Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Dnesni OTP - VIE (Wizz). Na gate jen kontrola BP a cestovnich dokladu. Pro jistotu jsem mel i rakousky QR na fake adresu, nikdo videt nic nechtel. Ve Vidni se stacilo na pasovce odkazat na tranzit, dostali jsme papirek s "Checked", ktery o par metru dale kontrolovali vojaci. Pruchod volny. 

0 Citovat

Dnes ráno Praha - Riga (Ryanair). Na gatu chtěli vidět boarding pass a lotyšský QR kód. Letadlo docela plné. Bus z letiště-jizdenky nejdou koupit u řidiče,jen v automatu. 

0 Citovat

Ahoj, díky za info. Na check-in jsi tedy nemusel a šel přímo ke gatu, že? Prosím o info, zda jsou zavřené vnitřní prostory restaurací, jak tu někdo dříve psal?

 

0 Citovat

Ano,šla jsem přímo ke gatu,chtěli vidět QR kód,dostala jsem papírek a číslem,který jsem vzápětí druhé agentce odevzdala:-)))

S restauracemi nemůžu zatím sloužit, zahrádky fungují, kouknu.

0 Citovat

tbu napsal(a):

Ahoj, díky za info. Na check-in jsi tedy nemusel a šel přímo ke gatu, že? Prosím o info, zda jsou zavřené vnitřní prostory restaurací, jak tu někdo dříve psal?

 

Při odletu z Prahy kontrolují QR kódy u gatu, při odletu z Rigy musí jít všichni na check-in, naštěstí byly otevřené 3 přepážky, takže fronta byla asi na 15 - 20 minut. Kontrolují vše a vytisknou palubní lístek. 

0 Citovat

Martin77 napsal(a):

Práve čakáme na odlet Alghero-Vienna... vo Viedni pred týždňom kontrola dokladov, boarding pass, testy alebo očkovanie, plus talian.formulár. Teraz Alghero len doklady a boarding pass....ziadne testy, ockovanie, nič. Inak v Alghere je krásne.

Díky moc za informaci, právě se chystáme 1.8 z vídně do alghera a zpět 5.8 a letí s námi neočkovaní rodiče, tak jsme moc rádi, že víme od tebe, že stopro chtít testy na letišti v algheru nebudou, ale stačí do 5 dní v ČR.
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli půjčení auta (pokud jste si půjčovali) je dražší nebo to vychází stále na 2tis na den, slyšela jsem, že podražili ..

 
0 Citovat

@ tbu

Riga a vnitřní prostory restaurací - jsou otevřené pro plně očkované, nutné se prokázat občankou/pasem a QR kódem (předpokládám tím lotyšským, co se vygeneruje po vyplnění jejich příjezdového formuláře). Jinak centrum víceméně turistů prázdné, částečně i tím, že pekelně lilo. 

0 Citovat

Prosím vás, když se vracíte do okolních zemí (Německo), zajímá někoho příletový formulář do ČR?

0 Citovat

to Azul: díky moc za info a ať se vám výlet vydaří :-)

0 Citovat

Deny napsal(a):

Prosím vás, když se vracíte do okolních zemí (Německo), zajímá někoho příletový formulář do ČR?

Ahoj, v BER Nikoho nezajímal, jen test nebo ockovani, prodelani… pripadne ten jejich formular

0 Citovat

Dík, ono je to asi logický, že nemůžou tušit, co chce třetí země

0 Citovat

 

[/citace]

Díky moc za informaci, právě se chystáme 1.8 z vídně do alghera a zpět 5.8 a letí s námi neočkovaní rodiče, tak jsme moc rádi, že víme od tebe, že stopro chtít testy na letišti v algheru nebudou, ale stačí do 5 dní v ČR.
Ještě jsem se chtěla zeptat jestli půjčení auta (pokud jste si půjčovali) je dražší nebo to vychází stále na 2tis na den, slyšela jsem, že podražili ..

  [/citace]

 

Auto sme si nepožičiavali, takže ti neporadím...

0 Citovat

myslím, že jestli můžete, tak čím dřív tím líp, zrušit to jde většinou 24h předem bez sankce. Na místě jim bude jasné, že jiná možnost vám nezbývá, tak si prostě zaplatíte.
Pro příklad. Já bral auto na 14 dní plné pojištění cca 4 měsíce před za 550E. Kamarád se základním pojištěním stejný termín ale už jen 2 měsíce před za 770E. Týden před odletem cena v základu na stejný termín kolem 1200E. 

0 Citovat

23.7. Jsme leteli WRO-NAP. V Polske jen kontrola obcanky a BP. Nic vic. Vracime se do WRO pozitri. Jdeme uz ale radeji zitra na antigen na hl nadrazi, kde je zdarma. 
bude problem, kdyz si do kufru hodime par musli od more, nebo cajk? Ma nekdo zkusenost?

0 Citovat

Vcera cesta Lyon - Frankfurt - Praha s LH, Lufthansa ma taky rovnez vyply online check in, ale clovek si muze aspon predem vybrat sedacky, ve fronte pokud nekdo stal s cabin bagem, tak ho vzali stranou a poslali mu na mail boarding pass a zkontrolovali obcanku a test nebo ockovani, oba lety naplnene skoro na 100%, LYS-FRA byly volne dve sedacky, vetsina cestujicich Africane, co leteli domu, spousta bagaze a bordel, v Praze kontrola klasicky ukazani QR kodu na 5 vterin

0 Citovat

Takže podstoupena trasa Praha - Kišiněv - Tiraspol - Oděsa.

Potvrzuji zkazky, že někde chtějí vidět papír od každé dávky.

