlny na plazach :) a taky vseobecny chill. A hlavne ziadne svetove "must see" zeby som sa niekde trepal kde sa potkynate o turistov.

0 Citovat

Však ekonomicky jsme už Portugalsko předběhli. Navíc je u nich dlouhodobě výrazně vyšší nezaměstnanost. Proto je tam levněji. 

Zato klídek a pohodu tam mají typickou jihoevropskou. A celkem pořádek a čisto. 

0 Citovat

ekonomicky sme predbehli, ale na cestach a zelezniciach to aspon na SK nevidiet :)) a teda cistota ukazkova, najma ked to porovnam s Talianskom v rovnakej zemepisnej sirke

a nezamestnanost tam az taka tragicka nie je, menej ako 7%

0 Citovat

Tonicu, když jsem tohle spatřil, tajně jsem doufal, že jsi navštívil i Vianu do Castelo. Pak jsem otevřel tvůj cestopis a ejhle, byl jsi tam :). To mi udělalo radost, já tam jeden semestr studoval a je to moje srdcová záležitost!

0 Citovat

heh diky, mozme dakovat zlemu pocasiu v Geres a yr.no :D naozaj tiez fajn mesto, aj ta chvila na mna urobila dojem a nebolo to len pisoarmi s vyhladom na vlaky :D

0 Citovat

Paradní report Tonic rád je čtu diky c:

- tip do budoucna u KTW letiště odboč ihned na dlouhé staní P2 a jeď až na konec před VIP parking, zastav vyhazej cestující, bagaž a oni projdou mezi novým hotelem a budovou celní správy až na letiště.

- Opravudu nechápu proč jsi neletěl přimo z KTW do Porta Wizzairem v lidský čas,  okolo 19:00 jsi v Portu, než vstávat v 05:00  ráno, letět do Waršavy a v noci byt v Portu ;-)))  Letenka mě stala snad 350 Kč a zpět z Lisabonu do KTW, připadně přiskokem in memoriam Bergamo/Ostrava. Vlak jede 3 hodiny mezi Portem a Lisabonem.


Teším se na další tvé reporty.

0 Citovat

Dôvod jednoduchý, z Katovíc to lieta len v pondelok a piatok a potreboval som niečo medzi :) a takisto Wizzair 2x zmenil čas ... No a Varšava mi prišla jediné rozumné riešenie, keďže tak či tak som musel ísť autom do Katovíc. A do toho letecké nadšenie a let vrtulakom.. ale jasné, prekombinovane, už len z Viedne a Bratislavy. Budapešť/Praha/Katovice maximálne transatlantické a nejaké špeciality.


Okolo hotelu sme šli, našťastie málo bagáže :)

0 Citovat

Old school ultras :)

0
14 reakcí