Ahoj, zajímalo by mě, kdo jste se teď odkud vrátil a jak se vám tam líbilo. Ať už to byl třeba pobyt v Chorvatsku, Římě nebo na Slovensku... Kolik tam bylo lidi, jak cestování v této zvláštní době šlo a s čím jste se potkali? Nebo naopak co vás nadchlo a překvapilo? Diky za jakékoliv zkusenosti. :-)  .

Kdo se teď odkud vrátil a jake to bylo?

Založil ve fóru Cestopisy

Ten "narodni formular pro registraci hosta" mistni recepcni vyplnil opravdu dukladne!
Feminino ou Masculino?! 🤣

V Brazilii oznaceni "gringo" neni jen pro Americany z USA, ale pro vsechny cizince, i Cechy i Argentince.

2 Citovat

theo2 napsal(a):

Mně se do Brazílie taky moc nechtělo, něco mě na ní iracionálně odrazovalo a chtěl jsem raději znovu do Kolumbie. Ale pak jsem podlehl svodům akčních cen TAPu a Natal vybral jako nejpoklidnější destinací z jejich možností. Protože má manželka před operací kolene, neplánoval jsem žádný treky k vodopádům, hory a doly, na tenhle pasivnější přístup to tam bylo jak dělaný :)  

Copak Kolumbie, to je samozrejme skvela zeme s mozna nejruznejsimi krajinami, od ledovcu pres tropicke pralesy a pobrezi az k poustim. 
Taky Kolumbijci jsou fajn lidi, Kolumbijky povetsinou krasnejsi nez v okolnich zemich. 
Jidlo taky docela ujde.

Brazilie sice tak vysoke hory nenabidne, ale je obrovska a jine krasne hory, vodopady, pralesy, nekonecna pobrezi, pouste, atd. se tam take najdou. 
Navic jsou povetsinou Brazilci vesele kopy a karnevaly v Salvadoru, Recife, Olinde, Minas, Paraty, Riu, Sampe umi lip nez treba v Barranquille ci Pastu v Kolumbii. Brazilky jsou jeste pestrejsi nez Kolumbijky. 
A brazilska gastonomie, to uz je pojem a reference (churrasco, feijoada, acarajé, vatapá, ...).

Nordeste Brasileiro (Brazilsky Severovychod) je sice sveraznejsi cast Brazilie, ovsem na dovolenou rovnez uzasne misto. 
Skvele, ze jste si to tam tak uzili !!

1 Citovat

theo2

Díky! Vypadá to lákavě (ta chytrá horákyně v rybářské síti🙃, to je opravdu letní obleček).

1 Citovat

baca12 napsal(a):

Pokracujem v ceste po strednej europe.

Tentoraz po stopach trnavskeho cestovatela navstevujeme hrad somoska. (Vstup 3€, deti 1€, parkovne2€ ) Okruh vratane rozhladne pekny.

V szilvasvarad testujeme lesnu zeleznicu. V sezone chodia dva vlaky v rovnaky cas. Platba kartou prakticky vsade, mimo bobovej drahy (neberu ani tvrde valuty).

Z egeru odporucam zobrat motoracik a clovek sa hned ocitne v minulom storoci :)

V egeri vinne udolie nesklamalo ale nabuduce radsej bez deti :)

Si mě inspiroval 👍 Díky moc

Okolí Egeru dám v srpnu s rodinou

0