Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Momentalne su tie podmienky pre oboch rovnake. Ale inak sa vzdy berie krajina odletu. Ale treba si prestudovat vzdy podmienky dameho statu. Hlavne ak ich zaujima aj pobyt 14 dni pred vstupom. Tam sa to moze skomplikovat.

1 Citovat

Blbé je pak tvrdit, že jsi před 14 dny nikde než v ČR nebyl, když podáváš pas, v kterém svítí týden staré razítko např. z Arménie nebo Srbska. Jinak to obvykle nemívají jak ověřit.

1 Citovat

No při cestě do Spanělska pas nepotřebuješ, takže ti žádné razítka v pasu nehrozí. Hlavně klid.

1 Citovat

Jojo, to bylo myšlené všeobecně. Po Schengenu toho s občankou moc nevymyslí.

1 Citovat

Ahoj, byl teď někdo v Thajsku? Zajímá mě ta jejich byrokracie na začátku - tedy Thailand Pass a jeho detaily, PCR testy, atd.

2 Citovat

Ahoj, stačí tedy teď ke vstupu do USA jen antigen? Plus samozřejmě očkování. Díky 

Nuny napsal(a):

PRG-ZRH-MIA. Všechny požadované dokumenty(očko, antigen, Swiss PLF a prohlášení o očko a testu pro Amiky) jsem nahrál do rezervace na Swiss, bylo to na několikrát, chybové hlášky, mail, že někdo z rezervace nemá dokumenty v pořádku atd..., ale při odbavení v Praze bylo řečeno, že všechno mají a kromě pasu nic vidět nechtěli. V ZRH na přestupu nikdo nic neřešil a v Miami už vůbec ne, tam akorát nepotěšilo skoro dvě hodiny čekání na imigračním, nejsou lidi a turistů dost🤣 Za Global Entry bych dal snad i vlastní ségru 🙃

Jinak v C servis standardní pre covid kromě hot towels, roušky nikdo neřešil, ale vcelku to všichni jakž takž nosili. Na rozdíl třeba od United, kde někoho báby klidně vzbudí, když mu při spaní sjede rouška...😂😂

Na Floridě pohoda, tady se covid teď moc neřeší, roušky nosí obsluha ve službách, jinak 90% lidí ne.

1 Citovat

Samozřejmě, antigen stačil celou dobu, přesně tak, jak je napsáno na stránkách CDC, dával jsem to sem už několikrát.

2 Citovat

Dnes EVN - KBP s UIA, na letišti v Jerevanu by člověk provezl i tank, na gatu pak kontrola očkování. V letadle skoro nikdo neměl roušky a nikdo to neřešil. V Jerevanu roušky pochopitelně nenosí takřka nikdo.

Poté KBP - VIE s FR, na gatu očkování, nikdo neřešil FFP\roušky, ve Vídni poté občanka + říct tranzit a mohl jsem jít. 

0 Citovat

Let Dublin -Praha ,v Dublinu nechteli videt nic V Praze tam kontrluji dve holciny test i prijezdak jeste pred pasovkou asi se jim da prokloznout ,nebyl  duvod oboji jsem mel   V letadle tak as 60 lidi

2 Citovat

Italie od ctvrtka vyrazne zprisnuje podminky vstupu - neockovani karantena 5 dni + test, ockovani test...

1 Citovat

Achjo, v úterý mne tam čeká přestup ze Španělska, to zas bude vzrůšo ... 😀

1 Citovat

Milan V napsal(a):

OK, díky, jasně, vím že to lítá z letiště Natakhari, ale ještě tak to umět takhle přesně zadat do vyhledávače ;-). Nějaký termíny to hází volný místa, zpáteční 90 GEL. Ale fakt by mě zajímalo, jaký přesný kus L410 z OK registrací tam teď lítá

 

Já jsem letenku kupoval asi 2 dny předem, i když mě místní varovali, že jsou lety často vyprodaný. Nakonec bylo letadlo poloprázdný. Ale to bude asi tím, že jsem letěl mezi sezónama (listopad). A rezervace nemusí být vytisknutá, jak píšou v podmínkách, stačil mi pas. Boarding pass vyplní poctivě ručně. :)

 

A co se týče letadla, je to OK-TCA. Létá jako náhrada za gruzínské letadlo, které šlo na pár týdnů do servisu. A z pár týdnů už je prý skoro rok. 😅

0 Citovat

Toulouse s Voloteou 10.12. až 13.12. Nejpohodovější výlet za poslední dobu. Kontrola formulářů žádná, pouze očkování cestou tam po přistání v Toulouse, cestou zpět před nástupem do letadla. Oba směry letadlo plně zhruba ze tří čtvrtin, vždy perfektně načas. Obě letiště pořád poloprázdná, security prošlá s frontou sotva na minutu, pasová kontrola taky skoro bez čekání.

Toulouse je krásné město, všechno funguje bez problému, očkování se kontroluje tak z poloviny. Turistů málo, jen o víkendu hodně lidí na nákupech, vánoční trhy moc pěkné. Roušky jako u nás, žádné nesmysly jako nošení venku na ulici. Akorát na vánočním trhu by se teda měly nosit také, ale nepřehání se to.

