Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

V Barceloně v únoru poctivě skenovali každému QR, kdo neměl, šel bokem k vyhražené přepážce.

0 Citovat

14 dní zpátky Gran Canaria, poctivě skenovaný  QR kód, taky kdo neměl, tak šel bokem.

0 Citovat

Tak podle toho co ctu tak asi Kanary zatim ozelime V Irsku uz rousku nenosim ani jsem ji stejne poctive nikdy nenosil respirator nikdy V CR jsem si respirator nasadil jen kdyz me na odletu nechteli pustit s obycejnou rouskou pres pasovku jinak jen obycejna rouska pod nosem max a nejake QR cody ? Takze asi jedine tech par zemi co zrusili uz vsechno

1 Citovat

Zkušenosti při letu na Tenerife počátkem března:

Před odletem: do španělského příjezdového formuláře se musí nahrát certifikát (očkování, test ...). Po nahrání nelze měnit. Tento formulář si platnost certifikátu ověří a pokud je certifikát v pořádku, dostanete QR kód na Spain Travel Health Passu (potvrzení, co vám přijde), kde je napsáno "FAST_CONTROL". Pokud aplikace v příjezdovém formuláři zhodnotí, že nahraný certifikát není v pořádku, doplníte tam údaje z certifikátu ručně a dostanete QR kód na Spain Travel Health Passu, kde je napsáno "DOCUMENTAL_CONTROL".

Ve Vídni pře odletem (Lauda) - žádná kontrola vyjma ID a BP.

Na letišti Tenerife - rozřazují do dvou front podle toho, zda máte napsáno "FAST_CONTROL" (v této řadě jen naskenují QR kód, co jste obdrželi) nebo "DOCUMENTAL_CONTROL" (v této řadě je kontrola platnosti certifikátu).

1 Citovat

Dal jsem minuly tyden Dubaj, tam QS a zpátky FlyDubai (nedele - patek) - krom toho, ze moc nechápu co je na Dubai tak super (koupání nic moc a nákupy minimalne o 30-50% drazsi nez US), musim se priznat, ze z QS 737 800 Maxe me boleli zada min, nez ze stejneho letadla FZ - u FZ jsem zkoušel bidnout minimální upgrade option, ale nic z toho nebylo, pac nas bylo na rezervaci 7 a v businessu jsem pri nástupu napočítal pouze 4 vola místa - jinak za 230usd by to byl docela dobry deal, letělo to letadlo s retrofittovanym businessem (lie flat místo toho starého "premium economy" style sedadla).

Nerad to rikam, ale posledne, kdyz me lakomy klient poslal do Indie s Emiratama monkey classem, tak me zada z A380 bolely stejně jako z FZ - nevím, jestli to byla u toho QS nahoda (pravda ze to byl ranní let v 9:15), ale přijde mi, ze na monkey class QS vychází jako nejlepší varianta směr Dubai und zuruck.

1 Citovat

Tak Irsko uz fakt covid odpiskalo mistni autobus do Corku ruzne bez rousek nasledny bus do Dublinu na letiste to same  letiste dost narvane rousky jen doporucene Jsem zvedavy co let ale je mi to jedno stejne to budu mit nanejvys na brade-)Uz aby takovy pristup mela cela Evropa

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

Dal jsem minuly tyden Dubaj...

Na Dubaji samozřejmě nic super není. :)

Řešili na letišti při odletu z Dubaje něco ohledně covidu?

0 Citovat

Vcera Dublin - Praha pomerne plne letadlo jinak uz konecne jako pred covidem V Praze v metru i v tramvaji uz dost lidi bez rousek /respiratoru ale je fakt ze byl vecer  V Irsku je rouskomanie uz dost minulosti i v mhd nebo na letisti to uz hodne lidi nenosi Pri letu to hlasili ale nikdo neprudil

0 Citovat

mxp napsal(a):

[citace="kickass1 "]

Dal jsem minuly tyden Dubaj...

Na Dubaji samozřejmě nic super není. :)

Řešili na letišti při odletu z Dubaje něco ohledně covidu?

[/citace]

 

Vůbec nikdo nic nechtěl, na checkinu jsem ukázal formulář s očkovanim a ani se na nej pani nepodívala, akorát se ptala, kde mame PLF, řekl jsem, ze to vyplňujeme az v lounge, ze to zabere asi 3min pres mobil, rekla ze v pohodě, ze si to pak zkontroluje personal na gatu - v lounge jsem to sice vyplnil (kurvy Arabské me na lounge key nepustili do The Terrace, musel jsem sockovat v Merhabe, kde nemají zadara ani šampaňské - zas na druhou stranu nechteli vstupné za děti 2 & 4, které podle ceníku měli platit full), ale na gatu samozřejmě nikdo nic vidět nechtěl, stejně tak v Praze.

