Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?
Nevím, jestli to vůbec stojí za zmínku – minulý týden jsem byl v Moldavsku. Hlavní město mě nijak nezaujalo, a popravdě asi ani nemá čím😔
Letenky jsem bral hlavně kvůli vinnému festivalu, ten byl ale skvělý. Jeden den jsme se stavili ve vinařství a to bylo taky super. Celkově je to destinace tak maximálně na víkend, a důvod se tam vracet jsem nenašel ☹️
cali napsal(a):Hele, Saipan mě zajímá. Resp. má smysl tam na 2-4 dny odletět z NRT teď v listopadu? Awards letenky, takže cesta téměř zdarma, jen jestli to má smysl jako destinace. Mě by lákaly památky z války, ale to zase nebude bavit ženu a nic jiného kulervoucího tam nikde v cestopisech nevidím...
2 dni tak akurat, pamiatky z vojny a nejaka kupacka/snorchlovacka. Pre nepotapacov tam toho viac nieje.
fridgy napsal(a):@miro mě by zajímal ten Island hopper, jak si to kupoval, že sis dal stopovery? Vím, že to dovoluje třeba AS zdarma, ale většina programů má za stopovery docela příplatky. Dík
Cez M&M su tam doplatky miniaturne ale so stopovermi sme to museli rozdelit na 3 separatne letenky, hlavne ked som chcel UA154 ktory stoji na Kosrae len 2x tyzdenne.
miro giggs napsal(a):
Jedine negativum asi ta A350 od French Bee, to fakt raz za zivot staci.
Nekupovat letenky od French Bee?
U FrenchBee je největší problém šířka sedaček 16”(a350-900), resp. 16,7”(a350-1000). Pro představu 737 má 17” a a320 18”. Já sám za sebe mám problém i v 737. Pokud s FrenchBee chytnete 2 normální chlapi vedle sebe, tak vám dobře nebude :D . Rozteč je tam příjemných 32”. Pro malé frantíky asi super, ale průměrní Češi si vedle sebe nesednou.
Zrejme toto vaše hopsanie po tichomorských ostrovčekoch predbehlo aj to grécke zo Sitie cez Kasos a Karpathos na Rhodos.
Alebo bude ešte chuť treba na iné grécke ostrovy zamiriť?
Barney Flyer napsal(a):
U FrenchBee je největší problém šířka sedaček 16”(a350-900), resp. 16,7”(a350-1000). Pro představu 737 má 17” a a320 18”. Já sám za sebe mám problém i v 737. Pokud s FrenchBee chytnete 2 normální chlapi vedle sebe, tak vám dobře nebude :D . Rozteč je tam příjemných 32”. Pro malé frantíky asi super, ale průměrní Češi si vedle sebe nesednou.
Nic pro české muže. Dobře to vědět.
Zeptám se blbě, znáte někdo/viděl jste Jakub Langer? Všiml jsem si některých jeho odpovědí v různých vláknech, ale spíš mně připadá jako sofistikovaný AI robot.
Bradley napsal(a):Zeptám se blbě, znáte někdo/viděl jste Jakub Langer? Všiml jsem si některých jeho odpovědí v různých vláknech, ale spíš mně připadá jako sofistikovaný AI robot.
Se můžeš zeptat Mira a Cizi ho :) https://romanherda.com/den-2-isl...odos-2025/
Bradley napsal(a):Zeptám se blbě, znáte někdo/viděl jste Jakub Langer? Všiml jsem si některých jeho odpovědí v různých vláknech, ale spíš mně připadá jako sofistikovaný AI robot.
taky jsem se před nedávnem takhle ptal, ale asi je fakt živej, jen píše jako básník (a nebo tady testuje svůj AI autoodpovídač :-))
Martin Vícha napsal(a):[citace="Bradley"]
Zeptám se blbě, znáte někdo/viděl jste Jakub Langer? Všiml jsem si některých jeho odpovědí v různých vláknech, ale spíš mně připadá jako sofistikovaný AI robot.
Se můžeš zeptat Mira a Cizi ho :) https://romanherda.com/den-2-isl...odos-2025/
[/citace]
Také potvrzuji, že existuje. Onehdá jsem potkal v salonku v DRS, kde mě zaujal tím, že hned po otevření v 05h tam slopal kořalku:-)
Jakub Langer napsal(a):Zrejme toto vaše hopsanie po tichomorských ostrovčekoch predbehlo aj to grécke zo Sitie cez Kasos a Karpathos na Rhodos.
Alebo bude ešte chuť treba na iné grécke ostrovy zamiriť?
Nebranim sa ani greckemu hopsaniu :))
Dáme si tipovačku - ráno jsem nechal takto věci na apartmánu, který mám až do zítřka (přiložeá fotka dole). V koupelně nechal kartáček, zubní pastu, tekuté mýdlo a holicí strojek, co už mám pár let. Co to znamená pro uklízečku?
