Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Nemecke prijezdove? Nemci pri tranzitu letadlo-auto vyplnovat formular nechteji….

0 Citovat

Dnes jsme přiletěli z Korsiky do Berlína. V Bastii chtěli vidět na check-inu pouze test. Měli jsme antigen z lékárny za 29 euro. V Berlíně nikdo nic, jako za starých dobrých časů... 

0 Citovat

puketapu napsal(a):

Dnes jsme přiletěli z Korsiky do Berlína. V Bastii chtěli vidět na check-inu pouze test. Měli jsme antigen z lékárny za 29 euro. V Berlíně nikdo nic, jako za starých dobrých časů... 

Zaujímavé, nám spravili antigen v lekárni zadarmo...

0 Citovat

Test zdarma byl do 7. července, pak už za peníze... 😣

0 Citovat

V pátek jsme přiletěli z Madeiry (letěli jsme po dlouhé době s cestovkou). Po příletu do Funchalu několikrát kontrolovali (a načítali) QR kód z Madeira Safe, vše bylo rychlé a přehledné. Jenom ty body v aplikaci jsme nějak nepochopili - aplikace nám nabízela jen velmi málo míst, kde body uplatnit (i když jsme bodů měli dost), a kde jsme stejně nebyli.

Na Madeiře poměrně málo lidí, i když nám přišlo, že ke konci týdne už lidí všude z nějakého důvodu přibylo. Neměli jsme problém rezervovat auto pár dní před příletem, teď už to prý problém je. Podle předcovidových fotek bylo všude řádově míň lidí, než před covidem, což bylo super, klid, nikde přeplněno. I tak jsme ale na levádách i na horách dost lidí potkávali, řekla bych, že hlavně místní a Čechy. Roušky (stačí chirurgické) se nosí ve všech vnitřních prostorách a všichni to dodržují. V hotelu na snídani jsme roušky neměli pouze u stolu, ale snídaně byla klasická bufetová bez omezení. Na pláži roušku neměl nikdo, na ulici občas jo - je myslím povinná venku při výskytu hodně lidí.

Při odletu na check-inu velmi striktně kontrolovali, jestli splňujeme podmínky příletu do ČR - respirátory FFP2 (i když na Madeiře stačí chirurgické roušky, v ČR jsou potřeba tyto respirátory) a vyplněný příjezdový formulář s QR kódem. Zahlédli jsme, že spolucestující bez QR kódu odmítli odbavit. 

V Praze po příletu kontrola vůbec nikde žádná. 

 

0 Citovat

Autem na 2 dny Německo. Nákup v outletu Wertheim Village. Tak 75% lidí respirátory i venku, uvnitř všichni. Motá se tam dost lidí. Ubytování 1 noc, na recepci nic nechtěli. U pumpy uvnitř respirátory, dokonce i rozestupy uvnitř k pokladně.

0 Citovat

Výlet s detma vcera, do Nemecka na bobovou drahu a atrakce v Altenbergu, na Cinovci ani noha, na miste rousky nikdo (venkovni atrakce), vse jak za starych casu, Cechu minimum. Restaurace teraska vsicni bez rousek.

0 Citovat

@andreko

Bohužel nemecky prijezdovy formulář v Lipsku a hlavně v Antalyi na letišti vidět chtěli, bez něj nepousteli do letadla SunExpress. V Lipsku policajty zajímal i nega test. Pravidla jsou strašná, furt se mění, Češi počítali s testama z Turecka a pak šťastně litali po hotelu, že se Smartwings od 9.7.ho mít nemusí, do SRN je nutný 

0 Citovat

paolo.u napsal(a):

@andreko

Bohužel nemecky prijezdovy formulář v Lipsku a hlavně v Antalyi na letišti vidět chtěli, bez něj nepousteli do letadla SunExpress. V Lipsku policajty zajímal i nega test. Pravidla jsou strašná, furt se mění, Češi počítali s testama z Turecka a pak šťastně litali po hotelu, že se Smartwings od 9.7.ho mít nemusí, do SRN je nutný 

no ja vim, testy byt musi 48h antigen nebo 72h PCR, ockovani nemusi mit test, pri priletu letadlem do SRN, ale ten formular smerem do SRN je divny, kdyz tranzitujete do CR, tak oni maji v podminkach, ze neni potreba se registrovat, protoze nejdete do karanteny. Jestli je to jinak, tak bych moc rada videla, kde to je napsane, mas-li zdroj.

0 Citovat

V Turecku antigeny vubec nedelaji. Nikde. PCR stal 17Eur.

Formular do SRN divny byl, psal jsem tam jako karantenni adresu misto kde jsme meli zaparkovany auto... vyzadovala ho pisemne v letadle SunExpress - rozdali informacni papiry v letu smerem Turecko. Bez toho prijezdoveho formulare nemozno jit na palubu v Antalyi smer SRN.

