Zdravím vospolok. Dovolím si opäť sem hodiť link na svoje posledné zápisky - tentokrát z rodinného roadtripu po západnej Ukrajine. https://tonicove.sk/cestami-a-ko...-ukrajiny/ Ten sme absolvovali hned po navrate z 30. vyrocia nezavislosti Ukrajiny https://www.cestujlevne.com/disk...vek-149952 Spoiler alert: Už to nie je taká tragédia ako si veľa ľudí stále myslí a stav niektorých ciest môžeme len ticho závidieť:)      Náklady: Nafta - cca 110 eur (1500km) - ukrajina cena nafty okolo 90 centov liter Ubytovanie - Kaiserwald 90 eur / 2 noci Vlak Svaljava - 11 hrivien osoba /dospela Uzkokolajka - 200 hrivien osoba /dospela Ubytovanie Truskavec - 37 eur noc Delfinarium - 250 UAH osoba /dospela      .

Cestami a koľajami západnej Ukrajiny

Založil ve fóru Cestopisy

4 reakce

Zdravím vospolok. Dovolím si opäť sem hodiť link na svoje posledné zápisky - tentokrát z rodinného roadtripu po západnej Ukrajine.

https://tonicove.sk/cestami-a-ko...-ukrajiny/

Ten sme absolvovali hned po navrate z 30. vyrocia nezavislosti Ukrajiny

https://www.cestujlevne.com/disk...vek-149952


Spoiler alert: Už to nie je taká tragédia ako si veľa ľudí stále myslí a stav niektorých ciest môžeme len ticho závidieť:)   

 

Náklady:

Nafta - cca 110 eur (1500km) - ukrajina cena nafty okolo 90 centov liter

Ubytovanie - Kaiserwald 90 eur / 2 noci

Vlak Svaljava - 11 hrivien osoba /dospela

Uzkokolajka - 200 hrivien osoba /dospela

Ubytovanie Truskavec - 37 eur noc

Delfinarium - 250 UAH osoba /dospela    

0

Uz "nepytaju" UA hraniciari na kavu? resp. 10 hrivien do pasu pre bezproblemovy prechod? :)

0 Citovat

ja neviem, 10 rokov tam chodim a nikto nic nepytal :) (aj ked autom som bol vlastne len 3 ci 4 razy)

UA strana bola vzdy v pohode, najhorsi su slovenski colnici

0 Citovat

Já to jel vždycky přes hranice vlakem, slyšel jsem hrozný historky ohledně hodin na hranici s autem pokud člověk něco nedal celníkovi.

 

jinak na Ukrajině jsem byl poprvé někdy v 2008 když tam stavěli silnice kvůli ME ve fotbale. Takže ze Lvova vedla široká silnice směr Kyjev, na které byla ze začatku asi každý kilometr benzinka. Evidentně dostalo v jednu chvíli stejný nápad spousta místních podnikatelů :D Ale neřikej, že ty odbočky do vesnic už nejsou hliněný.

0 Citovat

Ako ja by som určite neriešil Vyšné Nemecké v nejaký exponovaný čas. Tam sa dá kľudne skysnut na hodiny. Tie maďarské malé sú fajn, poľské Kroscenko tiež. 

Jasné že cesty mimo hlavných ťahov tragédia, ale aj to sa zlepšuje. Veď keď som bol v Dolyne páe rokov dozadu, tak v starej časti iba štrk, asfalt len na jednej hlavnej ulici

0
4 reakce