Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

tak myslel jsem ten bus, nekoukal jsem na jízdní řád jak často jezdí. Jen blbý je, že nejlíp to vycháí odpoledne tam a v noci zpět takže komplet za tmy. Nechce se mi letět v 6 ráno, to je pro mě dost mučení :)

0 Citovat

romancient napsal(a):

Založte si politické vlákno a tam podporujte tuhle verbeš (tím myslím jakoukoliv stranu, osobně nemám rád ani jednu)

Přesně, palestinští teroristé a izraelští okupanti si nemají co vyčítat.

2 Citovat

bugr napsal(a):

tak myslel jsem ten bus, nekoukal jsem na jízdní řád jak často jezdí. Jen blbý je, že nejlíp to vycháí odpoledne tam a v noci zpět takže komplet za tmy. Nechce se mi letět v 6 ráno, to je pro mě dost mučení :)

Tak tu pizzu si můžeš nechat doručit kurýrem a nemusíš ani nikam letět.

1 Citovat

Turecko - Bodrum Gümbet 22.9. - 1.10.  Bydleli jsme na okraji letoviska a přes varování v recenzích tam byl klid. Krásné počasí i prostředí, mnoho možností pěších vycházek i individuálních výletů. Slabší nabídka organizovaných výletů (kromě projížděk lodí a džípů jen Efes a Pamukkale), lodní doprava po TR pobřeží jen do Datca (marně jsme hledali Didim), jinak jen na GR ostrovy. Hezká vychytávka je lodička Bodrum - Baradakci (pláž + hotelový komplex pod větrnými mlýny) za 150 TL.  Ceny v supermarketech a MHD přívětivé, restaurace a taxi nyní cca stejné jako u nás. Kurz v místě cca 47 TL / EUR, na letišti SAW dokonce 52 TL / EUR, velmi častá možnost platit kartou, včetně místní dopravy (dolmus). Meziměstské autobusové nádraží přestěhovali nedávno "do pole" směrem k městečku Torba, dolmus jezdí nadále z původního AN v centru Bodrumu. 

2 Citovat

Tak sme sa vratili z mensieho rtw, hlavnym cielom tripu bol United Island Hopper.

Zaciatok teda z Orly do LA s French Bee, potom prelet na Havaj, Delta do Kahului a Southwest do Honolulu.

Odtial uz samotny Island Hopper kde sme dali 1 noc na Majure, 2 noci na Pohnpei, asi 12h stopover na Chuuku a 2 noci Guam. Samozrejme medzipristatie na zvysku nech sa to na FR24 pekne vynima.

Z Guamu sa este dal na 2 noci Saipan a potom 6 dnovy roadtrip po Korei. Odtial uz len prelet domov Asiana a Hainan cez Shenzhen s kratkou navstevou mesta.

Dokopy nejakych 23 dni, letenky skladacka za cash a mile, Pacifik parada, pocasie vyslo nad ocakavania. 

Jedine negativum asi ta A350 od French Bee, to fakt raz za zivot staci.

7 Citovat

Hele, Saipan mě zajímá. Resp. má smysl tam na 2-4 dny odletět z NRT teď v listopadu? Awards letenky, takže cesta téměř zdarma, jen jestli to má smysl jako destinace. Mě by lákaly památky z války, ale to zase nebude bavit ženu a nic jiného kulervoucího tam nikde v cestopisech nevidím...

1 Citovat

minulý prodloužený víkend v Ammánu (pá-po) počasí celkem horko 30+, město samo o sobě mě moc nevzalo, blbě se tam pohybuje, chodníky jsou celkem vzácnost a když už jsou, tak na nich parkují auta a je to docela slalom, super bylo královské muzeum tanků a jídlo, hlavně seafood, lidi v pohodě, ale tolik taxíků jako tam jsem ještě nikde neviděl.....

