Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

DaveVe napsal(a):

Prosím, kdo jste byl teď v Rakousku, tohle platí a vyžaduje se?

" Hotely v Rakousku jsou sice otevřených, ale každých 48 hodin je nutné předkládat nový negativní test v případě antigenního, resp. každých 72 hodin v případě PCR." (https://www.cestujlevne.com/mapa-covid19)

Plánuju AG test den před odjezdem, ale plánujeme se zdržet 2 noci a nechci řešit, že bych měl mít přes 2. nocí v hotelu další test, asi teda místní...

Jak kde, jedna paní na horské chatě kam jsme si šli pouze pro pivko ho po mně chtěla. Každopádně stačí, pokud si test uděláš před nimi. Takže si stačí vzít z domu samo testy a případně je provedete před nimi.

0 Citovat

To je tada opruz... A chtěla ho ještě před vstupem nebo až při objednání? Může se třeba na toaletu bez testu?

0 Citovat

@Rakousko: uvažujeme o pár dnech v Rakousku. Poslali jsme včera dotaz do několika hotelů, jak je to konkrétně u nich s AG testem každých 48 hodin. Ze 3 nám napsali, že když jsme plně očkovaní nebo máme 22 dnů po prvním, stačí jim to a test netřeba. Čtvrtý se vyjádřil neurčitě, ale s tím, že AG testy mají na recepci zdarma.

0 Citovat

Vídeň - Chania s Wizzem před týdnem tam a dnes zpět. Při letu tam kontrola QR kódu a očkování ve Vídni, na místě kontrola opět QR kódu a očkování z Tecky, nechteli vidět paradoxně  žádný doklad totoznosti. Zpět bez jakékoli kontroly, jen občanka a ve Vídni klasický tranzit. 

Řekové breceli v článku na seznamu jak málo tam mají turistu, ale Chania plná a večer ve městě ani jeden volný stůl v hospodě. Sami Angličani, Němci, Rusi, Poláci... Roušky jen v kramech typu Lidl, v menších se to tolik nedodržuje, na lodi (linka) vůbec. V busu jen v předních řadách. Pár klidných mist hlavně na jihu by se našlo, ale definitivně třeba Chania a Bali praskaly ve švech a auta na Balos stala mimo parkoviště snad kilometr podél cesty. To samé Samaria, stovky lidí. Půjčení auta, nejmenší hodně ojety krap (C1) od 200e na týden s plnou pojistkou, benzín 1.70.

0 Citovat

No to je masakr. Zato ve Švédsku jsem za dva týdny potkal asi tři německý auta a dvě rodiny Poláků. Jinak nikde nikdo. Tisíce volných koupališť, vedro jako prase - vzduch tak + 25 až 30, voda klidně i 16 a více. 

Na jih jedině v zimě. 

 

0 Citovat

Hmm, tak to je znát těžký nárůst oproti polovině června. V Paleochoře na jihu na té návětrné pláži bylo tehdy jen pár lidí a Samaria v první den otevření celé délky odshora z Omalu snesitelný počet lidí..místy třeba 10 min. jsme nepotkali nikoho. Za mě bych to už ani v červenci kvůli vedru nešel. Ale Chania nebyla úplně prázdná ani tenkrát..

0 Citovat

mirjur napsal(a):

To je tada opruz... A chtěla ho ještě před vstupem nebo až při objednání? Může se třeba na toaletu bez testu?

Já to vůbec nepochopil. Bylo to dokonce výdejní okénko! Stála tam fronta tak 10 lidí. Kromě nás nikdo nedodržoval rozestup 2 m a ona na nás jediné vytáhla, jestli máme Ag test. Po chvíli absolutní nasranosti jsem si řekl, že jsem moudřejší, dal si 2 rychlý pivka a bylo to v pohodě :)

0 Citovat

Milane V, já měl v plánu tu Samariu lézt stejný den i nahoru, protože jsem tam měl zaparkované auto a zdalo se mi to proveditelné, pár lidí na TA psalo, že to tak šli, samozřejmě jsem chtěl ušetřit 11e za loď a 5e za bus. Začal jsem slézat už o půl osmé, ale dolů po těch blbych kamenech jsem se dostal až kolem jedné a další 2km na pláž a usoudil jsem, že zpátky to nedám ne fyzicky, ale časově. A to jsem byl posrany, jestli me vezmou do busu co jede od lodi na Omalos, jako že nevzali protože byl plný a já byl od auta 37km, naštěstí přistavili ještě další bus.

