Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

DimikUK napsal(a):

Soudruzi tez verili ze mluvi za druhe. Tak klid cenzore.

Každé fungující fórum nebo fórum, co má fungovat do budoucna má moderátory, a nebo možnost ignorace a blokace uživatelů jinými uživateli. To že je tady anarchie je nejspíš dáno tím, že fórum není pro Davida ta top priorita v rámci celého webu, což je škoda. Mohlo by to tady být fajn. I když mohlo by to být i horší. Zatím se tu často vytahuje pouze cenzora a komunismus, k Hitlerovi jsme ještě nedošli - https://cs.wikipedia.org/wiki/Go...z%C3%A1kon

0 Citovat

Snazim se ti pomoc... potrebujes to.

0 Citovat

A tak na každom fóre je nejaký zakomplexovaný emigrant, ktorému to nevyšlo

0 Citovat

To by vse vysvetlovalo

0 Citovat

Ahoj, nemáte prosím tipy na cestovní pojištění, které kryje případné náklady na léčbu koronaviru v zemi, které je na semaforu označena bíle (jedná se o Albánii).

Děkuji, V.

0 Citovat

Neapol (Capri) let z Vídně, všude roušky, letadlo plné tak z 80%. Na letišti měření teploty.V Neapoli roušky pouze v obchodech a uzavřených prostorách. V restaracích pouze obsluha s rouškou. Taxikář roušku neměl. Všude plno, hlavně ale Italové. 

Capri: Města plné, v uzavřených prostorách a tam kde není možné zajistit odstup víc než 1m, roušky taky poviné. Navíc jsou určeny ulice, kde jsou roušky povinné vždy. Dost intenzivně to je vyžadováno, viděl jsem, jak lidé platili i pokutu, že je nemají. Mimo města, celkem pohoda, lidí málo, ale při vstupu do památek a zahrad po vás taky vyžadují roušku. Při vstupu na trajekt měření teploty.

Cesta Neapol-Vídeň, plná tak z 95%, v letadle roušky, na letištich měření teploty. Dokumenty, co Ryanair i W6 poslali v mailech, nikdo nikde nechtěl.

0 Citovat

ja som sa vratil vcera z Brna, rychla akcia do IKEA (az v tkaychto chvilach si clovek uvedomi na co je dobry Schengen - o siestej vecer kamos zavola ci nejdeme a osmej uz sa nakupuje v druhej krajine). Kontroly na hranici ziadne, narozdiel od Slovenska na ruska bratia za Moravou uplne kaslu (mozno aj doslovne). Medzi zakaznikmi sme mali jedini my nasadene:D

0 Citovat

Jarda napsal(a):

@Jakub: Bude cestopis? Popřípadě třeba nějaký tipy na Andorru? :D 

Cestopis bude, ale ted se musím chvíli věnovat práci :D

Na španělskou část doporučuji toto: https://horama.cz/horama-pesky/pyreneje/ + park Alt Pirineu (Monteixo, Pica d'Estats, Pic de Baborte).

V Andoře doporučuji nakoupit chlast, čokoládu, případě cigára. Mají nulovou spotřební daň. La Vellu jsme stihli za 3 hodiny. Možná by se tam dalo vykouzlit více času, ale nejsem milovník měst, zvláště po 10 dnech v přírodě.

V Andoře jsme navštívili park v údolí řeky Sorteny s výstupem na Pic de Serrera, dle ukazatele na vrcholu by měla být na děleném 3. místě o nejvyšší horu Andorry. Za mě nejjednodušší trek za pobyt v Pyrenejích. Cesta se dá obkroužit přes Pic de I'Estanyó čímž pak krásně vidíte do údolí. Stezka je značena místní turistickou značkou. Většina lidí však vycházela z druhého údolí (Ransol) je to o pár výškových metrů méně. Na začátku údolí je horská chata s restaurací, za 20e výborné menu Andorských jídel (tři chody, terasa, grill, točené pivko).

Další možnosti jsou údolí řeky Riu Madriu (UNESCO), výstup na Alt de Comapedrosa (nejvyšší hora Andorry), výstup na Pic de Medecourbe (trojmezí) a nejspíše spousty dalších...

Spaní na divoko v Andoře moc rádi nemají. Byl jsem svědkem jak správce parku jebe nějaké lidi na parkovišti, kteří jen snídali. My spali v kempu za 30e na noc (Ansalonga), nejdražší kemp v Pyrenejích.

