Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

VC Belgie, 75 000 lidí v neděli, přístup pouze pro očkované, testované nebo po covidu 90 dní. QR kódy se kontrolovaly, ale identita ne, takže teoreticky bylo možné ukázat kód kohokoliv🙃 Roušky doporučené, takže 99% lidí je nemělo, pohoda, až na ten déšť a kosu😂

0 Citovat

Miguelasi od Kanaru mame ted 3 letou pauzu a doufam ,ze uz to letos konecne zase vyjde ,ale Cicar jsem bral az na nejakou tu vyjimku vzdycky , je nejjednodusi a nemel jsem nikdy pocit ,ze by byl drahy ,mozna se ted pomery zmenily ,podivam se ,pokud budeme auto pujcovat ,Na Lanzarote ani na Fuerteventure auto uz nepotrebujeme Gran Canariu ani Tenerife volit nebudu Na La Palme i na La Gomere nebo na EL Hierru by auto bylo treba  Gomera nebo Hierro by ovsem byly jen na tri dny  Takze snad jen ta La Palma 

0 Citovat

Nevím, jak ostatní půjčovny na Kanárech, ale cicar nechce žádný deposity, takže raději dám tisícovku navíc, ale nic mi na kartě neblokujou, takže jsem zatím brala vždy jen od nich a maximální spokojenost, dokonce nám dali fiatka 500cc za cenu obyčejné 500.

0 Citovat

Vratili sme sa z vyletu po strednom Svedsku, Stockholm a oblast Dalarna, np. Sonfjallet a Fulufjallet. Na ceste tam vo Viedni ziadne kontroly suvisiace s covid. Po prilete na Skavstu pytali najprv test, ked som povedal ze som zaockovany, chceli vidiet a zoskenovat certifikat. Manzelky (pas mimo EU) sa dokonca kratko vypytovali na dovody pobytu a pod. Vo Svedsku ruska nenosi takmer nikto vonku ani v interierioch. Svedskym vidiekom aj hlavnym mestom sme ostali ocareni :) aj ceny su pomerne prijatelne v porovnani s takym Norskom alebo Islandom.

0 Citovat

Aluska,tusim ,ze Plus Car je taky bez depozitu ,ale taky se priklanim k jednoduchosti Cicaru ,kdy neni traba ani minizaloha na rezervaci ,pujcovny v hojnem poctu Autoreisen jsem se dival do jinych zemi ,ale nezda se mi to jednodussi 

0 Citovat

Aluska, Mikir, tady jsme zase OT, Cicar/PlusCar/Autoreisen vždy bez depozitu, po seznámení se s letošními cenami Autoreisen zdražil. Cicar dává  papírovou mapu, má několik hezkých stylovek jako Fiatky nebo Opel Adam, Autoreisen v nižších cenách má samé nové C3 aspoň na GC. Ceny i na podzim/zimu 150e týden u všech, na La Palme (která bývala dražší z důvodu menší konkurence) kupodivu PlusCar na týden v zimě za 105e.

0 Citovat

Vzdycky mi vychazel Autoreisen a Plus Car nejlip. Bez problemu, zadny depozit, sedacky zdarma pro deti, u Cicaru fronta jako k…, tady u tech pohoda.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Libor_S, ...plaz v Naosu mi neprijde nej , mozna chodis hodne po horach ,my jsem profarali vic ty plaze ,bydleli jsem  v Los Cristianos a tam je pekne koupani vcetne moznosti potapeni  Pod Naosem je treba  Playa Charco a pak dal Bajas a dal pak dobra plaz Echentive,  ale za me super plaz  je nahore nad Santa Cruz plaz Nogales  na kterou se da dostat jen pesky z parkoviste 

Asi uz je vic La Palma  turisticky znamejsi nez byvala ,ale ja nemam srovnani o prazdninach ani v lete jsme nikdy na Kanarech nebyli ,jen od listopadu do dubna   

Adeje na Tenerife neznam ,protoze tu oblast  od Playa de la Ameriacas  jsme ignorovali pro prilisnou turistiku  i kdyz autem jsem objeli Tenerife cele, ale vlastne na pobyt byli dvakrat u Los Gigantes a dalsi Tenerife byla jen jedna noc a plavba na La Palmu  

Naos jsem na webu nasel mezi nejpopularnejsimi a Duque (priste doporucuju, u ni uz tesne hotely, obchody a restaurace az na jednu nejsou) zase nejlepsi v asi nejpopularnejsi plazove destinaci Tenerife, tak proto to srovnavam, kdyz jsi srovnaval plaze mezi temito ostrovy. Ja jich jinak moc nenavstivil. Los Gigantes ma pekny vysoky strmy utes, ale mesto na me pusobilo stisnene s malinkymi plazemi. Stavil jsem se tam kratce pri prestupu busem a urcite bych tam nechtel nekdy travit vic casu. V Adeje jsem mel z terasy pokoje v hostelu vyhled na more, hory i vrcholek Teide a citil jsem se tam dobre.

