Ahoj, přemýšlím o cestě do Mexika s odletem v dubnu na necelé 2 měsíce. Ráda bych procestovala Yucatánský poloostrov, ale chtěla bych navštívit i Mexico City a Pueblu. Momentálně z mého okolí není nikdo, kdo by byl flexibilní a vydal se na cestu se mnou. Pokud se někdo chystá a taky hledá spolucestující třeba jen na kus cesty, budu ráda když se ozvete.   .

Mexiko - duben/květen

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

Ahoj, přemýšlím o cestě do Mexika s odletem v dubnu na necelé 2 měsíce. Ráda bych procestovala Yucatánský poloostrov, ale chtěla bych navštívit i Mexico City a Pueblu. Momentálně z mého okolí není nikdo, kdo by byl flexibilní a vydal se na cestu se mnou. Pokud se někdo chystá a taky hledá spolucestující třeba jen na kus cesty, budu ráda když se ozvete. 

0

Ahoj, já se do Mexika také chystám (někdy po Velikonocích), všichni mi odpadli, tak nejspíš letím sám. Ale na Yucatánu se zdržím max. týden, v Mexiku plánuji 3 týdny. Mám v plánu spíš Puerto Escondido, tak na sebe asi nenarazíme.

Máš už nějaký plán, jak letět? S KLM nechci kvůli testování, zatím se mi zdálo jako nejlepší buď z Prahy s Air France přes Paříž, nebo z Vídně s Turkish Airlines přes Istanbul.

Nejradši bych sehnal něco s příletem do Cancúnu a odletem z Mexico City.

0 Citovat

Já bych chtěla navštívit nějaké mayské ruiny na Yucatánském poloostrově, především bych chtěla vidět Palenque v Chiapasu. Karibské pobřeží mě taky zajímá, ale že bych strávila celý týden v Cancúnu, tak to zas ne. Nicméně 10 dní by asi bylo málo. Do státu Oaxaca bych se taky chtěla podívat, pobřeží je tam prý super. 

Jinak s těma letenka úplně nevím. Našla jsem dobrý let z Prahy do Mexico City, s návratem z Cancúnu, s 2 přestupy, ale už je asi vyprodaný nebo je o hodně dražší. Nedivím se byl docela levný, jen lehce přes 16. Líbilo se mi, že byly rychlý přestupy, celkově kolem 17 hod. Jeden přestup byl, ale ve Frankfurtu a tam asi musíš prokázat test.
S jedním přestupem by to bylo lepší, ale zase jsou ty lety dražší nebo když se tak dívám, tak je tam dlouhý prostoj.

Na Vídeň jsem taky koukala, letenky vychází levněji než z Prahy. Tam už musím koukat na to v kolik to letí, abych našla nějaký vhodný spoj do Vídně.

Nicméně bych asi taky nejraději volila přílet Cancún, odlet z Mexico City, ale zaleželo by na ceně. 

Na test bych si došla do Žlutých lázní, kdyby byl potřeba. Tam prý stojí 1300,- což se docela dá. 

Já doufám, že hlavně někam odletím, přemýšlela jsem i nad Kostarikou a třeba jí spojit ještě s jiným státem. Můj problém je, že jsem zatím bohužel neletěla takhle daleko. No a sama jsem zatím cestovala maximálně ve Španělsku nebo VB. A bohužel nemůžu se zbavit jistých obav.

 

0 Citovat

Ahoj Kačko, já měla letět do Mexika v květnu, ale let mi zrušili a tak jen popíjím doma, koukám na Narcos a přemýšlím co s tím. Já zatím byla jen v CDMC a pak ve Střední Americe. Koukám, že budeš asi z Prahy nebo okolí. To by asi by bylo lepší probrat to osobě. Mohly bychom si to tam společně užít. Mexiko je můj sen.

0 Citovat

Nad Kostarikou jsem taky přemýšlel, ale tam snad musí být to jejich pojištění a vyjde to pak dost draze, co jsem tak pochytil.

Já jsem nebyl na dovolený sám ani po ČR, tak jestli máš zkušenosti s cestováním sama po Evropě, tak se toho asi nemusíš bát. Když se dorozumíš, tak je podle mě úplně jedno, kde to zrovna je.

Mě spíš odrazuje to, že nevím, jestli mě to tam bude samotnýho bavit a taky se to pak o něco prodraží (nedělíš se o náklady za taxi a ubytování).

0 Citovat

Ahoj, co TAP? Nabízí na polovinu dubna lety s návratem za měsíc (mé plány) kolem 15k, lety jsou rychlé, z Prahy s přestupem v Lisabonu, cíl Cancun. Nedohledával jsem zatím, jaké problémy by případně s tímto přestupem byly, ale čekám, že PCR v ČR a pak v klidu až na místo - pokud máte někdo nějaké další info, budu rád za doplnění.

