Zdravím všechny cestovatele. Využil jsem akce RTW a zařídil jsem pro mojí budoucí manželku svatební cestu. Jak se vrátíme tak napíšu report jak to všechno probíhalo. Zatím je plán Praha-Řím(1)-Milán-Tokyo(3)-Manila(1)-Boracay(6)-San Franciso(Půjčit si auto) do Los Angeles-Las Vegas-Los Angeles(6)-Paříž-Wroclav. Letenky :25 000 Kč Hotely: Okolo 25 000 Řím-Sunshine Rooms Tokyo-Grand Arc Hanzomon Manila-Hotel H2O Boracay-Boracay Regency Beach Resort & Spa Měl bych pár otázek na zkušené cestovatele: 1-Tokyo-Popravdě zde se trochu ztrácím a pokud by mi mohl někdo říct co vidět za 3dny v Tokyu budu moc rád 2-Manila-Je tam bezpečno? Hodně lidí mě od toho odrazuje, čili pokud má někdo osobní zkušenost budu rád 3-USA Chci i pujčit Auto v San Franciscu a Vrátit v Los angeles( Chtěl bych dodge charger a v nejhroším Mustanga  .

Cesta kolem Světa

Založil(a) ve fóru Cestopisy

Zdravím všechny cestovatele. Využil jsem akce RTW a zařídil jsem pro mojí budoucí manželku svatební cestu. Jak se vrátíme tak napíšu report jak to všechno probíhalo. Zatím je plán Praha-Řím(1)-Milán-Tokyo(3)-Manila(1)-Boracay(6)-San Franciso(Půjčit si auto) do Los Angeles-Las Vegas-Los Angeles(6)-Paříž-Wroclav.
Letenky :25 000 Kč
Hotely: Okolo 25 000
Řím-Sunshine Rooms
Tokyo-Grand Arc Hanzomon
Manila-Hotel H2O
Boracay-Boracay Regency Beach Resort & Spa

Měl bych pár otázek na zkušené cestovatele:

1-Tokyo-Popravdě zde se trochu ztrácím a pokud by mi mohl někdo říct co vidět za 3dny v Tokyu budu moc rád
2-Manila-Je tam bezpečno? Hodně lidí mě od toho odrazuje, čili pokud má někdo osobní zkušenost budu rád
3-USA Chci i pujčit Auto v San Franciscu a Vrátit v Los angeles( Chtěl bych dodge charger a v nejhroším Mustanga smiley Jakou zvolit půjčovnu? Chci mít komplet pojištění v ceně, ale nedaří se mi najít Dodge když to chci vráti v jiném městě. Nad 26 let
4-Případně jestli má někdo zkušenost co vidět na západním pobřeží v takovém čase. S ubytováním si hlavu nelámu v USA bud auto nebo nějaky motel po cestě.Čili pokud někdo jel něco podobného tak super.

Děkuji za rady!

0

Ahoj.
Manilu určitě néééé.Nic moc tam není k vidění a kriminalita dost velká.Spíše zkus přes cebupacificair přelet na Bohol ( opičky nartouni,Čokoládové kopce+ ostrov Malapascua)

0 Citovat

1-Tokyo - obrovské město. Určitě doporučuju výhledy z mrakodrapů v Shinjuku, procházku po zahradách u imperiálního paláce, spoustu chrámů (Asakusa, Sensoji), svatyni Meiji a přilehlý park. Pokud chcete trochu poznat okolí a máte štěstí na počasí, doporučuju vyjet si na (trochu turistický, ale co už) okruh do Hakone - je to jednodenní výlet, popsaný dobře tady http://www.japan-guide.com/e/e2358_008.html - při štěstí uvidíte horu Mt. Fuji, projedete se lodí, vlakem, lanovkou a na závěr se vykoupete v termálních pramenech v Hakone-Yumoto.

