Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?
no v době kdy náš let z VIE odletěl do ATH sedla jedna Transavia a pak Condor. Náš let čekal asi tři hodiny v ATH , v té době bylo hezky, dráha oschla, no a oni si počkali až začne pršet. Takže to pak vzali rovnou na Vídeň.
Podle pilota letu do BTS prý mají interní předpis, že na mokré dráze v JSI nepřistávají protože je šmiklavá :) I včera čekali až do úplného uschnutí zatímco ostatní vesele lítali a brzdili někde v půlce dráhy. Takže místo prvního pokusu o přistání opět divert do ATH, to už mě omývali.
Takže — minulý týden, byl to víkend v Oslu, jen dva dny. Jeden den propršel úplně celý, takže nic moc. Celkově působilo město hrozně bez duše – šedé, nudné, drahé a bez nějakého vlastního stylu. Ve srovnání s ostatními skandinávskými městy prostě ničím nezaujalo.
Já minulý týden z Albánie. Počkala jsem si pět let, protože jsem se tam dvakrát chystala v covidové době a dvakrát zrušené lety. Zvláštní země, ta její historická izolovanost je nějak stále vidět. Lidi milí, zatím nezkažení turismem bych řekla. Šílená výstavba na pobřeží v severní části země (okolí Dürres). Bylo to na koupáka s cestovkou :), poměr cena-výkon výborný. Někdy jsem se styděla za chování hostů k personálu hotelu.
vcera sme navstivili Varsavu na par hodin specialnym repozicnym letom LOT z Bratislavy, naspat sme sli nocnym vlakom. Pocasie uz taky november a teda riadna smola na rooftop bary a vyhliadky - chceli sme navstivit Varso tower, tam mali prave grand opening, takze nic. Oproti v v Presidential na 40. poschodi (byvaly Marriott) mali rovnako sukromnu akciu a potom vedla Varso v NYX hotel bol bar kvoli vetru zatvoreny :D
A nakoniec zistenie ze na hlavnej stanici sa nepredava alkohol, no nastastie Lewiatan v podchode to zachranil.
Inak EN Chopin 407 za tych 55 eur do Bratislavy paradicka., spal by som az do Budapesti keby sa dalo :D
bugr napsal(a):no v době kdy náš let z VIE odletěl do ATH sedla jedna Transavia a pak Condor. Náš let čekal asi tři hodiny v ATH , v té době bylo hezky, dráha oschla, no a oni si počkali až začne pršet. Takže to pak vzali rovnou na Vídeň.
Podle pilota letu do BTS prý mají interní předpis, že na mokré dráze v JSI nepřistávají protože je šmiklavá :) I včera čekali až do úplného uschnutí zatímco ostatní vesele lítali a brzdili někde v půlce dráhy. Takže místo prvního pokusu o přistání opět divert do ATH, to už mě omývali.
Ta první věta nedává moc smysl :)
v době, kdy váš let z VIE odletěl do ATH (čili předpokládám má být myšlen okamžik, že se rozhodl pokračovat do ATH místo přistání v JSI) sedla jenom Transavia. Condor , který měl také původně přistát ,tou dobou divertoval do Soluně
A v době kdy vaše "původní" letadlo z Athén vyrazilo ku domovu, ten condor na ten Skiathos teda doletěl. A to že čekali tak dlouho můžou být také sloty v řecku - ten Condor také na Skiathos pokračoval až po asi 3 hodinách čekání na zemi.
Nicméně, když si to shrneme, tak v inkriminovaný den jsou v JSI divertované 2 lety ryanairu a 1 let kondoru kvůli počasí - takže nechcí být poslem špatných zpráv.
Vratil som sa ne davno z kolecka Krakow - Bologna - Bukurest a sokovali ma regionalne rozdiely, hlavne teda po prelete z Talianska do Rumunska. Bukurest mi prisla ako Bratislava na prelome tisicroci, cenovo oproti taliansku riadny ulet.
Po 15tich rokoch som sa odhodlal na autobusovy zajazd, okruh hrady Peles - Bran a mesto Brasov ... a dalsich 15 rokov sa na nieco take uz nedam nahovorit, kedze sprievodca a cast ucastnikov zajazdu boli retardi. Pre 2 baby znamenalo o 13:00 pri autobuse cca 14:30 (naco od poliakov ziskali potlesk s dovetkom "bravó kurwa" :) ), nasledne reťo sprievodca zle spocital cestujucich, vydal sa na cestu, aby o pol hodinu zistil, ze na hrade ostali este dalsie 2 hlupane, na ktore sme museli cakat dalsiu hodinu, cize odjazd smer Bran o 16:00, a ktory sme stihali len tak tak. Brasov sme uz len doslova preleteli.
