Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Děkuji všem, kdo tady popisují krásy plavby na těch obřích lodích. Je vidět, že lidi jsou různí a každému se líbí něco jiného. Mě to utvrzuje v tom, že by mi na takové lodi jeblo.

9 Citovat

Moderné lode majú už perfektné stabilizátory a kapitán upravuje trasu podľa predpovede počasia a snaží sa vyhýbať búrkovým oblastiam. 

Hint: ak máte kinózu, objednajte si kajutu v strede lode na čo najnižšom poschodí

0 Citovat

Ala napsal(a):

Děkuji všem, kdo tady popisují krásy plavby na těch obřích lodích. Je vidět, že lidi jsou různí a každému se líbí něco jiného. Mě to utvrzuje v tom, že by mi na takové lodi jeblo.

Niekedy som si to tiež myslel, ale nejeblo ma, možno to príde s vekom - a to máme za sebou plavby Papeete - Honolulu, Brisbane - Lautoka , Singapore -Yokohama, Miami- Los Angeles...

Predtým, v kamenej dobe internetu a o 20 rokov mladší, sme zvládli bez cestovky vnútrozemie Venezuely, Filipíny, Borneo, Lombok či Vanuatu

3 Citovat

Já už mám věk taky docela pokročilej, ale tahle představa bejt v obřím hotelu s 3000 lidma a bavit se chozením z restauračky do restauračky a z baru do baru a dělat to tejden pro mě opravdu atraktivní není. Vydržela bych to tak 1-2 dny.

1 Citovat

Já tak hodinu :-)

0 Citovat

Každý deň 14.000+ krokov na jogingovej dráhe na 19 palube (fantastický morský vzduch), pol hodiny vo výborne vybavenej posilovni, manželka aj na joge, či pilates, denne sauna vo wellness spa, medzitým  lehátko s knihou pri infinity adults only bazéne v zadnej časti lode, pobedňajší spánok v kajute pri šumení mora (zvuk mora zbožňujem), večer zábava, hodina a pol večera a potom  aj tanec. 

Keďže vo veku 67 rokov ešte pracujem (myslím, že dosť intenzívne), takého 2 týždne stability a kľudu dokážem oceniť. 

Ale každý sme iný. 

9 Citovat

Já bych si to jednou chtěl zkusit, ačkoliv je pro mě utrpení být v jednom hotelu 2 dny pouze u pláže a "nic nedělat", takže si to šetřím na pokročilejší věk, stejně tak poznávačku Egypta, který mě neskutečně láká kvůli historii, ale nějak si na něj přijdu ještě moc mladý (přeci jen mi přijde zbytečné to dělat sólo a ty organizované jsou takové, no, ještě ne úplně pro mě). 

1 Citovat

Když jsme křižovali Golfský proud, tak tam trochu houpání bylo. Nic hrozného, jsou to pomalé pohyby, ale cítit to na horních palubách jde. Překvapivě se nám při tom dobře spalo. 

0 Citovat

Ja to zvazuju spis jako zpestreni vyletu/dovolene po Evrope (3-5 denni plavba) a pred/pak pokracovani jinde po zemi a letadlem. S detma teens.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Když jsme křižovali Golfský proud, tak tam trochu houpání bylo. Nic hrozného, jsou to pomalé pohyby, ale cítit to na horních palubách jde. Překvapivě se nám při tom dobře spalo. 

srovnavat se to asi s normalnim trajektem neda, ale deti byly na trajektu mezi Azorskymi ostrovy (cca 5h) vyrizene, nejhorsi byla prid a stred lodi. 

0 Citovat

mispi napsal(a):

Jednosmernú letenku do Miami sme kupovali dosť dlho dopredu cez Iberiu - premium economy za fajn cenu, pred letom nás však pre overbooking downgradovali a dopracovať sa ku kompenzácii cez Iberiu bolo uplne nemožné. Skončilo to u vymáhačov. Iberiu nikdy viac.

