Ahojte, aj tento rok ako obvykle sme sa v obdobi Vianoc vybrali smer Azia. Hlavnou destinaciou bol Taiwan, kde sme planovali nechat nohy, a nasledny presun do Thajska na nejaky ostrov za oddychom.  Obaja s priatelkou mame radi mestsku turistiku, a tak vyzeral i nas itinerar. Navstivili sme mesta Taipei, Jiufen, Kaohsiung a Taichung.  Kazdy den sme nachodili 28 000 - 35 000 krokov, takze to bola dost sranda. V Thajsku to bolo vacsinou o oddychu. Par dni sme stravili na ostrove Koh Phangan, Stedru veceru sme zjedli na Koh Samui a dovolenku sme ukoncili v Bangkoku, kde sme navstivili trosku ine pamiatky ako obvykle. Z vyletu planujem urobit 3 clanky. A kedze to tu nechcem zahlcovat, tak ich nahadzem do tejto jednej temy. V prvom z nich som rozbil naklady na nasich 17 dni, pre predstavu, kolko moze stat takyto "all inclusive" vylet. Samozrejme vacsina z vas to urcite vie urobit omnoho lacnejsie a ja sa ani nepasujem do roly, ze sme to urobili najlepsie ako sa dalo.  Kedze sme pracujuci a mame len 20 dni dovolenky, tak si v poslednej dobe radsej trosku priplatime, aby sme usetrili cas (byvame v centre, radsej pouzijeme rychlovlak namiesto pomaleho, ked je nieco daleko tak tam nejdeme busom ale letime a podobne.) Tento rozpocet mozno pomoze takemu beznemu pracujucemu, co hlada ten stred a chce to spravit za rozumnu sumu s ohladom na cas a komfort.  1. Koľko nás stálo 17 dňové putovanie po Thajsku a Taiwane? https://cestujzamenej.sk/2020/01...a-taiwane/  .

Taiwan a Thajsko cez Vianoce

Založil ve fóru Cestopisy

7 reakcí

Ahojte, aj tento rok ako obvykle sme sa v obdobi Vianoc vybrali smer Azia. Hlavnou destinaciou bol Taiwan, kde sme planovali nechat nohy, a nasledny presun do Thajska na nejaky ostrov za oddychom. 

Obaja s priatelkou mame radi mestsku turistiku, a tak vyzeral i nas itinerar. Navstivili sme mesta Taipei, Jiufen, Kaohsiung a Taichung.  Kazdy den sme nachodili 28 000 - 35 000 krokov, takze to bola dost sranda.

V Thajsku to bolo vacsinou o oddychu. Par dni sme stravili na ostrove Koh Phangan, Stedru veceru sme zjedli na Koh Samui a dovolenku sme ukoncili v Bangkoku, kde sme navstivili trosku ine pamiatky ako obvykle.

Z vyletu planujem urobit 3 clanky. A kedze to tu nechcem zahlcovat, tak ich nahadzem do tejto jednej temy.

V prvom z nich som rozbil naklady na nasich 17 dni, pre predstavu, kolko moze stat takyto "all inclusive" vylet. Samozrejme vacsina z vas to urcite vie urobit omnoho lacnejsie a ja sa ani nepasujem do roly, ze sme to urobili najlepsie ako sa dalo. 

Kedze sme pracujuci a mame len 20 dni dovolenky, tak si v poslednej dobe radsej trosku priplatime, aby sme usetrili cas (byvame v centre, radsej pouzijeme rychlovlak namiesto pomaleho, ked je nieco daleko tak tam nejdeme busom ale letime a podobne.)

Tento rozpocet mozno pomoze takemu beznemu pracujucemu, co hlada ten stred a chce to spravit za rozumnu sumu s ohladom na cas a komfort.


 1. Koľko nás stálo 17 dňové putovanie po Thajsku a Taiwane?

https://cestujzamenej.sk/2020/01...a-taiwane/


0

Super. 

0 Citovat

dobre spracovane

0 Citovat

Top zpracovane naklady, diky moc

0 Citovat

Moja oblubena krajina, cez vikend si to precitam, dufam, ze budu uz vsetky casti

0 Citovat

Fuha. Plan je to sfuknut do nedele. Len sme velmi vela fotili. Hlavne Taiwan. Tak uvidime, ako rychlo spracujeme fotky. :)

0 Citovat

Ahojte. Tak článok je online. Takmer 300 fotiek z miest ako Taipei, Jiufen, Kaohsiung a Taichung. Taiwan nás naozaj očaril a určite sa tam ešte niekedy vrátime. :)

Dúfam, že aspoň trochu inšpiruje a zvážite cestu i do tejto menej navštevovanej krajiny v regióne.


https://cestujzamenej.sk/2020/01...prekvapil/


0 Citovat

Ahojte. Posledná časť je online. Thajsko sme poňali tak oddychovo a takmer nikam sme nechodili. Napriek tomu sa nám podarilo navštíviť pár zaujímavých miest. 

https://cestujzamenej.sk/2020/02...-bangkoku/

0
7 reakcí