O nic menej zaujimave bolo letisko BBU Baneasa o velkosti Lidlu na Santorini. Tu som historicky zazil svoje prve meranie malej prirucnej batoziny (lietam od 2013). Este pred kontrolou nechal tajtrlik merat v klietke kazdy jeden batoh, a bolo zle nedobre, ked trcal hoc len popruh.
Letisko je sice zrekonstruovane, ale duty free tam nie je, ltt sa tam vosiel bar s pultom, ako kdesi na vlakovej stanici v Kysaku :) ... no celkom zazitok.
V sobotu jsem byl na pizze v Bergamu.
Parkuji zdarma v Kladenské přímo u trolejbusu na Veleslavíně (ve všední dny 10,-/hod, takže super i na páteční odlety).
Překvapilo mě, že už létají 3 rotace z Prahy.
Byl jsem zde počtvrté a stále je co objevovat. Navíc místní delikatesy za ten výlet opravdu stojí. Bus do centra stále 3€ a u spodní lanovky je fronta celoročně (chodím od spodní stanice pěšky a většinou jsem nahoře rychleji než bus).
Nazpět jsem dal fasttrack lounge a o tom jsem psal v jiném vlákně.
jo napsal jsem to zkráceně, každopádně ten Condor přistál a odvezl Němce myslím do MUC. Jo ještě myslím nepřistál jeden JET2, ten šel taky až v úterý. No já řešil hlavně nás.
si taky nedávám naději ale zkusím nějaký ty vymahače. A taky zaplatit hotel by mohli :) Jinak občerstvení fungovalo až druhý den. A až te´d jsem se dozvěděl na tn.cz, že to mělo být 44eur/osoba.
No nic, ono je to spíš teď do vlákna o FR.
Nedávno jsme se vrátili z naší milované Kréty a jsem v šoku, jak moc propalestinští tam jsou. Všude graffiti, ale fakt všude. Dokonce jsme zažili i pochod na podporu Palestiny. Když jsem řekl, že u nás je (doufám) většina na straně Izraele, tak si nás prohlíželi a ptali se odkud jsme 😃
Ridder napsal(a):Nedávno jsme se vrátili z naší milované Kréty a jsem v šoku, jak moc propalestinští tam jsou. Všude graffiti, ale fakt všude. Dokonce jsme zažili i pochod na podporu Palestiny. Když jsem řekl, že u nás je (doufám) většina na straně Izraele, tak si nás prohlíželi a ptali se odkud jsme 😃
Zaráží mě, že se v cestovatelské skupině někdo diví ohledně mezinárodní podpory Palestiny. Vidno, že v ČR máme hodně silnou izraelskou propagandu. Pro částečné rozšíření obzorů, proč tomu tak je:
Jak už jsem psala v jiným vlákně, vrátila jsem se z La Palmy a veliká spokojenost, krásná příroda, minimem lidí a s cestovkou to bylo taky všechno v pohodě.
MatthewP27 napsal(a):[citace="Ridder "]
Nedávno jsme se vrátili z naší milované Kréty a jsem v šoku, jak moc propalestinští tam jsou. Všude graffiti, ale fakt všude. Dokonce jsme zažili i pochod na podporu Palestiny. Když jsem řekl, že u nás je (doufám) většina na straně Izraele, tak si nás prohlíželi a ptali se odkud jsme 😃
Zaráží mě, že se v cestovatelské skupině někdo diví ohledně mezinárodní podpory Palestiny. Vidno, že v ČR máme hodně silnou izraelskou propagandu. Pro částečné rozšíření obzorů, proč tomu tak je:
https://www.filmsforaction.org/w...vfk7tJBEw [/citace]
Budu optimisticky předpokládat, že tím myslíte Palestinu bez Hammásu.
Mě zaráží, že naznačujete, že slepě máme následovat dost naivní západoevropskou politiku. Protože v regionu v historii napáchala tolik dobrého?