0 Citovat

Malaga – všude roušky, nikdo ale neremcá a všichni dodržují, až namátkově na frajerský cestovatele. Na pláži se dodržují rozestupy tak nějak přirozeně.

Na hotelu byly zrušeny bufetové snídaně (Ibis i Novotel) a obsluha roznášela tácy s pečivem, šunkou, sýry, kus ovoce, a na pomazání (olivový olej, rajčatové pyré, marmelády. Smutné je, že o tom není nikde na webu psáno ani prd, takže jsem si tohle mohl ušetřit a sednout si někde v centru na náměstí a mít to o polovinu levněji.

Na druhou stranu ve Fuengirole tu běží bufety na plný obrátky – snídaně, obědy, večeře hrň to tam :D Takže fakt záleží asi hotel od hotelu.

Asi bych to shrnul takto – výměnou za roušky na puse je město i pláže poloprázdné, za mě super.

0 Citovat

J0x napsal(a):

Formulář mi Wizzair neposlal, na letišti v Lisabonu nikdo nic takového neřešil a ani v letadle nic nerozdávali. Po příletu jsme došli ke kontrolnímu stanovišti obsazenému vojáky, před kterým byl stoleček s hromadou formulářů v němčině. Voják nám pomohl formulář doplnit a chtěl vidět jízdenku do ČR, to je vše.


Zdravím! Jak moc řeší dobu, kterou zůstaneme po příletu na letišti? Přilétáme z Portugalska před 11 večer do Vídně a první bus/ vlak do Prahy nám jede kolem 7 ráno - bohužel nemáme jinou možnost, jak se z Vídně dopravit. Tak mám trošku strach, aby to nebyl problém a nehnali nás na test. 

0 Citovat

@Michaela po příletu tě můžou odchytit vojáci a budou tě vyslýchat a možná test? Nevím. Brali první pár z našeho letu, my byli hned za něma a v pohodě jsme prošli. Pak už tě nikdo kontrolovat nebude. Pojistil bych to třeba tím, že bych si vzal klíče od auta a ty bych jim ukázal spíš, než se spolíhat na to, že jim bude stačit lístek na vlak s odjezdem až druhej den.

0 Citovat

Pokud na sebe nebudete upozorňovat tak by neměl být problém, že tam pár hodin budete čekat. 

Jinak pro klid přes noc jede přímo z letiště do Brna https://www.gepard.com/ nebo do Bratislavy https://www.slovaklines.sk/sk/  ;

odtud spoje do Prahy i dřív než první spoj z Vídně ... 


0 Citovat

@ tonic:   Brno je zlata lod  za  devcaty z Brna chod ...-)) Na rousky bude po tom co vymysli  Vojtech ,.Prymula a  dalsi  kaslat nejen  Morava  

V Praze jsem se ted  v sobotu musel  smat   v metru  kazdy hadr na hube  a v Paladiu  narvano  lidma  a  nikdo nic . Venku na zahrahdkach  zivo  ..Dneska vyhlaseni  ze od   1.9. budou rousky povinne  v MHD  v uzavrenych  prostorach  i v stravovacich zarizenich   s poznamkou . ze pri jidle a piti byt nemusi ...)) 

Ve skolach  musi mit rousky zaci  kdyz pujdou ze sve tridy ...  To je  proste na Bohnice ,Opavu , nebo  Kromeriz ,,,,

Dokud budou  u moci takovi blazni  , tak lidi budou tyhle nesmysly ignorovat  ve velkem  .. sledoval jsem to pak i cestou domu do Irska v Praze na letisti  ,v letadle  i v autobuse .... system aby se vlk nazral a koza zustala cela  ...,uz existuje  i petice proti noseni  rousek ....

0 Citovat

Gepard už je asi od začátku prázdnin i v IDOSu, je zajímavé, že tu pořád někdo píše, že se nemá přes noc z letiště jak dostat... Pokud vím, tak už tu pár lidí psalo, že měli jízdenku až na ráno a v pohodě prošli.
"možná test?" jak píše Ridder... proč??

0 Citovat

@J0x netuším :D po mě během 2 příletů za 14 dní nechtěli ani jednou ten jejich vyplněnej formulář. Test by ti náhodně dát klidně mohli si myslím. Minimálně já na to byl psychicky připravenej, že ta možnost, byť malá, tu je. Myslíš, že není?

