Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

@andreko - Thanks for contacting us. Regrettably, there are no vacancies at this moment. We recommend to frequently check our website, due to if there be any cancellation, the availability would be automatically updated. The availability was open until Mai not more and it is fully booked. The availability for summer will be open probably in the next weeks. - týden starý mail ze Central de Reservas del Camino del barranco de Masca

0 Citovat

MIGUELAS napsal(a):

@Libor_S Na Havaji jsem nebyl, ale mám zkušenost, že mám pech a funguju jako magnet na déšť, takže než někam jedu, procitam statistiky, úhrny srážek a jak je kde sezóna. Už me takto vypekla Srí Lanka, pokaždé Filipíny i Thajsko, takže se snažím cestovat v měsících, kdy pravděpodobnost škaredého počasí je menší.

Zkus mrnout  na listopad  ,je to sice hrozne davno ,ale pocasi se snad tolik nemeni byl jsem Maui (jen,mezipristani a pak tyden (nebo neco pres) Oahu  a neprselo ,nebo si nevzpominam,  pak jsem letel na Raratongu a dal do Aucklandu  na Oahu jsem letel ze SF 

Jinak i dneska valecka na plazi  jak sem daval fotku  i jsem dvakrat vlezl do more sice asi 12 stupnu  ale   dalo se to na par temp -)) a klid bez lidi a bez rousek,  Ryanair do CR posouvam 

0 Citovat

Deny napsal(a):

Vida, tak Portugalsko, píšu si. A co Bulharsko, nevíte někdo, jak to mají s rouškama a spol.? Ale stejně se chystáme nejdřív v červnu, to je asi ještě na plánování čas.

A koukám, že Portugalsko (kromě Madeiry) už není pro Němce riziková oblast, takže do letadla bez testu?

S Portugalskem bych si nebyl tak jistý, jak jim to tam šíleně vyletělo, tak se k těm rouškám taky docela upnuli. Ale přímo zkušenost nemám. V Řecku jsou bohužel stejní jako Španělé, naprostá posedlost. Zbývá jen doufat, že je to všechny přestane bavit, ale zatím to nevypadá. Aspoň, že celá "bývalá Jugoslávie" je rozumná a v Bulharsku je to taky povinné jen v místech, kde je hodně lidí.

0 Citovat

V Řecku to dodržovali i na konci loňského léta. Fakt svědomitě na to, že bylo venku 35. Ani to nikdo nemusel kontrolovat.

0 Citovat

Matous: vypadá to, ze k rouškám ses upnul hlavně ty, neřešíš tady nic jiného. Tvymi slovy naprostá posedlost. 

0 Citovat

byvala Juhoslavia je naozaj ziarivy priklad rozumnych narodov, teraz to napriklad predvadza Cierna Hora a to sa ani netyka pandemie :))

0 Citovat

Tak já taky nechci jet na dovolenou, kde budu trávit letní vedra v roušce. I v zimě na Kanárech jsem venku nosila jen látkovou roušku, kterou jsem vykuchala, aby byla jen jednovrstvá, jinak bych to nedala. Do obchodů a jiných tlačenic nosím bez problémů respirátor

0 Citovat

To nechce nikdo soudný, taky doufám v léto bez rousek, ale snad není třeba to stále dokola omilat a dělat z toho alfu a omegu cestovani. 