Aktuálně je nyní v oblasti již asi tři měsíce Vítek (Vítkův Cestopiss na YT) a často odsud vloguje - pro představu, jaká je nyní na místě situace (úplně na pohodu) :)

0 Citovat

Jsem v Mexiku- cesta sem s Lufthansou z Krakova přes Frankfurt do Cancúnu už po té, co jsme byli Němci zařazeni mezi virus variant countries.

Momentálně s Lufthansou i z Prahy do Cancúnu bez problému, viz:

Traveling to Germany from “areas of variant of concern”:

Transiting  Germany:

  • From Schengen countries that are classified as "area of variant of concern": Any transit via Germany is only allowed to German nationals, their immediate family members and holders of German resident permit
  • From "areas of variant of concern", transiting to German domestic flights and Schengen destinations is only allowed to German nationals, their immediate family members and holders of German resident permit
  • From "areas of variant of concern", transiting to Non-Schengen destinations is allowed to any national. The destination countries' entry regulations must be adhered to.
  • Transit from Prague, Czech Republic via Germany to Non-Schengen destinations  is permitted to any national.
0 Citovat

Ahoj, letíme do Mexika na celý duben (letenka s TAP původně z Mnichova za 8tis., vzhledem k situaci jsem požádal o přebookování do Prahy a vyšlo to bez problému a navíc cena zůstala stejná) k tomu jsme vydělali den. Přestupy jsou max. na 2 hodiny. Snad tedy přežije TAP ještě pár měsíců :)

Dle nového letového řádu začínají lítat z Prahy myslím 28.3. a tahle cesta přes Lisabon mi teď přijde asi nejpraktičtější.  

Přílet Cancun a pak okruh směr Valladolid - Merida - Chiapas - Mayan riviera (bez Playa de Carmen atp.). Máme rezervované auto, tak tě můžeme případně někam svézt po cestě.

Máme spoustu posbíraných zajímavých tipů na místa (mimo turisty). 

0 Citovat

@Marek Česal

ahoj Marku,

můžu se zeptat, přes co jsi to řešil? Já a kolegové máme letět začátkem května z LHR, tudiž by se nám přesun odletu do  PRG taky hodil díky situaci. Jinak jak dopadne TAP se bude vědět koncem března.

 Jinak pokud poletíme tak se k nám může Kačka na pár dnů klidně připojit :-). Budeme ale jen na Yucatánu. Pokud TAP a situace s covidem samozřejmě umožní letět :-)

0 Citovat

No to já bych se ráda také připojila. Mexiko je můj sen.

0 Citovat

@niemandos

Řešil jsem přes Letušku - neplatil jsem záměrně přímo TAPu kvůli zkušenostem, které poslední dobou nejsou nic moc. 

U Letušky měli navíc možnost toho covid pojištění, takže se to zdálo rozumné vzhledem k situaci. Komunikace byla super a asi jsme měli i dost štěstí. Každopádně dokud nebudeme sedět v letadle tak vyhráno není :) 

Podle zpráv, které jsem viděl v posledních dnech, tak se TAP dohodl na upevnění a navýšení spolupráce s Emirates. Mělo by vejít v platnost od 1. května tohoto roku. Což snad napovídá tomu, že vše dobře dopadne.  

Vypadá to na český táborák na plaži v Mexiku. 

0 Citovat

@Marek

Dík. 

0 Citovat

@Marek

také díky za info, s tou letuškou a pojištěním od nich je to dobrej tip, s tím nákupem počkáme na konec března, ikdyž nečekám, že by padli, viz jak píšeš.. také si mi celkem navnadil s těmi tipy, nepodělil by ses/nevyfotil je? :)) Já mám pouze nakoukáno z YT videí od Vítka viz výše, ale nic detailního poskládáno nemám, natož neturistická místa... Byl bych Ti moc vděčný!! :)

ps. pokud to dopadne, tak také nebudeme mít problém kohokoliv někam autem přibližít :)

0 Citovat

@Pavel Mik

Tak nebo tak tyhle pojištění bych bral s rezervou ono to nebejvá tak slavný, ale další důvod byl i ten, že s Letuškou se v případě problémů dá lépe "hádat", protože s TAPem je to dle diskuzí složité. 

Já ty letenky kupoval v té akci z února jestli se nepletu... Na tenhle termín bych už ceny pod 15K nečekal upřímně :( 

K těm tipům, taky sledujeme Cestopiss. My se v chceme hlavně vyhnout místům jako Cancún, Playa de Carmen, Tulum. Spíš se chceme na Mayan riviera podívat do: Mahahual, Punta Allen, Herrero, Isla Blanca tzn. na místa mimo hlavní turistické trasy a možná Holbox. V Chiapasu pak určitě Laguna de Montebello u hranice s Guatemalou a pak podél hranice s Guatemalou do Palenque. San Cristobal de las Casas a "tour" mezi původní obyvatele do okrajových částí města, místní tradice atd. - zde mám tip i kontakt na místního průvodce od kamaráda - prý naprosto super zážitek. 