0 Citovat

mikir napsal(a):

@ tonic:   Brno je zlata lod  za  devcaty z Brna chod 


Brnooo brnooo buzerantu plnooo :)

0 Citovat

Když mám v kapse důkaz o brzkém tranzitu do ČR, tak bych test fakt nečekal. V té rakouské vyhlášce či co to je jsem si ani nevšiml, že by to byla jedna z možností i v případě, že člověk jen tranzituje.

0 Citovat

Zdravím, už máte taky takové blbé tušení, že nám cestování za chvilku opět zarazí?  Když se podíváte na aktuální vývoj v ČR a ve světě? :( 

0 Citovat

No, o vládu ČR a zákaz opuštění republiky se už nebojím (to si už vyzkoušeli a Mára pochopil, že to není dobrá cesta). Spíš se bojím, že na český pas nepustí do letadla (nebo budou chtít test pro cestu tam a u nás pro cestu zpátky), protože se tu pomaličku rodí další Wuchan, ačkoliv je všechno pod kontrolou... ;)

Test tam i zpátky by byl akceptovatelný pro něco jako návštěvu Mexika, ale ne pro pět dní u moře :D

0 Citovat

Moja prva regulerna pasova kontrola po dlhej dove na prechode hegyeshalom - nickelsdorf.

Bus zdrzanie asi 5min

Auta to maju na trochu dlhsie, cca 15min.


0 Citovat

8.9. mám služebku v Německu, kam se mi absolutně nechce, takže se modlím, abych tam nemohl :D

0 Citovat

Michal napsal(a):

No, o vládu ČR a zákaz opuštění republiky se už nebojím (to si už vyzkoušeli a Mára pochopil, že to není dobrá cesta). Spíš se bojím, že na český pas nepustí do letadla (nebo budou chtít test pro cestu tam a u nás pro cestu zpátky), protože se tu pomaličku rodí další Wuchan, ačkoliv je všechno pod kontrolou... ;)

Test tam i zpátky by byl akceptovatelný pro něco jako návštěvu Mexika, ale ne pro pět dní u moře :D

Test neakceptuji ani u toho Mexika - aktuálně kupuji Cancún a zatím to jde bez testů (přímý let z Paříže bez mezipřistání v USA).

0 Citovat

Já mám na listopad letenky do Maroka a začínám mít tušeni,že poletím do zadele.....

0 Citovat

Zavrit hranice se vlada uz neodvazi  , takze to bude vyhradne na zemich  kam  clovek chce letet  a zpatky  se to da asi  nejak  vymyslet   pokud budou  porad  ruzne nesmyslne semafory 

Horsi bude to , ze letecke spolecnosti  budou mit volnou ruku  pri ruseni  letu i mene nez 14 dnu dopredu ,pripadne ty zeme  toho cerneho petra v podobe  testu ,nebo nejakych QR kodu hodi  na leteckoou spolecnost  a ta pak nebude chtit pustit lidi do letadla 

0 Citovat

mikir napsal(a):

Zavrit hranice se vlada uz neodvazi  , takze to bude vyhradne na zemich  kam  clovek chce letet  a zpatky  se to da asi  nejak  vymyslet   pokud budou  porad  ruzne nesmyslne semafory 

Horsi bude to , ze letecke spolecnosti  budou mit volnou ruku  pri ruseni  letu i mene nez 14 dnu dopredu ,pripadne ty zeme  toho cerneho petra v podobe  testu ,nebo nejakych QR kodu hodi  na leteckoou spolecnost  a ta pak nebude chtit pustit lidi do letadla 

Právě, nesmyslné semafory. Já měl za dva týdny letět do Španělska, bohužel je potřeba test na Covid. Tak jsem začal přemýšlet o UK a mám takový pocit, že s aktuální situací to  opět nedopadne dobře. Respektive, letět se nejspíš dát bude, ale UK na rizikové země zavadí dvoutýdenní karanténu a ČR je dle mě další na řadě. Takové cestování je opravdu peklo 😕 A přesně je problém i to s rušením letů aerolinek a celkovou nejistotou. Jak to vidíte vy s cestováním v nadcházejících měsících? Letenky až na poslední chvíli a dle aktuální situace, nebo to řešíte nějak jinak? :)

0