Kišiněv - chtěli vidět dva papíry od očkování a pak vlepili razítko do pasu. V Praze na odletu naopak jen pas a neřešili zavazadla nebo snad nějaké priority. Nástup bohužel jen busem. Ale měl funkční klimu.

Tiraspol. Přejezd přes hranici neexistující republiky - jako jediný jsem musel ven z maršrutky pro registraci a málem mi odjeli. Tam chtěli vědět, jak dlouho a kde budu.

Přejezd na Ukrajinu. Dvě zastávky na hranicích. Podněsterská strana - odebrání jejich papírku z pasu spolu s nějakou otázkou. Když jsem nerozuměl, tak jen mávnul rukou, ať jdu pryč.

Ukrajinská strana - sedí tam spolu s Moldávci, oficiálními. V maršrutce výběr pasů, kontrola pohledem očkování, případně testů. U cizinců otázka na drih vakcíny a opět chtěli papír od každé dávky. Plus dotaz na pojištění. Stačilo jim ukázat anglický papír od Axy. Pak už jen nekonečné čekání v maršrutce na vrácení pasů. 90 minut. Dva lidi nepustili. A další čtyři měli nějaký problém s razítkem, který nakonec vyřešili.

Roušky - v Kišiněvu ani Oděse se vůbec neřeší. V Tiraspolu je lidi mají v MHD a sem tam se nejde supermarket, kde je vyžadují a stříkají dezinfekci na ruce.

Plus restaurace nikde nevyžadují žádný test nebo registraci. Jen je otrava, že Sushiya zrušila papírové menu a musí se před QR kód.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Potvrzuji zkazky, že někde chtějí vidět papír od každé dávky.



Můžeš k tomu prosím něco bližšího? Co vlastně chtějí a kde to má člověk vzít?

0 Citovat

Já mám ty dva české covidpasy k dávce 1 a dávce 2.

0 Citovat

Katowice - Sardinie (Alghero) a zpět. Bylo potřeba jít na checkin i když jsme byli odbaveni online, chtěli vidět příletový formulář, test nikoho nezajímal, jinak Polské hranice volné. Po příletu na Sardinii nechtěl nikdo nic a za celý pobyt na Sardinii taky ne. Při cestě zpět až po přistání v Katowicích kontrolovali testy, ty jsme neměli, stačilo ukázat Českou občanku a pustili nás bez testů. Jinak na celé Sardinii žádné omezení, roušky jen v obchodech a to ještě jen tak nějak pofiderně nasazené pod nosem.

 

ČR - Německo (Drážďany) a zpět autem . Žádná kontrola, nemít navigaci, nevím, kde jsme přejeli hranice, vše je volné, restrikce totožné jako u nás.

 

 

0 Citovat

Praha - Budapešť - Praha (FR) 

U gatu v Praze kontrola testů. Párek Asiatů neměl a byl poslán na rychlý antigen - kupodivu stihli přijít zpět. Budapešt už bez kontrol. Covid omezení NULA - ROUŠKY se nikde, ale opravdu nikde nenosí. (Automaticky nasazuju před obchodem/mhd a jsem akorát za exota, je to po roce a půl totální nezvyk.) 

Zpět - V Budapešti se u gatu některých namátkově ptali na plf a test, ale moc jsem to nepochopil, mně se na nic neptali. Rouška se nasazovala až těsně před vstupem do letadla. V Praze klasicky přes pasovku ukázat plf, covid pas a pryč ...

Budapešť omezení - Széchenyi lázně - pár bazenků uzavřeno kvůli rekonstrukci, Citadella a "Széchenyi Lánchíd" most a silnice u parlametnu uzavřeny, Metro M3 taky mají něco rozkopaného, Nádraží Nyugati dělají stále snad nekonečnou rekonstrukci. Ostatní bez problémů. Čeština a slovenština je slyšet na každém kroku.

0 Citovat

Včera návrat z hor v Rakousku. V jednom ubytování o covidu ani zmínka, v druhém chtěli vidět covid pas. Některé hospody a kavárny jako před covidem, jinde se symbolicky zeptali na očkovaní/test, někde chtěli vidět covid pas + vyplnit formulář. Roušky v obchodech a autobusech nosí prakticky všichni. Cestou tam rakušáci na hranicích namátkově některá auta kontrolovali (nevím co přesně, nás nezastavili), zpátky nezájem a plynulý průjezd.

0 Citovat

Dnes jsme byli na hlavním nádraží v Neapoli na antigen. Zítra letíme s Ryanem do WRO, pak autem do Čr. Výsledek testu nám dali v papírové formě bez QR kodu. Říkali nám, že tohle není EU covid pass, ale že platí 48h, tak nás snad nechají nastoupit, když řeknu, že jsme jen transit. 

0 Citovat

Při nástupu do Polska ti nikdo test kontrolovat nebude, není povinný. Polák klidně může zůstat 10 dní v karanténě a nejít na test vůbec.

0 Citovat

Let Oděsa-Katowice. V pravé řadě je horor se dostat na letiště. Trolejbus tam dočasně zrušili na jeden furt (na letišti už nejsou troleje) a maršrutky nějak nepremávají. Ve výsledku zbývá jen taxi cca za stovku. Trolejbus je exotičtější a rozhodně bezpečnější jak Ukrajinec za volantem.

Potřeba vyměnit mobilní BP za papírovou letenku na check-inu. Naštěstí byli jen dva lidi přede mnou. Na bráně je nic nezajímalo, jen BP a pás a všechny lifrovali do samoletu.

V Katowicích po přistání rychlovka, protože jsem na pasovku přišel mezi prvními. Kontrola pasu a pípnutí QR kódu z covidpasu s očkováním.

Z letiště jezdí autobusy do centra nově za 6 PLN a teď je provozuje ZTM.

0 Citovat

Vlak z Katowic do ČR - kontrola nulová.

 

0