Když se zmiňuje Vítek a jeho cesta Mexikem doporučuju ještě kanál "Jumping places" mají taky super tipy aktuálně z Mexika, případně pak ještě "BackPacker Steve" a jeho Taco trip - super místa v Chiapasu. 

:) 

0 Citovat

Vitek je ve vyhulenec permanentně pod vlivem.

0 Citovat

Надежда Константиновна Крупская napsal(a):

Vitek je ve vyhulenec permanentně pod vlivem.

Ale jeho bezprostřední pohled na věc je super :) 

0 Citovat

Koukám, že se tu nějak hodně lidí chystá do Mexika.

Snad to vyjde a nedopadneme jako na Slovensku:

https://www.novinky.cz/koronavir....seznam.cz

 

A budeme si moct zazpívat Všichni jsou už v Mexiku https://www.youtube.com/watch?v=rv1z2-_-huk

0 Citovat

Raven napsal(a):

Koukám, že se tu nějak hodně lidí chystá do Mexika.

Snad to vyjde a nedopadneme jako na Slovensku:

https://www.novinky.cz/koronavir....seznam.cz

 

A budeme si moct zazpívat Všichni jsou už v Mexiku https://www.youtube.com/watch?v=rv1z2-_-huk

No to by ještě chybělo, budeme doufat :) 

0 Citovat

Díky Marku za info, tak snad nám to všem co se chystají vyjde a bude chvíli zase "dobře" :))

ad Vítek - již přes rok nechlastá (což je pro většinu čecháčků nadliský výkon) a o tom co má zažito si může většina nechat jen zdát, včetně mne. Ale názor neberu, jeho styl není určitě pro každého. Tím bych to uzavřel, ať se to tu nevyvíjí mimo téma vlákna.

0 Citovat

Ahoj všichni :)

díky za tipy a vůbec celkově.

Já bych chtěla odletět začátkem dubna, protože platnost mého pasu je do 26.10. Tak aby nenastal problém na letišti.

Když to vyjde, tak se ráda s váma v Mexiku potkám a připojím k cestě.:)

Jo a když už se tady bavíte o Vítkovi, taky jeho cestopiss sleduji, už přes rok. Souhlasím s Pavlem, není to pro každého. Mně osobně jeho styl sedne. Myslím si, že žadného jiného youtubera bych nedokázala tak dlouho sledovat.  

0 Citovat

Vítek byl vždycky můj sen

0 Citovat

K těm tipům, taky sledujeme Cestopiss. My se v chceme hlavně vyhnout místům jako Cancún, Playa de Carmen, Tulum. Spíš se chceme na Mayan riviera podívat do: Mahahual, Punta Allen, Herrero, Isla Blanca tzn. na místa mimo hlavní turistické trasy a možná Holbox. V Chiapasu pak určitě Laguna de Montebello u hranice s Guatemalou a pak podél hranice s Guatemalou do Palenque. San Cristobal de las Casas a "tour" mezi původní obyvatele do okrajových částí města, místní tradice atd. - zde mám tip i kontakt na místního průvodce od kamaráda - prý naprosto super zážitek. 

[/citace]

Na základě vlastních zkušeností doporučuji zdržet se v Cancúnu co nejkratší dobu...

https://domexikaazasezpatky.word...en-itza-2/

Playa del Carmen bych taky vynechala...

https://domexikaazasezpatky.word...08/akumal/

ale velmi doporučím Calakmul...

https://domexikaazasezpatky.word...-calakmul/

 

 

0 Citovat

1-2 dny na Cancún a Playa el Carmen jsou v pohodě, jeden den na výlet na ostrov (Isla Mujeres, Cozumel), druhý na letmou prohlídku města... Na ty ostrovy bych já jel určitě.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

1-2 dny na Cancún a Playa el Carmen jsou v pohodě, jeden den na výlet na ostrov (Isla Mujeres, Cozumel), druhý na letmou prohlídku města... Na ty ostrovy bych já jel určitě.

 

přesně ostrovy jsou fajn, ale obě města nestojí za nic

 

0 Citovat

Ahojte,

k těm testům, přes Frankfurt jim stačí antigenní, což mně přijde lepší než PCR test :-) Proto jsme nakonec brali Lufthansu z Vídně, ještě před týdnem se dalo dostat na cenu okolo 15 tisíc, teď už je to horší :/

Jinak díky za tipy, je reálné stihnout Chiapas i něco z Yucatánu (Holbox a mayské památky) za 16 dnů, nebo radši něco vynechat? 

Jo a ohledně tipů na Yucatán doporučuju i @sellitandlive mají instagram a teďka vydali i super průvodce za pár korun.

0