Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Byl jsem jen s ženou na prodloužený víkend, ale až na ranní let nazpátek super. Tedy se vracím zpět k tématu vlákna. 

0 Citovat

Costa Calma, porad nikde nikdo :) jen teda na hotelu je natriskano a letadlo bylo taky obsazene z 90%, v Nemecku pri kazdem vstupu do restaurace i blbeho mekace se musel vyplnovat formular s kontaktnimi udaji, na Kanarech jsou sice rousky  vsude, ale jakmile i mistni vstoupi na plaz, tak jdou dolu, stejne tak u bazenu


2f1c7147-fcb8-4d9b-a1b6-03ad2546592c.jpeg

0 Citovat

Bulharsko, Slunečné pobřeží. V hotelu (Tarsis) nikdo nikde nenosí roušky. Jediné covid opatření je, že si nelze nabrat sám z bufetu. Jinak roušky jsou povinné v obchodech a restauracích, ale vždycky se najde někdo, komu je to absolutně putna. 

V letadle rozdávali k vyplnění formuláře, které ale nikdo po příletu nechtěl. Obsazenost letadla (LOT) z Katowic do Burgasu cca 30 %. 

0 Citovat

Tak mi to zas tak hrozný na pohled nepřipadá. Dokážu si představit mnohem horší situaci, kdy se na dece naproti rozvaluje něco, co evokuje filmy typu " Zachraňte Willyho".

0 Citovat

+1

0 Citovat

Michaela napsal(a):


Zdravím! Jak moc řeší dobu, kterou zůstaneme po příletu na letišti? Přilétáme z Portugalska před 11 večer do Vídně a první bus/ vlak do Prahy nám jede kolem 7 ráno - bohužel nemáme jinou možnost, jak se z Vídně dopravit. Tak mám trošku strach, aby to nebyl problém a nehnali nás na test. 


Náš dovezlo letadlo k výstupu tak, že nešlo projít spát na terminál. 

Navíc jsme měly kufry, což je tedy až za kontrolou. 

Pro jistotu bych hledala náhradní řešení, kdyby spaní na terminálu neklaplo.

0 Citovat

Náhradní řešení je třeba jet s Gepardem do Brna (pokud nebude vyprodáno) a tam si přestoupit na bus nebo vlak do Prahy.

0 Citovat

Nebyl teď někdo v posledních dnech v Monaku? Má tam být zřejmě pro nás povinnost mít negativní test při vstupu, ale už se k tomu nedá nic moc konkrétního dohledat...Jak je to tedy přesně? Nemá někdo zkušenosti?

0 Citovat

@mirjur     Portimao-/Algarve /-začátek srpna-všední den-stejná pláž o kousek dál.Lidí na tvé vyfoc.pláži tenkrát tak 1/2-1/3.

Ještě trochu k dopravě na Algarve-vlaky,busy na čas,z konečné vyjížděly "ještě skoro vlhké  po dezinfekci,"/info průvodčí /Samozř.vevnitř roušky-celou dobu-kontroloval průvodčí stejně bedlivě jako lístky-procházel uličkou co zastávka-celým vlakem


img-0287.jpg
img-0297.jpg

0 Citovat

Jj, to je začátek 3 Castellos, že? Tam jsme měli deku... pěkná pláž, akorát ty záludné balvany pod hladinou nic moc.

0 Citovat

@mirj-Přesně tak.  Někdy ty "fotogeničtější místa"-jsou na druhou stranu míň praktická pro "běžný-místní provoz".

Jinak pochopil jsem snad dobře ten popisek u tvé pláže-poloprázdné v čase covidové-že i když tam nebyly uvozovky,smajlík,.že je to míněno jinak?Než pak další toto" vyvraceli "-posílali příklady jiných -liduprázdných pláží...:) 

0 Citovat

K plážím v Algarve ještě vsuvka. abych ilustroval Jinak i ty liduprázdnější se tam našli.Většinou je "dobré je  objevit " už ráno, dopoledne,než přijdou další-nejen objevitelé,ale i místní...


img-0265.jpg
img-0261.jpg

0 Citovat

Jasně, bylo to myšleno ironicky a spíš jako odstrašující příklad. Jsou tu i méně zalidněné pláže, ale prázdné určitě ne. A nejhorší jsou ta ucpaná parkoviště a příjezdové komunikace.

0 Citovat

Maďarsko -termální jezero Hévíz -rousky jen v obchodech s potravinami ,obsluha v restauracích má jen jako trochu 😀

0 Citovat

Před týdnem roadtrip 10 dní v Toskánsku. Italové jsou v pohodě, dodržují roušky ve vnitřních prostorách, dezinfekce úplně všude. 

0 Citovat

Včera jsem se vrátila z Kréty, lidí podle letoviska, v Agios Nikolaos bylo lidí dost málo, večer žádný davy, v Rethymnu byla situace podstatně jiná, večer byl v centru problém najít občas i místo na večeři. Pláže v pohodě, tipuju kolem 50% obvyklých lidí. Výlet lodí na Gramvousu a pláž Balos, roušky povinný celou cestu, dokonce i při výstupu v přístavu cestou zpátky, stáli poliši na parkovišti a chtěli po lidech, aby ty roušky měli až do auta. Loď asi plná,  nemám to jak porovnat, měření teploty přes nástupem na palubu, docela vtipný, když je každej rozpálenej, jak pětník :-D 

Jinak roušky docela prožívaj, v obchodech striktně, v hotelech, jak kde.