2-Manila - no, upřímně, nevím. Je to velký zážitek a dobrodružství, to místo má něco do sebe. Ale na svatební cestu bych to asi nedoporučil. Je tam pěkná architektura se španělským vlivem s katedrálou, ale jinak v zásadě nic extra. Asi se dá vybrat lepší místo, kde svatební cestu trávit. Možná i na Luzonu (ostrov kde je Manila) najdete, nám se třeba výstup k vulkánu Taal celkem líbil (není to daleko z Manily), zajímavé mohou být rýžové plantáže v Banaue a další místa, nevím.

0 Citovat

V manile budeme jenom jeden den. Budeme tam čekat na přestup Boracay. Takže nevím jestli být zalezlí na pokoji nebo se jít aspon trochu mrknout po městě.

0 Citovat

v manile kuknite cast Intramuros.
Dost paradox ak opustite toto miesto, okolo golfove ihrisko a za plotom spia ludia na ulici smiley
zaujimavy bol aj cinsky cintorin,hrobky vyzeraju ako domy,dalsi paradox,mimo areal ludia byvaju v uplnych chatrciach
cez den je v manile bezpecno, v noci sa neodporuca chodit do cinskej stvrti a este do dvoch ale bohuzial tie som uz zabudol

0 Citovat

Zdarec, teda na 17 dní to máte pěkně nacpané smiley
Ad 2 - Manila. Nevím jak poslední dobou ale v 2010 jsem tam strávil 3 měsíce a krom asi 2 taxikářů, kteří mě natáhli žádný problém. Pokud to máte na den, tak toho moc nestihnete. Dívám se, že ten hotel je hned u Rizal parku, takže Intramuros v docházkové vzdálenosti. Hned u hotelu Manila Ocean Park, taky stojí za návštěvu. Pokud byste chtěli za nákupy, tak kousek je Mall Of Asia, tuším že 3. největší obchodňák na světě. Můžeš si tam dokonce i zabruslit, ale bacha, mají jen krasobruslařské brusle se zoubkama! smiley Taky můžeš manželku vyvézt v kočáře, které jsou v Rizal parku, ale bacha na to, když se zeptáš na cenu, tak ti kočí řeknou číslo, ale pak se s tebou budou hádat, že mysleli cenu v dolarech a ne pesos. No a u taxíků rovnou řekni ať zapne taxametr, když se k tomu nemá, tak vystup. Jezdí jich tam plno a do půl minuty máš další. Někdy se snaží takhle lidi natahovat.

0 Citovat

Ahoj, túto akciu sme kúpili aj my. Idem ja a m§j priateľ. Mám krásne vypracovaný plán cesty (každú destináciu som podrobne prebrala s osobami, ktoré v daných oblastiach žijú alebo tam neraz boli) a náhodou na vlas rovnako rozložené dni pobytu smiley) Ak by si mal záujem pozrieť ako to máme pripravené my, rada ti poradím alebo pošlem celú zložku smiley) Môžem vedieť aký máte termín? Prípadne napíš na email janusovajana1@gmail.com rada si vymením prípadné skúsenosti ak by ste poleteli prví smiley My letíme v novembri

0 Citovat

Ahoj. 

Otevřu tady znova toto téma (nechci zakládat nové).

Začínáme pomalu uvažovat o cestě kolem světa (tzn. okolo, kolem a alespoň jednou pod rovník).

Nutně potřebuji mít pevné body: Male , Singapur , Raratonga a NY .

Doba: MAX 21-23 dní

Zatím mám nástřel:

 

1) Evropa-Male: (čímkoli normálním a spolehlivým):

Nejlépe přes Dubai se zastávkou 1-2dny

Na Maledivách chceme cca 4dny na lokálním ostrově.

 

2) Male-Kuala-Singapur: AirAsia

Zde v okolí cca 3-4dny

 

3) Singapur-Perth: Scoot

4) Perth-Sydney-Auckland: (AirAsia, Jetstar,....)