Bylo krásné počasí, tenhle víkend má být taky. Kdyby někdo hledal fajn předvánoční výlet, letenky jsou momentálně za 80€. Volotea má navíc pořád v ceně dva příručáky, i když se větší musí odbavit. Kdo ho chce mít s sebou, priority je jen za 5€. Velký rozdíl oproti ostatním nízkonákladovkám. A když jsme na Cestuj levně, Toulouse má taky mimořádně výhodnou dopravu z letiště, půl hodiny do centra tram+metro za 1,70€ :)

2 Citovat

ještě jsem se nevrátila, jenom info pokud by to někoho zajímalo. Včera let Fraport-Cancun z Condorem. Kontrola očkováni apod. pouze při odbavení - zběžnější než v hospodě Na růžku. S rouškama v letadle docela prudili. V Cancunu nic, ani nechtěli vyplněný on-line formulář. Roušky v obchodech apod. a při vstupu do restaurace + desinfekce rukou. A je tu (na mě) docela chladno :-)

0 Citovat

V neděli jsme se vrátili ze Srí Lanky, let s AirFrance z Prahy přes Paříž. Na cestu do Srí Lanky potřeba vakcinace, PCR test, ETA víza a health form.

Na místě pohyb a aktivity bez omezení, akorát rouška se musí nosit všude (mimo větší města se to tolik nedodržuje). Srí Lanka teprv najíždí zpět na turistický režim, hodně spojů vlaků/busů bylo zrušeno, ale bude se zlepšovat. Místní dychtí po turistech :) ideální čas užít si to tam, než se tam postupně všichni navalí.

1 Citovat

Nějak mi to užívání si  nejde dohromady s tou rouškou na puse všude.

2 Citovat

Dnes VIE - EVN, ve Vídni stačila pas i občanka (wizz se teda překonal, když nahnal všechny do tunelu, nechal je tam půl hodiny čekat a pak prohlásil, že se mění letadlo, takže z toho byla dvouhodinová mezera), v Jerevanu stačí pas a očkování 

0 Citovat

V Arménsku sú nejaké opatrenia vôbec? Okrem rúšok na letisku a v Jerevane na pár miestach?

0 Citovat

plaube napsal(a):

Ahoj, byl teď někdo v Thajsku? Zajímá mě ta jejich byrokracie na začátku - tedy Thailand Pass a jeho detaily, PCR testy, atd.

Už při nástupu do letadla se kontroluje detailně fakt všechno a stejně tak při příletu do Thajska. Dokonce jsme na vlastní oči viděli, že jednu rodinu nepustili vůbec do letadla v Helsinkách, protože neměli v pořádku papíry

0 Citovat

tonic napsal(a):

V Arménsku sú nejaké opatrenia vôbec? Okrem rúšok na letisku a v Jerevane na pár miestach?

V obchodech půlka lidí nosí roušku na bradě, jinak vůbec nic. 

0 Citovat

vcera z Mauricia.

ruska povinna na vsetkych verejnych miestach, absurdne priklady - prazdna ulica, jazda na skutri alebo v aute sam. domaci to neochcavaju. vynimky - pri pobyte na plazi, v restauraciach. policajti kontroluju a neseru sa - za nenosenie su mastne pokuty, warningy su vraj vynimkou.

pri navrate doporucujem dopodrobna preskumat podmienky kazdej krajiny, cez ktoru letite alebo tranzitujete, ale idealne si dat spravit PCR test, vyhnete sa problemom.

po hodinovej hadke na celu odbavovaciu halu s tromi agentmi na check-ine ich sef nakoniec dosiel k tomu, ze mam pravdu a test nepotrebujem, ale nevediet sa hadat a argumentovat v AJ, mam IDB a som v riti. 

0 Citovat

Praha-Marseille v Praze žádná kontrola očkování ani formulářů. Ve Francii pouze kontrola formuláře. Přejezd Nice - Milán žádná kontrola testů ani formuláře, Milán - Praha pouze u security kontrola očkování.

0 Citovat

Praha - Řím FCO - Praha, 16.-19.12., obsazenost cca 90%. V Praze důkladná kontrola testů hned v první den platnosti nařízení, pak už jen BP. PLF a očkování nikoho nezajímaly. V Itálii po přistání volný průchod bez jediné kontroly. V Římě parádní počasí, ale bez green passu už si ani neuprdnete. Volný vstup jen do obchodů nebo kostelů, jinak všude kontroly. Roušky uvnitř všude všichni, venku tak půl na půl. Dnes před odletem v Římě kontrola BP a očkování, jen dotaz na PLF, ale nekontrolovali. V Praze na 2 místech dotaz na PLF, ale stačil ukázat print screen QR na mobilu a nikdo víc neřešil.

0 Citovat

Dik za info. Mame tam letiet na Silvestra. Ale ze uz uvazuju pre vsetkych o testoch na vstupy. To si to potom este rozmyslime.

0 Citovat

MIA-ZRH-PRG. Stejně jako cestou tam stačilo nahrát požadované dokumenty do rezervace a na check in už nikdo nic nechtěl, v C se roušky po cestě opět moc nehrotí, buď se spí nebo jí. V Praze velmi letmá kontrola PLF, stačilo vytáhnout mobil z kapsy.

0