Letiště Vídeň, cestou do Řecka, dost problémy, jak už jsem psala, QR kody chtěli vidět online, já měla jen uložený a to jim nestačilo, musela jsem se přihlásit do mailu a ukázat to v něm. Roušky na letišti i v letadle, jasná věc. Letadlo tam i zpátky obsazeno cca 90%. Cesta z Řecka na pohodu, nikdo nic nechtěl. Teď su ve Vídni, na hotelu roušky nenosí, takže asi jen MHD a obchody, ověřím, jdu do města a do zoo.Krásnej den všem :-)

0 Citovat

Pred par dny navrat z Bari, let PRG-BRI-VIE

Praha prazdna,od vysednuti z auta ke gatu, cca 11 minut.Obsazenost letadla max 75%.

V Bari letiste taktez polomrtve,rousky se dodrzovali,u vchodu meri teplotu pres scanner,jinak se nic nedelo.Italske formulare nikdo nikde nechel.

Rousky se asi nejvic dodrzuji v obchodech a v MHD.Na nadrazich a ve vlacich uz je ma kazdy druhy pod nosem.

Vsude spise lokalove, zahranicnich turistu vyrazne mene.Prijde mi, ze trochu podrazili gellato,ale jinak ceny ocekavatelne.

Taktez mi prijde,ze narozdil od Mallorky,kde jsem byl 14 dnu zpet, bylo tady mene zavrenych baru a restauraci.Samozrejme,ze se nasly,ale "pocitove",byla situace v tomto smeru lepsi jak na zminovanem ostrove.

Zpatecni let do Vidne obsazenost max 30%, pri navrat opet nikdo nechtel zadne papiry,probehl jsem letistem do 15 minut :)

Celkove,kdyby lide nemeli rousky,nepoznate,ze je "tak trochu jina doba"...

0 Citovat

Tak to tedy dnes v noci ve Vídni po návratu (z Faro) papíry chtěli, a to dost důsledně, obejit se to nedalo. Měli jsme dopředu stáhnutou a vyplněnou tranzitní deklaraci, což letištní hosteska coby předvoj kontroly komentovala, že je to stará verze, ale že to nevadí. Pak jsme bez problémů prošli, vojáček se zapsal ID, poptal se, kam a jak pokračujeme, a bylo. Cestou ven jsme potkali ještě několik dalších strážců, ale nikdo už nic nechtěl.

Jinak na jízdních řádech v terminálu a před ním mají zastaralé informace - chybí spojení Gepardu do Brna v 00:20, naopak tam svítil RegioJet do Brna a Prahy v 23:35, který se nekonal.

0 Citovat

Z islandu dnes ráno posledním letem s ČSA letos (a pro mě poslední let s nimi na delší dobu, máte někdo zkušenost s kompenzací za zkrácení pobytu ?) Island letos prázdný, úžasné vidět bez lidí, začali dokonce cestovat islandani. V centru Reykjavíku 1/4 obchodů k pronájmu, podle půjčovny aut letos business o 90+% nižší a s novými restrikcemi sezona prostě skončila.

Uvnitř Islandu všude cedule 2m covid rozestup a hand sanitizers, ale roušku jsem viděl pouze v testovacích centrech a na letišti. Výsledky covid testů dostanete do státní appky - obdoba naší e-roušky, jsou povinné po příletu a po pěti dnech, takže máte celkem jistotu že jste negativní, což je fajn. Islandani na covid kašlou, ale je to tím že se dost testuje, informuje a hlavně se řeší i každý nakažený jednotlivec, takže jsou více v klidu, je vidět že státu na tom záleží. Ve státních podnicích se pracuje co nejvíce z domova.

Celkově úžasná zkušenost.

0 Citovat

Stockholm... letadlo tam zaplneno z 30%. zadny vyplnovany papiru, zadny kamery na snimani teploty na letisti, zadny rousky v mhd, obchodech, atd. Vsude poloprazdno... ale spis kvuli cenam nez kvuli covidu.-)))



0 Citovat

@mirjur -Že odjezd Gepardu Z VIE letiště na jizdním řádu přímo na letišti ve 00:20 chybí-jsem také zjistil.Volal jsem přímo na firmu.

Tam mi bylo oznámeno,že "schvalovací proces"aby to tam mohli pověsit-tenhle přidaný  spoj-odjezd je na delší dobu...

Takže ,kdo přijde rovnou z let.haly,bez netu,bez povědomí o tom-a zrovna tam nikdo nečeká na Geparda-tak se to třeba ani nedozví.Viz diskuze před několika dny,že z VIE  letiště už napřímo  večer směr ČR nic nejede.

Takže jede-a pokuď se 1 auto-8 míst naplní rezervacema dopředu,přidá se většinou i další odjezd-třeba o 5 min.dřív--tedy-00:15 .

Jinak  při příletu u nás z Portugalska taky kontrola-to už před 3.týdny.Předvoj,pak vojáci-těm se ukazoval právě i lístek na zakoupený spoj-Geparda-v 00:20.

0 Citovat

Diskuze na téma, že v noci z vídeňského letiště nic nejede, je hlavně o tom, že a) lidi jsou líní googlit nebo se aspoň podívat na IDOS a b) že nebrňáci ohrnují nos nad přestupem v Brně...

0 Citovat

To klidně přiznám. Přestup u Grandu je asi tak lákavý jako v Praze v Sherwoodu... Krom toho tam v noci stejně na Prahu moc použitelných variant nejede ...

0 Citovat

Co je na Grandu špatného?

0 Citovat

Na Grandu není špatné nic, ale jeho okolí po setmění je mňam mnam. 

0