Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

To je pravda, loni jsme byli ve stejnou dobu a (hlavně na jihu Tenerife) jsme byli snad jediní turisté (první noc nás v obrovském hotelu bylo jedenáct), v národním parku téměř sami. Po přesunu na sever bylo lidí víc, protože se tam rekreovali Španělé z pevniny, i tak oproti letošku absolutní liduprázdno. Letos si místní stěžovali, že turistů je pořád málo, ale na nás to bylo až moc (byli jsme týden před odletem přesunuti z vybraného a před rokem vyhlédnutého místa do rušnější části, už se s tím z fin. důvodů nedalo nic moc dělat), Gomera potom byla balzám... Celé to vzhledem k cestě s Corendonem byl vlastně původně jen pokus, nakonec jsme byli první jejich letadlo, které na Kanáry odletělo, a kdybych nečetla šílené recenze, neměla bych si na co stěžovat - lety na čas, čisto, pozorný personál, to vše za 110 euro zpáteční letenka včetně 8kg příručního zavazadla... Mají už vypsané lety na příští léto za tyto ceny, kdo chce risknout, že by o ty peníze mohl přijít (asi se při zrušení dost těžko vymáhají), kupujte...

0 Citovat

Lucie napsal(a):

Včera jsme se vrátili z Tenerife a Gomery. Odlet na Tenerife 1. července s Corendonem z Norimberka - kontrolovali pouze příjezdový formulář (on-line vyplnění bylo jednoduché a QR kód přišel okamžitě po odeslání). V ubytování chtěli očkování/prodělání/test. Přesun na Gomeru trajektem - nekontrolovali nic, jen cestovní doklady. V novém ubytování stačily testy, které jsme uplatnili před 9 dny při příjezdu na ostrovy. Návrat: měli jsme jen příruční zavazadla, takže rovnou ke gatu. Tam kontrola očko/prodělání/test (stačil i antigen), ale kdyby tam bylo napsáno Ferda Mravenec - pozitivní, asi by jim to bylo jedno. Nicméně o týden dříve, když se vraceli domů naši přátelé, 12 lidí bez testu neodletělo (šli rovnou ke gatu, takže už bylo pozdě na letištní rychlotest). Příjezdový formulář do Německa nikdo nechtěl (pro jistotu jsme měli, i když pro tranzit to snad není nutné), v Norimberku odchod z letiště bez jakékoli kontroly, přejezd do ČR rovněž. Na Kanárech jsou povinné roušky i venku a poměrně dost se to dodržuje, občas vás někdo i napomene. Na Gomeře minimum turistů, nádhera. Cena testů je poměrně vysoká, antigen okolo 35 euro, na Gomeře 45 (Valle Gran Rey), PCR na Gomeře 150...

Na Kanárské ostrovy se nevztahuje zrušení povinných roušek venku ve Španělsku? 

0 Citovat

Já tam byl na konci června a v tu dobu se to lámalo a od soboty 26.6. neměly být povinné ani na Tenerife. Ale možná místní vláda je mezitím znovu zavedla. Počty se jim tam horší.

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Mikir: s ohledem na to ze tam mají rousku povinnou vic než rok a teď jim na tam docela nepříjemne stoupají počty nakazenych tak se da ted očekávat spis zprisnovani... ja byl na Tenerife loni v říjnu a asi nejlepší dovolena, to nebyli nikde skoro zadní turisti, v horách žádné turistické autobusy, na pláži skoro nikdo, to byla pohoda... rouska mi přišla nejmenší problém.. ted uz je tam ale asi víc narváno, co jsem koukal na webcamery

Nevim ja tam nikdy v lete nebyl jezdime tam v zime  chteli jsme koncem lonskeho a zacatkem letosniho roku ale nakonec jsme to vzdali  nehori byli jsme tam uz 11x  ,ale kdyz to nosili cely rok a evidentne to bylo k nicemu  tak se mohli uz poucit Letos bychom tam konec roku chteli zase prozit  tak uvidime  a nejde o to ze jsem odpurce rousek testu i ockovani 

0 Citovat

Připojím se k Mikirovi, letos by se tam už opravdu měli poučit, nejen tam, ale všude... Jinak pokud Španělsko/Kanáry na podzim/v zimě nebudou chtít mé peníze, případně jim nebude stačit mé plné očkování, rád pojedu jinam... Poslední dobou jsem spokojen s řeckou cestou, takže v červenci tchýni posílám na Rhodos na AI s českou cestovkou, s ženou vyzereme v srpnu Skiathos a na září jsem si pridal Kefalonii zpátečku z Vídně za 30e, nehodlám se v Praze zabývat preplacenymi suliny, co prudi s formuláři a testy a jsou sami tak ve vatě, že v místní Bille za svačinu jsou schopni dát i stokorunové dysko. A pokud se nepoučí, budeme v zimě v pohodě cestovat do černých zemi, tak jako loni..

0 Citovat

A co je ti po tom,kolik kdo dá kde dysko? Ty musíš být strašlivě zakomplexovany.

0 Citovat

Co vas to taha do takych krajin kde treba nosit rusky aj vonku a milion obstrukcii okolo vstupu a vystupu do krajiny

0 Citovat

V tomhle ohledu je “nejlepší” Kypr, jediná země EU, kde se pořád úplně všude vyžaduje rouška a je tam nejhorší situace z celé Unie :D Podmínky vstupu pro nás sice úplně volné, ale tam opravdu ne. Řecko je už fajn, dostali rozum, úplně něco jiného než na jaře.