Dnes jsem ale byl s plazi v Tazacorte spokojeny. Po 14 h. na jedne z nejvetsich plazi Tarajales jen asi 20 lidi, pak asi 35 a dalsich asi 30-40 na sousedni mensi plazi s hotylky. Pisek u okraje na 2/3 dobry na chozeni a vysoke utesy, mezi kterymi je souteskou vyhled do kaldery. Akorat me trosku na prstech ruky popalila asi meduza, ale ani jsem nic nevidel a necitil krome kratkeho paleni jak od koprivy. Na vylete na mirador Torre del Time jsem vcera potkal jen nejakeho fotografa a pani hlidajici z veze pripadny ohen. 12 dni tu nebyly temer vubec mraky, jen obcas male u hrebenu, ale vpodvecer v Los Llanos mrholilo a v El Pasu, kam jsem se zrovna premistoval, i lehce zaprselo, coz je v lete vyjimecne.

@Miguelas: Vyprodany Cicar mimo prazdniny jsem zminil jako dukaz, ze turistu je tu asi dost. Kvuli 2 dnum pujceni auta jsem nechtel travit cas ctenim recenzi a podminek jinych pujcoven, kdyz toto je jistota. Pujcoval budu ve meste, takze fronta nebude.


img-20210831-192721.jpg

0 Citovat

Spíš, než hodně turistů je problém nedostatek aut. Hodně jich museli prodat, aby lockdown vůbec přežili. Proto si můžou dnes dovolit takové ceny...

0 Citovat

To bylo v srpnu, ale ted uz sly v mnoha zemich ceny dolu. Tady nebyl problem s cenami. Ty byly na zacatek zari pred par tydny celkem dobre, i kdyz asi mirne vyssi nez predloni touto dobou. V nabidce mel Cicar temer vsechny typy aut a ted je na stejne dny vse rezervovane. Asi si uz lidi vsimli, ze epidemie na Kanarech temer skoncila (aspon momentalne) krome 2 nejvetsich mest (ale i tam je toho mnohem mene), tak se toho snazi vyuzit k cestovani, nez se mozna zase bude (tentokrat uz nesmyslne) zprisnovat.

0 Citovat

Dnes FR Skiathos Vídeň. V Řecku jen kontrola letenky, nechtěli ani vidět obcanku, takže místo mě mohl letět třeba Franta Novák. Ve Vídni klasicky tranzit a hned venku. Český pilot i většina posádky, takže hlášení i v češtině. Roušky na ostrově ve dvou větších obchodech, v malých kramech tak půl na půl, v autobuse pod nosem a na lodi nikdo, jen pro formu při nástupu a výstupu.

0 Citovat

vcera navrat cez Ublu z Ukrajiny. Teta chcela vidiet email o ehranici, SMS najprv nestacila.

neviem ako dopadol jeden Ukrajinec, ten nemal ockovanie, ale mal email o registracii na ehranici s tym, ze ma pockat na termin testovania. a neviem preco ten teta chcela vidiet... a samozrejme ho este nemal.

0 Citovat

Prijeli jsme pred tydnem na Tenerife, jsme tu na mesic. Odlet z Vidne s Wizzair, letenka tam a zpet 2500 Kc (koupena 2 mesice predem), pred odletem a po priletu nikdo nic nekontroloval, pouze obcanku a spanelsky formular (https://www.spth.gob.es/). Auto mame pujcene pres Autoreisen na cely mesic, vychazi na 13,70 EUR / den vc. jejich extra pojisteni (rezervace auta mesic pred odletem).