0 Citovat

No tak to dej pokoj😀Mě to procházkou dolů stačilo. Navíc nemám rá vracet se stejnou cestou. Ty lodě na Krétě jsou dražší než třeba na stejný vzdálenosti na Kykladech. Agia Roumeli-Paleochora 17€..Ale jinak hodnotím Samariu jako top..

0 Citovat

Milan V, mě z celé té soutěsky stačila dolní třetina, takže bych příště připlul do A. Roumeli, tam třeba jednu noc přespal a zase lodi zpět. Je to malá regionální firma, si ty ceny můžou dovolit. Lod opět plná, že si neslo ani sednout.

0 Citovat

Pokud někdo letí z ZRH a potřebuje rychle PCR test, tak aktuálně na T1 za lidových 380,- SFR. To už je i na Švýcary bissl zu viel:-)

0 Citovat

Podle webu letiště máš výsledek toho pcr testu do 20 minut, fakt by mě zajímalo, jaký na to mají protokol. Ale zas tu pcr mašinu nejspíš pustí jen kvůli několika lidem (standardně se pcr jede na 96 nebo 384 vzorcích) a někdo to tam musí odebrat, napipetovat, spustit a vyhodnotit a to vše v režimu práce s potenciálně infekčním materiálem. Vysokohorská přirážka tam sice je, ale ty náklady taky nebudou úplně malé.

0 Citovat

No tak v Praze to stojí 300EUR, to už tak velký rozdíl není.

0 Citovat

Zdravím, nevíte někdo jak to je s covid na vnitrostátní lince ve Španělsku? Měli bychom letět Krakow- Sevilla- Tenerife.

0 Citovat

Hranicny prechod muriqan - sukobin

Albansko - cierna hora

Ziadne korona buzeracie, len pas a nemam problema

Zatial to vyzera, ze v cirnej hore sa nosia ruska vnutri, zlate bezruskove albansko

0 Citovat

vitblecha napsal(a):

Zdravím, nevíte někdo jak to je s covid na vnitrostátní lince ve Španělsku? Měli bychom letět Krakow- Sevilla- Tenerife.

https://www.hellocanaryislands.c...y-islands/

0 Citovat

Hlásím návrat z Biškek, Karakol tedy Kyrgyzstán let s Turkish, vše proběhlo skoro hladce.

Jestli chce někdo nějaké info pište. Pobyt krátký 12 dní, ale výživný. Petr 

0 Citovat

Včerejší let Ryanair PRG - CFU. U gatu v Praze kontrola cestovního dokladu, řeckého PLF a očkovacího certifikátu (nebo testu). Při příletu pouze rychlá kontrola PLF, nic jiného vidět nechtěli. Dívali se na číslo QR kódu, takže předpokládám, že bude platit podobný systém jako loni, tzn. "nesprávné" počáteční číslo -> šup na testy. Já měl čtyřku :-)

0 Citovat

Petr Parizek napsal(a):

Hlásím návrat z Biškek, Karakol tedy Kyrgyzstán let s Turkish, vše proběhlo skoro hladce.

Jestli chce někdo nějaké info pište. Pobyt krátký 12 dní, ale výživný. Petr 

 

Ja chcem info, rozpis sa

0 Citovat

tak návrat z madeiry - let : Funchal-Lisabon s Tap, pak Lisabon-Budapešť s Wizz. Funchal- chtěli jen letenku a doklad, pro jistotu jsem vyplnil i "příjezd do -  pevninského portugalska", ale nezájem, i dle našeho velvyslanectví v Lisabonu to nechtějí (ano vím, že to je puntičkářství, ale než zůstat na Madeiře a hledat další let, tak jsem to raději vyplnil..), test ani certifikát o očkování nikoho nezajímal.. salonek na  madeiře uzavřen.. v lisabonu při výstupu nezájem, měli jsme cca 3 hodiny čistého času v lisabonu, tak jsme se projeli tramvají 28 tam a zpět..pak už celkem problém - autobus sice na T2 jezdí pořád, ale fronta jako prase..do autobusu brali snad jen lidi na sezení... odhadli jsme to na minimálně půl hodky čekání, spíše i více..vzali jsme taxi za 3 eura.. u checkinu wizz cca hodinu a půl před odletem ještě nebyli zaměstnanci.. měli jsme online a zavazadla jen do letadla.. tak jsme šli rovnou na gate.. boarding začal asi 15 minut před odletem... stačila jen letenka.. pak 3/4 hodiny čekání v letadle..postupně se trousili opozdilci..poslední "v klobouku a kožené bundě" dorazil fakt 3/4 hodiny po předpokládaném odletu.. fakt jsme cca 20 minut čekali jen na něho!!! tak mě napadá, máte někdo zkušenost, že by na vás čekalo půl hodiny celé letadlo?? kromě teda izraele, tam to je asi standart.. pak přílet do budapešti... nikdo nic nechtěl, přejezd přes slovensko do čř.. nikde žádné kontroly.. až na zpoždění letadla nebyl rozdíl mimo necovid..