 

0 Citovat

Jenomže tady platí podmínka návrat z Turecka=riziková oblast, tedy potenciální karanténa a tedy příjezdový formulář, do kterého se nahraje výsledek testu, očkování nebo prodělání nemoci jako eliminace karantény. Žádné výjimky s tranzitem dále oficiální prameny neřeší. Doporučuji vždy při příletu do Německa to checknout na https://www.einreiseanmeldung.de/

0 Citovat

To jsem teda z toho jelen. Mame let z Madeiry, coz je Portugalsko, teda high incidence, a lidi, co psali, tak formular nechteli.

0 Citovat

Jj, tak jak pise cali. SRN uplne jiny scenar jak Viden.

0 Citovat

Tak poslední update RKI je 7.7. kde je Portugalsko jako Hochinzidenzgebiet, tedy teď určitě formulář. 

0 Citovat

paolo.u napsal(a):

Jj, tak jak pise cali. SRN uplne jiny scenar jak Viden.

A ten formular se vyplnuje nekam online…

0 Citovat

Online a do maila dostaneš potvrzení to si vytisknes

0 Citovat

Asi sem slepa, vidim jen PDF… muzete mi sem hodit odkaz na tu online registraci, pls. A jak dlouho pred vstupem se to nejpozdeji musi zaregistrovat?

 Takze budu jako blbec nekde shanet vytisteni emailu…. Mame pronajaty byt🙄.

0 Citovat

https://www.bundesgesundheitsmin...21/DEU.pdf

 

0 Citovat

Podle mě není pro tranzit přes Německo formulář potřeba, kromě "areas of variant of concern". 

https://www.auswaertiges-amt.de/...us/2317268

On travels from, to or within Schengen passing through Germany and when leaving Germany via the fastest route available the following applies:

The digital entry registration and quarantine do not apply.

 

0 Citovat

@cali to je ten pdf ne? Ten se neda odeslat online.

@miba v tom prave celou dobu ziju, co to sleduju cca od kvetna.

0 Citovat

https://www.einreiseanmeldung.de/#/

 

Toto jsem vyplnil já, je to srozumitelné a kdyby to z té které země do SRN nebylo třeba tak ti to tam napíše a nepustí dal...

0 Citovat

Jasně, to je pro situace, kdy to nejde online, tedy vytisknul bych si jej bianco pro všechny případy a pokud by chtěli, tak jim ho tam vypíšeš a cajk.

0 Citovat

Diky. Jeste jdu zjistovat realitu FNC-BER, my jsme ockovany, deti ne🙄. 

0 Citovat

Dnes návrat s BG air  Sofie - Praha (BG je zelené, 2.7. při odletu z T1  na bráně před vstupem do letadla chtěli po nás, co jsme měli online check-in, negativní PCR test, naštěstí si rychle nechali vysvětlit, že BG je bez omezení).  Od 9.7. do ČR nutnost PLF + test do 5 dnů po příletu... Na místě skoro normální život, jen hodně obchodů a restaurací zavřených zřejmě natrvalo, hotely prázdné, veřejná doprava fungovala normálně, roušky 50/50, jak to kdo vnímal - více v MHD, 100% v zahr. supermarketech Lidl, Billa, Kaufland). Při návratu v Sofii neměli žádné covid-požadavky, ale 3x kontrolovali pasy + rentgen zavazadel = postupně 4 fronty společné pro všechny lety. Byli jsme na letišti jen s příručními zavazadly necelé 2 hodiny před odletem a skoro jsme je ve frontách pročekali. V Praze (Terminal 1) nám zkontrolovali QR kód příjezdového formuláře jen pohledem -  kdo ho neměl, byl ještě v tranzitu odkázán k nedalekým počítačům, kde musel formulář vyplnit, odeslat a vrátit se k pasové kontrole s QR kódem, údajně tam byl i někdo na pomoc. My jsme své dva PLF formuláře zvládli včera z hotelu, ale trvalo nám asi hodinu, než jsme příslušná políčka k vyplnění přemluvili, že naše ulice v Praze opravdu existují... Formulář vyžaduje i číslo letu a sedadlo, tak jsme se s ním mořili až po online check-in do letadla - uživatelsky to tedy pro nás přívětivé vůbec nebylo.

0 Citovat

Zena  ted letela  Dublin -Praha , v Dublinu kontrolovali antigen test vsem  ( minule stacilo ukazat cesky pas ) letiste porad dost puste  (bezduvodne mezinarodni cestovani je tu az od 19.7. ) V Praze  pak kontrola testu i  prijezdoveho formulare ( minule taky hlavne prijezdovy formular ) Pricemz minule i ted  Irsko oranzove  

Zlate lonsko kdy oranzova zeme bez buzerovani a bez testu  v obou smerech ,ted jsou i zelene zeme a vymyslejii same hovadiny 

0