Iberia více ne. Pokud nemluvíte španělsky, tak se s vámi nebaví a jste cestující druhé kategorie.

Servis je na nic. Rozdají první jídlo a pak zmizí na celou dobu letu. Až před přistáním se objeví a milostivě dají nějaký sendvič.

Kompenzace? Jen přes vymahače.

0 Citovat

Bohuzel ani pres vymahace jsem od Iberky kompenzaci nedostal za zruseny a o 10 hodin pozdejsi let LIM-MAD v roce 2025 (udajne srazka z ptakem).

Jinak s Iberkou maximalni spokojenost:
Biz: LIN-MAD-BOG-MDE, BOG-MAD-VCE za 507 eur v roce 2021.
Eco: PRG-MAD + Biz: MAD-VIE za 9200 avios + 62 eur letos v roce 2026.

0 Citovat

Bohuzel ani pres vymahace jsem od Iberky kompenzaci nedostal za zruseny a o 10 hodin pozdejsi let LIM-MAD v roce 2025 (udajne srazka z ptakem).

V prípade downgradu by 75% kompenzácia nad 3500 míl mala byť jasná. Lenže u Iberie link na kompenzáciu downgradu neexistuje, živí operátori vás stále odkazujú na elektronické podanie claimu, inak to vraj nejde, španielsky letecký úrad pre podanie vyžaduje zaručený elektronický podpis, takže iná možnosť ako 30% vymáhači ani neexistuje. 

1 Citovat

fascinující, díky za vhledy do světa zábavních plaveb. Mě by na tom asi nejvíc štvalo to věčný zaplať. Povinné spropitné + další spropitné nad rámec + spropitné ze spropitného, wtf? Ať si ty lidi normálně zaplatěj a nepruděj mě s něčím takovým na dovolený

5 Citovat

U väčšej časti mass market lodných spoločností sprepitné máš v cene (Celebrity, Princess, TUI, Aida...) u luxusných u takmer všetkých (Oceania, Viking...) A či dáš niečo navyše, záleží len a len na tebe. Nikto od teba nič nečaká. Dokonca aj to základné môžeš zrušiť kedykoľvek počas plavby- ale takých, čo to urobia zrátaš na prstoch ruky

0 Citovat

To, že mi někdo připočte spropitné automaticky k ceně zájezdu opravdu neznamená, že ho mám v ceně. Ne, nemám, zaplatil jsem si ho zvlášť.

1 Citovat

Aby som len nekecal - pár fotiek z plavby Fort Lauderdale - Barcelona marec 2026

img-20260306-wa0007.jpg
img-20260306-wa0023.jpg
img-20260310-wa0024.jpg
img-20260317-wa0018.jpg
img-20260317-wa0004.jpg
img-20260309-wa0045.jpg
img-20260313-wa0028.jpg
20260311-121005.jpg

0 Citovat

floodland napsal(a):

To, že mi někdo připočte spropitné automaticky k ceně zájezdu opravdu neznamená, že ho mám v ceně. Ne, nemám, zaplatil jsem si ho zvlášť.

u spoločností, ktoré som vyššie vymenoval to máš v cene z cenovky - niečo ako palivový príplatok u leteniek

0 Citovat

Tak tady znáš komplet cenu za vše vždy předem. 

Drahý je satelitní internet, normální s mobilem s EU tarifem v ceně funguje pouze u pobřeží Evropy. 

A pak ty balíčky s koktejly. Ale jsou i ty plavby, kdy hlavně potřebují na sezonu přesunout loď a pak jsou většinou již v ceně.

A pak se dá hodně ušetřit na ubytování, pokud má člověk tu vnitřní kajutu jen na přespání a celý den tráví mimo ní. Opakem jsou pak kajuty s balkony a terasami.

Pro někoho, kdo zvládne týden v Egyptě AI by ta plavba neměl být problém.

0