Vzhledem k T1 celkem málo spolucestujících a o to větší klid. Sedadla pohodlná dělená do soukromých koutků, výhled nezapomenutelný  .

Praha T1 - Master Card lounge

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Vzhledem k T1 celkem málo spolucestujících a o to větší klid. Sedadla pohodlná dělená do soukromých koutků, výhled nezapomenutelný smiley V čase oběda nechybí ani teplá varianta, která je vždy bezkonkurenční (v porovnáním s klasickými bagetami). Ostatní pro Prahu klasika - mrkev, okurka + česnekový dip. Nechybí olivy, ráno müsli a džemy.

Vstup:
- free na jakoukoliv MC Elite, často vydávanou jako kreditku např. u Zuno, RB





0

Ještě bych vyzvednul v Master Card lounge jednu věc - toalety. Nesnáším letištní WC, kde nemá člověk chvilku klidu a navíc je často problém s hygienou. Záchody v lounge, to je velká radost smiley

0 Citovat

ahoj, mám dvě ty karty, jednu registrovanou na sve jmeno a druhou v obalce. Jak tam probiha kontrola u vstupu? Dá se to půjčit kámošovi se kterým poletím a on se do salonku dostane nebo kontrolují pečlivě občanky? U vstupu je nějaká ostraha nebo je tam fotobunka která po přiložení karty otevře? díky za info.

0 Citovat

Ahoj, druhou v obálce? Předkládá se palubní lístek a kreditka, které se musí shodovat ve jméně.

0 Citovat

Nee, mam 2 kreditky od citibank. Tak mi poslali dve elite karty. Takze kdyz pujdu s letenkou a elite kartou do salonku, naperu se tam a vratim se stejnema dverama ven tak muzu letenku a elite kartu pujcit kamosovi a ten se muze jit nadlabnout teoreticky taky ze? fotky kontrolovat nebudou smiley

0 Citovat

Není jednoduší si zařídit kreditku od MC? smiley

0 Citovat

no joo, ale někoho nepřesvědčíte ani za prase aby si pořídil kreditku smiley vidi v tom lidi podvod a strach ze zapomenou zaplatit a naučtují jím 26 %. p.a. úrok smiley) kreditky pouzivaji jenom finančně znalí smiley

0 Citovat

Vím o tom, proto se také chystá článek smiley

0 Citovat

jj, mas pravdu s tim zřízením te creditky. Nejvýhodnější je v tomto citibank kreditka. Na rok zdarma a pak ji zrušíš a nebo pohrozíš zrušením a oni ti prodlouží o rok že to máš opět zdarma a navíc davaji super ponus při založení kreditky, ted 2000 kč a když utratíš v prvním měsíci pět tisíc tak ti daji bonus 300 kč na kartu a vratka je 2 % - max 1000 kč za měsíc.

Měl bych ještě dotaz jak je to při příletu, dá se do toho Matercard Lounge dostat? nebo se tam dostanu jenom při odletu? To je ten salonek někde v hale ještě před kontrolama? nebo musim projít nějakou kontrolou letenky a pak až se dostanu k tomu salonku?

0 Citovat

Každý salónek je pro čas před odletem - prokazuješ se letenkou. MC je za pasovou kontrolou.

0 Citovat

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, u které banky si mám nejlépe zřídit kreditní účet?
Chystám se v únoru s přítelkyní do BKK a letíme z Prahy, chtěl bych využít letištního salonku.
Mám účet u mbank a equa bank (vlastním kreditku od mbank, ta bohužel vstup zdarma neumožňuje)
Na Vašem foru jsem pochopil, že asi nejvýhodnější bude citi bank.
Je reálné to stihnou do měsíce?
Jelikož letíme dva a přítelkyně má stejnou banku, tak bych to nejspíš řešil 2 karty k jednomu účtu.
Děkuji, za odpověd a rady

0 Citovat

Zdravím, v daném článku byly sepsány dostupné varianty a mě osobně vyplynula jako nejlepší volba Citi. Zřízení a obdržení karty zabere většinou týden u klasických účtů (RB), ale jak u kreditek, to netuším. Měsíc je určitě dostačující.

0 Citovat

Díky za rychlou odpoveď, Martin

0 Citovat

Měl jsem volné dopoledne a zrumbovanou letenku za €0,12, kterou jsem bohužel nemohl proletět a tak jsem si řekl, že vyzkouším bdělost security na PRG a případně i salónek Mastercard.