 

Ještě me trochu překvapilo, ze když jsem letěl naposledy EK businessem, tak sem díky priority tagu odcházel od pasu první a v te doure, mezi baggage pasema a arrival hall, které se rika celní kontrola, cekalo asi 10 typku a brali v podstate každého, kdo jim odcházel s EK tagam na kufru, na celní prohlídku - ja sem popravdě přiznal, ze letim se Singace a mam akorát 2x KitKat s příchutí zeleného čaje (který se nedá nikde v Evropě koupit) a nechali me jít - ale téměř všechny lidi, co letěli z Dubaje, brali na kontrolu - tentokrat překvapivě pouze 2 starší pánové a nekontrolovali vůbec nikoho - nevim, jestli uz Cesi přestali jezdit do Dubaje nakupovat (nebo jestli nakupuji jenom ti co litaji EK:D), ale byl to docela zajímavý kontrast.

 

Ja ještě jednou zopakuju - za me nákupy v Dubaji jsou blbost, pokud nejedete pro zlato nebo lampu s džinem ;)

0 Citovat

K té chvále QS na lince do Dubaje se musím přidat. Když si člověk připlatí za první řadu a teplé jídlo, je to mnohem příjemnější cesta, než doletět uprostřed noci s EK / FZ.


qs-dxb.jpg

1 Citovat

jonapet napsal(a):

K té chvále QS na lince do Dubaje se musím přidat. Když si člověk připlatí za první řadu a teplé jídlo, je to mnohem příjemnější cesta, než doletět uprostřed noci s EK / FZ.

 

Vypada to o dost lip nez jídlo které jsem mel předplacené u FZ (dal jsem si Vegan Stroganoff, děti těstoviny s kuřecím).. QS jsem kupoval v lightu den dopředu, uz jsem mel zavazadla v Dubaji, kdybych vedel, ze to QS jídlo bude vypadat jako na tvé fotce, tak sem neletěl s batohem plným sušenek a kapsiček pro dítě.. :)

0 Citovat

Vieden - Addis Abeba - Mahe s Ethiopian, vo Viedni a Addis Abebe kontrolovali ci mame vyplnenu Seychelsku registraciu do ktorej sa nahrava test alebo ockovanie, inak co sa tyka covidu tak nic ine... ruska v lietadlach povinne no dodrziavala to tak polovica ludi... inak lety uplne full ani jedno volne miesto,..

0 Citovat

PUJ - MUC - VIE

v puj dusledne kontroly odjezdoveho formulare, vakcinaci chteli videt také. 
Prestup v MUC - nic, vysadek ve VIE - transit do CR a nazdar :) 

 

jinak eurowings discover - meli jsme delay 4:25 min, suprovka :)) 😀

0 Citovat

PRG - LCA v sobotu na nové lince s W6

Online check-in neproběhl. Místo boarding passu jen přidělena sedačka (náhodná zdarma) a informace, že se člověk musí dostavit na check-in desk na letišti. Letadlo bylo skoro plné a fronta na check-inu byla dlouhá na hodinu. U přepážky proběhla kontrola Cyprus Flightpass a Cerfikátu o očkování (víc očkovaný nepotřebuje).

Po příletu na letišti kontrola QR kódu očkovacího certifikátu zaměstnanci letiště elektronickou čtečkou. Následně pasová kontrola.

Na ostrově příjemných 25 stupňů, v Larnace dost turistů. Roušky ve vnitřních prostorách (dodržuje se). V baru ani v restauraci po mě nikdo očkovací certifikát zatím nechtěl, ač někde u vstupu píšou, že si ho má člověk připravit...

 

0 Citovat

Vídeň-Řím s Wizzairem: kontrola BP a OP na vídeňském letišti, v Římě měření teploty, jinak volný výstup. V Itálii respirátory ve vnitřních prostorách, jednou kontrolovali covid pass při nástupu do Flixbusu. My vychytali špatný počasí (déšť), ale i tak tam bylo dost turistů, ale určitě míň jak v sezóně.

Pisa-Vídeň s Ryanairem: kontrola zas jen BP a OP. Ve Vídní vůbec nic, vojáci stáli u přepážek, ale nikoho nezastavovali.

