Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Jakub Langer napsal(a):

Zrejme toto vaše hopsanie po tichomorských ostrovčekoch predbehlo aj to grécke zo Sitie cez Kasos a Karpathos na Rhodos.

Alebo bude ešte chuť treba na iné grécke ostrovy zamiriť?

Nebranim sa ani greckemu hopsaniu :))

0 Citovat

Dáme si tipovačku - ráno jsem nechal takto věci na apartmánu, který mám až do zítřka (přiložeá fotka dole). V koupelně nechal kartáček, zubní pastu, tekuté mýdlo a holicí strojek, co už mám pár let. Co to znamená pro uklízečku? 
A) rozhodl jsem se odjet o den dřív 
B) večer se vrátím 
C) Je to úplně jedno, neboť ho mám ho do zítra a nemá do té doby nic vyhazovat ani odnášet 

Zřejmě to nebyla nejostřejší tužka v penálu, ale usoudila, že a), věci z koupelny vyhodila a ten zbytek odnesla do "trezoru" a nikomu o tom nedala vědět. Přijdu do pokoje, ten komplet uklizený , ale věci nikde. Ke všemu nic nebylo nijak cenné pro ukradení. Ubytování nejdříve , že o ničem neví a mám volat policii. Poté se spojilo s uklízečkou. Ta věci ze stolku a židle donesla zpátky, ale ty z koupelny ne. To jsem fakt ještě nikde nezažil. 

Muse a place to inspire you (Soluň) vás fakt může inspirovat k psaní jednohvězdičkových hodnocení. Dokonce to překonalo mou nechuť volat na zákaznickou linku mimo čas české podpory a ochotu mluvit anglicky s Indem, kterému jsem fakt rozuměl jen každé druhé slovo... Když jsem bookoval, mělo to vysoké hodnocení. Já blbec jsem chtěl pro jednou dát šanci i apartmánu.

pxl-20251116-185957008.jpg

1 Citovat

Třeba byla nová... nebo mladá... nenech se znechutit jedním takovým případem ze stovek jiných, které proběhnou bez problémů.

1 Citovat

Ještě tu jsem, ale už se nevrátím :D . Dublin má zajímavou atmosféru, ale ve výsledku tu nic není. Teda pokud nemilujete pivo a bary, které mají opravdu super atmosféru. 

img-8366.jpg
img-8422.jpg
img-8383.jpg
img-8413.jpg
img-8401.jpg

3 Citovat

Mıchal napsal(a):

Dáme si tipovačku - ráno jsem nechal takto věci na apartmánu, který mám až do zítřka (přiložeá fotka dole). V koupelně nechal kartáček, zubní pastu, tekuté mýdlo a holicí strojek, co už mám pár let. Co to znamená pro uklízečku? 
B) večer se vrátím 
C) Je to úplně jedno, neboť ho mám ho do zítra a nemá do té doby nic vyhazovat ani odnášet 

Zřejmě to nebyla nejostřejší tužka v penálu, ale usoudila, že a), věci z koupelny vyhodila a ten zbytek odnesla do "trezoru" a nikomu o tom nedala vědět. Přijdu do pokoje, ten komplet uklizený , ale věci nikde. Ke všemu nic nebylo nijak cenné pro ukradení. Ubytování nejdříve , že o ničem neví a mám volat policii. Poté se spojilo s uklízečkou. Ta věci ze stolku a židle donesla zpátky, ale ty z koupelny ne. To jsem fakt ještě nikde nezažil. 

Muse a place to inspire you (Soluň) vás fakt může inspirovat k psaní jednohvězdičkových hodnocení. Dokonce to překonalo mou nechuť volat na zákaznickou linku mimo čas české podpory a ochotu mluvit anglicky s Indem, kterému jsem fakt rozuměl jen každé druhé slovo... Když jsem bookoval, mělo to vysoké hodnocení. Já blbec jsem chtěl pro jednou dát šanci i apartmánu.

Když se tak hezky spletla, můžeš si ji taky splést, až to přinese, třeba s prostitutkou, a možná z toho bude BJ zdarma za 5 hvězdiček (teda jestli tam nemáš ženu) :-)

0 Citovat

Dublin: město samo o sobě ničím extra zajímavé, jen pro dospělé a navštívit co nejvíc hospod, na víkend je to super, atmosféra v hospodách skvělá všude. K tomu jako pamětihodnosti exkurze do palíren (byli jsme v Teeling Whiskey a Jamesonu a oboje se nám líbilo). Není to vhodný výlet pro abstinenty.

2 Citovat

Před 2 týdny prodloužený víkend Rimini (zpět poslední let ryanu v tomto roce), Rimini takto mimo sezónu fajn, levné ubytování a dobré levné restaurace, jeden den výlet Ravenna a krásné kostelní mozaiky, pak 1 den San Marino s přenocováním, to bylo velmi romantické a atmosférické, když se městečko večer vylidní. Doporučuji na romantický výlet ve dvou.