ještě k madeiře... říkali, že cca 10% turistů co normálně.. šli jsme skoro všude (pico areiro, 25 fontán, balchoes) relativně brzo (ale fakt nástup spíše až před 10..), a v naprosté většině tam sami a zpátky jak kdy, ale bez živáčka jsme byli klidně i 3 hodiny v kuse... super.. absolutně mě dostala kopcovitost.. fiat panda pro dva relativně ok, ale často za "1", "2", max 3... fakt brutální... spotřeba přes 8 na sto..!! ale dalo se a nakonec i s úsměvem..:) Madeira aplikace jsme využili na max - potkali jsme čechy, kteří chtěli na velryby, ale pak jim změnili termín a už to nestihli.. my jsme nasbírali 65 bodů (gold) od čtvrtku do pondělí.. hned v pondělí jsem objednal za body večeři ve Funchalu - nejbližší termín byl středa, celé to klaplo, večeře v hodnotě 44 euro na jednoho - výběr z menu, co chcete, předkrm, hlavní chod, desert, 2 sklenice vína... fakt paráda s nádherným výhledem na funchal.. krásné rozloučení s madeirou...

0 Citovat

Tak to máš štěstí, žes odletěl. V Lisabonu stávkuje pozemní personál  ... Asi až do pondělí.

0 Citovat

Včera jsme se vrátili z Tenerife a Gomery. Odlet na Tenerife 1. července s Corendonem z Norimberka - kontrolovali pouze příjezdový formulář (on-line vyplnění bylo jednoduché a QR kód přišel okamžitě po odeslání). V ubytování chtěli očkování/prodělání/test. Přesun na Gomeru trajektem - nekontrolovali nic, jen cestovní doklady. V novém ubytování stačily testy, které jsme uplatnili před 9 dny při příjezdu na ostrovy. Návrat: měli jsme jen příruční zavazadla, takže rovnou ke gatu. Tam kontrola očko/prodělání/test (stačil i antigen), ale kdyby tam bylo napsáno Ferda Mravenec - pozitivní, asi by jim to bylo jedno. Nicméně o týden dříve, když se vraceli domů naši přátelé, 12 lidí bez testu neodletělo (šli rovnou ke gatu, takže už bylo pozdě na letištní rychlotest). Příjezdový formulář do Německa nikdo nechtěl (pro jistotu jsme měli, i když pro tranzit to snad není nutné), v Norimberku odchod z letiště bez jakékoli kontroly, přejezd do ČR rovněž. Na Kanárech jsou povinné roušky i venku a poměrně dost se to dodržuje, občas vás někdo i napomene. Na Gomeře minimum turistů, nádhera. Cena testů je poměrně vysoká, antigen okolo 35 euro, na Gomeře 45 (Valle Gran Rey), PCR na Gomeře 150...

0 Citovat

Doufam,ze do zimy se vzpamatuji  nosit rousku v lete u more muze vymyslet  jen blazen ,jinak jasne jina kupni sila ,ale v Irsku antigen zlevnil o 4 eura z 49  na 45 na letisti,  znami nasli  v jedne ctvrti v Dublinu za 29  ale na tom letisti to jde dobre  PCR jsem tu jeste nedelal ale slevnili z 89 na 69  Po priletu   s povinnym PCR testem muze jit clovek  po 5 dnech na PCR zdarma   ale karentenu stejne kontroluji jen  sms zpravou Od 19.7 nebude uz pozadavek karanteny  v pripade  ze bude mit  certtifikat s PCR testem  Doufal jsem ze bude stacit antigen ale zatim to nevypada 

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Tak to máš štěstí, žes odletěl. V Lisabonu stávkuje pozemní personál  ... Asi až do pondělí.

tak to jsem vůbec nevěděl... teď se na to dívám...fakt máme štěstí..:) dík za info...

0 Citovat

Mikir: s ohledem na to ze tam mají rousku povinnou vic než rok a teď jim na tam docela nepříjemne stoupají počty nakazenych tak se da ted očekávat spis zprisnovani... ja byl na Tenerife loni v říjnu a asi nejlepší dovolena, to nebyli nikde skoro zadní turisti, v horách žádné turistické autobusy, na pláži skoro nikdo, to byla pohoda... rouska mi přišla nejmenší problém.. ted uz je tam ale asi víc narváno, co jsem koukal na webcamery

0