1 Citovat

@miro mě by zajímal ten Island hopper, jak si to kupoval, že sis dal stopovery? Vím, že to dovoluje třeba AS zdarma, ale většina programů má za stopovery docela příplatky. Dík

0 Citovat

@norbic Dík za ten tip na to jordánské tankové muzem.  👍

0 Citovat

Nevím, jestli to vůbec stojí za zmínku – minulý týden jsem byl v Moldavsku. Hlavní město mě nijak nezaujalo, a popravdě asi ani nemá čím😔

Letenky jsem bral hlavně kvůli vinnému festivalu, ten byl ale skvělý. Jeden den jsme se stavili ve vinařství a to bylo taky super. Celkově je to destinace tak maximálně na víkend, a důvod se tam vracet jsem nenašel ☹️

1 Citovat

cali napsal(a):

Hele, Saipan mě zajímá. Resp. má smysl tam na 2-4 dny odletět z NRT teď v listopadu? Awards letenky, takže cesta téměř zdarma, jen jestli to má smysl jako destinace. Mě by lákaly památky z války, ale to zase nebude bavit ženu a nic jiného kulervoucího tam nikde v cestopisech nevidím...

2 dni tak akurat, pamiatky z vojny a nejaka kupacka/snorchlovacka. Pre nepotapacov tam toho viac nieje.

1 Citovat

fridgy napsal(a):

@miro mě by zajímal ten Island hopper, jak si to kupoval, že sis dal stopovery? Vím, že to dovoluje třeba AS zdarma, ale většina programů má za stopovery docela příplatky. Dík

Cez M&M su tam doplatky miniaturne ale so stopovermi sme to museli rozdelit na 3 separatne letenky, hlavne ked som chcel UA154 ktory stoji na Kosrae len 2x tyzdenne.

0 Citovat

miro giggs napsal(a):

Jedine negativum asi ta A350 od French Bee, to fakt raz za zivot staci.

Nekupovat letenky od French Bee?

0 Citovat

U FrenchBee je největší problém šířka sedaček 16”(a350-900), resp. 16,7”(a350-1000). Pro představu 737 má 17” a a320 18”. Já sám za sebe mám problém i v 737. Pokud s FrenchBee chytnete 2 normální chlapi vedle sebe, tak vám dobře nebude :D . Rozteč je tam příjemných 32”. Pro malé frantíky asi super, ale průměrní Češi si vedle sebe nesednou.

img-7579.jpg

2 Citovat

Presne ako hovori Barney, ta sirka je spatenka, ani pri okne jednoducho neni miesto. 

0 Citovat

Zrejme toto vaše hopsanie po tichomorských ostrovčekoch predbehlo aj to grécke zo Sitie cez Kasos a Karpathos na Rhodos.

Alebo bude ešte chuť treba na iné grécke ostrovy zamiriť?

0 Citovat

Barney Flyer napsal(a):

U FrenchBee je největší problém šířka sedaček 16”(a350-900), resp. 16,7”(a350-1000). Pro představu 737 má 17” a a320 18”. Já sám za sebe mám problém i v 737. Pokud s FrenchBee chytnete 2 normální chlapi vedle sebe, tak vám dobře nebude :D . Rozteč je tam příjemných 32”. Pro malé frantíky asi super, ale průměrní Češi si vedle sebe nesednou.

Nic pro české muže. Dobře to vědět.

0 Citovat

Zeptám se blbě, znáte někdo/viděl jste Jakub Langer? Všiml jsem si některých jeho odpovědí v různých vláknech, ale spíš mně připadá jako sofistikovaný AI robot. 

8 Citovat

Haha, slovenstina byla i po konzultaci s google translate.

1 Citovat

Bradley napsal(a):

Zeptám se blbě, znáte někdo/viděl jste Jakub Langer? Všiml jsem si některých jeho odpovědí v různých vláknech, ale spíš mně připadá jako sofistikovaný AI robot. 

Se můžeš zeptat Mira a Cizi ho :) https://romanherda.com/den-2-isl...odos-2025/

0 Citovat

Bradley napsal(a):

taky jsem se před nedávnem takhle ptal, ale asi je fakt živej, jen píše jako básník (a nebo tady testuje svůj AI autoodpovídač :-))

0 Citovat

Mozna toto jiz drive porizene foto napovi. :-D

sitia-greekbeers.jpg

3 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

[citace="Bradley"]

Se můžeš zeptat Mira a Cizi ho :) https://romanherda.com/den-2-isl...odos-2025/

[/citace]

Také potvrzuji, že existuje. Onehdá jsem potkal v salonku v DRS, kde mě zaujal tím, že hned po otevření v 05h tam slopal kořalku:-)

0 Citovat

Zdravé zahájení dne :).

2 Citovat

aj ja potvrdzujem existenciu pana Langra zo stretnutia v Trnave a Bratislave :D

0