1 Citovat

Dneska let Praha - Dublin  V Praze uz nechteji na letisti rousky ani respirator Jakesi upozorneni bylo pri nastupu do letadla ale nikdo neprudil V Dublinu uz vubec nic  ani ted v buse do Corku

0 Citovat

Budapest - Tel Aviv. Na Ferihegy všichni na přepážky a kontrola všech vstupních dokladů (PCR, čočkování, pojištění...). V Tel Avivu automatický imigrační, dále na další PCR, zdržení cca 25 minut. 

Tel Aviv - Vídeň. V Izraeli hodně rychlý pohovor, nejdelší zdržení cca 10 minut na osobu. Většina prošla za pár minut. Jinak kontrola jen ID a BP. Ve Vídni jen ID a vypuštění zpátky do Evropy. 

 

0 Citovat

Ryanair v Portu nevpustil do letadla cca 10 lidi pri letu do Maroka - Fez, i kdyz byli ockovani a meli platny negativni  antigen.test. Skutecne trvaji na PCR testu i pro ockovane a jsou nekompromisni. EJ

0 Citovat

Dneska jsme se vrátili z pár denní Neapole - v letadle důsledně trvali na FFP2, roušky vraceli/rozdávali pár kusů respirátorů. Při příletu do NAP nikde nikdo, člověk prošel ven na pohodu, prvně chtěli vidět greenpass v McDonaldu na sezení uvnitř, podruhé tatáž firma. Mezi tím na kafe v Mc v Napoli Centrale vidět nic nechtěli. Jinak menší soukromníci nikde (různé pizzerie, pekařství, zmrzlina).

Při odletu před bezpečnostní kontrolou opět kontrola greenpassu načtením QR z mobilu.  

0 Citovat

dnes rovněž návrat z prodlouženého víkendu z Neapole - let Katowice Neapol a zpět, wizzair, snad poprvé jsem viděl, že při odletu z Katowic celkem dost poctivě kontrolovali rozměr batohů!!! ti, kteří šli mezi posledními, tak ty už neřešili...dost plné letadlo tam i zpět, v neapoli na letišti jako vždy před security kontrola greenpasů.. něco k výletu dám do vlákna k neapoli, ale zkušenost dost negativní s dnešním letem s wizz - odlet z neapole 18.10, dopo přišel mail od wizz o zpožděném letu, nový odlet 18.50.. díval jsem se na odlety na stránky letiště a pořád odlet 18.10.. při příjezdu na letiště nová zpráva od wizz - zpožděno, nový čas 18.27, přijeli jsme cca 17.10 a za chvíli svítil boarding, odlet 18.10... na gatu jsem se ptal, co znamenal ten mail a bylo mi řečeno, že nic, že odlet je normálně.. měli jsme nakonec zpoždění necelých 20 minut, ale i tak - dnešní zkušenost - naprostá nespolehlivost se zprávami s wizz.., kdybych nepřijel spíše na odlet 18.10, tak by to byly dost nervy.. a vůbec nevím, jak by se to řešilo... někdo takovou zkušenost? je někde v podmínkách, že i přes zprávu o zpoždění letadla se má být v čase původního letu?

0 Citovat

Jednou nám málem uletělo letadlo z Gran Canarie (Ryanair). Na letišti hlásili, že bude zpoždění skoro 2 hodiny z důvodu poruchy letadla, tak jsme brouzdali po terminálu. A náhodou jsem zaslechl špatnou angličtinou na druhém konci terminálu, že je poslední výzva k nástupu. Horké kafe šlo do koše a běželi jsme ke gate. Stihli jsme, tak tak.... Pravděpodobně sehnali jiné letadlo. Od té doby těmto zprávám nevěřím a raději průběžně kontroluji.

0 Citovat

@Daniel_1: ty batohy jsou asi polská specialita... taky jsem platil v Krakově za nadrozměr, nikde jinde se mi to nestalo.

0 Citovat

já z polska lítám celkem dost - Krakov i Katowice, ale tak důkladně jsem to viděl poprvé.. mám cabin zero v rozměrech, takže v pohodě, ale je to přesně to, co říkám těm co se mnou občas letí - může se stát, že budou výjimečně kontrolovat batohy a pak to stojí zbytečně moc peněz..:) 

0 Citovat

Včera v Palermu kontrola toho jejich dementního green passu před bezpečnostní kontrolou a pak i před branou. Obojí včetně skenování. Jinak na letišti tolik lidí jako by měla vybuchnout Etna. Regulérní Asie. Ve městě green pass nikoho nezajímal.

0 Citovat

Green pasem myslíš nas dokument z uzis?

0