0 Citovat

@Libor_S  ,souhlasim ,ze Los Gigantes je takove stisnenejsi s malymi plazemi ,nejlepsi koupani je s lode .na plazich byva casto prilis velky priboj i kdyz dal je pak more celkem klidne  Ubytovani jsme meli v Poblado  Marinero a peknym vyhledem na Giganty i more ,bylo tam mene lidi nez v Puerto Santiago  ,hodne se tam ale nove ted stavelo tak nevim ,Masca je asi stale zavrena .ale na Teidu a na to pobrezi pod ni je to dobre vychozi misto  Adeje muze byt dobre 

S auty a pujcovnami se  to meni  stejne jako s ubytovanim Kanary  budu resit od rijna ,ale spis v listopadu  nebo v prosinci , ktery s ostrovu to jeste nevim ,ale La Palma asi spis drive, pozdeji uz spis Lanzarote nebo Fuerteventuru v prosinci urcite jen s tech dvou 

0 Citovat

Tak prave prilet do Dublinu Praha nulova kontrola covidovych nesmyslu Dublin totez V obou pripadech jsem prosel e-gate ani pri nastupu nic videt nechteli 

V letadle zadny opruz ze nemam rousku ,letadlo dost plne

0 Citovat

Pár dní v německém Erlangenu. Hotel striktní, všichni roušky a respirátory, neustále upozorňují na dodržování opatření, i pro snídani nebo bar jsme museli vyplňovat fomuláře (dá se nahradit appkou Luca, kde se scanují qrkody). Ale bylo vtipné, že je nezajímal žádný doklad totožnosti, jediný dokument se jménem, který jsem při checkinu ukazoval, byl očkovací certifikát. Když jsme jedli mimo hotel nikdo nic nekontroloval ani neřešil. Všude jsou cedulky plaťte bezhotovostně a i když jsem si kupoval v pekárně preclík za 80 centů, tak prodavač prosil, ať přístě zaplatím kartou.

0 Citovat

Zaciatkom augusta Andaluzia, odlet z Viedne. Na SK/AT hranici rakusky vojak kontrolujuci test/očkovanie. Pred odletom bolo treba nahrat na stranku Austrian airlines spanielsky formular, ockovaci cerifikat. Po prilete do Malagy, kontrola očkovacieho certifikatu, spanielskeho formulara, meranie teploty. V obchodoch, restauraciach, taxikári 100% nosili rúška. Na promenade cca.50% ludi malo ruska. Hotel chcel vidiet ockovaci preukaz/test.

Gibraltár - na vstupe pozreli pas a ockovaci preukaz. V obchode, personal lanovky 100% nosili ruska.

 

Koncom augusta Mariazell - personál gasthofu nezaujimal certifikat, test, ruska sa nenosili vôbec. V obchodoch, personál lanovky 100% nosili rusky. Pred vstupom do lanovky kontrolovali 3G.

0 Citovat

Palma de Mallorca ziadne sprostosti (+da sa na letisku aj bez tlacenia boarding pass), Budapest nikde nikoho a po tyzdni ruskomanie zase sloboda.

0 Citovat

Rhodos, roušky pouze na letišti, nikde nikdo, hotely poloprázdné, služby za hubičku. Doporučuju!

0 Citovat

Jak je to teď v hotelech v Německu? Můžou bejt švédský stoly nebo jen balený jídlo? Díky za odpovědi.

0 Citovat

Prave absolvovan let Praha - Pisa (Ryanair). V Praze covidove kontroly zadne (klasicky jen letenka + obcanka na gatu), v Pise na priletu vubec nic. Naprosto jako za starych predcovidovych casu.

0 Citovat

No já dnes let na Corfu s Wizzem z Vídně. Na check inu fronta jak hajzl. Tak  hodinu čekačka. Pak v salonku deset minut a druhá fronta na gatu. Letadlo odletělo prakticky na čas, což nechápu, protože za námi byla na check inu fronta ještě tak na 45 min odhaduji.  Jinak na hranicích kontrola rakouským pohraničníkem, kam že to jako jedem a na Corfu buzerace jestli máme PLF formulář, takže že by mi to připomínalo dobu před Covidem, to se říct fakt nedá.

0 Citovat

A to můžeš být rád, žes nestál ještě frontu před salónkem. Minule byla až k té první ceduli hned za schodama...

0 Citovat

Jsem vlastně štastlivec. Kdo by to byl po dnešku řekl 😅😅

0 Citovat

Ale pořád ve Vídni platí, že na check in není třeba, když letíš jen s příručním, ne?

0