 

5) Auckland-Raratonga: AirNewZeland, JEtStar

Na Raratonga si odskočíme na 3-4dny na Aitutaki

 

6) Raratonga- západní pobřeží USA (nevím kudy, vím, že teď lze přes Papeete)

7) západní pobřeží USA - NY

v NY stačí mezipřistání na 12-23hod.

8) NY- Evropa

Budu rád za jakékoliv připomínky jak ušetřit. Rád bych se za letenky dostal pod 40tis. Chci se vyhnout letům typu Budapešť-Abu Dhabi-Male s Wizz atd., takže pokud někdo ví, v jakých segmentech si dát pozor a raději si připlatit, tak budu také vděčný. Pevná místa mají své odůvodnění. Buď je to trochu po cestě, nebo bych tam nejel na dovolenou, ale za zastávku to stojí a potřebuji si to místo "odškrtnout" (Singapur, Male).

Cíl cesty je malý ostrov Aitutaki  a samozřejmě obletět svět .

Jo a ještě je duležité kdy :-D : cca 4/2024, ale da se tím hnout.

 

Děkuji, Barney :-)

0 Citovat

Měl bys spadnout zpět na zem - 40k stojí letenky do Polynésie v akci. A ty za to chceš obletět svět.

Pokud chceš něco levného - občas se objeví akce kolem 1.000 euro - je to sestavené ze samých akčních letenek a nejde si moc vybírat.

Je to něco ve stylu: Londýn - Los Angeles - Tokio - Singapur - Londýn.

Kupuje se to většinou samostatně a je nutné počítat se změnami a mít vždy dostatečný čas na negarantované přestupy.

Je to použitelné jako základ a je potřeba si k tomu dokoupit další letenky podle toho kam chceš. Ale ani tak se na 40k s tvým itinerářem nedostaneš ani když použiješ jen lowcosty. 

 

3 Citovat

Fandim ti… ale cely je to dost mimo.-) Jestli to  je jen proto abys mohl rikat, ze si obletel svet tak ok, ale jinak z tech destinaci nebudes mit vubec nic. Jestli se vejdes do 40tis za letenky, tak prispeju na stavbu tve sochy… za me bez sance se do toho dostat.

3 Citovat

Třeba myslí 40 tisíc euro ;-)

V současnosti ta cena je nereálná, a to ještě při požadavcích na konkrétní destinace. Ono se teď běžně létá i do Vietnamu nebo Indonésie za 30 klacků, a to v economy.

Občas se objeví chytře sestavený itinerář kolem 1000 €. Jednou jsem ho  letos viděl i přímo v klikátku od Lufhansy. Ale jsou tam klasické destinace jako New York/Los Angeles/Singapur/Tokyo. A při jakékoliv změně destinace to vystřelí o tisíce euro nahoru.

0 Citovat

Ahoj.

Nejsem úplně začátečník a mám něco nalétano. Naklikat si to umím rychle teď náhodně pod 52tis. Samozřejmě jsou tam kompromisy. Když oželim Male, tak to naklikam náhodně i pod 50tis. U Star-alliance mě to vyjde na cca 2200eur (bez Male). 

Ano ta myšlenka je hlavně o tom si splnit sen a obletět svět. Ale když u toho uvidím pěkná místa, kde budu mít nějaký čas, tak to bude fajn.... 

Zatím vidím problém hlavně trasa: Evropa-Male (případně arabský poloostrov), kde se asi bez něčeho ve stylu Wizz neobejdu (pokud někde nevyskočí nějaká chyba).

Každopádně, kdyby měl někdo nějaké dobré rady, tak budu rad (kdy letět, jak dopředu kupovat

P.s.těch 40 není žádný pevný budget, ale nad 50 se mi moc nechce... (nebyla by to taková sranda).

