Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?
@bugr: pěkné video. V názvu máš drobný překlep "tkae offs". Plus 29.6.2026 bude asi taky překlep.
jsem blbec :D
prostě mraky práce a tohle jsem rychle udělal večer, nevím co mě to napadlo tam cpát ten červen. Se mi to chce znova nahrávat...
Island na týden. Rychlý přehled a náklady
Týden na Islandu je naprosté minimum. Stihli jsme sice objet celý ostrov a najet 2533 km, ale k vidění je toho mnohem víc. Islandská příroda je pro milovníky turistiky naprostý ráj. Původně jsme chtěli ušetřit a spát v autě, kvůli neustálému dešti to ale bylo nepohodlné, takže jsme nakonec využívali ubytování (převážně guesthouses)- na jihu nereálné ale dále do hloubky ostrova se dalo sehnat něco normálního na 2-2,5 tisíce.
Celkově nás cesta pro dva vyšla na 60 000 Kč , což je vzhledem k tamním cenám skvělá částka , toto si myslím.
Benzín stál kolem 38 Kč za litr, zhruba co u nás, ale platí se silniční daň ~1800 kč za 7 dní)
Do nákladů padly:
letenky 2 os s kufrem 11 600 Kč
Ubytování 12 000 Kč
Auto s pojištěním 14 800 Kč
Benzín 7 500 Kč
Výlet lodí na velryby 5 000 Kč
Outdoorové vybavení (byla potřeba dokoupit něco) 3 000 Kč
Jídlo z domova 1 500 Kč
Kapesné 4 000 Kč
Parkování 700 Kč , je to extrémně malá částka parkoval jsem všude možně a vychcaně co to šlo abych se vyhnul jejich debilním parkovacím plochám. U každého místa k pozorování jsou tam kamery a hrozný systém parkování do konce dne za ~165 kč, ikdyž tam budu pouze 10 minut, přišlo mi to dost přehnané, za den jsem stíhal navštívit i 5 míst a nechávat denně za parkovné 800 kč a za 7 dnu už přes 5000 to fakt ne.
Co se týče Reykjavíku, už předem jsem věděl, že tam vlastně není co dělat a že návštěva nemá smysl. Před odletem jsme tam sice na chvíli zajeli, ale realita mě zklamala ještě víc než moje nízká očekávání. Ztrácet tam čas byla úplná zbytečnost, příště bych se městu vyhnul obloukem a zůstal raději v přírodě.
par fotek přidávám , celkem jsem jich nafotil 1644 😄