Ahoj, s přítelem se chystáme 13-24.11 na Srí lanku s příletem a odletem z Columba, část dovolené chceme strávit cestováním a poznáváním a druhou část valením u moře. Pokud by se někdo chtěl přidat budeme jen rádi. (hotely si chceme objednat dopředu, případně si zajistit nějakého průvodce a dopravu po Srí lance). Díky. Ivča .

Srí Lanka - listopad 2014

Založil(a) ve fóru Hledám spolucestujícího

8 reakcí

Ahoj,


s přítelem se chystáme 13-24.11 na Srí lanku s příletem a odletem z Columba, část dovolené chceme strávit cestováním a poznáváním a druhou část valením u moře. Pokud by se někdo chtěl přidat budeme jen rádi. (hotely si chceme objednat dopředu, případně si zajistit nějakého průvodce a dopravu po Srí lance). Díky.


Ivča

0

Ahoj Ivco,

uz mate ten termin pevny?

Ondra

0 Citovat

Zajišťovat si předem dopravu po Srí Lance se mi zdá zbytečné vyhazování peněz. Veškerá doprava je tam velice levná, dostanete se busem, vlakem, případně tuktukem (taxikem) za pár šupek vpodstatě zcela všude. Vozový park je sice zastaralý, ale síť je dost hustá, jízdné jsme platili jako místní (maximálně chtěli něco navíc občas za bágly), vlaky (síť ještě po angličanech) zcela parádní, člověk si může naplánovat třeba trek přes hory někam za kopec do jiného místa a skoro vždy je jistota, že odtud jede něco zalevno nazpět smiley To samé s ubytkem, výběr je tam v pohodě a proč se předem vázat na konkrétní den na konkrétním místě smiley

0 Citovat

Ahoj Ondro,


termín už je pevný, letenky už máme koupené smiley

0 Citovat

Děkuji za informace, ohledně dopravy. Mě šlo spíše o to pronajmout si řidiče s autem na různé výlety, abychom nemuseli pořád tahat baťohy na zádech a nechat je třeba u něj v autě. Jinak počítáme s jízdou vlakem na čajové plantáže, videa co jsem viděla jsou okouzlující.


Ivča

0 Citovat

ahoj, můžu se zeptat kde a za kolik jste koupili letenky, taky zvažujeme listopad, díky

0 Citovat

děkuji:)

0 Citovat

Ahoj, ze Srí Lanky jsem se nedávno vrátila. Moc doporučuju smiley články jsem průběžně dávala k sobě na web, jsou tam i praktické tipy, jak je to s cestováním a tak: http://travel-book.cz/tri-tydny-na-sri-lance/. Ať se vám tam líbí a kdyby vás zajímalo něco konkrétního k místům, kde jsem byla, tak napište.

0 Citovat

Ahoj Ivčo,

myslím, že s klidem můžeš část peněz vyměnit hned na letišti (v červenci tam byl kurz 12 760 rupií za 100 USD), jinak se dá měnit v bankách nebo směnárnách, kurzy se moc neliší. Za vstupy do památek a v některých hotelech můžeš platit přímo v dolarech. Užijte si to tam!

0
8 reakcí