A) rozhodl jsem se odjet o den dřív
B) večer se vrátím
C) Je to úplně jedno, neboť ho mám ho do zítra a nemá do té doby nic vyhazovat ani odnášet
Zřejmě to nebyla nejostřejší tužka v penálu, ale usoudila, že a), věci z koupelny vyhodila a ten zbytek odnesla do "trezoru" a nikomu o tom nedala vědět. Přijdu do pokoje, ten komplet uklizený , ale věci nikde. Ke všemu nic nebylo nijak cenné pro ukradení. Ubytování nejdříve , že o ničem neví a mám volat policii. Poté se spojilo s uklízečkou. Ta věci ze stolku a židle donesla zpátky, ale ty z koupelny ne. To jsem fakt ještě nikde nezažil.
Muse a place to inspire you (Soluň) vás fakt může inspirovat k psaní jednohvězdičkových hodnocení. Dokonce to překonalo mou nechuť volat na zákaznickou linku mimo čas české podpory a ochotu mluvit anglicky s Indem, kterému jsem fakt rozuměl jen každé druhé slovo... Když jsem bookoval, mělo to vysoké hodnocení. Já blbec jsem chtěl pro jednou dát šanci i apartmánu.
Třeba byla nová... nebo mladá... nenech se znechutit jedním takovým případem ze stovek jiných, které proběhnou bez problémů.
Ještě tu jsem, ale už se nevrátím :D . Dublin má zajímavou atmosféru, ale ve výsledku tu nic není. Teda pokud nemilujete pivo a bary, které mají opravdu super atmosféru.
Mıchal napsal(a):Dáme si tipovačku - ráno jsem nechal takto věci na apartmánu, který mám až do zítřka (přiložeá fotka dole). V koupelně nechal kartáček, zubní pastu, tekuté mýdlo a holicí strojek, co už mám pár let. Co to znamená pro uklízečku?
B) večer se vrátím
C) Je to úplně jedno, neboť ho mám ho do zítra a nemá do té doby nic vyhazovat ani odnášet
Zřejmě to nebyla nejostřejší tužka v penálu, ale usoudila, že a), věci z koupelny vyhodila a ten zbytek odnesla do "trezoru" a nikomu o tom nedala vědět. Přijdu do pokoje, ten komplet uklizený , ale věci nikde. Ke všemu nic nebylo nijak cenné pro ukradení. Ubytování nejdříve , že o ničem neví a mám volat policii. Poté se spojilo s uklízečkou. Ta věci ze stolku a židle donesla zpátky, ale ty z koupelny ne. To jsem fakt ještě nikde nezažil.
Muse a place to inspire you (Soluň) vás fakt může inspirovat k psaní jednohvězdičkových hodnocení. Dokonce to překonalo mou nechuť volat na zákaznickou linku mimo čas české podpory a ochotu mluvit anglicky s Indem, kterému jsem fakt rozuměl jen každé druhé slovo... Když jsem bookoval, mělo to vysoké hodnocení. Já blbec jsem chtěl pro jednou dát šanci i apartmánu.
Když se tak hezky spletla, můžeš si ji taky splést, až to přinese, třeba s prostitutkou, a možná z toho bude BJ zdarma za 5 hvězdiček (teda jestli tam nemáš ženu) :-)
Dublin: město samo o sobě ničím extra zajímavé, jen pro dospělé a navštívit co nejvíc hospod, na víkend je to super, atmosféra v hospodách skvělá všude. K tomu jako pamětihodnosti exkurze do palíren (byli jsme v Teeling Whiskey a Jamesonu a oboje se nám líbilo). Není to vhodný výlet pro abstinenty.
Před 2 týdny prodloužený víkend Rimini (zpět poslední let ryanu v tomto roce), Rimini takto mimo sezónu fajn, levné ubytování a dobré levné restaurace, jeden den výlet Ravenna a krásné kostelní mozaiky, pak 1 den San Marino s přenocováním, to bylo velmi romantické a atmosférické, když se městečko večer vylidní. Doporučuji na romantický výlet ve dvou.
Mıchal napsal(a):Dáme si tipovačku - ráno jsem nechal takto věci na apartmánu, který mám až do zítřka (přiložeá fotka dole). V koupelně nechal kartáček, zubní pastu, tekuté mýdlo a holicí strojek, co už mám pár let. Co to znamená pro uklízečku?
B) večer se vrátím
Apartmánům dávám šanci celkem často, ale jednou jsem dala šanci 5* hotelu v Albánii, hodnocení na bookingu 8,4 :D Nepřevlečená postel při check-inu :D Na recepci totálně protivnej noční vrátnej, jestli mám fotku a podobný kecy. No po chvilce dohadování přiběhl manažer, do telefonu někoho (asi pokojskou?) totálně seřval a omluvil se a prosil, jestli můžeme počkat atd... Trochu mě mrzí, že jsem neudělala větší skandál, ale nějak na to nebyla v noci nálada :D
Tož tedy takto v hotelu 5* ... :D