@Sue : do Polynésie se dá dostat na zpátečku za 25tis (s tím mám zkušenost) aktuálně jednosměrky  Papeete-Paříž 11500,- Papeete-NY třeba 8400,- 

0 Citovat

Jako letet na Maledivy a pak skoncit jen na Male… stejne tak letet na Tahiti a nenavstivit Bora Bora… zvlastni, ale kazdymu co snese

0 Citovat

@Eda Novák: Na Maledivách píšu 3-4dny na lokálním ostrově typu Thodoo (je cca 2hod. lodí). Na Bora Bora jsem byl minulý rok a letos tam budu v červenci :-) 

1 Citovat

Pro srovnani pred covidem mohla vyjit vlastnorucne sestavena RTW na nejakych 33K czk v letenkach. A to s pouzitim napriklad Latam, ANA, Scoot na dlouhe lety a dale pak treba Avianca, Aerobus, Westjet, AirAsia na ruzne priskoky.

Samozrejme, ze exoticke perly Oceanie nahradily skromnejsi typu Phu Quoc, Labuan a Borneo. I tak byly prozitky intenzivni a vzpominky zustavaji na cely zivot.

Jiste ted uz je nova doba a letenky vseobecne podrazily, ale treba se do 50K czk s mensim poctem zastavek vlezt muzes ...

3 Citovat

Je cesta kolem světa a Cesta kolem světa

Ta první obsahuje hlavní města a přestupní uzly jako je LA, NY, BKK, SIN, Frankfurt, apod. Jsou to většinou města, kam se dříve či později stejně tak jako tak, třeba při přestupu podíváš.

A u té druhé se podíváš tam, kam by se ses normálně jinak nedostal, nebo by to bylo drahé kdybys tam letěl z Evropy extra - odlehlejší místa a netradiční destinace - např. Galapágy, Nový Zéland, Tasmánie, Fidži, Guam, apod. Tím že to dáš jako RTW si podstatně snížíš náklady, když si to dobře poskládáš.

Myslím že má smysl jen ta druhá varianta a ještě to chce mít dostatek času.

2 Citovat

Zajímavé téma, rád si přečtu cestopis, ale sám bych to absolvovat nechtěl. Jako rada mě napadá jen vyhnout se u letu Auckland - Rarotonga (takto se to správně píše) 13. - 28. 4., kdy mají na NZ podzimní prázdniny (v NSW taky, ve WA je mají předchozí 2 týdny, což asi ovlivní cenu některých letů z a do Perthu). Z Rarotongy by to chtělo letět před 13. 4. a některé předchozí lety asi ovlivní i Velikonoce.

Ad 6) Podle mě to nikdy jinak než přes Papeete nešlo, když nepočítám návrat na NZ nebo do Austrálie.

2 Citovat

Moc nechápu smysl takové lowcost varianty, ale budiž. V tom případě bude asi nejznazši vzít dvě OW letenky do a z Papeete. 40 tisíc je v této době nesmysl, těch ušetřených 10-15 tisíc by za to stejně nestalo.

0 Citovat

o RTW vim prd, ale myslim, ze se to vyvrbi tak, ze koupis nejake  1-2 OW supr nacenene segmenty z akci a na ne naroubujes zbytek. Pokud mas hodne nalitano, mozna sedis na baliku mili - a tam uz se s tim da sachovat velmi dobre a casto i podstatne vyhodneji nez cash price. Navic je to flexi letenka a pri skladacce kol sveta s 8 ci kolikati segmenty se dost pravdepodobne neco vysere a additional flexibility muze prijit k duhu. Zpet k milim - pokud mas nejakou casovou flexibilitu, hromady casu a trpelivosti najit seat availability na rewardech atd = toto muze byti dobrou radou - https://thepointsguy.co.uk/guide...ier-award/. Dal bych procetl FT, diskuzi na head for points a podobnych webech. Pokud mile naskudlene nemas, ignoruj tento prispevek. Clanek je 3 roky stary, ale ty pozadavky na mile kupodivu stale plati

1 Citovat

@Libor_S : díky za info, přesně takovéto informace jsou mi k užitku. 