1 Citovat

Mıchal napsal(a):

B) večer se vrátím 

Apartmánům dávám šanci celkem často, ale jednou jsem dala šanci 5* hotelu v Albánii, hodnocení na bookingu 8,4 :D Nepřevlečená postel při check-inu :D Na recepci totálně protivnej noční vrátnej, jestli mám fotku a podobný kecy. No po chvilce dohadování přiběhl manažer, do telefonu někoho (asi pokojskou?) totálně seřval a omluvil se a prosil, jestli můžeme počkat atd... Trochu mě mrzí, že jsem neudělala větší skandál, ale nějak na to nebyla v noci nálada :D 

Tož tedy takto v hotelu 5* ... :D 

2 Citovat

Ala napsal(a):

Dublin: město samo o sobě ničím extra zajímavé, jen pro dospělé a navštívit co nejvíc hospod, na víkend je to super, atmosféra v hospodách skvělá všude. K tomu jako pamětihodnosti exkurze do palíren (byli jsme v Teeling Whiskey a Jamesonu a oboje se nám líbilo). Není to vhodný výlet pro abstinenty.

Jameson je fajn. Jen je potřeba vědět, že se člověk nic nového nedozví a že se Jameson vyrábí někde úplně jinde. Což by bylo vše ok, kdyby alespoň ukázali původní provoz (pokud tam ještě nějaký je). Takhle má člověk poměrně drahou ochutnávku v místnostech z SDK s povedenou vizualizací. 
Samotný Dublin super vidět, navštívili jsme pár pěkných hospod (jen pozor na The Brazen Head, je to trochu scam a jsou daleko lepší), ale na druhou stranu je spousta měst, kde ta atmosféra bude v Pubech stejná a kolem bude i co vidět ;)

2 Citovat

Teeling Whiskey je na prohlídku mnohem lepší než Jameson a i vstupné je nižší a je to skutečná výroba (jde se i přímo do místnosti kde probíhá fermentace a destilace). Vyfasovali jsme tam i celkem zábavnýho týpka jako průvodce. V Jamesonu se nám nejvíc líbil ten jejich bar ve vstupní hale, kam se dá samozřejmě jít i bez prohlídky a věnovat se konzumaci (ale když už tam člověk jednou je, tak i ta prohlídka za to stojí). Naopak moc nedoporučuju Guinness Storehouse, to mi přišlo úplně o ničem (sterilní hypermoderní expozice v obrovským baráku, kde prodej cetek a restaurace zabírají mnohem víc místa, než cokoli skutečně informativního), zvlášť když už člověk předtím viděl nějaký pivní muzea a pivovary u nás.

3 Citovat

Mıchal napsal(a):

Dáme si tipovačku - ráno jsem nechal takto věci na apartmánu, který mám až do zítřka (přiložeá fotka dole). V koupelně nechal kartáček, zubní pastu, tekuté mýdlo a holicí strojek, co už mám pár let. Co to znamená pro uklízečku? .....

Mě se něco podobného stalo v Londýně asi 2019. Pokoj uklizený, nikdo o mých věcech nevěděl. Teprve po vyhrožování policií si najednou recepční vzpomněla, že by mohly být v kumbálu u uklízečky. Taky že byly.

0 Citovat

Víkend v Alžírsku. Kdo hledá zemi turisty prakticky nepolíbenou, bude zde jako doma. Ceny jak za totáče :-)

3 Citovat

To se dalo čekat, vzpomínám si na tohle www.cestujlevne.com/diskuze/59-p...vek-190951

Podle ceny "zájezdu" někdo z vás očividně lže :D

0 Citovat

Já bych řekl, že Jorgus popsal přesně, v čem je problém. Podle mě nikdo nelže, ale ty jsi občas nepříjemný šťoural. Andreu neznám, ale podle jejích cestopisů cestují většinou terénním autem po odlehlých oblastech mimo civilizaci, což se nedá srovnávat s low cost cestováním po městech a vesnicích (např. na severu Alžírska, který je na poměry země hustě osídlený).

8 Citovat

Hnidopich jsem či ne, na tom nezáleží. Jde o to, že zájezdy se prodávají kvůli zisku, o to mě přišlo fakt nevhodné, myslím cenu za chudou zemi.  
Možná tomu určitě není tak a ta cena odpovídající , jelikož v Africe bílá barva vede hned k 3x vyššímu ceníku. 

1 Citovat

Pokud vím, ona neprodává zájezdy, ale hledá lidi na sdílení nákladů hlavně na terénní auto a případně průvodce a řidiče, pokud jsou nutní. Někdy asi jeli ve dvou autech, tuším, ale to má v odlehlých oblastech smysl i v tom, že druhé může pomoci, když jedno zapadne do bahna nebo nejde opravit při poruše. Takovéto náklady jsou vysoké bez ohledu na barvu kůže. V každém případě si náklady rozdělují až podle skutečnosti, jak psala, takže když se ukáže, že je to levnější, předražený zájezd to ani být nemůže.

1