0 Citovat

Rekove  i Spanele spolehaji asi na Brity  ze jim spasi sezonu  asi nejrozumnejsi budou skutecne Chorvati nebo i ta Cerna Hora a  taky Bulhari... cim dal vic lidi si uvedomi ze nosit rousku venku  je naprosty nesmysl a takove  ty sachy  prijit do hospody  v rousce tam ji pri jidle sundat a pak zase nasadit ,,takovy clovek co tohle podporuje, by mel navstivit psychiatra O diskriminaci lidi co odminou vakciny a bude po nich vyzadovan test ani nemluvim  Lidi si musi konecne uvedomit o cem ta saskarna s covidem je ,,nepopiram ze covid neni ,ale dneska uz to neni o nicem jinem nez o penezich  co s miliony rousek ,testu ,vakcin  ?  Doufejme ze Bulhari a byvale staty Jugoslavie  to pochopily a otevrou leto bez vsech zbytecnych buzeraci a podpore papalaskeho bussinesu  Mozna by se mohli pridat i Portugalci  Uvidime taky co Italove , treba Sardinie nebo Sicilie, na ten blby sever jim taky jezdi davy co jim prinasi nezanedbatelny zisk 

Proste tam co to nepochopi lidi nepojedou , snad to ty covidove hysteriky vzpamatuje 

0 Citovat

eremi napsal(a):

To nechce nikdo soudný, taky doufám v léto bez rousek, ale snad není třeba to stále dokola omilat a dělat z toho alfu a omegu cestovani. 

eremi zrovna od tebe to sedi -)) vzdyt ty a tobe podobni celou dobu haji restrikce a je to treba stale priponinat  i kdyz jak nezmenis odpirace restrikci jako jsem ja , tak zase  odpiraci nezmeni hysteriky ...ale ona to alfa a omega cestovani je ,, to se neda zadnym argumentem vyvratit   

Proc asi myslis  ze  odmitam jet na Kanary a ani do Recka nepojedu  kdyz budou takovi jaci jsou  V Irsku jsou taky na palici, jen to tady na jihu u me neni tak znat  Rousky tu nikdo nenosi  a ted jsem jezdil na plaz  policajti  kontrolovali, ale me nestaveli ,,,,,asi spis jestli v aute nejedou cizi , na tom se da vybrat  100 euro od kazdeho ,,,,nesmysl s 5 km uz pominul 

0 Citovat

tonic napsal(a):

teraz to napriklad predvadza Cierna Hora a to sa ani netyka pandemie :))

Co konkrétně myslíš?

0 Citovat

Mikire, nešly by ty cynty:

a) česky

b) do správného vlákna?

 

Na papaláše, revoluce, vzpoury, hadry na hubě, buzeraci, tečky místo čárek a "nepopírám, že covid není" (= popírám, že covid je) jsem připravenej v Covid - obecné téma a ne tady, kam člověk chodí, aby se něco dozvěděl ... Dík

 

0 Citovat

@eremi - cinska dialnicu nema kto zaplatit cinskym bankam a krajina je na pokraji bankrotu. a zrazu su vsetci prekvapeni, ze EU ich nechce z tych sraciek vytiahnut

https://www.politico.eu/article/...hway-loan/

a toto predpokladam caka napr. aj Srbsko

0 Citovat

Díky, to jsem vůbec nezaznamenal. Takže léto v Černé Hore možná bude celkem horké:)

0 Citovat

eremi napsal(a):

To nechce nikdo soudný, taky doufám v léto bez rousek, ale snad není třeba to stále dokola omilat a dělat z toho alfu a omegu cestovani. 

To rozhodně ne. Naštěstí do omílacích diskuzí asi nechodím

0 Citovat

mikir napsal(a):

[citace="eremi"]

To nechce nikdo soudný, taky doufám v léto bez rousek, ale snad není třeba to stále dokola omilat a dělat z toho alfu a omegu cestovani. 

eremi zrovna od tebe to sedi -)) vzdyt ty a tobe podobni celou dobu haji restrikce

[/citace]

On tu snad někdy někdo hájil nošení roušek venku?

0 Citovat

Tak já třeba hájit roušky venku budu. To, že se Covid šířil v zimě zejména v horských oblastech je nezpochybnitelný fakt. Stejně jako loni v Alpách nebo nyní ve Whistleru. Všichni co jezdili vědomě porušovat zákazy "na čerstvý vzduch" by si to měli vyžrat s rouškami i v létě. Mě už to taky nebaví, ale mnohem víc mě nebaví to neustálé brečení ohledně nutnosti nosit roušky/respirátory. Kolik dalších mrtvých je potřeba, aby se některým v té palici už rozsvítilo?

