Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil před 6 lety J&P ve fóru Cestopisy

Záleží s jakou Ukrajinou z jaké doby a oblasti srovnáváte.

Úplně jiné jsou Karpaty a proti nim třeba Donbas. A taková, jaká byla za vízové povinnosti ještě počátkem tisíciletí, už nebude nikdy. 

0 Citovat

Šestidenní roadtrip Arménií (za inspiraci pro itinerář děkuji především Hance Maturové a kavkazskému guru Antonovi), trasa: Zvartnots - Vagharshapat - ROT-54 Orgov - Hovhannavank - Saghmosavank - Sevanavank - Hayravank - Noratus - Selim Pass - Tanahat - Shaki vodopád - Zorats Karer - Tatev - Vorotan Hot Spring - Noravank - Chor Virap - Garni - Geghard - Symphony of Stones - Jerevan (Matka Arménie, lunapark, Kaskáda, zpívající fontána na náměstí Republiky, Modrá mešita, katedrála). Všechno super, nejlepší Orgov teleskop, chačkary na hřbitově Noratus (až na dotěrnou neodbytnou bábu s pletenýma fuseklema, která se neustále vnucovala jako průvodkyně), karavanseráj Selim, panoramatické silnice v okolí Tatevu, Kaskáda a fontána v Jerevanu. Ceny mírné, jídlo velmi dobré, alkohol dostupný (pivo pitelné, pokud je studené). Mimo Jerevan trochu bída s jídlem, nejlepší možnost brát večeři v ubytování u místních lidí. Důrazně varuji před autopůjčovnou Naniko, nejhorší zkušenost, jakou jsem kdy měla s autopůjčovnou, už nikdy bych si od nich auto nepůjčila (nespolehlivost časová, lhavost, závady auta, špinavé jak prase, nefunkční měřič paliva atd.).

2 Citovat

Tak TAP/Avianca error z Lisabonu do Bogoty za 200e uspesne preleteny. Kupili sme to styria, letenka prezila len moja :)

Navstivena Bogota, Medellin, Guatape a 4 dnovy roadtrip po provinciach Cundinamarca a Boyaca. Maximalna spokojnost, minimum zapadnych turistov.

Pred odletom z LIS do BOG este v Portugalsku stihnuty avgeek zarez Dornier 228 z Braganca do Cascais cez Vila Real a Viseu. V oboch mestach pristupil jeden pasazier, takze podarilo sa dat vsetky segmenty (ak nieje cestou ziadny pasazier tak preskakuju segment).

8 Citovat

Gratulace ke zdarnemu proleteni znacne nepravdepodobneho erroru!!

Je to hit, kdyz srovnam tuto cenovku 200 EUR (asi za Biz: LIS-BOG, BOG-LIS) s mym ulovkem 507 EUR (za Biz: LIN-MAD-BOG-MDE, BOG-MAD-VCE). Ja byl tenkrat s Iberkou nadmiru spojen. Jaky byl Biz se soucasnou Aviancou? (jejich eco je dost low-costove).

Medellín se ctvrti El Poblado, Guatapé se svym El Peñón (el Peñol) a regiony severne od Bogoty jiste patrily mezi highlights vyletu.
Dovoluju si odhadnout, ze navstivils i solnou katerdralu v Zipaquirá, mesta Tunja a Villa de Leyva, Puente de Boyacá, jezero Guatavita (snad legendarni El Dorado). 
Nebo naznacis i jina krasna mista?

Inu a naroubovani do teto expedice par letu v Dornieru 228 po Portugalsku je opravdu majstrstyk, dokonce az historickeho mestecka Bragança v severoportugalskem regionu Trás-os-Montes.

0 Citovat

V sobotu jsem byl v Mariboru. Včasná jízdenka z Graze za 9,8 € zpáteční. Město samotné pěkné, ale třeba Jičín je podle mě hezčí. 

Udělal jsem tu chybu, že jsem koupil lístky na MHD přes appku Marprom (jejich provozovatel MHD). Trochu nečekaně se jejich aktivace dělá přes NFC terminály v buse. A jak tušíte, trochu čekaně, se kromě aktivace strhla i běžná platba přes NFC.

0 Citovat

Nooo, Jičín má lanovku na velký kopec? Aj ty kopce kolem Mariboru, slušná řeka, to jsou městotvorné prvky.

Jičín je ospalá díra uprostřed polí...

1