Vlastním opencard a letenka by tak jak tak propadla, takže jedinou investicí byl můj čas a ty 3 koruny padesát. smiley

Lstí smiley jsem se i s palubní vstupenkou na let z T2 dostal do T1. Palubní vstupenku sice v salónku chtěli a "pípli" si ji do systému, ale že šlo o let z T2 nevadilo.
Jak už bylo řečeno, salónek je zařízený vkusně a výhled na plochu je taky dobrý. Nabídka občerstvení pro pozdní snídani byla dostatečná, v čase oběda byla k dispozici jen polévka a zeleninový salát, takže celkem zklamání.
Postrádal jsem i vhodnou velikost sklenice pro můj oblíbený gin tonic. Byly buď moc malé nebo moc velké - použil jsem kolovou 0,3. smiley

Za cenu obvyklou (790 korun) bych byl asi lehce zklamán, ale pro mě byl poměr cena výkon dostatečný. Vstup jsem měl zdarma.

Na závěr musím konstatovat, že i přes pohodlí pohovek v salónku, jsem plochu déle sledoval z poměrně nepohodlných sedaček na konci prstu C terminálu 2, protože odtud je výhled na plochu o dost lepší a jsou dobře vidět i přistání a starty.

0 Citovat

Článok o možnostiach získať MC Elite v Čechách je dobrý, nemal by niekto podobný prehľad pre Slovensko? Z Viedne lietam 1-2x za mesiac v priemere, fakt by to nebolo odveci smiley

@Soundman: za 12 centov smiley smiley

0 Citovat

Osobne jsem zatim vyuzil MasterCard lounge jen ve Vidni, ale super.

Obzvlast pokud vite jakou kreditku si zaridit;
Silne doporucuji Citi a to timto postupem:
- Udelat zadost o Citi kreditku na Slevomatu -> 2500,-Kč kreditu jako bonus
- Nasledne dalsi zadost o Citi Mall kartu na Mall.cz -> 2000,-Kč kupon na nákup na Mall.cz

My mame navic korporatni nabidku, kdy po vytvoreni prvni karty, zastupce Citi prijel za mnou do prace, dal mi zdarma premiovy ucet, 500,- bonus za registraci, 500,- za kazdy referal, v souctu s peneznim bonusem za utraty Citi kartou jsem z toho dostal pres 6000,-Kč v bonusech.
K tomu samozrejme dve MasterCard Elite a v zadne poplatky za vedeni

0 Citovat

na citi bank se píše, že ty bonusy platí pro nové klienty citi bank, to neřešili že už u nich si?

edit: trochu mi to zní jako že jakubhh dělá v citi bank.. smiley

0 Citovat

1. dekuji, diky Vam jsem zjistila, ze mam ke sve karte narok na Elite Program. Ted jen z banky vymamit karticku.
2. Letim do USA pres Londyn, Velka Britanie je Shengen /castecne dle Wiki/nebo ne? Ze ktereho terminalu se leta do Londyna? Z T1? Tak by se mi to hodilo kvuli tomu salonku.

0 Citovat

Odlety do Londyna - T1. Super

0 Citovat

Vydupal jsem si jeste na par mesicu zdarma Citi Gold a tudiz i pristup do Citi Gold lounge.

Mate nekdo zkusenosti? Odletam z T1 ale citi gold je na T2 (pred security), tak nevim jestli nejit radsi "jenom" do mastercard lounge.

0 Citovat

Letíme příští týden z Vídně do Dominikány a koukám se že za doprovod chtějí 23 Euro za vstup. Zdálo se mi, že jednu dobu to bylo zdarma..A co Sky Lounge - nějaká zkušenost? Výhled taky žádný?

0 Citovat

Ano, souhlas, na pražské podmínky dobré, ale problém je, že je jen pro ne Schengen. A od léta pasoví policisté nepouštějí z T2 do T1 a zpět. Dříve bez komplikací. Tím pádem se do něj nedá dostat s letenkou na 1. úsek přes Schengen. A zřizovat si kreditku MC jen kvůli BL nemá smysl.

0 Citovat

Mám od banky kreditku MC Gold, ale nemám ji aktivovanou. Ani to nehodlám dělat.
Jak to prosím funguje u vstupu. Kontrolují kartu+OP, nebo se to elektronicky nějak scanuje?

Ještě dodatek, co navrhujete pokud máme přestup v IST cca pět hodin. Vyplatí se taxíkem do centra na ty tři hodiny?

0 Citovat

Má někdo zkušenost od Nového roku, jestli se dá projít z T2 do Master Card lounge na T1?

Díky

0 Citovat

O dva příspěvky výše máš odpověď - nejde.

0