0 Citovat

Jenže v těch střediscích se to šířilo v hospodách, kde byla hlava na hlavě, ale rozhodně to nechytíš, když kolem tebe někdo projede na sjezdovce.

0 Citovat

Napsal jsem reakci do jiného vlákna. Sem už o tom nepište.

0 Citovat

Já bych to téma akorát uzavřel článkem seriózního média, ať si každý udělá názor na základě jasných argumentů: https://www.bbc.com/news/explainers-55680305

Walking past someone in the street or having a jogger run by you, means you're close together for a few seconds at most. Fleeting encounters are highly unlikely to be long enough for enough virus to reach you.

Prof Cath Noakes, an airborne infection expert from the University of Leeds, says someone would have to cough right at you, at the moment you're inhaling, for an infection to happen.

0 Citovat

A to je taková pěkná tečka za tím naším případem 

0 Citovat

@Jakub S dobre  ta omacka uz patri jinde uznavam , ale ono to nejak vyplynulo s toho kam pujde v lete jet ,,,

0 Citovat

Ahoj! Byli jste někdo za poslední měsíc v Paříži? Zajímalo by mě, jak to tam v praxi funguje... Chtěla bych si projít město, Louvre vím že je zavřený, ale zajímá mě spíš architektura a město jako takové, otevřené bary nepotřebuju, otevřené hotely /airbnb ano :)

Děkuji všem za případné postřehy a komentáře :)

0 Citovat

Vídeň - MALLORCA - Vídeň (Ryanair): cesta tam PCR test 1300 Kč; cesta zpět bez PCR, bez antigenu (který řada lidí za cenu 35 € a půl den v háji mačkala před boardingem zbytečně v ruce), bez karantény.

V Palmě před odbavenim za vás vyplní personál lísteček velikosti vizitky, že tranzitujete, ten odevzdáte u boardingu. Ve Vídni po vytažení českého pasu naprosto volný průchod bez jakéhokoli tranzitního formuláře nebo ukazování jízdenek/dokládání způsobu cestování.

➡️ Počasí aprílové, ale plavky určitě užijete😁

➡️ Letenky tam i zpět od 700 Kč.

➡️ Ubytování levný pokoj 350/Kč/osoba; 4* luxusní pokoj s vyhlídkou na moře v Porto Cristo s bufetovou snídaní (sladké, sýry, losos, vajíčka na tisíc způsobů, místní šunky, ovoce, zelenina, jogurty, freshe, výborná káva a hlavně Prosecco🥂🤗) za 700 Kč osoba a noc...

➡️ 8 dní auto domluvené až po příletu bez předchozí rezervace s plnou pojistkou 5300,- (Europcar), Sixt chce dvojnásobek😁 (a bacha - funglovka Fabie 🇨🇿💪).

➡️ Spaní v autě s přímou vyhlídkou na moře bez problému 😊

➡️ Ostrov prakticky bez turistů, obvykle natřískané pláže jen vaše...

➡️ Roušky místní opravdu nosí, ale na vás BEZ se nikdo ani nepodívá (do obchodů a hotelů samozřejmě i my S).

➡️ Restaurace, zahrádky a vše ostatní otevřené, ale jen do 17 hodin, pak už jen výdejní okénka a minimarkety alá Suvenýry (opalováky, žabky, alkohol, sladkosti a nafukovací pelikáni)

➡️ No a to hlavní  - víno od 1,3 €/sedmička, místní CAVA od 1,9€ láhev...💛

 

Jo a tentokrát mě ani neokradli ✌😁

0 Citovat

Úplně jsi mě navnadila na další cestování!

0