6) Aktuálně z Rarotongy léta akorát air tahiti, takže to budu v tomto úseku asi skládat přes Papeete a do NY to dám s French bee (tam se to dá koupit celkem levně, aktuálně za 8400 OW, uvidím, ale asi lepší varianta z Rarotongy nebude).

1 Citovat

Já osobně bych z toho vyndal ty Cookovy (moc komplikací na úkor časového fondu který budeš mít) a to už bych se více časově "rozmazlil" na Maledivách. Navštívil jsem osobně Omadhoo (má skutečně nekompromisní šnorchlování z pláže) speedboatem z Male a následně přesun "lokálkou" (tuším s nutným stopem přes Mahibadhoo) na Dhigurah (stále takový hidden gem s nekompromisní pláží a výběžkem + parádní poloha na výlety, kde budeš plavat s mantama a s whale sharkem - kdy většina CZ a SK komunity točí neustále dokola ostrovy ala ten zmiňovaný Thoddoo). A speedboatem z Dhigurah nazpět do Male.

 

0 Citovat

Užít si takto Maledivy může kdykoli při samostatné cestě s dostatkem času na ně. Barney má jako hlavní z destinací právě ty Cookovy ostrovy. Mě osobně by zajímaly taky nejvíc (a pokud by mě zajímalo něco jiného, nechal bych si to klidně na jindy).

1 Citovat

@Martin_58 :

Díky za ten tip s ostrovy na Maledivách. Já osobně bych Maledivy jako takové nikdy nenavštívil (tím myslím dovolenou přímo tam s ničím nespojenou). Proto je chci navštívit při cestě. Navíc otamtud léta za cca 150usd AirAsia do Kuala Lumpur, takže mi to celkem zapadá do itineráře. 

Ty Cookovy ostrovy jsou cíl, takže s nimi hnout nejde. Chceme si udělat výlet na Aitutaki. Navíc potřebuji se dostat při cestě pod rovník :-D . Ve Fr. Polynesii budu v červenci podruhé, takže Tahiti a okolí nepřipadá v úvahu (maximálně jako mezipřistání).

Aktualně se mi jeví jako nejlepší trasa:

1) Evropa- Abu Dhabí (Layover den): - možná WizZ? 

    Abu Dhabí- Male (3-4dny) - možná WizZ? - 5500,-

2) Male - Kuala Lumpur - AirAsia - 3500,-

3) Kuala Lumpur- Singapur (Layover den-možná 2) -AirAsia 500,-

4) Singapur- Perth- (Sydney)- Auckland -Scoot, AirAsiaX/Jet Star 4000+3000+3000,-

5) Auckland- Rarotonga (4-5dní)- JetStar/AirNewZeland- 4000,-

6) Rarotonga- Papeete- Air Tahiti- 4000,-

7) Papeete- NY (2dny)- FrenchBee- 8500,-

8) NY-Evropa- ?

Stop-overy (krom těch vypsaných) budu volit v zajímavých městech, podle toho jak budou vycházet lety.

Ceny jsou nejlevnější co jsem našel, ale dost se to mění. Uvidím až budu vědet pevně termín.

*včera jsem to dokázal poskládat za 42tis. Tak uvidíme jaká bude realita.

Samozřejmě v ceně není zahrnut přelet po Evropě (ještě nevím ani odkud) a let Rarotonga- Aitutaki, který vyjde dle vytížení cca 5tis za zpátečku (pokud bychom bydleli přímo tam), nebo cca 7tis za celodenní výlet s programem.

 

0 Citovat

Fakt je Perth - Auckland za 4000 Kč? (Ty +3000 Kč jsou asi do Perthu.)

0 Citovat

@Libor: omlouvám se, několikrát jsem editoval a vypadla mi tam částka za Sydney. Ta trasa Singapur-Auckland me také trápí a přemýšlím kudy...

0