0 Citovat

Aaa pan Eremi se probudil. Se běž někdy podívat na letiště Praha a srovnej si to třeba s Vídní. V Praze desítky policajtů (někdy mám pocit, že stovky), lidí z ochranky, které platíme za to, že jsou tam zbytečně na promenádě. Ve Vídni je jich tak akorát, spíše nejsou vidět, přesně jak to má být. Se pak obyčejný smrtelník nemůže divit, že letenky z Prahy stojí raketu. A když k tomu přidám tu frašku s příletem a formuláři, tak se rád Praze vyhnu.

0 Citovat

Včera návrat z Rhodu s Lauda. VIE-RHO kontrola BP, očkování nebo testu a formuláře.

RHO-VIE  Na RHO kontrola BP, očkování nebo testu. Ve VIE  stačilo kouzelné slůvko "tranzit".

Roušky  nosil pouze personál v hotelu a v restauracích.  Jinak zřetelně více turistů jak minulý rok.

Pláž Tsambiky byla plná aut z půjčoven. 

Doporučuji návštěvu hvězdárny ve Faliraki Astronomy Cafe Rhodes.

0 Citovat

Nevím, kam to napsat...dneska a o víkendu 31.7/1.8. je v Portugalsku stávka odbavovacího personálu. Pokud tedy neletíte s W6 nebo FR, kterých se to netýká, tak neodletite..

0 Citovat

Já se vrátila z Don Giovaniho a byla to teda jízda :D


e1.jpg

0 Citovat

PRG-ZRH-GVA se Swiss, online check in je vypnuty, kontrolujou se vsechny dokumenty hned u prepazky - negativni test/ockovani/prodelani covidu a svycarsky plf, pak uz staci jen BP, v Zeneve nikdo nic nekontroloval pri vystupu, volny pruchod

0 Citovat

Praha-Bari-Tirana-Berlín-Praha s WizzAir. V ČR kontrola dPLF formuláře+neg. testu. V Itálii ani ALB žádné covidové kontroly. Zpět v TIA i v Německu na pasovce chtěli vidět neg.PCR. V Bari v Arrivals hale možnost pro cestující do ALB udělat si free PCR test s výsledkem do 20min.

0 Citovat

Roušky na Kanárech od 26.6. venku skutečně povinné nejsou, ale byli jsme na GC do 10.7. a vzhledem k tomu, že 90 % turistů byli Španělé, tak je venku nosili skoro bez výjimky všichni. Oni si je už chtějí ponechat navždy, prostě si za ten rok nepřetržitého nošení na čerstvém vzduchu zvykli (zato si je rádi sundají uvnitř v hospodě, když se sesednou kolem jednoho stolu;-))

0 Citovat

Odskusany odlet z Kyjev-Zulany do Viedne si Wizzom. Ten isty scenar ako 2 tyzdne dozadu z Borispolu s Ryanom: bud test alebo ockovanie, inac neletite. Tranzit cez Rakusko s naslednou cestou na Slovensko neuznavaju so slovami: Wizzair nie je tranzitna spolocnost :))

0 Citovat

Flixbus Norimberk-Praha - svérázný výklad vstupních podmínek do ČR - test nebo plné očkování, jinak nejedeš. Prý interní pravidlo zelené mafie. O to víc zamrzí, že stevard mluvil plynně česky.

QR kód je ale vůbec nezajímal.

Minimálně dva lidi zůstali na zastávce.

 

0 Citovat

Právě jsme započali čundr po Norsku. Let KTW-OSL bez problémů, na checkin chtějí vidět test, stačí Ag48h, potom vstupní formulář do Norska. V Norsku po příletu fronta tak na 4h na testy, my docela neeticky šli východem pro plně vakcinovane, to bylo tak na 10 minut, doklad o vakcinaci vidět nechtěli, ani ho nemáme, jen boarding pass. Jinak v Oslu opatření a roušky v menším měřítku než v ČR.

0 Citovat

Stávka pozemního personálu v Portugalsku se týká i madeiry?

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a):

Stávka pozemního personálu v Portugalsku se týká i madeiry?

Ne, jen Lisabon.

0 Citovat

Týká se to všech Portugalských letišť, tedy i na Madeiře, ale Lisabonské bylo samozřejmě zasaženo nejvíce. Ten let, který byl z T1, tak neodletel. https://www.google.com/amp/s/www...n.html/amp

0 Citovat

Nebyl někdo teď v Kodani? Čeká mě let s Ryanair. Žádný příletový formulář nemají?

0 Citovat

Prodlouženej víkend Praha-Bordeaux, jednosměrná letenka za 10€, tam má být antigen a čestné prohlášení, ale kontrolovali to jen zběžně v Praze, cesta ven z letadla na autobus trvala do 2 minut :)

Ve Francii platí jen roušky uvnitř, jinak bez omezení. Velmi vysoká vybookovanost všech hotelů a ten zbytek vyjde dost draze. Vínu se ale daří, takže doporučuji výlet k Saint Emilion, je to tam fakt romantika!

Odlet z Bordeaux pak hrozný chaos, fronty na x hodin, ale nemá cenu je stát - chodí tam personál a shání lidi do letů, které jsou další na řadě, takže to stihnou všichni. Do čr nechtěli test a v Praze se ani nikdo nedíval na formulář.

0 Citovat

Když jsme u Francie, nebyl někdo v posledních dnech v Paříži? Jak to tam vypadá s počty turistů?

0 Citovat

V sobotu cesta Rumunsko -> ČR. Hranice Rumunsko - Maďarsko 45 min čekání, prohlídka dokladů a můžete pokračovat. Hranice Maďarsko - Slovensko, pár znuděných slovenských vojáků čumí do telefonů, žádné zdržení. Hranice Slovensko - Česko, nikde ani noha.

0