Vzhledem k T1 celkem málo spolucestujících a o to větší klid. Sedadla pohodlná dělená do soukromých koutků, výhled nezapomenutelný  .

Praha T1 - Master Card lounge

Založil ve fóru Trip reporty z letu

Sue Ellen Ewing napsal(a):

[citace]

V Praze je salonek na T2 za security a na T1 před security. To je ten hlavní problém, to by pak security mohli rovnou zrušit. Ale oba salonky nabízejí úplně to samé a tak není důvod mezi nimi přecházet.

 

Já měl před časem stejný dotaz a důvod přecházení nebyl skrz stejnou a nebo odlišnou nabídkou, ale prostě jen ten, že mám na moji kartu volný vstup jen so toho na T1.

1 Citovat

No tady jde o to, že by právě proto, že má větší část kreditkářů neomezený vstup jen na T1 a přitom drtivá většina létá z T2 po Evropě, chtěla přecházet a neplýtvat si volné vstupy z LK :-).  Ještě že to nejde.Aspoň jeden salonek je v Praze normálně použitelný. 

1 Citovat

Samozrejme, pro low cost letani jde predevsim o lety po EU/Schengenu z T2. Az jednou za cas s/bez low costu se postesti letet treba do Britanie, Turecka atd. a tim padem z T1 (vcetne obligatni navstevy MC lounge nelimitovane).

V kontrastu s tim je, ze letistni zamestanci v Praze tvrdi, ze T1 je mnohem vice vytizen nez T2. Duvodem jiste budou mimoevropsti pasazeri a take nejen koupaci klienti CK do exotiky. 

0 Citovat

Letos navíc vstoupilo do Schengenu Bulharsko a Rumunsko. Na T2 to bude hlavně v létě ještě něco horší než loni.

0 Citovat

Přecházet se dá ve veřejné části. FastTrack Lounge je na T2 před security, takže se odtamtud dá jít na odlet na jedničku. Jde čistě o to, že když nemám odlet z T1, tak mě do airside terminálu nepustí. Je to za pasovkou, takže vlastně mimo ČR (dokonce mimo Schengen). Jsem prostě osoba zvnějšku. To samé u T2. Nevidím na tom nic zvláštního. Jinak by lidé na T2 chodili přes T1 přes pasovku dovnitř (opustili Schengen) a přes pasovku zpět (vrátili se do Schengenu)... 

Je plno letišť, kde vás vyhodí do veřejné části i při přestupu. Tady se aspoň dá pohybovat v rámci terminálu. 

1 Citovat

Přesně! Vždyť se to tu omílá už spoustu let, však si to někdo zkuste v praxi;-)

0