Nejdřív Palestina musí dokázat, že je schopná existovat bez toho, aby byla hrozba pro okolní země a že jsou schopní existovat vést nezávislý stát. Ani v jednom se moc nepředvedli. (Doufám, že Španělsko a Francie jsou připravené na příliv dvou milionů Palestinců)
Ridder napsal(a):Nedávno jsme se vrátili z naší milované Kréty a jsem v šoku, jak moc propalestinští tam jsou. Všude graffiti, ale fakt všude. Dokonce jsme zažili i pochod na podporu Palestiny. Když jsem řekl, že u nás je (doufám) většina na straně Izraele, tak si nás prohlíželi a ptali se odkud jsme 😃
Hamás má lepší PR a víc užitečných pitomců, s tím nic člověk neudělá. Bych jich pár zavřel do díry v Gaze jeko se to děje stále několika obětem předloňských únosů aby se probrali.
Ty samý co tam teď brečí pře dvěma lety nadšeně vraždili a kradli v Izraeli a oslavovali únosy a vraždění. Teď jsou strašní chudáci. No nic, nebudu se po ránu rozčilovat.
Založte si politické vlákno a tam podporujte tuhle verbeš (tím myslím jakoukoliv stranu, osobně nemám rád ani jednu)
Barney Flyer napsal(a):V sobotu jsem byl na pizze v Bergamu.
Jak vychází časově se od letadla dostat do města? Koukám na to ty lety v listopady by šly.
Pokud myslis dochazkove, tak okolo 1 hodiny.
Je to jen 4-5 km chuze po cyklostezce okolo letiste BGY, pres Orio al Serio, Campagnola, a podchodem k vlakemu i autobusovemu nadrazi a pak uz jsi v centru mesta Bergamo.
tak myslel jsem ten bus, nekoukal jsem na jízdní řád jak často jezdí. Jen blbý je, že nejlíp to vycháí odpoledne tam a v noci zpět takže komplet za tmy. Nechce se mi letět v 6 ráno, to je pro mě dost mučení :)
romancient napsal(a):Založte si politické vlákno a tam podporujte tuhle verbeš (tím myslím jakoukoliv stranu, osobně nemám rád ani jednu)
Přesně, palestinští teroristé a izraelští okupanti si nemají co vyčítat.
bugr napsal(a):tak myslel jsem ten bus, nekoukal jsem na jízdní řád jak často jezdí. Jen blbý je, že nejlíp to vycháí odpoledne tam a v noci zpět takže komplet za tmy. Nechce se mi letět v 6 ráno, to je pro mě dost mučení :)
Tak tu pizzu si můžeš nechat doručit kurýrem a nemusíš ani nikam letět.
Tak sme sa vratili z mensieho rtw, hlavnym cielom tripu bol United Island Hopper.
Zaciatok teda z Orly do LA s French Bee, potom prelet na Havaj, Delta do Kahului a Southwest do Honolulu.
Odtial uz samotny Island Hopper kde sme dali 1 noc na Majure, 2 noci na Pohnpei, asi 12h stopover na Chuuku a 2 noci Guam. Samozrejme medzipristatie na zvysku nech sa to na FR24 pekne vynima.
Z Guamu sa este dal na 2 noci Saipan a potom 6 dnovy roadtrip po Korei. Odtial uz len prelet domov Asiana a Hainan cez Shenzhen s kratkou navstevou mesta.
Dokopy nejakych 23 dni, letenky skladacka za cash a mile, Pacifik parada, pocasie vyslo nad ocakavania.
Jedine negativum asi ta A350 od French Bee, to fakt raz za zivot staci.
Hele, Saipan mě zajímá. Resp. má smysl tam na 2-4 dny odletět z NRT teď v listopadu? Awards letenky, takže cesta téměř zdarma, jen jestli to má smysl jako destinace. Mě by lákaly památky z války, ale to zase nebude bavit ženu a nic jiného kulervoucího tam nikde v cestopisech nevidím...
minulý prodloužený víkend v Ammánu (pá-po) počasí celkem horko 30+, město samo o sobě mě moc nevzalo, blbě se tam pohybuje, chodníky jsou celkem vzácnost a když už jsou, tak na nich parkují auta a je to docela slalom, super bylo královské muzeum tanků a jídlo, hlavně seafood, lidi v pohodě, ale tolik taxíků jako tam jsem ještě nikde neviděl.....
@miro mě by zajímal ten Island hopper, jak si to kupoval, že sis dal stopovery? Vím, že to dovoluje třeba AS zdarma, ale většina programů má za stopovery docela příplatky. Dík